Şimdi Ara

Xiaomi 12 kullanıcılarına kötü haber: HyperOS’un popüler özelliğini alamayacaklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Xiaomi 12 kullanıcılarına kötü haber: HyperOS’un popüler özelliğini alamayacaklar

Xiaomi, son dönemde büyük ilgi gören yeni işletim sistemi HyperOS'un "Gelişmiş Dokular" özelliğini Xiaomi 12 serisi için sunmayacağını açıkladı. Bu karar, uzun süren testlerin ardından alınırken, özellikle performans ve pil ömrü üzerinde oluşan olumsuz etkilerin göz önünde bulundurulduğu belirtildi.

Xiaomi'nin tercihi "Performans" oldu

HyperOS, Xiaomi'nin kullanıcılarına daha görsel olarak zengin bir deneyim sunmayı hedefleyen yeni işletim sistemi olarak öne çıkıyor. Global bulanıklık (blur) ve geliştirilmiş işleme efektleri gibi yeniliklerle gelen bu sistem, kullanıcı arayüzünü daha çekici hale getirmeyi amaçlıyor. Ancak, HyperOS'un en dikkat çeken özelliklerinden biri olan "Gelişmiş Dokular" Xiaomi 12 serisine entegre edilmeyecek. Bu özellik, arayüzün daha derin ve detaylı bir görsellik kazanmasını sağlasa da, Xiaomi 12 serisinde ciddi performans sorunlarına neden olduğu tespit edildi.

Ayrıca Bkz.Meta Quest 3, yeni özelliği sayesinde artık çok daha işlevsel

Yapılan testlerde, bu özelliğin Xiaomi 12 serisinde kullanılması durumunda pil ömründe %10'luk bir azalma yaşandığı ve sistemin genel akıcılığında, özellikle bildirim çubuğu gibi sık kullanılan alanlarda, %10'dan fazla bir performans düşüşü gözlemlendiği raporlandı. Bu tür bir deneyim, kullanıcılar için kabul edilemez olarak değerlendirilmiş ve Xiaomi, bu nedenle Xiaomi 12 serisinde "Gelişmiş Dokular" özelliğini sunmama kararı almış.

Bu durum, özellikle Xiaomi 12 serisini tercih eden kullanıcılar arasında hayal kırıklığı yaratabilir. Ancak Xiaomi, görsel çekicilik ile pratik performans arasında denge kurmayı önceliklendiriyor. Şirket, bu kararı alırken cihazlarının uzun süreli kullanımlarında sorun yaşanmasını önlemek adına hareket ettiğini belirtti.

"Gelişmiş Dokular" özelliği şu an için yalnızca Xiaomi ve Redmi'nin en üst düzey modellerinde kullanılabiliyor. Bunlar arasında Xiaomi 14, Xiaomi 14 Ultra, Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro gibi modeller bulunuyor. Şirket, bu özelliği daha eski ve orta segment cihazlarda da test etmeye başlamış olup, uygun görülen cihazlar için global çapta kademeli olarak bu özelliği sunmayı planlıyor.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/08/01/xiaomi-12-series-wont-get-an-important-hyperos-feature/

• Haberleri yazarken, okur hiçbir şey bilmiyormuş gibi düşünüp örneklerle tanıtın, biraz çaba yani, şu tanıtım videosunu bulmam 10 sn sürmedi:

Ayrıca Türkiye simülasyonunda böyle incik cıncık ayrıntılara "kötü haber" diye üzülmek de ayrı bir boyut. Üzülecek çok daha şeyimiz var bence, bizi kesmez gibi (geliyor bana yoksa şüphen mi var)
  • Haberleri yazarken, okur hiçbir şey bilmiyormuş gibi düşünüp örneklerle tanıtın, biraz çaba yani, şu tanıtım videosunu bulmam 10 sn sürmedi:

Ayrıca Türkiye simülasyonunda böyle incik cıncık ayrıntılara "kötü haber" diye üzülmek de ayrı bir boyut. Üzülecek çok daha şeyimiz var bence, bizi kesmez gibi (geliyor bana yoksa şüphen mi var)

• Ben hyperos ile eski arayüz miui arasında ciddi fark göremedim. Kilit ekranı değişmiş, ram kullanımı biraz azalmış o kadar. O yüzden bu özellikler gelmiyor diye üzülmeye gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış :D

• redmi note 1o pro aldim 2 sene önce ve hic bir güncelleme almiyor yani cöp oldu bidaha xiaomi alirsam essegim ,forever samsung s9 s10 hala güvenlik güncellemesi aliyor

• Kreuger kullanıcısına yanıt
    s9 s10 sadece guvenlik yazilimi 3 5 ayda 1 kere geliyor sanki note10 pro miladini doldurdu android gelmez ama guvenlik yazilimi gelir sirf guncelleme gelmeyecek diye telefon degisilmez dostum:)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.