Şimdi Ara

Xiaomi 12 Lite (taoyao) ★ ANA KONU ★ (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
463
Cevap
15
Favori
25.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün Xiaomi 12 Lite alarak aranıza katılmış bulunmaktayım.

İlk izlenimlerim mükemmel gayet şık bir telefon.

Ancak sormak istediğim bir kaç konu var.

1-Parmak izi animasyonunu kapatmak istiyorum ancak kapatmayı bulamadım.

2-Kilit ekranında kısayolları (kamera, duvar kağıdı) nasıl kaldırabilirim?

3-Ana menüde ekrana çift tıklama ekran kilit kilitlemeyi nasıl yapabilirim?

Değerli cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: etrenjit

Arkadaşlar bugün Xiaomi 12 Lite alarak aranıza katılmış bulunmaktayım.

İlk izlenimlerim mükemmel gayet şık bir telefon.

Ancak sormak istediğim bir kaç konu var.

1-Parmak izi animasyonunu kapatmak istiyorum ancak kapatmayı bulamadım.

2-Kilit ekranında kısayolları (kamera, duvar kağıdı) nasıl kaldırabilirim?

3-Ana menüde ekrana çift tıklama ekran kilit kilitlemeyi nasıl yapabilirim?

Değerli cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Ayarlar/ Şifreler ve güvenlik/ Parmak izi ile kilit açma/ Parmak izi animasyonu / Hiçbiri

Ayarlar / Kilit Ekranı / Çift dokun aç - kapa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can851 -- 14 Mart 2023; 0:4:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • animasyon kaldırmada hiçbiri seçeneği çıkmıyor hocam Xiaomi 12 Lite (taoyao) ★ ANA KONU ★

• quote:

animasyon kaldırmada hiçbiri seçeneği çıkmıyor hocam
    MIUI 14 mü yoksa 13 mu yüklü bende MIUI 14 var (Global) ve şu şekilde 👇 Xiaomi 12 Lite (taoyao) ★ ANA KONU ★

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can851 -- 14 Mart 2023; 0:35:28 >

• miui 13.0.4

güncelledikten sonra tekrar deneyeceğim çok teşekkür ederim.

• quote:

miui 13.0.4

güncelledikten sonra tekrar deneyeceğim çok teşekkür ederim.

Rica ederim güncelleme yaparsanız benim paylaştığım gorseldeki gibi değiştirebilirsiniz

• Arkadaşlar merhaba Yd Sıfır alıcam da 8000 lira.. İmei atılma durumu nedir sorun oluyormu alınırmı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zooe kullanıcısına yanıt

Merhaba xioami telefonlara IMEI atılmasının zorlaştığını hatta bazılarına artık atılamadığını duymuştum. Tasarruf yapayım derken zarara girmeyin.

İyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet2661 -- 14 Mart 2023; 9:59:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmet2661 kullanıcısına yanıt
    Burdan alacağım bilgilerle yola devam edeceğim hocam

• Zooe kullanıcısına yanıt

Çok araştırdım. Cihazı açmadan, cihazın içinde bazı işlemler yapmadan (lehim, bağlantı vs) imei atıldığını duymadım. Ben de yd alacaktım bu nedenle garantili cihaz aldım.

• arama uygulamasına alternatif olarak uygulama önerileriniz var mı arkadaşlar?

• Herkese merhaba,

Ben de yaklaşık 10 gün oldu bu cihaza geçtim. Şimdilik oldukça memnunum. Önce ki cihazım yurtdışı Mi10t pro idi.

İlgilenen arkadaşlara tavsiye derim.

• Pil sürem şu şekilde. Fazla yoğun kullanmadığımı düşünüyorum.
    Bir de mxc borsası var arkaplanda kisitliyorum ama sürekli bildirim atıyor. Çoğu uygulamayı da arkaplanda kisitladim bunların haricinde pil ile ilgili ayarlarinizi paylaşabilir misiniz? Xiaomi 12 Lite (taoyao) ★ ANA KONU ★ Xiaomi 12 Lite (taoyao) ★ ANA KONU ★ Xiaomi 12 Lite (taoyao) ★ ANA KONU ★

• 9Saat Ekran Süresi

Xiaomi 12 Lite (taoyao) ★ ANA KONU ★

• crazykartal C kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Pil tasarrufu için telefon, mesaj, telegram, WhatsApp...vs. anlık kullanılan uygulamalar hariç tüm uygulamaların bildirimlerini kapatınız. Şimdi android versiyonunu hatırlayamadım da bu post u okuyan arkadaşlar ekleme yapsınlar ios ta arka planda çalışan uygulamalar için hücresel veriyi kapat var bunu yapabilirsiniz.

Bir de telefonu kurarken en sonunda Google müşteri deneyimi, kişiselleştirilmiş reklamlar, geri bildirim... gibi açık bildirimleri kapatmadan gectiyseniz bunları kapatınız.

Uygulamaları kullanırken konum bilgisi seçeneğini yalnızca uygulamayı kullanırken şeklinde değiştirebilirsiniz. Google otomatik yedekleme ( Google one ) , WhatsApp otomatik veri yedeklemeyi kapatabilirsiniz. Google kişilerde otomatik senkronizasyonu kapatabilirsiniz.

Önemli değilse hava durumunu kisitlayabilirsiniz.

Sizin için telegram, WhatsApp mesajlari önemliyse yedeklemeyi aylık olarak değiştirebilirsiniz. Ok Google ile aktif hale gelen Google asistanı kapatabilirsiniz.

MIUI, sistem güncellemelerini otomatik olarak yükleden manuele döndürünüz.

Pil konusunda çok elzem iseniz ultra tasarruf moduna geçiniz. Bunun dışında pil tasarrufu bölümünden hiç kullanmadığıniz uygulamaları manuel olarak kisitlayiniz.

MIUI ile gelen ve kaldırılması müsait olan uygulamaları telefondan kaldırınız örn mi coin...vb.

Karanlık modu aktif hale getiriniz.

Bu son yazacağım konu kendi deneyimlerime bağlı olarak faydalandığım ancak başkasında tutar mı tutmaz mı bilemediğim ,Sorunlu bataryası olan yada küçük bataryaları bir cihazı batarya aralığı Max %99 min %18 kullanmak şeklinde olabilir.

Bazen cihazla uyumlu yavaş şarj eden başlıklarla şarj edildiğinde hızlı doldur boşalt olmadığı için bataryalarin kullanımı oturabiliyor ( %100 olumlu sonuç alınacak diye bir garanti yok )

İyi forumlar dilerim

Edit: hava durumu, telegram

Edit 2: paylastiginiz gorselleri biraz inceledim. Chrome yerine baska bir tarayici kullaniniz. Chrome cok batarya tuketiyor. Bir de dosya yoneticisi,...vb. kendi uygulamalarini fazla kullanmayin icinde cikan reklamlar da bataryayi tuketebiliyor. Bunun yerine alternatif olarak google files uygulamasini kullanabilirsiniz. Son olarak guvenlik onemli degilse cihazi bul secenegini kapayiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet2661 -- 14 Mart 2023; 20:29:29 >

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı. Yazdıklarınızı denemeye çalışacağım

Rica ederim hocam. Konum, mobil veri, bildirimlerin acik olmasi batarya tuketimini arttiriyor. Yukarida bahsettigim konularin birkacini bile yaparsaniz aradaki farki goreceksiniz.

Iyi forumlar dilerim

Çok şeyi kapatınca da kendimi kısıtlanmış hissediyorum mesela herşey pahalı o yüzden her marketin uygulaması yüklü arada bir indirim bildirimi geliyor kapatsam gelmeyecek böyle aşırı uygulama var hangisinden vazgeçeyim bilmiyorum 🤣

Batarya uzun sure sarj etmeyeyim diyorsaniz hocam telefonu nokia 3310 modunda kullanacaksiniz yapacak bir sey yok Xiaomi 12 Lite (taoyao) ★ ANA KONU ★ 

Orası öyle neyse 40dk da şarj oluyor o açığı kapatır. Samsung veya iPhone gibi 20 25w değil tesellim 🤣

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.