Şimdi Ara

Xiaomi 12 Lite (taoyao) ★ ANA KONU ★ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
459
Cevap
15
Favori
25.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben cok memnunum özellikle 12bit renk derinliği sunan ekrani cok iyi, 67watt hızlı sarjda cok guzel 30 dk da şarj işlemci tamam.

Chipseti zaten başarılı performansı bana bol bol yetiyor, işim gereği 4K video edit-export ediyorum. 778G performansı ile beni mutlu etti

tek pürüz batarya olarak görülebilir, yogun bir kullanımda 4300mAh sorun yaratabilir ama bende şuana tek öyle bişey olmadı.

Poco X5 Pro da ise ekran, 12Lite a göre bence geride 10bit renk derinliği olduğu için. Ama onunda 5000mAh bataryasi var. güzel batarya performansı olacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ObjektifEye

ben cok memnunum özellikle 12bit renk derinliği sunan ekrani cok iyi, 67watt hızlı sarjda cok guzel 30 dk da şarj işlemci tamam.

Chipseti zaten başarılı performansı bana bol bol yetiyor, işim gereği 4K video edit-export ediyorum. 778G performansı ile beni mutlu etti

tek pürüz batarya olarak görülebilir, yogun bir kullanımda 4300mAh sorun yaratabilir ama bende şuana tek öyle bişey olmadı.

Poco X5 Pro da ise ekran, 12Lite a göre bence geride 10bit renk derinliği olduğu için. Ama onunda 5000mAh bataryasi var. güzel batarya performansı olacaktır

Teşekkür ederim yorum için iki telefonu da elime alma fırsatım oldu poco x5 pro biraz daha heybetli duruyor ama 12 Lite daha ele oturan bir cihaz olmuş zaten gönlümden de 12 lite geçiyordu büyük ihtimalle bunu alacağım tekrar teşekkürler 👍

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Rica ederim, Aynen X12L daha kibar daha küçük, ben memnunum baya.

Geçen bi batarya testi yaptım ama farklı bir test. Pil tasarrufu 99da açık Bluetooth açık, wifi ile Instagram, YouTube, tarayıcı ve Amazon prime ile içerik tüketimi yaptim, ekran parlaklığı %50 deydi

Normal bi kullanım değil tabi ama 8saat ekran süresi aldım, ben gayet memnun kaldım

Xiaomi 12 Lite (taoyao) ★ ANA KONU ★

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ObjektifEye -- 28 Şubat 2023; 13:26:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ObjektifEye

Rica ederim, Aynen X12L daha kibar daha küçük, ben memnunum baya.

Geçen bi batarya testi yaptım ama farklı bir test. Pil tasarrufu 99da açık Bluetooth açık, wifi ile Instagram, YouTube, tarayıcı ve Amazon prime ile içerik tüketimi yaptim, ekran parlaklığı %50 deydi

Normal bi kullanım değil tabi ama 8saat ekran süresi aldım, ben gayet memnun kaldım

Baya iyiymiş hocam ben en son Redmi Note 9 Pro kullandım onu satıp realme 8 aldım ama buna da alışamadım bir türlü bunu anneme verip kendime bunu alacağım fırsat vs kovalayıp tekrar teşekkürler detaylı bilgilendirdiğiniz için

• Giriş seviyesindeki sıfır telefon fiyatlarına yüzde 42 zam geldi. Bu zamdan orta ve üst sınıf telefonlar da nasibini alacaktır. Acele etmenizi tavsiye ederim. Her iki telefonun da iyi tarafları şöyle: Son karar sizin.

Poco: büyük Batarya, fiyat uygun, büyük ekran

12 lite: kaliteli ekran, kibar ve küçük, işçilik (mi serisi her zaman redmi ve poco ya göre kaliteli malzemelerden imal edilir.)

• quote:

Orijinalden alıntı: hiboz

Giriş seviyesindeki sıfır telefon fiyatlarına yüzde 42 zam geldi. Bu zamdan orta ve üst sınıf telefonlar da nasibini alacaktır. Acele etmenizi tavsiye ederim. Her iki telefonun da iyi tarafları şöyle: Son karar sizin.

Poco: büyük Batarya, fiyat uygun, büyük ekran

12 lite: kaliteli ekran, kibar ve küçük, işçilik (mi serisi her zaman redmi ve poco ya göre kaliteli malzemelerden imal edilir.)

Aynen bugün haberim oldu benim de yine zam zam zam yüzümüz gülmeyecek maalesef zamlar altında ezilmekten teşekkürler bilgi için 👍 şu anda hb de 13k migrosta da 12.800 e gördüm sabaha kadar 12.300 e vardı ama kaçırdık şansa

• Telefonun kamera çıkıntısı hoşuma gitmedi niye o kadar çirkin yapmışlarsa.. Bide xioaminin kronik sensör sorunu bu modelde ne durumda acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • righteous@ kullanıcısına yanıt

Sensör sorunu yok benim telefonumda. Diğerlerinden de duymadım şu ana kadar

• Arkadaşlar sizce xiaomi 12 lite mı yoksa Samsung A53 mü? Aradığım daha iyi bir kamera şarj ekran üçlüsü...

• Samsung A53 daha mantıklı görünüyor. Tek kusuru hızlı şarjı olmaması. Samsung'da Kızılötesi (kumanda özelliği) de yok. Kullananlar için mühim bir detay.

• gazili2000 G kullanıcısına yanıt

Ekran olarak bence 12L daha iyi, kağıt üstündeki teknik detayları baz alarak yazıyorum = 1 puan

işlemcide 778G daha iyi = 1 puan

Kamerada OIS olması bence A53’ü öne çıkarıyor = 1 puan

Batarya performansı A53'ün daha iyi = 1 puan

12L modelinde de 67 watt hızlı sarj var. = 1 puan

puanlarsak

Xiaomi 12L = 3 puan

Samsung A53 = 2 puan

win= 12L , tabi tercih senin simdiden hayırlı olsun

• ObjektifEye kullanıcısına yanıt
    Kardeşim bugün bir anda a101 den S20 fe 256 GB olanı aldım geçtim... Ne A53 ne 12 lite derken kısmet S20 fe ye oldu yaa...

• Ben alamayacağım gibi bu ne abicim ya telefonun fiyatı dakika da artar mı? Nasıl bir dönemde yaşıyoruz gerçekten 😡

çok güzel bir tercih, tek eksik hızlı şarj yok. hayırlı olsun güle güle kullan

• Teşekkürler arkadaşlar daha iyisi sizin olsun. Kasım 2022 de 10 bin liraya alamadık şimdi 12 bine aldık. Beklemek hata oluyor ülkede fiyatlar gittikçe artıyor.

kesinlikle beklememek gerek 👍🏻

• Fiyatı düşmüş sonunda umarım pazar gününe kadar yine değişmez de alırım bir de arkadaşlar telefonu easycep e satmak istiyorum bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var mı?

• Herkese merhaba.
    Benim bir sorum olacak telefonun kamerası ile ilgili. Kendi ayarlarını değiştirmeden fotoğraf çekmek istediğim zaman normal gözle bakıldığında pek de uzakta olmayan bir manzarayı çok uzaktaymış gibi çekiyor. Mesela bazen akşam güneşin battığı saatlerde hem ortaya çıkan renkleri hem de deniz kenarındayken renklerin yansımasını, körfezin görüntüsünü...vs. çekmek istiyorum. Çıplak gözle baktığımda gördüğüm manzaranın aynısını telefonda çekemiyorum. Zoom ile yaklaşmak istediğimde renkler iyi kötü çıkmaya başlıyor ama malum grinlenmeler bulantılar oluyor. (Her aşırı özellik barındırmayan dijital makinede olan şeylerden) milletin elinde Samsung telefonlar çatır çatır çekiyorlar aynı manzarayı. Renkler (kızıllık, pembelik,...vs.) birebir çıkıyor. Detaylar çok yakından görünüyor.

Velhasılı siz bu tip pozlar çekmek istediğiniz zaman hangi ayarları yapıyorsunuz yada başka bir fotoğraf uygulaması mı kullanıyorsunuz? Bir de panoramik çekim yapmak istedim telefonda. Menüden bir yere bağlandı ve dosya indirdikten sonra panoramik çekim yapmaya başladı. Onda da şöyle bir sıkıntı var. Bu özelliği bir türlü yatay olarak kullanamadım. Telefonu çevirsem de panoramada dönmüyor. başlangıcı değiştirmek için çizgiyi hareket ettirin diyor ama yataya döndüremedim bir türlü. Cihaz dikeyken çekim yapabiliyorum. Son olarak da görüntüyü birleştirirken kaymalar yapıyor. Düz iPhone 11 de kullanıyorum. Onda bu tip durumlarla hiç karşılaşmadım.

Telefonun lensi güzeldir belki b*k atmak istemiyorum da bir yardımcı olursanız sevinirim

Herkese iyi forumlar dilerim.

Edit: örnek resim (renk şöleni az bir zoomla ancak bu kadar görünüyor ve sönük)

Edit 2
    Çok zoom ile

Edit 3 Bunlar da zoomsuz

Halbuki dibimdeki limanın güzel bir görüntüsünü çekmek istemiştim

Öbek öbek bulutlar, vapurun kç tarafından yılan gibi kıvrılan sahil şeridi. Mantık bence güzel, ha keza göz de öyle görüyor ama telefonun kamerasındaki görüntü bu şekil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet2661 -- 3 Mart 2023; 0:2:49 >

• mehmet2661 kullanıcısına yanıt

Merhabalar,

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; amatör bir fotoğraf meraklısı olarak (kendim) bir telefondan biraz fazlasını bekliyorsunuz. Hayal ettiğiniz her detayı çekmek için size bir SLR ve biraz da photoshop bilgisi gerekmekte.

Bunları yapan telefonlar var dediğinizi unutmadım tabii; kendi deneyimlerimden bahsedersem ki telefonun fotoğraf özelliği umurumda bile değil, iphone serisi telefonlardan daha iyi renk doygunluğu, daha iyi arka plan uçurma (özellikle portrelerde) yapan telefon görmedim desem yeridir. Çok mu telefon inceliyorum, kesinlikle hayır. Sadece deneyimleme şansımın olduğu cihazlardan bahsediyorum. Çektiğiniz fotoğraflara baktım, cihazı sabitleyerek çekmeyi denemenizi öneriyorum öncelikle, daha iyi sonuçlar alacaksınız bence.

Haricinde cihazın lensi öbek öbek bulutları netleyip gösteremiyorsa, bunu bir programla yapmak mümkün mü bilemiyorum. Yine de detaylı bilgisi olan mutlaka paylaşacaktır.

İfadelerim işinize yaramadıysa kusuruma bakmayın lütfen. Sadece düşüncelerimi iletip yardımcı olmaya çalıştım.

• spinmaster kullanıcısına yanıt

Merhaba yorumunuz için teşekkür ederim. Öncelikle bir telefondan tabiki şaheser fotoğrafların çekilemeceğinin farkında olduğumu belirterek başlamak istiyorum.

Önceki postumda da bahsettiğim gibi telefonda herhangi bir ayar yapmadan çektiğimde hoşuma gitmeyen sonuçlar aldığımı, diğer telefonların da herhangi bir ayar yapmadan daha iyi ve daha net görüntüler alınabiliyor.

Tabi ki bunlar dijital yada eski tip analog makinelerin kalitesinde değil ama oldukça tatmin edici. Bu forumu kullanan ve fotoğraf çekmeyi seven arkadaşlara önceden sorduğum soruyu aracılığınızla yeniden sormak istiyorum. Fotoğraf çekerken 12 lite da hangi ayarları yapıyorsunuz? Yada stok rom ile gelen uygulamanın dışında kullandığınız bir yazılım var mıdır?

Bir de çekerken sabitleyin demişsiniz. Tabi ki çekerken tripod, ...vs. araçları kullanmadım ancak mümkün olduğunca stabil tutarak görüntüleri çekmeye özen gösterdim. Ayarsız cekimlerde Tripod ile çekildiğinde de sonucun fazla değişmeyeceğini düşünüyorum.

Önceki postumda attığım fotoğrafta birkaç metre ötedeki limanı çekmek istediğimde bile orada bir liman olduğunu kanıtlamak için şahit gerekiyor Xiaomi 12 Lite (taoyao) ★ ANA KONU ★ yakındaki bütün herşey kmlerce uzaktaymış gibi görünüyor. diğer kullandığım telefonlarda böyle bir sıkıntı ile hiç karşılaşmadım.

Bu cihazda ayar yapmadan çekim yapıldığında geniş ama yakın alan çekimlerinde renklerin ve detayın tatmin edici olduğunu fark ettim ancak uzaklaştıkça detaylar çok hızlı kayboluyor. Tam anlatamıyorum meramımı belki ama diğer telefonlarda böyle bir sorunla karşılaşmadım. Tabiki 12 lite tu kaka öteki telefonlar SLR yada pro gibi çekiyor şeklinde bir şey de demiyorum. Böyle bir iddiam da yok zaten.

Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar. herkese iyi forumlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet2661 -- 3 Mart 2023; 13:46:12 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.