Şimdi Ara

Xiaomi 12 Lite (taoyao) ★ ANA KONU ★ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
15
Favori
25.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim ben de 12 lite almak istedim fiyatından dolayı almadım ama şu var ki xiaomiler kızılı mor gibi, yeşili de ya çok açık ya da çok soluk çekiyor gibime geldi gözüme... Bunun ayarlar ile düzeltilebileceğini şahsen sanmıyorum. Yine de bilen arkadaşlar vardır...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sonunda uygun fiyata getirip 12.599 TL ye siyah rengini almış bulundum (renkler arası bile fiyat farkı uçurum resmen istemeyerek de olsa uzun süre sonra siyah almış oldum) üzerine de 1200 civarı puan ile epey avantajlı aldığımı düşünüyorum tekrar burada bana yardımcı olan bilgi veren arkadaşlara teşekkürler 👍

• Hayırlı olsun, hangi telefondan buna geçtiniz? Deneyimlerinizi paylaşırsınız...

• quote:

Orijinalden alıntı: gazili2000

Hayırlı olsun, hangi telefondan buna geçtiniz? Deneyimlerinizi paylaşırsınız...
    Teşekkürler Realme 8 den geçeceğim geldikten sonra kendimce deneyimimi paylaşırım

• mehmet2661 kullanıcısına yanıt

- ilk fırsatta deneyimlerimi paylaşıp size bilgi vereceğim. Merak ettim şuan ne gibi birşey çıkacak demek istediğinizi anladım örnekleri buradan atarım 👍🏻

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, 12 Lite ile A73 arasında kalmıştım ama A73'de karanlık ekranda pikselleşme ve siyah çizgilerin gözüktüğü şikayetleri üzerine almaktan vazgeçtim.
    Şuan 12 Lite inceliyorum ancak bu telefonunda bataryasının pek iyi olmadığı söyleniyor.
    Bu cihazı kullanan arkadaşlar ekran sürelerinden memnun mu, kaç saat ekran süresi alınabiliyor acaba merak ediyorum.

• Kerim674 kullanıcısına yanıt

Merhaba, 12 lite nin bataryasindan pek memnun değilim. Telefonu cok kullandigim gunlerde 1 gunu ancak cikartiyor. Sakin kullandigim zamanlarda ise 1.5 gunu buluyor. Tesellisi yarim saatte tam şarj olabilmesi. Batarya performansi bundan bir 6 ay yada 1 yil sonra ne olur onu bilemem. Iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet2661 -- 7 Mart 2023; 19:54:34 >

60 Hz ekran. Karanlık tema, eu rom, düşük parlaklık, sadece kablosuz ile internete girersem 2 gün açık kalıyor.

120 Hz ekran, karanlık tema, otomatik parlaklık, mobil internet ile 1 gün anca yetiyor. Kullanım türünüze göre değişiyor yani. Çok iyi değil çok kötü de değil.

7Saat 48Dk ama Pil Tasarrufu 99Dan itibaren açık. 60Hz Tazeleme hızı ve Karanlık Tema, Bluetooth ve LTE açık. Ben memnunum, 30Dk = %100 şarj kibar ve şık tasarım.

Daha iyi pil performansı için Poco X5 Pro veya Note 11 Pro Plus'a bakabilirsin

Xiaomi 12 Lite (taoyao) ★ ANA KONU ★

• Telefonda oyun oynayan birisi değilim. Daha çok Sosyal medya ağırlıklı ve sürekli wi-fi bağlantılı kullanıyorum.

60hz, karanlık mod gibi basit ayarlamalarla bu kullanım tarzı için 8-9 saat ekran süresi verebiliyorsa benim için yeterlidir.

Bu cihazı kullanan arkadaşlar ekran görüntüleri atabilirse iyi olur en azından cihazın ne kadar güç tükettiğinin ortalaması belli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerim674 -- 7 Mart 2023; 22:29:36 >
  • ObjektifEye kullanıcısına yanıt
    7 saat 48dk ve kalan şarj %29 iyiymiş, tahmin ettiğim kadar kötü değil

• Dediğiniz gibi oyun oynamiyorsaniz bir de surekli fotograf cekip bunlari sosyal medya paylasmiyorsaniz bataryasi uzun sure dayanabilir. Telefonu çift hat kullaniyorum. Birini internet + iş telefonu ötekini özel hayat sadece görüşme icin atadim. internet icin daha cok mobil veri kullaniyorum. Genellikle youtube da gunde 1-2 saat takip ettigim bazi kanallar var onlarin videolarini izliyorum. Yine Youtube da 3-5 tane muzik dinliyorum. Maillere ve whatsapp ı kontrol ediyorum. Keyfiyetten yada iş gereği birkaç tane fotoğraf çekiyorum. Totalde bir saat olsun, ara ara boyle forumlara, haberlere yada ilgimi ceken konulari arastirmak icin girip okuyorum. Arada sirada finansal uygulamalarina bakiyorum. Oyun oynamiyorum. Çok yogun telefon trafigi yoksa o gun en fazla 5-10 dk telefonla konusuyorum. Neyse cok uzatmayayim o zaman 1.5 gün gidiyor

Ama telefonla 2-3 saat konuştugum yada internette çok vakit geçirdigim gunlerde batarya aksama dogru bitiyor.

Bir android telefonu en çok 2 yil kullandigim icin bataryaya fazla takilmiyorum. Memnun olmagim kisma gelince genellikle mobil yasadigim ve powerbank gibi araçlari, sarj adaptorunu...vs. yanimda taşimak zul geldiği icin iphone da dahil olmak uzere bataryasi en cok 1 ila 1.5 gunde tukenen telefonlardan haz almiyorum. Allah tan hizli sarj diye bir sey cikti da bir nebze rahatladik.

Velhasili telefonu ilk kullandigim gunlerde bataryasi erkenden bittigi icin acikcasi hayal kirikligina ugramistim. Ama hizli sarj ozelliği teselli oldu diyebilirim. Iyi forumlar.

Benim telefonu kullanma şeklim farklıdır. 99da açılan pil tasarrufu var mesela. Ekran kapalı iken uygulamaların %95 i kapalı konuma geçiyor ve bildirim dahi vermiyor.

LTE yerine bazı yer ve mekanlarda 3G'yi kullanıyorum. 120hz benim için gereksiz bir özellik olduğu için açmadım bile.

Karanlık mod benim için olmazsa olmazlardan. Hiç kapatmam. Oyun oynamam ama VN uygulaması ile 4K video editler, export alırım. genelde de zaten bu iş için kullanıyorum yanında da Instagram, opera tarayıcı, dizi/film uygulamaları ve YouTube.

Cihazin ekranı çok mükemmel bir renk derinliğine sahip 12 bit(68milyar renk kombinasyonu).

Bunun reklamını yapıyorum çünkü amiral gemisi telefonlarda bile 10 bit(1milyar renk kombinasyonu) bazılarında ise 8bit(16milyon renk kombinasyonu)

Film izlemek Stereo hoparlörleri ve Ekran ile mükemmel bir deneyim sunuyor bence.

• Bazı internet sitesi satışlarında Mi 12 Lite 8GB + 3GB olarak görüyorum. Bu özellikli bir cihaz var mı yoksa sadece 8GB olarak mı üretiliyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: etrenjit

Bazı internet sitesi satışlarında Mi 12 Lite 8GB + 3GB olarak görüyorum. Bu özellikli bir cihaz var mı yoksa sadece 8GB olarak mı üretiliyor?

Mi takısı kullanılmıyor artık modelin adı Xiaomi 12 Lite 6/128 ve 8/256 var ama benim gördüğüm kadarıyla 8/256 daha yaygın satılıyor ki bu varyantı daha iyi çünkü bilindiği üzere cihaza hafıza kartı takilamiyor bir de ram uzantısı sadece 3 GB değil ayarlardan değiştirilebiliyor 2-3-5 GB şeklinde

• Merhaba, bu gun telefonda sinir bozucu bir ozellik dikkatimi cekti. Ceplerim dolu oldugu icin telefonu bel cantasina koyuyorum. Birkac seferdir telefonu cantadan cikardigimda yeniden baslatilmis yada kapanmis bir sekilde buluyordum. Acaba yazilimsal bir hata mi var derken tesaduf eseri sunu fark ettim. Telefon bekleme modundayken yalnizca ekran kilitleniyor. Yan tuslar aktif kalmaya devam ediyor. Mesela saate bakmak icin telefonu uyandirdiniz diyelim. Ekran kilidini acmadan bakiyorsunuz. Telefonu tekrar cantaniza veya cebinize koyarken eliniz yan tuşlara giderse kapat, ucak modu, yeniden baslatin oldugu menu aktif hale geliyor. O sirada telefonu farkina varmadan kapatabilir yada yeniden başlatabilirsiniz.

Ikinci konu da telefonu opera tarayici ile kullandiginizda (oteki tarayicilarda oluyor mu bilemem) bazen kafasina gore ekrani yana donduruyor. Tarayiciyi acip kapasaniz da takiliyor. Yine yan kalmaya devam ediyor.

Ikinci yazdigim cok elzem bir sey değil ama ilki sıkıntılı. Telefon cebinizde veya cantanizda acik saniyorsunuz, sizi arayan insanlar size ulasamiyor. Acil bir durum olabilir...vs.
    Uyarayim istedim. Herkese iyi forumlar.

Edit: ekran kilidi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet2661 -- 9 Mart 2023; 20:5:34 >

• mehmet2661 kullanıcısına yanıt

Ben de çantada kullanıyorum. Bahsettiğiniz sorunla hiç karşılaşmadım. Belki çantada anahtar filan varsa güç tuşuna basıp kapanmasına sebep oluyor olabilir.

Yan dönme olayını da şöyle yaşıyorum. WhatsApp da video izlerken sağ alt köşede döndür simgesi çıkıyor. Ona basarsam eğer video bitince de yatay şekilde kalıyor WhatsApp. Ayarlardan döndürme kapalı olduğu için dikey olmuyor. Ayarlardan yatay-dikey döndürme ayarı açıksa eğer aynı işlemi yaptığımda video bitince telefon normal dik haline kendiliğinden geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hiboz -- 10 Mart 2023; 10:53:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet2661

Merhaba, bu gun telefonda sinir bozucu bir ozellik dikkatimi cekti. Ceplerim dolu oldugu icin telefonu bel cantasina koyuyorum. Birkac seferdir telefonu cantadan cikardigimda yeniden baslatilmis yada kapanmis bir sekilde buluyordum. Acaba yazilimsal bir hata mi var derken tesaduf eseri sunu fark ettim. Telefon bekleme modundayken yalnizca ekran kilitleniyor. Yan tuslar aktif kalmaya devam ediyor. Mesela saate bakmak icin telefonu uyandirdiniz diyelim. Ekran kilidini acmadan bakiyorsunuz. Telefonu tekrar cantaniza veya cebinize koyarken eliniz yan tuşlara giderse kapat, ucak modu, yeniden baslatin oldugu menu aktif hale geliyor. O sirada telefonu farkina varmadan kapatabilir yada yeniden başlatabilirsiniz.

Ikinci konu da telefonu opera tarayici ile kullandiginizda (oteki tarayicilarda oluyor mu bilemem) bazen kafasina gore ekrani yana donduruyor. Tarayiciyi acip kapasaniz da takiliyor. Yine yan kalmaya devam ediyor.

Ikinci yazdigim cok elzem bir sey değil ama ilki sıkıntılı. Telefon cebinizde veya cantanizda acik saniyorsunuz, sizi arayan insanlar size ulasamiyor. Acil bir durum olabilir...vs.
    Uyarayim istedim. Herkese iyi forumlar.

Edit: ekran kilidi.
    Bende yılardır bel çantası kullanıyorum bu zamana kadar kullandığı hiçbir telefonda olmadı Xiaomi 12 Lite ise salı gününden beri kullanıyorum onda da bu sorunu yaşamadım bir de ses açma kısma tuşu ile güç tuşu bende çok yumuşak diğer kullandığım telefonlar gibi değil sizlerde nasıl bu tuşlar basma hissiyatı?

• hiboz H kullanıcısına yanıt

Merhaba, çantada anahtar yok hocam. Yan taraftaki tuşların fonksiyonlarının ayarlanması gerektiğini düşünüyorum. Mesela sadece launcher aktif iken kapat, yada cihazda kilitlenme olursa (olumsuz anlamda) ses tuşu + aç kapa ile reset gibi olması gibi. Onun dışında bu düğmenin fonksiyonu kısıtlamalı.Ne ellerim ne de parmaklarım çok büyük ancak telefonu çantaya koyarken yada çıkartırken ister istemez yandaki tuşlara değiyorum. Zaten ergonomik olarak da doğru konumlandirilamamiş. Diğer android telefonlarda hatta kalite olarak alt seviye redmi cihazlar da bile böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. Keza onlari da çoğunlukla bel çantası ile kullanmıştım.

Önceki postumda belirttiğim gibi ekran olayı opera tarayıcıda oluyor. Bir video oynarken eliniz ekrana deyince oluyor genellikle. O yandaki geniş ekran modundan çık deyince düzelmiyor. Tarayıcıdan çıkınca ekran dikey hale geliyor ama tekrar tarayıcıyı açınca bazen yatayda takılı kalıyor. Telefonu sağa sola sallasaniz bile düzelmiyor. Operada ekranı düzelt diye bir opsiyon çıkmıyor. Tarayiciyi bir iki aç kapadan sonra düzeliyor. Başka alerjisi olan uygulamalar var mı bilemem. Opera ile kullanacakları uyarayım istedim.

İyi forumlar.

• Bende de tuşlar çok yumuşak hocam. Dediğiniz gibi belki sıkıntı bundan kaynaklanıyor da olabilir. Ergonomik değil zaten. Aç kapa tuşu yazılımla fonksiyonel olarak kisitlanirsa problemin ortadan kalkacagini düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.