Şimdi Ara

Xiaomi 20000mAh Power Bank İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
27.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gerbest üzerinden edindiğim Xiaomi'nin 20.000 mAh taşınabilir şarj cihazıyla ilgili fikirlerimi kısaca sizlerle de paylaşmak istiyorum. Ürünün kendi çektiğim resimlerini aşağıda paylaşıyorum. Bana gelen ürün beyaz renge sahip, oldukça şık bir görüntüsü var. Kapasitesinin yüksek olmasından dolayı (20.000 mAh) bu ürünün yaklaşık ağırlığı 338 gr civarında, şimdiye kadar gördüğüm diğer Power Bank cihazlara göre oldukça ağır.

Cihazın bazı özellikleri aşağıdaki gibidir.
    Kapasite (mAh) : 20000mAh
    Bağlantı Tipi: 2 x USB Çıkış, 1 X Micro USB Giriş
    Pil Tipi: Li-ion Battery
    Renk: Beyaz
    Şarj Süresi: Yaklaşık 7 saat
    Giriş: DC 5V / 2A, 9V / 2A, 12V / 1.5A
    Çıkış: DC 5.1V / 2A max 3.6A
    Ürün Ağırlığı: 0.338 kg
    Paket ağırlığı: 0.400 kg
    Ürün Boyutları : 14.2 cm x 7.3 cm x 2.2 cm

Cihazın kutusundan 1 adet 32 cm uzunluğunda Micro USB çıkıyor, oldukça kaliteli görünüyor (en azından çok ucuz bir kablo hissi vermiyor). Yanın birde Apple cihazlar için lightining kablo çıkmasını isterdim. Cihazın dış görünüşü oldukça şık ancak çizilmeye müsait bir yapısı var. Ayrıca bu derece büyük boyutlarda bir cihazın bu plastik kasada düşme testlerinde nasıl bir sonuç verir tam emin değilim.

Elimde 2 adet cihaz vardı, Samsung Galaxy Alpha (1.860 mAh) ve iPhone 6 (1.810 mAh) neredeyse yaklaşık olarak pil kapasiteleri aynıydı. Ancak Samsung Galaxy Alpha'yı yaklaşık olarak 1 saat (60 dakika) gibi bir sürede şarj ederken, iPhone yaklaşık olarak 1 saat 40 dakika (100 dakika) gibi bir sürede şarj etti. Neredeyse aynı kapasite olmasına rağmen böyle farklı çıkmasının nedeni sanırım şarj edilen cihazın (2.1 - 3.6 mAh) değişken voltaj çekebilmesi olduğunu düşünüyorum.

Cihazın Artıları
    • Yüksek Kapasite 20.000 mAh
    • USB şarj destekleyen cihazları (Macbook Air, Lenovo Yoga 3 vb) şarj edebilirsiniz.
    • 2 adet 2.1-3.6 Amper çıkış sağlayan USB çıkışı

Cihazın Eksileri
    • Oldukça büyük boyutlarda ve ağır (yaklaşık 338 gr)
    • Ufakta olsa bir Lcd göstergesi olsa fena olmazdı
    • Şarj süresi biraz uzun (yaklaşık 7 saat)
    • Yanında lightining kablo gelseydi fena olmazdı

Sonuç olarak, ben cihazın genel görünüş ve performansından memnunum. Özellikle acil durumlarda USB şarj destekleyen laptopları şarj edebilmesinin oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Boyutları büyük geldiyse 10.000 mAh diğer modelinide düşünebilirsiniz.

Ürün daha önce de dediğim gibi Gearbest üzerinden alınmıştır, Türkiye'ye geliş süresi yaklaşık 3-3.5 haftayı buluyor. Takipli almanızı öneririm, bu sıralar (en azından benim öyle) takipsiz gönderilerimin bir çoğu gelmedi.

Gearbest

• Bu ürüne bende sahibim 1 haftadır gerçekten çok kaliteli bir ürün pil verimliliği %92 civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam, lg ve samsung pillerini kullanıyor.Ayrıca powerbank şarj olurken bağladığın telefonu da şarj edebiliyor gerçekten çok iyi bir özellik pass-through dı sanırım adı.Yine de aklıma takılan bir soru var iphone 6s şarj edilirken sıkıntı yapar mı diye düşünmüyor değil insan, ama bu konu hakkında uzman kişilerden duyduğum kadarıyla telefonun çekebileceği amper neyse o kadar çeker deniyor.Yani 2.1 e kadar ne desteklerse onu çeker diye biliyorum umarım yanılmıyorumdur.Çünkü iphonenin orjinal şarj aleti 1amper.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemlee -- 1 Şubat 2016; 0:39:24 >
  • Evet, Apple şarj cihazları 1 Amper çıkış veriyor ancak 2.1 Amper hızlı şarjı da destekliyor diye biliyorum. Her ne kadar resmi bir bilgi bulamasam da şu sitede cihazın donanımsal olarak 2.1 Amper desteklediği belirtilmiş. Bu taşınabilir şarj cihazı ile 2 kez şarj ettim bir sorun yaşamadım.

http://9to5mac.com/2014/09/22/iphone-6-and-6-plus-faster-charging/
    http://www.ilounge.com/index.php/news/comments/iphone-6-6-plus-support-2.1a-charging-ship-with-1a-adapters

• arkadaşlar ürünü bende satın aldım ürünün kendisini şarj ederken nasıl yapmamız gerekiyor çünkü içerisinden şarj adaptörü çıkmadı laptop ile kablodan mı şarj etmek gerekiyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZELZELE!

arkadaşlar ürünü bende satın aldım ürünün kendisini şarj ederken nasıl yapmamız gerekiyor çünkü içerisinden şarj adaptörü çıkmadı laptop ile kablodan mı şarj etmek gerekiyor ?

Ürünün voltaj giriş değerleri aşağıdaki gibi, tavsiyem 2 amper çıkışlı bir micro usb quick şarj cihazın varsa onunla şarj edebilirsin, ürünün yanında sadece usb kablosu geliyor.

Giriş: DC 5V / 2A, 9V / 2A, 12V / 1.5A
  • Ben bu üründen aldım 4 saatte şarj ediyor normalmi sizce
  • Verimliliği ne kadar acaba cihazın ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bugün ürünün versiyon 2 modelini aldım. Yandaki tus ne ise yarıyor acaba çözebilen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -epica- kullanıcısına yanıt
    Pilin şarj durumunu göstermek için buna basabilirsin, powerbank'a şarj için bağlı cihaz yoksa bu butona bastığında cihazın ne kadar dolu olduğunu gösterecektir. Örneğin %50 doluysa bastığında 4 ışık yanacak sonra 2 ışığa düşecektir.
  • kenya64 K kullanıcısına yanıt
    2016 Ocak tan bu yana aktif olarak kullanıyoruz evde, halen güzel bir şekilde çalışıyor ama doldurduğum enerjinin ne kadarı şarja gidiyor ne kadarı kayboluyor dersen tam olarak ölçmedim...
  • 10400'lüğü türkiyede orjinal olarak nereden alabiliriz ? Sağlam satıcı var mı acaba? fiyatlara bakıyorum çok farklılık gösteriyo
  • Güzel inceleme teşekkür ederiz, bende bu üründen satın aldım ve basit bir inceleme videosu yapmıştım.

https://www.youtube.com/watch?v=y_2mSKZ7wyc
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasaksevdam10

Ben bu üründen aldım 4 saatte şarj ediyor normalmi sizce

Açıkcası ben 6 saatte anca doldurabildim üstelik şarj aletim dandik de değil
  • Arkadaşlar merhaba ben bu cihazın versiyon 2 olanından aldım yani şundan.

http://www.hepsiburada.com/xiaomi-20000-mah-versiyon-2-quick-charge-3-0-tasinabilir-hizli-sarj-cihazi-p-HBV000004OYL6

bir kaç gün önce elime ulaştı ürün. Benim bi sorum olacak ürün ilk geldiğinde 2 çubuk şarjı vardı. ben telefonumu (Asus zenfone 2 3000mAh pili var) 1 2 defa şarj ettim (ama tam değil yani %20lerde taktım %80lerde çıkardım)daha sonra hala 2 çubuk yanıyorken 5v 2a çıkışı olan asusun orj adaptörü ile şarja taktım yaklaşık 7 8 saat kadar şarjda kaldı şarjdayken 4 ışığıda yanıp sönüyordu. sonra çıkardım baktım ki hala 2 çubuk yanıyor. sonra telefonumu sarj etmeye başladım powerbank ile telefonumun şarjı %20 lerdeyken takmıştım ve %80 lere geldiğinde baktım 1 tane ışık yanıyor. %85 te ise tekrar baktım ki powerbank kapanmış şarjı bitmiş .ve şuan tekrar asusun adaptörü ile şarja taktım önce 5 dakika falan 1 ışığı yanıp sönüyordu sonra 4 ışığı birden yanıp sönmeye başladı şuan hala şarjda yaklaşık 1 saat oldu şarja takalı sabaha kadar çıkarmayacağım bakalım ne olacak. sizce bu normal mi ? yoksa bir arıza varmıdır ? ilk defa powerbank kullandığım için pek bir bilgim yok bilenler sürekli kullananlar yardımcı olursa sevinirim.

• Xiaomi'nin 20.000 mAh 2. nesil taşınabilir şarj cihazı aldım fakat cihaz kapanmıyor. yandaki açma kapama tuşu kapatmıyo açmıyor değişik bişey yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler
  • Işık Ö kullanıcısına yanıt
    Cihazın açma kapa tuşu yok hocam, bir telefon tablet bağladığında otomatik çalışmaya başlar, her hangi bir cihaz bağlı değilse bir süre sonra kendini kapatır. Yandaki tuş cihazın ne kadar şarjı kaldığını göstermeye yarıyor. 4 tane ışığı şu şekilde düşünebilirsin %100, %75, %50, %25.
  • Ben cihazın 2. nesilini hepsiburada dan aldım Mega Center adlı satıcıdan ve sahte geldi. Dikkat etmeniz için burada paylaşıyorum. Mega Center Adlı satıcıdan uzak durun.
    Edit: satıcı adını AutoEN Diye değiştirdi sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH turuncusu -- 8 Şubat 2018; 18:43:48 >
  • Ato35 A kullanıcısına yanıt
    ben de 20000mah versiyon 2 aldığımı sandım hepsi burada dan CEP PORT isimli satıcıdan cihazın üzerinde versiyon 2 olduğuna dair birşey yoktu yazılar zaten Çince ,sonrasında yine versiyon 2 için kılıf siparişi verdim kılıf küçük cihaza küçük olunca ya cihaz versiyon 2 değil ya da kılıf çakma diye düşündüm, cihazın ölçüleri hakkında bilgi sahibi oldum ki sonuç hepsi burada (cep port) versiyon 2 diye versiyon 1 göndermiş normal şartlar altında iade süresi de dolunca hepsi burada üzgün olduğunu yapacak birşeyleri olmadığını söyleyip başarılar diledi 🙃 yani diyeceğim versiyon 2 diye aldığınız cihazın uzunluğunu (13.5 cm) ağırlığını ( 338 gr. ) ölçün HB dan aldıysanız sizdekiler de çakma veya versiyon 1 olabilir ...

• DH turuncusu D kullanıcısına yanıt
    bende hepsi burada cep port isimli satıcıdan versiyon 2 aldım gelen ürün ya çakma ya da versiyon 1 ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim3635 -- 1 Mart 2018; 0:57:3 >
  • https://www.miuiturkiye.net/

Arkadaşlar linkini verdiğim miu türkiye sayfası orjinal ürün ve fiyatları daha uygun buradan güvenle sipariş verebilirsiniz.
    ben aldım ve memnunum ücretsiz kargo
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.