Şimdi Ara

Xiaomi Redmi Note 8 Video Oynatma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
13.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Xiaomi Redmi Note 8 Video Oynatma Sorunu
    Xiaomi Redmi Note 8 Video Ses Kayma Sorunu
    Xiaomi Redmi Note 8 MX Player Sorunu
    Xiaomi Redmi Note 8 VLC Player Sorunu
    Xiaomi Redmi Note 8 PowerDVD Mobile Sorunu
    MX Player Videoda Ses Kayma Sorunu
    MX Player Videoda Ses Önden İleriden Gidiyor
    MX Player Ses Görüntü Uyuşmazlığı
    MX Player VLC Player ses takılması
    MX Player VLC Player ses kesilmesi

Xiaomi Redmi Note 8 marka/model telefon kullanıyorum.

Telefonun hafızasında internetten indirdiğim bazı animasyonlar var.
    Bu videoları MX Player/MX Player Pro ve PowerDVD Mobile ile açtım. Belli bir süre sonra ses önden gitmeye video geriden gelmeye başlıyor. Sonra VLC Player ile denedim, onda ses ve video normal, yani ses önden falan gitmiyor ama bu defa da ara ara video ve seste aynı anda yarım saniyelik takılma oluyor.

Telefonda izlediğim her animasyonda böyle sıkıntı olmuyor ama bazı animasyonlarda bu tür sıkıntılar oluyor.

Aynı videoyu Windows 10 Tablet PC'de denedim.
    Power DVD 16 ile açtığımda takılma veya ses ve videoda önden arkadan gitme olayı olmuyor.
    Aynı videoları telefonun kendi video oynatıcısı "Mi Video" uygulamasında denedim. Videodaki seste o bahsettiğim ara ara olan yarım saniyelik takılma/kesilme olmadan ve sesin videodan önce gitme problemi olmadan bahsettiğim videoları oynatıyor.
    XPlayer isimli bir uygulama tavsiye etmişlerdi. Onu denedim. Yani MX Player/MX Player Pro ve PowerDVD Mobile'deki gibi ses önden gitmiyor. VLC Player'daki gibi de video ve sesteki ara ara yarım saniyelik takılma problemi olmuyor.

XPlayer İndirme Bağlantısı:
    play.google.com
    Video Player All Format - XPlayer - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=video.player.videoplayer

17.02.2020 tarihinde MX Player'a hata bildirimi gönderdim. MX Player'dan bana gelen cevapta video çözücüyü "Donanımsal Kod Çözücü (HW)" seçeneğini değiştirerek "Donanımsal+ Kod Çözücü (HW+)" seçeneğini işaretleyerek denememi önerdiler. Bahsedilen seçim aşağıdaki resimde gösterilmiştir:

MX Player'da bu seçeneği seçtiğimde ses önden gitmiyor ancak bu sefer de VLC Player'da olduğu gibi ara ara ses yarım saniyeliğine takılıyor. Çok gıcık bir şey.

Ben de boş durmadım yine aynı videoları başka bir Redmi Note 8'de denedim. Fakat MX Player ve VLC Player'da benim Redmi Note 8'deki aynı problemler var diğer Resmi Note 8'de de oluyor.

Bu defa aynı videoları eski Asus ZenFone 2 Laser ASUS_Z00MD (ZE600KL) ( 6.0 inç ekran) telefonda denedim. Asus'ta aynı videoları hem MX Player hem de VLC Player ile denedim. Hiçbir sorun yok. Ne ses önden gidiyor ne de ses arada bir takılıyor.

Redmi Note 8'ime "Google Files" dosya yöneticisi uygulamasını yükleyip videoları Google Files'ın video oynatıcısı ile açtım. Google Files ile de sorunsuz çalışıyor.

Google Files İndirme Bağlantısı:
    play.google.com
    Files by Google: Clean up space on your phone - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.nbu.files

Özetle ne videoda ne de video oynatıcılarda problem var. Yani MX Player, PowerDVD Mobile ve VLC Player muhtemelen Redmi Note 8'in donanımı/yazılımı ile uyumlu çalışmıyor. Ya da ne bileyim eksik ve yanlış bir şeyler var işte.

İnşallah güncelleme ile falan düzelir.

Redmi Note 8'in kendi video oynatıcısı "Mi Video" uygulaması güzelmiş. Artık onu kullanıyorum.

Denediğim Video Bilgileri:
    VLC Player-Ekran Görüntüsü

MX Player Pro-Ekran Görüntüsü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilexsamet -- 23 Şubat 2020; 13:2:7 >

• Mx player'da yazılımsal çözücüyü de denediniz mi? Denediyseniz, ilgili videolardan boyutu düşük olanı nereden indirdiğinizi bilmek isterim. 720p videoda bile sorun varsa ben suçu xiaomi'ye atıyorum. Ben mx ile 1080p bile izleyebiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exfat

Mx player'da yazılımsal çözücüyü de denediniz mi? Denediyseniz, ilgili videolardan boyutu düşük olanı nereden indirdiğinizi bilmek isterim. 720p videoda bile sorun varsa ben suçu xiaomi'ye atıyorum. Ben mx ile 1080p bile izleyebiliyorum.
    Yazılımsal Kod Çözücüyü de denedim. Ama Donanımsal+ Kod Çözücü gibi oluyor. Yani ses önden gitmiyor ama arada bir yarım saniye falan ses takılıyor/kesiliyor.

Zaten videoda falan sıkıntı yok. Aynı videoları MX Player ile Asus Zenfone 2 Lazer'se sıkıntısız açıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exfat

Mx player'da yazılımsal çözücüyü de denediniz mi? Denediyseniz, ilgili videolardan boyutu düşük olanı nereden indirdiğinizi bilmek isterim. 720p videoda bile sorun varsa ben suçu xiaomi'ye atıyorum. Ben mx ile 1080p bile izleyebiliyorum.
    Tüm videolarda böyle sıkıntı olmuyor zaten. Bazı videolarda oluyor bu sıkıntı MX Player'da.

Bu arada animasyon videolarını fullhdfilmizlesene.net sitesinden indirdim. Videolarda sıkıntı yok zaten.
  • Donanımsal+ Kod Çözücü (HW+ decoder)" seçeneğini işaretleyerek test ettim. Bu seçeneği seçtiğimde ses önden gitmiyor ancak bu sefer de ara ara ses 0.5 saniye takılıyor. Yani ses arada bir 0.5 saniye kesiliyor. Yani başka bir sorun oluyor.

"Yazılımsal Kod Çözücü (SW decoder)" seçeneğini işaretleyerek test ettim. Bu seçeneği seçtiğimde de HW+ kod çözücüde olduğu gibi ses önden gitmiyor ancak bu sefer de ara ara ses 0.5 saniye takılıyor. Yani ses arada bir 0.5 saniye kesiliyor. Yani başka bir sorun oluyor.

[ MX Player'da yaptığım video denemelerinde bu problemin sadece aşağıdaki özelliğe sahip olan videolarda olduğunu fark ettim:

Medya Biçimi: MPEG-4

Yazılımsal Kod Çözücü (Encoding SW): Lavf58.28.101 ]

Yukarıda bahsettiğim videoları [Yazılımsal Kod Çözücü (Encoding SW): Lavf58.28.101] aşağıdaki uygulamalar ile sorunsuz olarak açabiliyorum:

1-Xiaomi Mi Video Player (Telefonun kendi uygulaması)

2-Google Files (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.nbu.files)

3-XPlayer Video Player Uygulaması (

https://play.google.com/store/apps/details?id=video.player.videoplayer)

Yukarıda bahsettiğim videoları kendi kullandığım Resmi Note 8 telefon dışında başka telefonlarda MX Player uygulaması kullanarak denedim. Deneme yaptığım diğer telefonlar ve test sonuçları:

1-Xiaomi Redmi Note 8  64 GB (Kendi telefonum dışındaki başka bir telefon).

Test sonucu: aynı sorun devam ediyor.

2-Asus ZenFone 2 Laser ASUS_Z00MD (ZE600KL) (6.0" ekran).

Test sonucu: hiçbir sorun yok. Bahsettiğim videolar sorunsuz şekilde açılıyor/oynuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilexsamet -- 13 Mayıs 2020; 13:41:33 >

• Sorun çıkan video URL adresleri:

Kuzular Firarda: Uzay Parkı

https://cdn82.turkakisi.com/stream/7680b1c7e63c8798663fccba7738baa9/MJTMsp1RshGTygnMNRUR2N2MSlnWXZEdMNDZzQWe5MDZzMmdZJTO1R2RWVHZDljekhkSsl1VwYnWtx2cihVT2p1RStmWtl0dOpXW61EVrJjTXlEeOREap50VOlmTHlkMPR1Y0olarVTWtFVP:1582809122:88.247.67.167:d0b513245560e7e5f54e1a445d7dca5c258219248ccbe6d4ce0dc47b306148a8/720/index.m3u8

Efsane Beşli - Rise of the Guardians

https://cdn82.turkakisi.com/stream/7680b1c7e63c8798663fccba7738baa9/MJTMsp1RshGTygnMNRUR2N2MSlnWXZEdMNDZzQWe5MDZzMmdZJTO1R2RWVHZDljekhkSsl1VwYnWtx2cihVT2pFVVpnTE5UaNRkTs5EVaxWWUVVMZpXSzolanhnWqF1dPdUSxoVbK1WTEVVP:1582814279:88.247.67.167:4682e13837ba67a5110b89efef94856ec6d55f4ca2e893c871dbd6c9cb43cbfe/720/index.m3u8

Corgi - The Queen's Corgi
    https://d50325001.pontrjagin.space/m5/NtO2pwvWft0mfN1fdHYcb8pDwvZ3ZQ10PwZmD9mX9vmmM9XA3HGffD1Vy8Pb720

Şöyle bir tespit daha yaptım. Yukarıdaki URL adreslerini kopyaladım. MX Player uygulamasında "Ağ Akışı (Network Stream)" bölümüne yapıştırıp videoyu internetten açtığımda videoda hiçbir sorun yaşamıyorum. Ağ akışı bölümünde HW, HW+ ve SW kod çözücü seçeneklerinin hiçbirisinde sorun yaşamıyorum. Yani daha önce şikayet ettiğim sorunları yaşamıyorum.

Ancak bu URL adreslerinden indirdiğim (download) videoları MX Player ile açtığımda sorun yaşıyorum. Yani yerel dosyayı açarken HW, HW+ ve SW kod çözücü seçeneklerinde sorun yaşıyorum. Bu sorun sadece Xiaomi Redmi Note 8 marka telefonda yerel dosyalarda oluyor. Aynı yerel dosyaları Asus Zenfone 2 Laser marka telefonda sorunsuz açabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilexsamet -- 13 Mayıs 2020; 13:38:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Redmi Note 10 Pro NFC Problemi
    2 yıl önce açıldı
    Xiaomi Redmi Note 8 [ANA KONU]
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.