Şimdi Ara

Xiaomi Akıllı Ev sistemleri (bir bölümü) (49. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.173
Cevap
71
Favori
84.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam var ama pahalı hepsiburada da var

Ayrıca sahibinden de birisi satıyordu

• Bugün alarm setini aldım. Kaç saattir otomasyon kurmaya çalışıyorum ama bir türlü yapamadım. Hareket sensörünü ekliyorum otomasyon olarak da eğer: hareket algılandığında, ardından : telefona bildirim gönder, alarm çal gibi seçenekler ekli. Buraya kadar sorun yok ancak alarm kapalı olsa dahi sensör hareket algıladığında alarm çalıyor. Sadece alarm açık olduğunda uyarı vermesi için ne yapmam gerekiyor?

Bir videoda versiyon güncellemesi yapılması gerektiği söyleniyor. Onu da yaptım hala sorun devam ediyor

• bgkn kullanıcısına yanıt
    Alarm ayarlarını otomasyon içerisinden yapmıyorsunuz. Ana ekranda "koruyucu ayarları" içine girdiğinizde alarm tetikleyici cihaz menüsüne girip orada alarm aktif iken neyin alarmı tetikleyecegini seçiyorsunuz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İyi geceler hocalarım merak ettiğim bir soru var tecrübenizden yararlanmak isterim, xiaomi hareket sensörünü evimin koridoruna konumlandırıp akşam olduğunda yeelight ampül hareket algılandığında otomatik yansın hareketsiz olduğunda belirli bir süre sonra yeelight ampul sönsün gibi bir senaryo kurabiliyor muyuz?
    Kısaca yeelight ampulü akşam olunca hareket sensörlüyle eleştirip aydınlatma yapabiliyor muyuz?

• Herkese selamlar
    Evde cin serverinda kullandigim bir setim vardi supurge filan alinca mecbur global server a gectin yeni evin dubleks merdivenin ust taragina gateway i koyup hareket sensorleriyle isik acip kapiyorun gece sindilik hersey super sorun ise ; elimdeki cin server gateway yerine global aldin onu kullaniyorun bu cin server gw i digerine baglama senkronize etme yolu varmi amac bir tane ustte bir tane asagida lamba olarak kullanicam
    Tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre7168 -- 25 Nisan 2021; 1:35:7 >
  • Elimde wifi klima kontolcusu var klimanizi evde yokkende istediginiz derecede istediginiz ozelliklerde aktifleyebilir senaryolariniza rkleyebilirsiniz dusunen varsa mesaj atabilir urun sifirdir sadece calismasi kontrol edilmistir.ürün xiaominindir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bu_rock01 -- 24 Nisan 2021; 22:58:40 >
  • Bibliyorlar kullanıcısına yanıt

Yapabilirsiniz hocam otomasyon ayarlarından hareket algıladığında ampülü çalışıtr diyebilirsiniz. Bu otomasyonda da saat aralığı seçersiniz örnegin akşam 20:00-sabah 05:00 gibi. Bunu yaptığınızda olur. Elinizdeki ampulun modelini bilmediğim için bazı ampoullerde su kadar süre açık kal özelliği var. Senaryolarda o güzükür oldu ki gözükmüyor ise yeni senaryo ekleyim hareket sensöründe 2 veya seçenekli çıkıyor 10 dakika hareket algılanmaz ise diye senaryo var onuda kullanıp ampulu kapatabilirsiniz. Umarım anlatabilmişimdir.

• emre7168 E kullanıcısına yanıt

Bildiğim kadarıyla ve baya araştırmam sonucu malesef yok hocam. Sadece ayrı ayrı kullanabilirsiniz. Sadece ışık olarak kullanacak iseniz çin gatewaya bir sensör ekleyin o sadece çin gateway ile çalışır globalede ayrı sensör ekleyin o da sadece globalle çalışır başka çözümü yok malesef

• Xiaomi_smarthome_uzman kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim üstadım

cok saolasin hocam yapcak bsy yok tek kullaniriz o zaman :)
  • Çin serverında bulunan bir ekosistem ürününü global gatewayde kullanmamın bir yolu var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre7168 -- 6 Mayıs 2021; 23:40:8 >
    Çin gatewayi sattım, baya uyguna global bir set buldum onu aldım alt kat üst kat diye evi iki parça olacak şekilde 2 gateway (global) üzerine kurdum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre7168 -- 6 Mayıs 2021; 23:42:12 >
  • Merhaba arkadaşlar.Evde 2 tane global gateway bağlı.İnternet gidip gelirse veya elektrik kesilip gelirse gateway üzerindeki ışıklar yanık kalıyor.Bunları bu gibi durumlarda ışık kapalı ayarlayabiliyormuyuz.?

• Bende de Aqara 'nın Hub' ı var.

6 tane hareket sensörü, Homekit üzerinde de 4 tane de led şerit var ve yeni eklemeler yapmak istiyorum. Ancak bir sorun yaşıyorum.

Homekit ile kullanırken, otomasyonlara saat aralığı verdiğimde çalışmıyor. Oncesinde gateway Xiaomi Mi gateway V3 ile çalışıyordu. Aqara' ya geçtim, saat girdiğimde çalışmıyor.

Aqara üzerinde sorunsuz çalışıyorlar. Sensörler Homekit üzerinde de sorunsuz çalışıyor. Ancak saat eklediğimde otomasyonlar çalışmıyorlar.

yardımcı olabilecek var mı?

• Arkadaslar wifi priz ve zigbee priz arasindaki farklar nelerdir.Birde wifi prizde gatewayle senaryolara reklenebiliyor mu? İkisini ayni anda kullanip herhangi bir problem yasayan varmi

• bu_rock01 kullanıcısına yanıt
    Zigbee ise bir hub a ihtiyaciniz var. Wifi olanlarda ise direk kullanabilirsiniz. Hubin destegi varsa senaryolara ekleyebiliyor.
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt
    Bende gateway var birde zigbee olan priz var ama wiifi priz hakkinda bilgim yoktu.Gatewayde senaryolara ekleyebilirmiyim peki wifi prizi bu konu hakkinda pek bilgim yok yani diger kapi pencere sensoru yada hareket sensoruyle zigbee prizde oldugu gibi haberlesebilir mi ? Tesekkurler cevap icin.

Ne marka gateway kullanıyorsunuz? Gateway ve uygulamasinin destekledigi herseyi yapabilirsiniz. Genelde wifili veya zigbeeli olmasi birseyi degistirmiyor.

Rica ederim
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt
    Xiaominin gatewayini kullaniyorum 2.nesil diger tum urunlerim zigbee kapi pencere sensoru hareket sensoru , sicaklik sensoru birtek bu aldigim urun xiaomin wifi prizi aynisinin zigbeeside mevcut daha once wifili bir priz kullanmadim ondan pek bir bilgim yok .

Bende de ayni hub var. Ayni sekilde kapi pencere sensoru, sicaklik sensoru var. Ben de ayrica philips hue var. 1 tanede tuyanin wifili vanasi var.

Wifinin tek sorun olabilecek kismi wifi cekim alaninizin iyi olmasi gerekir. Zigbee de mesafe onemli olmuyor (apartman dairesi ise) ama wifi de problem olabiliyor. Onun disinda bir farkliligi yok.
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.