Şimdi Ara

Xiaomi Akıllı Ev sistemleri (bir bölümü) (51. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.173
Cevap
71
Favori
84.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sanal makinanın bağlantısı bridge modda değil mi? Nat falan olmasın?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt
    Birdge modda. Ona dikkat etmistim kurarken.

Bu arada raspberry pi4

https://www.robotistan.com/
    Raspberry Pi 4 2GB Kombo Set Satın Al | Robotistan
    https://www.robotistan.com/raspberry-pi-4-2gb-kombo-set

Bunu dusunuyorum. 2gb yeterli olur degil mi? Sizde raspberry hangisi idi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• sorumsuzadam kullanıcısına yanıt
    Ben 8gb ramli olanı almıştım yüklemeyi düşündüğüm ilave modüller sebebiyle. 2 biraz düşük kalabilir tavsiyem en az 4 GB olan.

urun.n11.com
    Raspberry Pi 4 4 GB - Model B ve Lisanslı Adaptörü Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/arduino-urunleri-ve-setleri/raspberry-pi-4-4-gb-model-b-ve-lisansli-adaptoru-P440036359

bunun yanına bir tane soğutuculu fanlı kasa kiti alın daha efektif olur

Cok da fiyat farki yokmus zaten. Fan olmasi sart mi acaba? Dolabin icerisine koyacaktim raspberry i

Fan olmasa bile küçük soğutucu parçalar iyi olur özellikle dolap içinde olacaksa

Bende aqara lumi.gateway.aqhm01 olanmis ve desteklenmiyormuş. Demek ki o zaman da ekleyememisim :)

• Elimdeki aqara gateway kesinlikle home assistant ile uyumlu degil. Aqara olarak kapi sensoru ve sicaklik sensorleri var. Bunlardan vazgecebilirim.

Home assistant ta kullanabilecegim gateway ve kapi sensoru var mi kullandiginiz?

Tuya da sanirim sorunlu.

Tuya uyumu var diye biliyorum. Ben hem xiaomi hemde sonoff kullanıyorum.

Google da tuya gateway ve home assistant diye aratinca ilk baslarda hep baglayamadiklarini dile getirmisler. O yuzden destegi yok mu acaba diye?

Elimde cok fazla kapi sensoru ve sicaklik sensoru yok aslinda. Ama xiaomi gateway alsam aqara cihazlari baglanmiyor sanirim ona. Eger baglaniyorsa bir gateway alsam sorun kalmaz zaten. Bu xiaominin yaptigi sacmalik. Madem lan destegi yok en azindan buluta ac da kullansin insanlar. Kendi uygulamasinda bulut uzerinde calisiyor zaten. Homekit olarak yerel agda caliisyor. Yani her iki protokolü de hali hazirda destekliyorsun zaten. Ne diye eziyet ediyorsun millete. Zaten şu global, cin server olayi bambaska bir sorun.

Sonofflar zigbee mi hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorumsuzadam -- 21 Mayıs 2021; 23:42:22 >
    Başından beri zaten bir sürü saçmalık var maalesef. Home assistant keşfetmemiş olsaydım çoktan satmıştım hepsini xiaominin.

Sonoff zigbee evet. Evde 8 tane duvar anahtarı (WiFi) , 2 zigbee kapı sensörü, 1 zigbee anahtar, 4 zigbee sıcaklık sensörü, 2 su baskın sensörü (rf), 2 rf kumanda, 1 sonoff kamera hepsi home assistant ile bağlantılı durumda..

Örnek bir dashboard:

Cok iyi gercekten. Elinize saglik, buyuk emek vermissiniz. Elimde kullanmadigimiz ipad mini var. Bunu dashboard yapmak istedim. İpadin surumu eski oldugu icin ev uygulamasi yok. Homeassistant in uygulamasi var ama. Cok da guzel oluyor. İpad miniyi degerlendirelim derken xiaomiler elimde patladi :) şu bendeki aqara gateway homeassistant a eklenseydi, raspberry alip hersey istedigim gibi olacakti. Raspberry zaten alacagim, usb zigbee dongle alsam diyorum ama aqara sensorlerin baglanip baglanmadigini da bilmiyorum ki. Neyse birsz daha bekleyeyim bakalim. Sanal pc uzerinden devam edeyim. Aqara sorununu cozersem direk raspberry alirim artik.

Teşekkürler. Aslında çok zor olmadı mantığını kavrayınca ufkunuz genişliyor. Eğer imkan varsa xiaomi v3 gateway ile kullanabilirsiniz. Sonoff zigbee ile de uyumlu bildiğim kadarıyla aqara sensörler. Ben de bir süre sanalda devam ettim baktım güzel gidiyor raspberrye geçtim. Hatta geçen sene hiç bir şey başaramamıştım kısmet bu seneye :)

Aynen mantigini cozunce kolay. Ama cozmek de zaman aliyor :)

Xiaominin v3 olani alacagim sanirim. Homeassistant olmasa bile homekit destegi var. Aqara sensorleri de baglanmazsa yaoacak bisey yok, sensorleri de degistirecegim artik.

Burayı inceleyin derim

Link direk acilmadi ama googledan aradim. Aqara sensorlerini destekliyor. Normalde de zaten homekit destegi var. Bundan alabilirim. Tesekkurler ilginize

Bu eu/cin versiyonu olayi sadece priz mi yoksa yine eskiden oldugu gibi bazi cihazlar eklenemiyor mu? Bilginiz var mi?

Rica ederim. İhtiyaç olursa her zaman yardımcı olmaya çalışırım.

Bazı cihazlar eklenmiyor diye biliyorum ama aqara lar ekleniyor.

Hocam dashboardun fotografini gonderebilir misiniz? İpad mini icin bir cerveve yapmak istiyorum.https://www.youtube.com/watch?v=sv67ovOhjzQ&feature=youtu.be su adam tam kafamdakini yapmis. Bakalim ustedigim ebatlarda mdf kestirebilirsem mobilyaciya gerisini ben hallederim. Boya + vernik vs. Sizdekini merak ettim size zahmet musait zamanda gonderirseniz sevinirim. Bu arada v3 olan gateway in siparisini verdim. Global versiyon yaziyor. Cin verisyonu gormedim. Adaptor olarak us&eu seklinde var sanki. Dediginiz gibi aqara sensorlerle calisiyor. Zaten bunun icin ayri sensor cikmamis sanki. Mi nin sensorleri ve aqara sensorleri eklenebiliyor diye anladim. Homekit destekli olmasi avantaj ayrica. Oldu da home assistanti biraksam dahi ilerde homekit ile devam ederim.

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.