Şimdi Ara

Xiaomi: Çok hızlı büyüdük dengeyi bulmamız gerekiyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
1.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 10000 mah powerbankinin altında belirsiz ve küçük yazılarla 6250 mAh yazması ile bildiğim şirkettir kendileri.
    Telefonları hoştur tabi, çünkü cüzdanı yormaz...
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Gerçekleri yazıyorlar çünkü;
    Powerbankları şarj ederken 5v ile edersiniz, fakat pb ile telefonu şarj ederken içindeki 3.6V piller ile şarj edersiniz dolayısıyla,
    ((3,6x10000)/5)=7200 ilk kaybınız budur sırf voltaj farkından kaynaklı.
    (6250/7200)=0,86 yaklaşık %86 verimlilik.
    İyi forumlar
  • coMMann kullanıcısına yanıt
    Cihazın hızlı şarj etmesinden memnunum ama markası belli olmayan dandik 10 bin mAh pb telefonu üç sefer şarj edebilirken bu anca iki defa şarj edebiliyor. Hızlı şarj mı acaba fazla tüketim yapıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawbreaker

quote:

Orijinalden alıntı: Büyük Amiral

quote:

Orijinalden alıntı: keremak35

Benim anlamadıgım niye patent korkusundan açilamiyor ? Peki denilenler gibiyse nereye kadar böyle gidecek bu büyüme elbet duracak belki şimdi değil ama bundan 5 yil sonra bilemedin 10 yıl sonra duracak o zaman ne olacak hep çin sınırları içerisinde mi kalacak

Bildigim kadarı ile xiaomi diğer telefon üreticilerin patentlerini izinsiz kullanıyor fakat çin hükümeti xiaomi yi koruduğu için örneğin samsung Apple gibi şirketler xiaomi ye dava açamıyor ama xiaomi Avrupa ve Türkiye gibi yerlere resmi olarak gelirse çin ve asya dışına çıktığı için dava açılabilir duruma düşecek bu yüzden önce patent konusunu halletmeleri gerekiyor. Büyümenin durması tüm şirketler için geçerli örneğin HTC Sony gibi şirketlerde mobil sektörde şuan düşüşteler

zaten o patentleri ödese cihazları bu rakkamlara satamayacak ve fiyat performans oranındaki fiyat kısmı hayli yükseleceği için ürün cazibesini yitirmiş olacak. Yoksa özellikle mobil cihazlar konusunda hızlı büyüdük söylemi globalleşebilse mantıklı gelmiyor bana. Yoksa insanlar salak mı s8 note8 z bilmem kaç performansındaki cihaza çok daha düşük maliyetle sahip olmak istemesin.

Birde üstüne vergiler eklenince hiçbir cazibesi kalmaz fiyatı düşürürlerse bu seferde zarar ederler

• Turkiyede inovasyona gereken onem verilse Soyle bir ozgun markamiz olsa ne olurdu..Ar ge yi masraf gibi goren firmalar yuzunden global bir markamiz yok

Biz hala dusuk seviye teknoloji araba uretme icin cabalayalim..

Guney kore yuksek teknoloji ihracatina basladiktan sonra Turkiyeyi solladi ve ilk 7 icinde dunyada..Ornek vermek gerekirse Kuzey korede istese ve demokratik bir ulke olsa samsung gibi marka cikartir hemde kesin..

Ama biz butun enerjimizi cirit gibi fuzelere harcayalim..Turkiyede gereken onem verilse global bir marka uretir,Bu disardan inanilmaz bir dolar euro gelmesi demek ve cari acik diye bisey kalmaz..(bknz insansiz hava araci tr bu konuda basarili potansiyel var)
  • quote:

Orijinalden alıntı: marsli61

quote:

Orijinalden alıntı: General.

Adamlar bizim gibi atıp tutmuyor, ekonomi (bana göre balon)iyi diye yıllarca seçim malzemesi yapıldı.Geldiğimiz nokta ortada, adamlar akıllı herşeyden ders çıkarıyor.

Zaomi balon un kralı diğer ülkelere açılmaya başlasın anlarsınız

Sizin balon dediğiniz firma resmi olarak girmediği ülkede (misal hepsiburada.com'da) en çok satan telefon sıralamasında 1. durumda bulunuyor.
    http://www.hepsiburada.com/android-telefonlar-c-60005201?siralama=coksatan

Hadi hepsiburada verileri gerçeği yansıtmıyor desek bile ne yorumlarda, ne forumlarda, ne de gruplarda kullanıcılar şikayetlerden ziyade telefonla daha neler yapabileceğini konuşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 15 Ocak 2017; 23:56:59 >

• Tebrik ederim iyi bağlantı kurmuşsun, herhalde tüsiad üyelerinden biri baban olmalı ki dokundu, yoksa senden başka kimse bu şekilde anlamamış, bu ülkenin en zengin bir araya gelmiş topluluğu kim, ülkenin kaymağını yiyen kim tabiiki tüsiad gelir gerisini sen ekle peşine müsiad olmuş kıytırıksiyad olmuş farketmez teker teker bu kıytırıksiyadları yazacak değilim. Ama içlerinde ve en başında kullanışlı olanı Atatürkçülük onuda bir güzel kullanan tüsiad gelir.10 kasımda ilan verip tv lere gazetelere anıyoruz diyeceğine, niye koç veya sabancı olarak bir elektrikli araba üretip reklam yapıp atam sana layık olmaya bıraktığın emaneti ileri götürmeye çalışıyoruz demiyorsun, Atatürkçülük faizden montajdan, ithalat çıktıktan para kazanmak mıdır yoksa icat edip üretip dünyaya örnek olmak mıdır. Ama en kolayı her 10 kasımda 23 nisanda reklam verip saf milleti kandırmak değil mi ondan sonra yatır paraları faize ithal et getir sat gitsin batarsa batsın ülke, nasıl olsa çift pasaport var paralarda isviçre bankalarında garanti değil mi böyle güzel gidiyor değil mi? cumhuriyeti ileri böyle güzel gider değil mi 100 yıla yakın gittiği gibi. Adamlar kıyafete baktırarak 100 yıldır cumhuriyet elden gidiyor dediler öbür taraftan faizden ithalattan parayı götürdüler, 10 kasımda 23 nisanda reklama devam ederek, kimsede demiyor ki sen Atatürkün hangi dediğini yaptın ne ürettin 100 yılda yakındır. Ama böyle söylersen emperyalistlerin uzantıları hemen derki kıyafete bak, ota bak b.ka bak senin müsiada bak dediğin gibi hemen başka tarafa konuyu çekerler ki saflar uyanmasın sende öyle yapıyorsun, yoksa korumazsın bu kıytırıksiadları, ben hiçbirini savunmuyorum hepsinin amacı aynı aracı farklı kimi Atatürk kimi din kullanıyor sonuç aynı savunacak bir taraf yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moy -- 16 Ocak 2017; 0:27:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: acbold

quote:

Orijinalden alıntı: moy

Türkiye de sözde milliyetçi iş insanlarımız var.Bir elini taşın altına sokan yok ya ithalatçılar yada montajcı, sözede geldi mi Atatürkten laiklikten bahsederler özellikle de Tüsiad ama elini ülke için taşın altına sok de hepsi kaçıyor, kursanıza bir elektrikli otomobil firması, batarya üretim tesisi, xiaomi gibi bir elektronik firması ama yapmıyorlar niye çünkü riski var, çatır çatır rekabet etmen gerekiyor.Öbürü daha kolay faize koy parayı hazır uğraşmadan gelsin, ithal et gelsin sat, satmıyorsa bırak yakasını zarar yok, üretmeden hazırdan beleş paraya alışmışlar emek verip kazanınca zorlarına gidiyor sözde iş insanlarının.
    Faizlerin düşmesi konusunda saygıdeğer iş insanlarımızdan hiçbir destek açıklaması yok ama söz Laiklik ve Atatürkçülüğe geldi mi ağızlarını kapamıyorlar.Sanki faizlerin düşmesi Atatürkçülüğe aykırı birşey işte bunların nasıl Atatürkçü nasıl laik olduğu burdan belli yoksa umurlarında değil Atatürk ve laiklik, kullanırsalar iyi, bizde hep böyle yabancı firmaların başarı haberlerini okuyup imreneceğiz, başarıya aç kalacağız.

Yazının sonuna "allaha şükür "MÜSİAD" var" yazmayı unutmuşsunuz.

Gelişmekte olan ülkeler, ki bizim ülkede bu grupta değerlendirlir, yeterli büyüme hacmini yakalamak için yeterli kaynak sahibi değiller, çünkü bir çok ekipman, kalifiye personel ve kendisi tarafından oluşturulmuş bir sistemleri yoktur. bu nedenle dış kaynak ekipman ve sistemlere ihtiyaç duyarlar. bu nedenle dışarıdan gelecek sıcak paraya gereksinim duyulur.. bunun bir kaç yolu vardır, en kolay ve basit olan yol, yüksek faiz vermekten geçer, adama 100 dolar bankama yatır ben sana bir ay sonra %5-10 her neyse faiz ödeceğim dersin, dışarıda ki adamın parasını ülkene çekip onunla iş yaparsın. Eğer faiz vermezseniz kimse beş kuruş gelişmekte olan ülkeye yatırmaz. merkez bankası faizleri 1 puan düşürsün görün furyayı, ne yazık ki ülkemiz ekonomik yönden bağımsız değildir.. hayal kurmayalım gerçekler ortada, faiz dışında para çekmenin de yolları var ama ne milletimiz ne sistemimiz buna uygun değildir..
    doları bu seviyeye gelmesi ne yazık ki gereksiz faiz tartışmasından kaynaklıdır.. 2015 yılının başından beri %50 den fazla tl değer kaybetti. faiz indirsen ne artırsan ne.. aynı para bir şekilde cepten çıktı..

• quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Xiaomi marka Powerbank, bluetooh kulaklık, Aksiyon kamera, Telefon (Mİ5) kullanıyorum. Hepsinden de aşırı derece menmunum. Firma kalitesini düşürmeden, fiyat konusunda da şımarmadan emin adımlar ile ilerleyiyor.

2010 yılında kurulan bir şirketin kısa sürede bu seviyeye gelmesi de zaten büyük başarı.

xiaomi powerbank bende aldım ve kullanıyorum.Gerçekten çok memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: moy

Tebrik ederim iyi bağlantı kurmuşsun, herhalde tüsiad üyelerinden biri baban olmalı ki dokundu, yoksa senden başka kimse bu şekilde anlamamış, bu ülkenin en zengin bir araya gelmiş topluluğu kim, ülkenin kaymağını yiyen kim tabiiki tüsiad gelir gerisini sen ekle peşine müsiad olmuş kıytırıksiyad olmuş farketmez teker teker bu kıytırıksiyadları yazacak değilim. Ama içlerinde ve en başında kullanışlı olanı Atatürkçülük onuda bir güzel kullanan tüsiad gelir.10 kasımda ilan verip tv lere gazetelere anıyoruz diyeceğine, niye koç veya sabancı olarak bir elektrikli araba üretip reklam yapıp atam sana layık olmaya bıraktığın emaneti ileri götürmeye çalışıyoruz demiyorsun, Atatürkçülük faizden montajdan, ithalat çıktıktan para kazanmak mıdır yoksa icat edip üretip dünyaya örnek olmak mıdır. Ama en kolayı her 10 kasımda 23 nisanda reklam verip saf milleti kandırmak değil mi ondan sonra yatır paraları faize ithal et getir sat gitsin batarsa batsın ülke, nasıl olsa çift pasaport var paralarda isviçre bankalarında garanti değil mi böyle güzel gidiyor değil mi? cumhuriyeti ileri böyle güzel gider değil mi 100 yıla yakın gittiği gibi. Adamlar kıyafete baktırarak 100 yıldır cumhuriyet elden gidiyor dediler öbür taraftan faizden ithalattan parayı götürdüler, 10 kasımda 23 nisanda reklama devam ederek, kimsede demiyor ki sen Atatürkün hangi dediğini yaptın ne ürettin 100 yılda yakındır. Ama böyle söylersen emperyalistlerin uzantıları hemen derki kıyafete bak, ota bak b.ka bak senin müsiada bak dediğin gibi hemen başka tarafa konuyu çekerler ki saflar uyanmasın sende öyle yapıyorsun, yoksa korumazsın bu kıytırıksiadları, ben hiçbirini savunmuyorum hepsinin amacı aynı aracı farklı kimi Atatürk kimi din kullanıyor sonuç aynı savunacak bir taraf yok.

Yine bayağı yazmışsın ama sonuna yine bir şeyler eklemeyi unutmuşsun. "TV reklamı vermeyen, Atatürk lafını duyunca sağa sola kaçışan ama her zaman kendisini bu gruptan üstün gören malum gruplardan bahsetmemişsin. "

Yani sen ve senin gibiler oldukça bu düzen böyle devam eder. Atatürk'ü kullanmakla suçladığın kesim belki de ülkeye en çok vergi kazandıran ve yatırım yapan kişilerdir.

Yarı iletken üretiminin olmaması hükümet politikaları ile çözülür. Bknz Rusya,Çin vs...

Yani bir tane firma ortaya çıkıp ben işlemci üreteceğim şunu üreteceğim bunu üreteceğim demesi için arkasında güvenceye ihtiyacı var.

Hükümet gidip milyonlarca x86 Windows anlaşması yapıp Apple kapılarında gezdikten sonra. Senin bahsettiğin grupta ki adamlar sana ARM işlemci üretecek, Linux tabanlı ürün geliştirecek sanıyorsun dimi ?

• Ben açıklayıcı yazdım ana sen anlamıyorsun yapacak birşey yok. Ben diğer sermaye topluluklarını savunmuyorum ki bunların hepsi aynı ama başında tüsiad gelir diyorum. Sen başka tarafa çekiyorsun. Faizci, montajcı ve ithalatçıları savunuyorsun, yani kolay para kazananları emek vermeden para kazananları, diğerleri dini kullanıyor reklam vermiyor Atatürk için, tüsiad reklam veriyor yapsın mantığı ülkeyi 100 yıldır soyduran mantık bu işte, sorgulamayan mantık, benim tuttuğum soysun mantığı, O adamlar Atatürkçüyüm onun emanetini ileri götüreceğim demiyor. Ama sen ben Atatürkçüyüm diyorsun reklam ediyorsun bunu yapıyorsan bunun gerekliliğini de yapacaksın.Tüsiad ne yapmış bu ülkeye hangi ağır sanayi yatırımı yapmış ne sanayisi kurmuş bilmeyenlere söyle istersen ketçap mayonez fabrikasından başka.Xaiomi kendi söylüyor çok az kar ediyoruz diye tüsiad da ki iş insanlarının gözünü doyurur mu, bu adamlar bundan daha fazlasını 100 yıla yakındır faizden kazanıyorlar. Yerli arabaya hükümet destek verdi gelin yapın dedi Tüsiad ın hepsi birleşse 1 yerli araba yapamaz mı, yapar ama yapmıyorlar çünkü emperyalistler öyle söylüyor yapmayacaksın bizden alacaksın yüksek faizle bizden para alıp arabayı bizden alacaksın 1e 10 kazanacağız sizi sömüreceğiz diyorlar, sen ve senin gibi düşünenler olduğu sürece daha çok sömürür bu emperyalistler.

• helal olsun adamlara.
  • Xiaomi candır yeni mi5 telefon aldım ama sadece bu telefonla tanımadım daha öncede firmanın kalitesini biliyordum. Bundan sonra alacağım elektronik aletlerde xiaomi bir kaç adım önde olacak.

Apple gibi kazıkçı değiller aynı kalitede cihazları apple'in %25 %30 fiyatına satıyorlar zaten ederi o iphone 7'nin maliyetini biliyor musunuz? Sadece 292 dolar evet yanlış okumadınız 292 dolar. Zengin değiliz ama kerizde değiliz xiaomi maliyetine az fark koyarak satıyor ama apple bulmuş kuzu türkiyeyi fazladan fazladan geçiriyorlar serbest piyasa adamlar satar alan kuzularda kabahat apple da değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 17 Ocak 2017; 21:17:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.