Şimdi Ara

Xiaomi mi 11 lite ana konu (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.811
Cevap
46
Favori
134.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam videolarda baktım ama beğenmedim samsungu özellikle s20fe ve a52....sanki mi 11 lite bi tık daha iyi veriyor renkleri...

ayrıca s20fe neden 12 mp kamerası onu da çözemedim.

mi 10t pro bütçeyi aşıyor gibi ayrıca bi arkadaş sensor sorunu var diye yazmıştı bilmiyorum ne kadar doğru

realme 7 pro nasıldır sizce?

bi de bu kamera sensörlerin de sony mi samsung mu daha iyidir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 30 Temmuz 2021; 17:2:10 >
  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    Xiaımilerin tümünde ekran ışığı sorunu var, mi11 dahil, 12mp ama iyi ben s20fe de sship oldum, bu modelelr zaten ükkemizde pahalı yoksa işin aslı kullan at cihazları, imkanınız olsa tek tavsiyem kamera içim huawwi mate 40 pro, p40pro, s20ultra, s21ultra, xiaomi mi11ultra olurki tmünü kullandım fiyat performans ve sd kart desteği için ben s20ultraya döndüm, ondaki 5000mah pil ve işte özel soputucı sayesinde ısınması az ve sağlam... İlla kamera iyi olsun derseniz ois ve telephoto zoom yoksa tamamen sizin kabiliyetinize kalıyor, s20ultrada örnek şazee focus yok bazen onda bile bocalıuoruz odak için ama note20uştrada lazer odak var çocuğa ver foto çeksin gibi.... Ha sabit odak ve pdaf sistemi çözersen net foto alıyprsun ama yazdığım gibi merak, öğrenme, çözmek gerek.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: perperek

A52-A72 samsung, s20fe, ve xiaomi mi10t pro nun kameraları çok daha iyi ve hatta ötesi iyi kameraları

Mi 11 lite dxomark testinde a52ye fark atmış.

A52 kamerada 102 puan alırken, mi 11 lite 111 puan almış.

A52 videoda 90 alırken, mi 11 lite 101 almış.

Kamerada bariz şekilde daha üstün görünüyor mi 11 lite.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekinoks-28 -- 30 Temmuz 2021; 20:24:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekinoks-28 E kullanıcısına yanıt
    Dcımarkta s20ultra ve s21ultra yerkerde, bizde p40pro, p30pro, mi11ultra, s20ultra ve s21ultra aktif kullanılıyor s21 ultra mi11ultra ile kafa kafaya gidşyır hatta bazı sebaryıkarda pc ye attıpımız görüntülerde s21 ultra iyi, dahada ilginci s20ultra bile o senaryolarda iyi....bizmi hata yapıyoruz, coğrafya, enlem boylamdanmı farklı bilemiyorum. Adobe light room vb progranlar ile oynanacaksa zaten 108mp lik sensorun raw vb verisi daha uygun olur, dxonarka beb pek inanmıyorum. LG ve sony, nokşa yı gömüyorkar ama profesyonel çrkim yapanlar ve şirketlerse ne hşkmetse o cihazları kullanıyor. Dronlara takuo çekim, video vb durumlar için kullananlar mevcut. 12mp tabii ki yetmiyor olabilir, nerde niçin kullanılacak o önemli.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, şu aralar çok araftayım. Bi diyorum ki 4 yıl güncelleme verilecek Android 14 dahil su ve toz sertifikası var A52 mi alsam. Ama sonra Mi 11 Lite tasarımı daha güzel, sanki kamerası daha doğal renkleri çarpıtmadan veriyormuş gibi. Onu mu alsam. Buraya danışmak istedim. Asıl amacım sosyal medya (kamera), youtube, belki film, için telefon sahibi olmak. E bütçem kısıtlı, şu an GM5 Plus kullanıyorum siz düşünün. Çok karşılaştırma ve inceleme videosu izledim Kamera konusunda hep A52 övülüyor OIS var falan diye. Ama bana niyeyse Mi 11 Lite daha iyi çekiyor gibi geldi. Sizce ne yapmalıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: BLODTR58

Merhaba, şu aralar çok araftayım. Bi diyorum ki 4 yıl güncelleme verilecek Android 14 dahil su ve toz sertifikası var A52 mi alsam. Ama sonra Mi 11 Lite tasarımı daha güzel, sanki kamerası daha doğal renkleri çarpıtmadan veriyormuş gibi. Onu mu alsam. Buraya danışmak istedim. Asıl amacım sosyal medya (kamera), youtube, belki film, için telefon sahibi olmak. E bütçem kısıtlı, şu an GM5 Plus kullanıyorum siz düşünün. Çok karşılaştırma ve inceleme videosu izledim Kamera konusunda hep A52 övülüyor OIS var falan diye. Ama bana niyeyse Mi 11 Lite daha iyi çekiyor gibi geldi. Sizce ne yapmalıyım?

Aynı sizin gibi arada kalıp kayda değer bir süre araştırma yaptıktan, yorum okuduktan sonra Mi 11 Lite aldım, üç hafta oldu gayet memnunum.

A52'de Ois sanırım sadece belli bir çözünürlük ve fps modunda geçerli olması lazım. Her seçenekte Ois yok. Onun dışında güncelleme desteğinin fazla olması bence de bir artı ama 4 değil 3 diye hatırlıyorum yanlışım olabilir. Mi 11 Lite'da ise 2 Android 4 Miui gelecek olması lazım. Ekran konusunda Mi 11 Lite daha iyi, 10 bit olması büyük bir artı başlı başına. Ekran, tasarım, hafiflik, incelik, şıklık bunlarda Mi 11 Lite önde. A52'de IP67 var ama telefon ile dalış yapmayacaksanız pek bir önemi yok bence. Sıçramaya dayanıklılık var Mi 11 Lite'ta da. Bugün mağazada gezerken A52'ye tekrar baktım tasarım ve arka kapak olarak pek hoş bulmuyorum. Kamera olarak da gece, gündüz mod vs. derken ikisinin de birbirlerine artıları eksileri var. Genel olarak bakıldığında birbirlerine yakın telefonlar esasında. Birkaç öne çıkan özelliğe göre tercih yapmalısınız. Ben hafif, ince, çok şık ve ekran kalitesi iyi diye Mi 11 Lite tercih ettim.

Ekleme: Önemli bulur musunuz bilmiyorum ama A52'de hızlı şarj özelliği olmasına rağmen (25W) kutudan 15W'lık adaptör çıkıyor. Yani hızlı şarj kullanmak istiyorsanız ona uygun adaptör almanız gerekiyor. Mi 11 Lite'da ise hızlı şarja uygun adaptör çıkıyor. (33W)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 31 Temmuz 2021; 18:55:30 >

• JePinkman kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkür ederim. Kamera ve sosyal medya ağırlıklı kullanacağım. Dedikleriniz doğru cidden hoş görünüyor telefon. Kamerası da güzel geldi bana. Su konusunda ise, yağmurlu havalar için tırsıyorum açıkçası. Şu an aklım %80 Mi 11 Lite'dan yana. %20'nin sebebi A52'nin bazı artıları ve ciddi anlamda neredeyse her yerde "kamera odaklı alacaksanız A52 almalısınız" geçmesi.

Onun dışında hazır kullanan bulmuşken sormak isterim; MIUI sizi üzdü mü, sıkıntı çıkardı mı? Fotoğraf kalitesinden memnun musunuz? Sosyal medya uygulamalarında olsun, tarayıcıda olsun, bir sorun takılmalar yaşadınız mı? Pil performansı nasıl? Ve fotoğraf örnekleriniz var ise çok iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: BLODTR58

Cevap için teşekkür ederim. Kamera ve sosyal medya ağırlıklı kullanacağım. Dedikleriniz doğru cidden hoş görünüyor telefon. Kamerası da güzel geldi bana. Su konusunda ise, yağmurlu havalar için tırsıyorum açıkçası. Şu an aklım %80 Mi 11 Lite'dan yana. %20'nin sebebi A52'nin bazı artıları ve ciddi anlamda neredeyse her yerde "kamera odaklı alacaksanız A52 almalısınız" geçmesi.

Onun dışında hazır kullanan bulmuşken sormak isterim; MIUI sizi üzdü mü, sıkıntı çıkardı mı? Fotoğraf kalitesinden memnun musunuz? Sosyal medya uygulamalarında olsun, tarayıcıda olsun, bir sorun takılmalar yaşadınız mı? Pil performansı nasıl? Ve fotoğraf örnekleriniz var ise çok iyi olur.

Rica ederim. Kamera, sosyal medya, genel kullanım için uygun bir telefon. Sık sık büyük oyunlar oynayacak olanlara pek uygun olmayabilir sadece ki sizin böyle bir arayışınız yok zaten ki benim de yoktu. Benim bir önceki telefonum P2'ydi. Çok yağmur yemişliği vardır ama hiç sıkıntı yaşadığımı hatırlamıyorum ki tahmin edeceğiniz üzere suya dayanıklılığı falan yoktu. 4 seneye yakın kullandım herhangi bir problem olmadı. Telefonu suya boğacak kadar bir yağmur olmadığı sürece problem olacağını pek sanmıyorum Mi 11 Lite'ta da. Şiddetli bir sağanak yağış gibi durumlarda da dikkat etmeliyiz tabii ki hoparlör, şarj girişi gibi yerlere orası ayrı. Yağmurlu havalar için özellikle IP67'li telefon olması gerektiğini düşünmüyorum ben, tabii ki suya dayanıklı olması artı bir özellik ama A52 vs. Mi 11 Lite derken ne kadar tercih sebebi olmalı o tartışılabilir. Yoksa tabii ki suya dayanıklı olsun :) Yağmur dışında insan hali bir yere de düşürebilir insan. Mi 11 Lite için de youtube'da suya bırakıp bekletip test yapanlar var ve olumlu sonuç alanlar var ayrıca ama resmi olarak sertifikası yok tabii. Sıçramaya var dediğim gibi. Kamera konusunda önceki mesajda söylediğim gibi ikisinin de artıları eksileri var ama bence bariz bu kesinlikle daha iyi denecek bir fark yok.

Miui'a gelince şimdilik özellikle üzdü diyebileceğim tek noktası AoD (Sürekli Açık Ekran) özelliği. Anlamsız bir şekilde 10 saniyeden fazla açık kalmasına izin vermiyor. Adı sürekli açık ekran ama 10 saniye içinde ekranı gördünüz gördünüz yoksa bildirim geldi mi görmek için kendiniz bakmanız lazım, malum bildirim ışığı yok. Miui 13'de veya sonrasında bu düzelir mi (bu bir hata değil bu arada bilinçli olarak yaptıkları bir şeymiş) bilmiyorum ama sinir bozucu bir durum. En azından 60 saniye durmalı 10 saniye hiç yeterli değil. Bu durum bu telefona ait değil, birçok Xiaomi telefonda böyleymiş diye okudum. Bence savunulacak bir yanı yok pek, tamamen açık kalmasın bence de ama 10 saniye de biraz komik oluyor. A52'de bu durum yoktur muhtemelen. Bir de bu da Xiaomi'nin genel bir durumu sanırsam, bazı uygulamalarda "bildirim gelmiyor" durumu yaşayabilirsiniz, ben yaşadım. Default olarak uygulamaların çoğunu pil tasarrufuna alıyor ya da otomatik başlatma özellikleri kapalı olabiliyor pilden tasarruf edilmesi için. Bunları değiştirmek gerekiyor sorun yaşanan uygulamalarda (Hepsinde yaşanmıyor). Mesela Instagram'da bildirimler geç düşüyordu bana. Tasarrufu kapatıp otomatik başlatmayı aktif edince düzeldi. Aslında bozuk değiller sadece default ayarları farklı. Bunları düzeltmek de birkaç dakikalık işlemler sadece. Bende şu an bildirim problemi yok. Bunun dışında bir şey ile karşılaşmadım.

Sosyal medya, tarayıcı, başka herhangi bir genel kullanım sırasında da donma, takılma olmadı, gayet akıcı. Bataryaya gelince şu an telefonu 90hz'de, uygulamaların bir kısmında pil tasarrufu kapalı, otomatik parlaklık ayarı açık kullanıyorum, fazla yoğun bir kullanım yoksa 1,5 gün kadar gidiyor. Daha az kullansam iki günü de zorlar diye düşünüyorum. Full şarj etmesi de yaklaşık bir saat sürüyor oldukça hızlı yani.

Son olarak fotoğraflara gelince şuradan incelemenizi tavsiye ederim neredeyse her mod, her özellik için fotoğraf örnekleri mevcut aklınızda soru kalmaz kamera için.

https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_11_lite-review-2255p5.php

Alırsanız muhtemelen bir süre kibarlığını ve hafifliğini özellikle översiniz kendi kendinize :) Özellikle dışardayken faydası daha çok belli oluyor cebinizde takoz gibi bir cihaz olmayınca.

Şimdilik genel olarak durum böyle pişmanlık yok umarım olmaz da sıkıntısız kullanırız.

Üç haftalık deneyimimle yardımcı olmaya çalıştım umarım biraz da olsa merak ettiklerinize yardımcı olabilmişimdir.

Hangisini alırsanız alın inşallah sıkıntısız, minimum pişmanlıklı bir kullanım olur sizin için. Güle güle kullanın şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 31 Temmuz 2021; 20:48:40 >

Verdiğiniz cevap için gerçekten çok teşekkür ederim. Sadece bana değil, almayı düşünen ve buraları okuyanlar için de çok güzel bir yazı yazmışsınız. Tekrar tekrar teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: JePinkman

Rica ederim. Kamera, sosyal medya, genel kullanım için uygun bir telefon. Sık sık büyük oyunlar oynayacak olanlara pek uygun olmayabilir sadece ki sizin böyle bir arayışınız yok zaten ki benim de yoktu. Benim bir önceki telefonum P2'ydi. Çok yağmur yemişliği vardır ama hiç sıkıntı yaşadığımı hatırlamıyorum ki tahmin edeceğiniz üzere suya dayanıklılığı falan yoktu. 4 seneye yakın kullandım herhangi bir problem olmadı. Telefonu suya boğacak kadar bir yağmur olmadığı sürece problem olacağını pek sanmıyorum Mi 11 Lite'ta da. Şiddetli bir sağanak yağış gibi durumlarda da dikkat etmeliyiz tabii ki hoparlör, şarj girişi gibi yerlere orası ayrı. Yağmurlu havalar için özellikle IP67'li telefon olması gerektiğini düşünmüyorum ben, tabii ki suya dayanıklı olması artı bir özellik ama A52 vs. Mi 11 Lite derken ne kadar tercih sebebi olmalı o tartışılabilir. Yoksa tabii ki suya dayanıklı olsun :) Yağmur dışında insan hali bir yere de düşürebilir insan. Mi 11 Lite için de youtube'da suya bırakıp bekletip test yapanlar var ve olumlu sonuç alanlar var ayrıca ama resmi olarak sertifikası yok tabii. Sıçramaya var dediğim gibi. Kamera konusunda önceki mesajda söylediğim gibi ikisinin de artıları eksileri var ama bence bariz bu kesinlikle daha iyi denecek bir fark yok.

Miui'a gelince şimdilik özellikle üzdü diyebileceğim tek noktası AoD (Sürekli Açık Ekran) özelliği. Anlamsız bir şekilde 10 saniyeden fazla açık kalmasına izin vermiyor. Adı sürekli açık ekran ama 10 saniye içinde ekranı gördünüz gördünüz yoksa bildirim geldi mi görmek için kendiniz bakmanız lazım, malum bildirim ışığı yok. Miui 13'de veya sonrasında bu düzelir mi (bu bir hata değil bu arada bilinçli olarak yaptıkları bir şeymiş) bilmiyorum ama sinir bozucu bir durum. En azından 60 saniye durmalı 10 saniye hiç yeterli değil. Bu durum bu telefona ait değil, birçok Xiaomi telefonda böyleymiş diye okudum. Bence savunulacak bir yanı yok pek, tamamen açık kalmasın bence de ama 10 saniye de biraz komik oluyor. A52'de bu durum yoktur muhtemelen. Bir de bu da Xiaomi'nin genel bir durumu sanırsam, bazı uygulamalarda "bildirim gelmiyor" durumu yaşayabilirsiniz, ben yaşadım. Default olarak uygulamaların çoğunu pil tasarrufuna alıyor ya da otomatik başlatma özellikleri kapalı olabiliyor pilden tasarruf edilmesi için. Bunları değiştirmek gerekiyor sorun yaşanan uygulamalarda (Hepsinde yaşanmıyor). Mesela Instagram'da bildirimler geç düşüyordu bana. Tasarrufu kapatıp otomatik başlatmayı aktif edince düzeldi. Aslında bozuk değiller sadece default ayarları farklı. Bunları düzeltmek de birkaç dakikalık işlemler sadece. Bende şu an bildirim problemi yok. Bunun dışında bir şey ile karşılaşmadım.

Sosyal medya, tarayıcı, başka herhangi bir genel kullanım sırasında da donma, takılma olmadı, gayet akıcı. Bataryaya gelince şu an telefonu 90hz'de, uygulamaların bir kısmında pil tasarrufu kapalı, otomatik parlaklık ayarı açık kullanıyorum, fazla yoğun bir kullanım yoksa 1,5 gün kadar gidiyor. Daha az kullansam iki günü de zorlar diye düşünüyorum. Full şarj etmesi de yaklaşık bir saat sürüyor oldukça hızlı yani.

Son olarak fotoğraflara gelince şuradan incelemenizi tavsiye ederim neredeyse her mod, her özellik için fotoğraf örnekleri mevcut aklınızda soru kalmaz kamera için.

https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_11_lite-review-2255p5.php

Alırsanız muhtemelen bir süre kibarlığını ve hafifliğini özellikle översiniz kendi kendinize :) Özellikle dışardayken faydası daha çok belli oluyor cebinizde takoz gibi bir cihaz olmayınca.

Şimdilik genel olarak durum böyle pişmanlık yok umarım olmaz da sıkıntısız kullanırız.

Üç haftalık deneyimimle yardımcı olmaya çalıştım umarım biraz da olsa merak ettiklerinize yardımcı olabilmişimdir.

Hangisini alırsanız alın inşallah sıkıntısız, minimum pişmanlıklı bir kullanım olur sizin için. Güle güle kullanın şimdiden.

Alıntıları Göster

Kardeşim yazdığın yorumlar için kendi adıma çok teşekkür ederim. Gayet anlaşılır cümlelerle telefondaki deneyimlerini aktarmışsın. Ben dahil bu telefonu almak isteyen ve aklında ufak da olsa sorular bulunan insanlara yol gösterecek konulara değinmişsin.

Bu arada değinmeden geçmek istemiyorum. Konu sahibi arkadaş birçok üst düzey telefon ismi yazıp, hepsini kullandığını ve kamera için imkan varsa onların kullanılması gerektiğini yazmış. Lâkin bu konuya bakan herkes, mi 11 lite kullanan kişilerin kullanıcı deneyimlerini merak ediyor. Gelip de p40 pro, S21 ultra gibi telefonların özelliklerini öğrenmek için değil.

Son olarak mi 11 lite ile iphone 12 pronun kamera kıyaslaması mizancell kanalında var. Çok fikir verici bir video. Tavsiye ederim.

• Kızım çok istediği için mi 11 lite bakıyorum. Ancak 2.el alabilirim ve 1-2 ay kullanılmış Türkiye garantili cihaz arıyorum. Ama bu garanti konusunda kafam çorba oldu. Mesela bugün baktığım 3300 tl civarı bir cihazdı ve datagate garantili yazıyor ilandaki fatura fotosunda. Ama arkadaş illa Türkiye garantili diyor ama xiaomi nin resmi sitesinde datagate yok. Kısaca, ben alacağım telefonun ileride "imeiniz klonlanmıştır" gibi mesaj gelip uğraşmamak için ve gerçekten xiaomi garantili olduğuna emin olmak için ne yapmam gerekiyor? Teşekkür ederim.

A52 nin malzeme kalitesi leş o kasada ki plastik ne öyle elime alınca çok şaşırdım.

• perperek kullanıcısına yanıt

Selamlar hocam. Telefonun görüşme esnasındaki ses kalitesi nasıl ? Daha önce mi note 10 lite kullandım. Hem ses kalitesi iyi değildi hem de görüşme esnasında sensör sıkıntısı vardı. Mi 11 lite’ı çok beğendim ve iPhone 11 den mi 11 lite’a geçmeyi düşünüyorum ama dediğim gibi görüşme kalitesi benim için çok önemli. Ses net ve yüksek mi ? Herhangi bir sıkıntısı var mı bu konuda ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fet_ay -- 4 Ağustos 2021; 11:49:5 >

Ben a52 aldım açıkçası pişmanım 4k videoda stabilizasyon yok siz mi 11 lite stabilizasyon memnun musunuz 4k da?

12 mp ama sensörü s20 ile aynıymış o açıdan bir problem yok yani

Hocam a52 aldım pişman oldum kesinlikle kamera kötü değil ama mi 11 lite daha iyi sonuç almış ayrıca 4kda stabil değil a52 hiç

• BLODTR58 B kullanıcısına yanıt

Kesinlikle mi 11 lite ben de a52 var pişman oldum siz düşünün. Daha hafif bir cihaz ve daha iyi bir foto ve video kalitesine sahip olacaksınız hic düsünmesen mi 11 lite alın derim. A52 plastik arkası eli çok terletiyor ve esneme sorunu da cabası.

İyi bir tercih yapmışsınız 4k da stabilizasyon nasıl?

• BLODTR58 B kullanıcısına yanıt

A52 kamera için kullanılacak bir cihaz değil mi 11 lite varken. Videoda bariz önde mu 11 lite fotoda da başa başlar

Hocam selam. Bende de 9T var. Aod ekranı ile sorun yaşadığınızı yazmışsınız.

Ben beğenmediğim için bu programı, onun yerine kullanmak üzere amoled pro adında bir program kurdum. Xiaomi mi 11 lite ana konu 

O kadar güzel ki özellikleri

Özelleştirme seçenekleri çok fazla..

Programın pro versiyonu cracklanmış olarak mevcut.. Yine de bulamazsanız yollarım

Xiaomi mi 11 lite ana konu

He bşr de volume styles diye bir program kullanıyorum ses açma kısma işlemi için tuşlara uğraşmıyorum

Ekranın sağ üstüne yakın noktadan sola doğru parmağı çekince hop menü açılıyor sesi kısıyorum veya azaltıyorum acayip pratik ve hızlı üstelik onlarca teması varXiaomi mi 11 lite ana konu 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 4 Ağustos 2021; 14:26:5 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.