Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi 9 SE ★ Ana Konu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.573
Cevap
53
Favori
282.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu ne demek ya, asıl senin amacın nedir? komik misin?
    "bugün için imei gündem yapacağım dert edeceğim bir konu değil ŞAHSIM OLARAK"
    Evet sen şahsın olarak düşünmeye devam et ben genel olarak düşünüyorum sıkıntı yok.

Telefonu getirtsem 350 dolar güncel kurla 2100 TL yapıyor yaklaşık, pasaport yoksa üzerine 900 koyacaksın olacak 3bin.
    Bu telefon piyasaya çıkarsa bu maliyeti değerlendirmek lazım sadece bunu diyorum ok...
  • seglopsi kullanıcısına yanıt
    Saf android arayüzü o kadar çirkin geliyor ki bana özellikleri ne olursa olsun sırf bu yüzden almazdım. Miui sevenler de çok yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mi8 se kullanıyorum,

aklımda mi9 se ye geçmek var,
    acaba mi9 se nin ahize sesi de mi8 se gibi iyi midir?
    bir de mi8 se nin şarjı bana 1,5 gün yetiyor, biraz zorlasam 2 günü de bulur.
    mi9 se nin şarjı da bu kadar dayanır mı?

iki cihazı da kullanan varsa bir kıyaslama yapabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert25

mi8 se kullanıyorum,

aklımda mi9 se ye geçmek var,
    acaba mi9 se nin ahize sesi de mi8 se gibi iyi midir?
    bir de mi8 se nin şarjı bana 1,5 gün yetiyor, biraz zorlasam 2 günü de bulur.
    mi9 se nin şarjı da bu kadar dayanır mı?

iki cihazı da kullanan varsa bir kıyaslama yapabilir mi?
    o iş şuan zor mi 9 se kullanan çok az.
  • osmancan71 kullanıcısına yanıt
    yani riske girmek gerek anlamak için
  • mert25 kullanıcısına yanıt
    Zaten max 1 ay kullancan hocam bi dene bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: japon karınca

Hocam hayırlı olsun, cihaz da kılıflar da çok şık gözüküyor. Ses performansı nasıl cihazın? Elbette stereo gibi değildir ama hem kulaklıkla hem normal şekilde tatmin ediyor mu?

Alıntıları Göster
    Hoparlör ve kulaklık ses çıkışlarını merak ediyoruz. Hem kalite hemde db olarak ses yükseklikliğinden bahseder misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: japon karınca

Hocam hayırlı olsun, cihaz da kılıflar da çok şık gözüküyor. Ses performansı nasıl cihazın? Elbette stereo gibi değildir ama hem kulaklıkla hem normal şekilde tatmin ediyor mu?

Alıntıları Göster
    bütün kullandığım mi cihazlarında global rom eğer root suz ise maalesef kendi ses çıkışı zayıf. rooted euro rom dan sonra üstüne dolby de yükleyince en düşük ses seviyesinde bile oldukça yüksek ses çıkışı oluyor

ses kalitesi ise... ben klasik normal omaj kulak içi BT ve kablolu kullanıyorum ve ağırlıklı sanat müziği - kırık plaklar dinlediğim için onlarda oldukça hoş sesler alıyorum

birçok arkadaşımız piyasada satılan kulaklıkların bass versiyonu vs olduğundan habersiz.. hatta ben mi nin kendi kulaklığını aldığımda çok şaşırdım. dinlediğim sezen aksu mu kim anlayamadım ilk planda. radyo açtım derken... o kulaklığı hediye edip kurtuldum

buna çok dikkat ediniz. kulaklıklarda dbi değeri yazar. bunun olabildiğince 100 ve üstü olması aynı cihazdan farklı kulaklık ile ses seviye farkını gösterir diye biliyorum. uzman arkadaşlar olabilir. onlar kulaklık seçiminde dikkat edilecek özellikleri anlatsa güzel olur veya konu başlığı varsa link alabilirim ben de
    ama genel olarak BASS özelliği olan kulaklık almıyorum.
    cihazın da ses kalitesini tam test edebilmek için ŞAHSIM açısından BL nin açılmasını bekliyorum ki euro rom ile tam denerim. zaten altı üstü 1 adet çıkışı var. bu tür cihazlarda asıl sesi biraz paraya kıyıp kulağı çevreleyen ama terletmeyen.... daha da önemlisi sesi dışarı VERMEYEN bir kulaklık ile denemek. yoksa yanınızdaki sizin metal tangırtınızdan rahatsız eder ve kavga edersiniz....

forumda bu tür teneke sesli kişiler de çok. detaylı anlatıma teneke sesi çıktı. anlama öğrenme yoksunu bebeler.

cihazın kalitesi - kullanım süresi - performansı - beğeni değeri tamamen kişinin kendi kullanımına bağlı
    oyun için veya elinizde FARKLI bir telefon olduğunu göstermeye çalışıyor iseniz.. HAYIR bu tlf size uygun değil.

internet hızı. bulunduğunuz nokta ve gsm firmanızın o noktadaki hızı ile ilgili asıl. sinyal dağılımı ve dalga yansımaları vs.. çok luzumsuz karışık konular.. vericiye yakın olmanız yüksek hız veya parazitsiz hız alacağınız demek değil. mum dibine ışık vermez misali, sinyalinde max olacağı bir sinyal aralığı var
    buna karşın.. vodafone hattımda oldukça belirgin bir performans gördüm. aynı ev, aynı sim kart, aynı kontrat.. değişen sadece telefon. yaşadığım ve çalıştığım yerlerde tabiki malum markanın sinyali daha güçlü. olsun.. çok acele bir işim yok vede sürekli online olacak bir durumum da yok

bu arada
    ben hala kamera için yazılım arıyorum. play store a filan baktım. dual camera kaydını ayrı ayrı yapan ve anlık fps değerini değiştirebildiğim yazılım bulamadım.
    çok eski bindirme şeklinde resim video çeken yazılımlar denk geldi hep.

ses kaydı konusunda ise paylaştığım video lardan 1 tanesinde rüzgar hışırtısı çok net.. diğerlerinde pek belli değil ama.... vapur un kendi sesi de yok gibi çekimlerde
    geçenlerde youtuber mikrofonu denen bir mikrofon aldım. kendim için deneyebilirim onu

• ekran süresi ss i atabilir misiniz
  • Kayıtlı veya imei atılmış nerden alabiliriz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kumkapı daki mağazadan yazan ilana aldanmayın (abdullah bey)

ortada mağaza filan yok. camalrında sıkıca kapatılmış bir pervaz ve kağıda parça kontur yüklenir yazısı. levhaya bakarsan da çok önemli faaliyet gösteren firma görüntüsünde bildiğin KAÇAKCI

cihazı velevki onlardan alacaksanız... fiyatları endüşük çünkü... cihazı herşeyi ile incelemeden kontrol etmeden ayrılmayın. ve ilerleyen süreçde bir sorun çıkarsa da kendi başınasınız.. zaten hangi marka ve firmanın gerçek garantisi veya teknik servis çözümünde gerçekten fabrikasyon hatasına sahib çıkar ki ?

cihaza imei konusunu da biri ile ortak olup, pasaport kayıt hakkı satan birinden ortaklaşa vergi ödeyerek yapabilirsiniz

ama acele etmenize bugünden gerek yok.
    önce yasal süreçleri kullanın. arkasına yılbaşındaki kayıtsız imei silinmesini bekleyin derim.. kendi açımdan

cihazın bataryasının kendine gelmesi için biraz zaman vermeniz lazım. ve GLOBAL yazan orjinal kutu içerisinde eu fişli olduğu için aparata gerek yok. hızlı dolum oluyor. kullandığınız - yüklü yazılımların pil kullanım sürelerine bakarak pil performans sorununu görebilirsiniz
    bendeki en büyük sorunlu yazılım adguard
    onsuz da reklamlar çıkıyor (cümleyi detaylandırayım); reklamlar kullandığım free yazılımların - oyunların içinden çıkanları bloke etmek için... yoksa rom da sorun yok. durduk yere reklam çıkmıyor.. programın getirisi de şu... kendi dediğine göre.. reklamları bloke ettiği için internet trafiğimi azaltıyor.. yani internet harcaması ile batarya süresi ters orantılı...

ne yaparım/alternatif ne kullanırım bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosuntosun -- 27 Nisan 2019; 14:16:47 >

• tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    Blokada kullanabilirsiniz.

• Selamlar telefonu alalı 3 gün oldu. Bugün öğlen 12 gibi sarjdan çektim ve şuan itibari ile pil ss leri göründüğü gibidir. Sormak istediğiniz birşeyler varsa memnuniyet ile cevaplayabilirim.
    ★ Xiaomi Mi 9 SE ★ Ana Konu
    ★ Xiaomi Mi 9 SE ★ Ana Konu

• quote:

Orijinalden alıntı: sayamorra

Selamlar telefonu alalı 3 gün oldu. Bugün öğlen 12 gibi sarjdan çektim ve şuan itibari ile pil ss leri göründüğü gibidir. Sormak istediğiniz birşeyler varsa memnuniyet ile cevaplayabilirim.

Ekran dusuk kalmış biraz. Almayı dusunuyorum bende ama ekran suresı düşük kalırsa bu şekilde vazgecegım galıba. Bı kac gun sonra ne olacak bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmancan71 -- 29 Nisan 2019; 1:59:23 >

• sayamorra S kullanıcısına yanıt
    ahize sesi nasıl acaba?
    ben mi8 se nin ahize sesinden çok memnunum,
    bunun ahize sesini merak ediyorum.
  • Hocam ekran süresi şu şekilde şarja dikkat ederseniz %40 civarlarında. Evde bizim şebeke problemi var ondan kaynaklı diye düşünüyorum. Hiç wifi bağlantısında kullanma şansım olmadı. Evde wifi yok.

Ahize sesi mi9 konusunda robotik geliyor demişlerdi. Ben s9 + dan geçiş yaptım. Ahize beni üzmedi. Konuştuğum kişilere göre bazen fazla bazen ise normal düzeyde geliyor. Şu şekilde tahmin ediyorum volte olan kişilerle çok net ve yüksek geliyor ve bu durumda ahizeyi kısmam gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sayamorra

Hocam ekran süresi şu şekilde şarja dikkat ederseniz %40 civarlarında. Evde bizim şebeke problemi var ondan kaynaklı diye düşünüyorum. Hiç wifi bağlantısında kullanma şansım olmadı. Evde wifi yok.

Ahize sesi mi9 konusunda robotik geliyor demişlerdi. Ben s9 + dan geçiş yaptım. Ahize beni üzmedi. Konuştuğum kişilere göre bazen fazla bazen ise normal düzeyde geliyor. Şu şekilde tahmin ediyorum volte olan kişilerle çok net ve yüksek geliyor ve bu durumda ahizeyi kısmam gerekiyor.
    Aynı anda benım telefonumda %37 ıdı 4.23 suresı vardı o yüzden düşük geldi. Mı note 3 kullandım bundan önce o bundanda ıyıydı (Huawei p20)

Şebeke sorunu benın oturduğum yerde de cok oluyor. %5-8 civarı etkılıyo nerdeyse doğru. Bakalım bı kac gun daha takip edelım sonuçları

• sayamorra S kullanıcısına yanıt
    Cihazı nereden ve ne kadara aldınız kayıtlı mı

• quote:

Orijinalden alıntı: lbor

Cihazı nereden ve ne kadara aldınız kayıtlı mı
    mi9 se lerin resmi satışları yok. dolayısı ile resmi kayıtlı cihaz bulamazsınız

peki ilanlardaki KAYITLI yazan nedir ?
    çok basit... adam cihazı daha rahat satabilmek için pasaport kaydı denk getirmiş ve 2 cihazı 1 pasaport a jayıt ettirerek (1 er simini) kayıt maliyetini kendince cihaz satışına eklemiş

benim 8 ay sonra yamayı düşündüğümü o daha rahat satış yapabilmek için yapmış..

............

batarya konusunda...
    arkadaşlar cihaz yeni.. ben 5. dolumu yaptım. bugün itibari ile de 7. günüm bitmiş olacak
    FAKAT..... benim kullanım sürem vs az olmasına rağmen... AdGuard isimli yazılım oldukça FAZLA batarya harcıyor. en yüksek orana sahib bende. dolayısı ile de cihaz normal şartlarda 1,5 gün götürür

mi8 se ile artı eksi ?
    kasa tasarımı olarak kesin fark atar. olabildiğince ufaltılıp inceltilmiş ve sıfırlanmış bir kasa-ekran yapısı. U / damla çentik.
    işlemcisine dokunmaya gerek yok. NFC var.. cihaz mavi ve gri renkleri ile oldukça hoş. aynı kasaya birde pembemsi kırmızı vermiş olsalardı... oda ayrı olurdu veya zümrüt...

cihazı semers dahil olmak üzere alabilirsiniz.. ama kimden alırsanız alın.. kutuyu siz açın ve kendi sim kartınızı adamların yanında takarak karşılıklı arama yapın.. ses gidip gelmesine, diyafon ile de sesi dışarı verin

firmanın wifisine bağlanın.. kendi sim kartınız ile de mobil data vs deneyin

bunları yapmaz iseniz... dükkandan çıktıktan sonra olabilecek hiçbir soruna ben bile inanmam.

en basit örnek... batarya dolumu olurken, telefonunuzu enaz 15cm uzakta tutun adaptörden.. evet çok küçük bir manyetik alan.. 5cm den sonra etkisi kalmaz ama işinizi garantiye alın.

ayrıca bu cihazın kendi kutusundan ülkemizdeki fiş ve elektrik yapısına uygun şekilde çıkıyor (global yazanlar) ve bataryasını 1saat 20dak gibi olabildiğince güzel bir hızda dolum yapıyor.. %10 dan %100 e.... ama cihazı kullanmaya başladığınız ilk hafta erken bitmesi vs gibi olaylar sizi üzmesin. her cihazda olabilecek durum. 2. haftadan sonra herşey normale dönecektir.. fabrikasyon arıza her zaman her marka da olabilir.

eğer satıcınız çin versiyonu global diye satarsa ister istemez bazı yerlerde şebeke sorunu çekersiniz. global versiyon içinden global rom çıkıyor ve dün itibari ile de 10.2.3 e güncelleme aldı. 230mb gibi bir update.

şahsi görüşüm.. mi8se yapısal olarak hoş cihaz. çok da eski model değil. ben tam mi8 se alacakken ....... 1 ay bekleyerek mi9se aldım. kasa ve özellikleri ile daha üst seviye diye...
    3. kamera çok da önemli gözükmese bile paylaştığım acemice kayıt edilmiş resim ve video ları paylaştım.. inceleye bilirsiniz

selamlar

• Ad guard o kadar sarj yıyorsa kullanmamak daha mantıklı. ıkı reklam engelleyecek dıye gereksız bence eğerki en çok sarj tuketen uygulama ıse. Ben her telefonumda ılk gunlerden bakıyorum batarya performanslarına ve 1-2 hafta sonrası ıle fark göremiyorum. Xıaomı mı note 3 Huawei p20 bunlarda öyle ılk 2-3 gunle sonrakı 2-3 hafta arasında fark bulamadım. Her telefonumu hafıf batarya tasarruf modunda kullanırım her daım cok yakın sonuçlar aldım. Bunu neden yazdım p20 konusunda da mı note3 de de burada da bu olayı cok dıle getıren var. Acıkcası dünkü atılan ss %41 ıle 2:15 saat ise hadı %50 gibi düşünelim bırazda fazla soyleyelım 5 saat ekran süresi versın. Çok az. Daha bu telefona guncellemeler gelcek bı kac ay belki ıyı gidecek ama her telefon sonrakı aldıgı guncellemeler guvenlık yamaları ıle agırlasır ve batarya sürekli kullanılmasa bıle ölür. 1 sene sonra dahada duser bu sure. Yazılım hep stabıl olsada(yada custom rom atsanız bile) bataryası performansını yitirir.

Dip: Kullanıma baglı olarak 5 saat belki iyidir ama gunluk kullanımda alınmıs ıse kotu. Bazen telefon ekranı acık olur ama arka planda az çeken mobıl verı ve en ust ghz de calısan ıslemcı olursa ekran suresı düşer. Ben 3 yıldır hakkarıdeyım arkadas demiş şebeke ıyı çıkmıyordu dıye ben o halde xıaomı mı note 3 de 8 saatı gördüğüm p20 de 7-7.30 saati gordugum oldu. Sebek gercekten farkedıyormu evet bunu memleketımde denedım 7.30 saatlık ekran suresı veren tel 20-30 dk daha fazla verdı. Aradakı % yı sız hesaplayın. 5 saatlık veren telefonda 15-20 dk fazla verir gıbı.

Edıt: farkı kanalların farklı telefonların okadar telefon incelemesi gordum hiç hatırlamıyorum sarjın oturması ıcın bekledım dıyenı. bı kac gun kullanıp ınceleme yapan profesyonel kanallarda gordum. Mesela sentetık testlerin yapıldıgı videolar gordum adam dıyor cıhaz elıme gecelı 1-2 Vs.. Gun oldu dıyor. Sunu kabul edıyorum yenı cıhazlarda ogrenme algoritmaları var sarj suresını uzatabilir ama bu sonucu cok etkıleyecek bişey olmuyor.

Yazdıklarımı kısısel algılamasın kımse :) yazdım ztn her telefon konusunda bu muhabbet donuyor ne bı ınceleme vıdeosunda nede kendı telefonlarımda bunu net bı sekılde hıssedemedım farkına bıle varmadım bişeyler degıstı ise kı ben yenı aldıgım telefonda hergun olmasada ara ara ekran suresıne bakarım mutlaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmancan71 -- 29 Nisan 2019; 16:49:30 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.