Şimdi Ara

Xiaomi Mi A3/Android One (01.01.2021 MIUI 12(20.12.28) Güncellemesi) [ANA KONU] (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.315
Cevap
73
Favori
434.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hangi ulkeyse oraya ayarla, dil turkce kaksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dolunay7x

cihazın kıyaslama videosunu izledim bir çok telefonla gerçekten iyi performans olarak bazı iphone modelleride dahil 7 gibi.

ek olarak mesela note 5 de güç tasarufu yaptığınızda ekranı 720p oluyordu amoled paneldi görüntü muhteşemdi.

şimdi bu telefonda amoled ve 720p. telefonu dibinden 10 cm mesafeden kullanmayacağız hiç bir sorun olmaz.

8-10 saat ekran süresi alırız gibi duruyor 4000 batarya var yani.
    Note5ten geçişte hissettiğiniz eksiklikler var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu biraz kullandim bir kaç sorum var.

Uyarlanan parlaklık kapalı olmasına rağmen parlaklık kendi kendine degisiyor. Bunu nasıl önleriz?

Karanlık temada ayarlar menüsü karanlık olmuyor, Instagram son sürüm o da karanlık olmuyor.

Ekran kapalıyken parmak izi simgesini kapattım ancak yine de ekran kapalıyken parmak izi calisiyor güç tuşuna basmadan. Bunu kapatamiyor muyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrkaraburc -- 18 Kasım 2019; 13:31:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • valla kardesim mi A3 aldi cok memmun bende bu vesile ile telefonu az cok kullandim fikir sahibi oldum, bende s9 samsung var lakin xaomi nin telefonlari mono diyerek daha önce kücük görmüstum ,dogrusu mi A3 de hic stereo sesini aramadim telefonu begendim .Burdan ayrica xaomi den özür dilerim telefonlarini mono diyerek kücük gördügüm icin demek ki her sey stereo degilmis,ilerde xaominin telefonlarindan alabilirim eger stereo bir telefon yaparlarsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreuger -- 18 Kasım 2019; 15:5:35 >
  • Meizu 16th cihaz stereo f/p si çok iyi. 2300 TL.
    Mi a3 de stereo olmayıversin.
    S9 güzel cihaz ama malûm 4/5000 TL bandında.

• Kendimde Mi 9se var. Bunu da anneme aldım. İki telefonu kıyaslarsak en bariz farklar -doğal olarak- ekran ve miui arayüzü. Ekran kalitesini bir kenara bırakırsak müthiş bir telefon. Bu fiyatlara daha iyi bir telefon almak mümkün değil. Gözlük kullanan orta yaş üstü biri için de full hd yada hd+ çok fark etmez diye düşünüyorum.

Kasası inanılmaz şık. Açıkçası benim Mi 9se'den daha güzel geldi beyaz kısmı çok şık duruyor. Telefon ele güzel oturuyor.

Kamerası birebir aynı gibi geldi bana Mi 9se ile herhangi bir fark göremedim.

Bataryası benimkinden daha iyi bir günü kesinlikle rahatlıkla çıkaracaktır.

Androidone muhtemelen daha stabildir ama gözüm pek alışamadı. Miui 10'a ios'tan geçtim ve şu an hiç aramıyorum ios'u. Son derece memnunum. Androidone da biraz kurcalanınca istenen kıvama gelecektir.
  • arkadaslar ben yeni olduğum için sorumu atladınız galiba. benim aradığım full hd çözünürlük vesaireden ziyade bu cihaz nekadar süre sonra kasma tutukluk yapmaya başlar dolayısıyla ram. cihaz 4 gb ram le geliyor daha sıfır açılışta 2 gb ram bitmiş durumda elimde general mobile 5+ ram 3 gb ana yazılım 0.7 gb ram kullanıyor. geri üzerindeki uygulamalarla 2.7 2.8 gb. yani şuan ben bu telefona general mobile üzerindeki uygulamaları yuklesem cihaz ram i sınıra dayanacak.

burda sorum şu varmı custom room vesaire bu cihaz için önereceğiniz. yada daha az ram kullanma yönteminiz.

bu arada işim gereği bu ekran kalitesi saçmalığına değinmek istiyorum amoled ekran general mobile dada var. gerçekten kaliteli.
    diğer konu full hd muhabbeti piyasada 4k 8k tv ler var kaç tane 8k yayın var? yada kaç tane 4k yayın var?
    yani hiç kullanmayacağınız yada çok nadir ihtiyaç duyacağınız bir şey için neden kafa yoruyorsunuz ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enigma8240 -- 18 Kasım 2019; 16:20:38 >

• yksln kullanıcısına yanıt
    kardes,Meizu 16th de 7+1 sistemi olsa neye yarar adamlarin android güncellemesi vermesinden vaz gectik ,guvenlik güncellemesi vermeye nazlanan bir firma ,en mantiklisi 1500 tl ye mi A3 al keyfine bak
  • erkahn kullanıcısına yanıt
    Değiştirdim ama yine olmadı baştan yüklüyor güncellemeyi her seferinde en sonda hep hata veriyor

• Tabiki. Doğru. Bende çoktan öyle yaptım zaten. Stereo sözü geçtiği için söyledim.
    Bu cihaz fiyatını düşündüğümüzde çok iyi cihaz. Samsung'un çok daha yüksek fiyatlı modellerinden daha üstün.

• quote:

Orijinalden alıntı: chengineer

Note5ten geçişte hissettiğiniz eksiklikler var mı?

Alıntıları Göster
    henüz cihaz gelmedi ama izlemelerime dayanarak yazdım. bir gelsin inşallah yazacağım kardeşim görüşümü.
  • Kulaklık konusunda bir şeyler yazayım. Günümün en az 3 saatini kulaklıkla müzik dinleyerek geçiririm, sayısız kulaklığım var. Düşük arkadaşlar düşük, ses çıkış gücü doyurmuyor kulaklığı, bundan önce Xperia Z5 Compact kullanıyordum, rootla Avrupa ses sınırı standartı gibi bir şey vardı onu kaldırmıştım, ses çıkış gücü bozulmadan artmıştı. acaba bunda da öyle bir şey var mıdır?

• - Telefond Volte desteği var mı?

- Bütün launcherlarda uygulama çekmecesindeki sıralamalar alfabetik oluyor. Sonydeki gibi istediğin şekilde sıralayamıyorsun uygulamaları. var mı bir çözümü?

-Ekran parlaklığı az ve bu beni rahatsız ediyor. ama bir şey izlerken çözünürlük hiç sorun olmuyor.

- kamera konusunda da şunları söyleyebilirim, yüzü çok yumuşatıyor, güzellik filtrelerini kapatsam bile ben keskin ayrıntılı bir surat çeksin istiyorjm, özellikle ön kamera yumuşaktan öte bulanık gibi odak sorunu var gibi. ama gcam ön portre çok güzel detay çekiyor bir deneyin.

• enigma8240 E kullanıcısına yanıt
    Bende ilk basta kayçfaya takmıstım bu ram niye böyle diye ama bi sıkıntı yok androidler ram e saten sürekli elektirik harcadığı için dolu tutuyomus. Otomatik baslatma yöenticisi aradım baya bunların açılmasını engelleyeyim diye sonra öğrendim kendisi ayarlıyomuş kullanma yoğunluğuna göre

• mrkaraburc kullanıcısına yanıt
    Volte var
    Evet gcam ayrıntıları iyi gösteriyor. Özçekim kamerasında bu daha iyi görülüyor.

• Cihaz değerlendirmesi fiyata göre yapmalı.
    Buna göre bence gayet iyi cihaz.
    Çok da beklentiye girilirse hayal kırıklığına uğrayan çıkabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 18 Kasım 2019; 20:56:23 >
  • Ekran konusunda bir de ben yorum yapayım. Teknolojiye meraklıysanız, ekran teknolojileri ile haşır neşirseniz, bir laptop ekranına baktığınız zaman daha kötü teknolojili bir başka ekranı ayırt edebiliyorsanız, bir mağazaya girdiğinizde yan yana dizili monitörlerin fiyatına bakmadan iyisini kötüsünü aşağı yukarı ayırt edebiliyorsanız (pek çok insan ekran işte hepsi deyip geçer) mi a3'ün ekranına da kabul edilebilir bir mesafeden bile baksanız 720p olduğunu kesinlikle anlarsınız. Gözlerinizi odaklayıp (telefonun dibine girmeseniz bile) ben bunun 720p olup olmadığını anlamak istiyorum dediğinizde rahatlıkla anlarsınız ve dersiniz ki "bu ekran 1080p değil." Buradaki esas meselenin tercih olduğunu düşünüyorum. O yüzden bunu kabul ederek telefonu sipariş etmenizi tavsiye ederim. (Ekranı kötü demiyorum. Bunu bilerek sipariş veriniz diyorum.)

Telefonun kılavuzunda yazıp da size sunamadığı hiçbir şey yok. 1400 liraya 4GB ram, 64gb hafıza ve snap 665 bir başka telefon alabiliyorsanız mi a3 yerine düşünebilirsiniz. "neden mi a3 almayayım ki?" diye soruyorsanız takılacağınız iki şey var:
    * Ekran çözünürlüğü
    * ve saf Android. Saf android'i ileride rom, launcher vs ile kapatabilirsiniz belki ama ekranı değiştirme şansınız olmayacak.

Peki 3-5 saatlik kullanımda ekran senin için ne kadar sorun oldu diye soracak olursanız, hiç olmadı. Ben bunu bilerek, mağazada kısa da olsa inceleyerek sipariş vermiştim.

Ben neden a3 tercih ettim:

* Piyasada 6inch ve altı düzgün telefon kalmadı. 6inch'i geçmeyen en az 4gb ramli mümkünse de 1250 TL'den fazla vermek istemediğim bir telefon istedim. Eski Türkiye olsa 700 liradan fazla vermek istemezdim ama bildiğiniz gibi ekonomimiz şu sıralar iyi değil ve maalesef telefona da değerinden fazla ödemek zorundayız. Boyut benim için çok önemliydi. Ki bu telefon bile bana göre büyük.
    * Değiştirmek zorunda kaldığım telefonum Asus Zenfone 2 Laser 5inch idi. 2gb ram ve 16gb hafıza vardı. İşlemcisini hatırlamıyorum bile. Telefondan çok memnundum ama 5. yılını tamamlarken artık ekranı dayanmadı ve rastgele zamanlarda dokunmatik algılamamaya başlamıştı. 5 yıllık telefonun onarımı için 200 TL vermek yerine artık yeni bir telefona geçmek mantıklı hale gelmişti. Bu özelliklerdeki güncellenmeyen bir Android 6'dan, Android 9'a sıçramak benim için devrim oldu.
    * Telefona hiç önem vermem. Mümkünse en ucuzunu uzun yıllar kullanmak isterim. Binlerce lira verip klozete düşürünce oturup ağlamak istemiyorum. O yüzden mümkün olduğunca ucuz ve beni en az 4 sene götürecek bir telefon arıyordum.
    * Fotoğraf çekmeyi bilmem. Arada bir hatıra fotoğrafı çekerim o da yamuk yumuk olur. Ancak nedendir bilmiyorum önümüzdeki dönemde amatör de olsa belki ilgilenirim diye düşündüğüm için giriş seviyesi bir makina almayı düşünüyordum. A3'ün fotoğraf çekimlerini görünce ilk denemeler için bana yeterli geleceğini düşündüm. Maket oyuncaklarla ilgileniyorum, belki onlarla alakalı ufak bir amatör stüdyo kurup fotoğraflarını çekebilirim. Bu açıdan benim için fotoğraf kalitesi önemli olmaya başlamıştı.
    * Xiaomi iyi çıkış yaptı. Fiyatlar genel seviyesinin yükselmesi de onların bu yükselişini ateşledi. Yarı yolda bırakmaz herhalde diye düşündüm.

Aklımda birkaç şey daha vardı ama unutmuşum :)

Umarım herkes memnun olacağı telefonu sipariş etmiştir. Herkes güle güle kullansın. Unutmayalım ki bu da diğerleri gibi altı üstü bir telefon :) Evet ben de sizler gibi teknolojiyi yakından takip ediyorum. Pek çok gelişme beni de heyecanlandırıyor ancak diğer yandan ekranıymış, sesiymiş derken böyle saçma sapan şeyler için mutsuz olmanın günümüzde artık bir lüks olduğunu düşünüyorum. Yüzünüz gülsün, bir sürü para verip yeni bir cihaz alıyorsunuz. Mutlu olun, çok bıdırdanmayın ve yeni oyuncağınızın keyfini çıkartın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 18 Kasım 2019; 22:55:41 >

• yaw ben gittim kırılmaz cam aldım parmak izine sıkıntı cıkarmaz demi
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.