Şimdi Ara

Xiaomi Mi A3/Android One (01.01.2021 MIUI 12(20.12.28) Güncellemesi) [ANA KONU] (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.315
Cevap
73
Favori
434.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefonun kurulumunu yaptım arkadaşlar. Birkaç kullanıcı deneyimi yazayım.

- Telefonu almadan önce ekran konusu çok fazla aklımı karıştırıyordu, teknoloji marketlerde incelediğimde ekranın idare edeceğini düşünerek babam için aldım cihazı. Ekran parlaklık seviyesi düşük arkadaşlar, çok aşırı mı derseniz değil. Parlaklık seviyesini orta seviyeden aşağıda tuttuğumda biraz zor görünüyor ekran.Bu da kişiden kişiye göre değişir ama çok büyük problem oluşturacağını sanmıyorum. Yarından itibaren günlük kullanımda babamın yorumlarını alacağım bakalım ne diyecek.:) Youtube'de 720p'den yukarısı seçilmiyor. Başka YT uygulamaları kullanarak daha yüksek çözünürlükte izleyenler var ama şu anda denemedim ben. Ekranla ilgili olarak, telefonu uzun süre yüksek parlaklıkta kullandığımızda ekrana bir şey olur mu acaba yanma gibi? Ayrıca telefonu kaldırdığımızda telefonun uyanması veya ekrana çift tıkladığımızda açılması gibi özellikleri bulamadım. Bunlar bu cihazda mevcut değil mi arkadaşlar?

- Ekran dışında hoparlör konusunda cihazı beğendim. Ses çıkış seviyesi oldukça iyi. Yalnııızz :) Kulaklıkla müzik dinlemeyi sevenler için bir eksi durum söz konusu. Ben hiçbir zaman kulaklık takılıyken son seste uzun süre müzik dinlemem. Sadece denemek için birkaç dakika son ses dinler sonra sesi azaltırım. Bu cihazda kulaklık takılıyken son seste tam bir müzik parçası dinleyebildim. Ses seviyesi düşük geldi bana. Kullandığım iPhone 5'e göre oldukça düşük diyebilirim. Çok eski bir cihaz olmasına rağmen bu konuda daha iyi performans sergiledi.

- Kamerası fiyatına göre oldukça iyi. Gcam'e ihtiyaç olur mu bilmiyorum ama şu anki performansı gayet başarılı. Yazılımsal birkaç düzenlemeyle daha iyi olur diye düşünüyorum ama şu anki durumu da gayet iyi.

- Ekran koruyucuyu buradan almıştım:
    urun.n11.com
    Xiaomi Mi A3 Maxi Glass Temperli Cam Ekran Koruyucu - n11.com
    https://urun.n11.com/ekran-koruyucu/xiaomi-mi-a3-maxi-glass-temperli-cam-ekran-koruyucu-P385719723

Ekranı tam kaplamıyor arkadaşlar sağdan soldan boşluklar kaldı. Video izlerken sırıtıyor ekranda. Yeni bir koruyucu alacağım önerilerinizi bekliyorum. :)

- Sağ olsun bir arkadaşımız test için bir kod bırakmış. Buraya girdim, bazı testleri yapayım dedim ama tam da anlamadım. Titreşim deniyorum fail diyor, titreşimi devamlı açtığımda da ara sıra kesikli oluyor gibi sanki. Bu menüyü çözemedim.

- Cihazı Mi Store'den almıştım. Büyük bir kutunun içine telefonun kutusunu koymuşlar. İçinde sevk irsaliyesi çıktı, bu fatura yerine geçer mi arkadaşlar? Şahsımla ilgili ve cihazla ilgili bilgiler burada mevcut. E Devletten sorguladığımda ithalat yoluyla kayıt edilen cihaz olarak görünüyor. İki imei de kayıtlı durumda. Garanti durumu için başka bir sorgulama yapmam gerekir mi? Cihazın içinden çıkan etiketleri ekleyeceğim.

- Sim kart takmadığımız için ahize kontrolü yapamadım. Onu da denerim kısa süre içerisinde.

- Ayrıca şunu da kontrol et, şuraya bak, şunu incele dediğiniz şeyler olursa lütfen belirtin arkadaşlar. Eksik bir şey varsa halledelim. Cihazda dasorun varsa öğrenmiş oluruz. :) Teşekkür ederim.

Xiaomi Mi A3/Android One (01.01.2021 MIUI 12(20.12.28) Güncellemesi) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasa_iliç -- 17 Kasım 2019; 18:34:58 >

• Spigen alin sağlam ve kaliteli n11 50tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sasa_iliç kullanıcısına yanıt
    İrsaliyeli fatura ise o faturadır, garanti için kullanabilirsiniz. Ancak sadece "Sevk irsaliyesi" ise fatura yerine geçmez. Ayrıca fatura almalısınız.
  • Android Q ne zaman gelir acaba güzel değişikler olur inşallah
  • Yaklaşık 200mb civarı boyutta Kasım güvenlik güncellemesi gelmiş.
  • sasa_iliç kullanıcısına yanıt
    daha önce bu konuda telefonun kulaklık performansının nasıl olduğunu tatmin edip etmediğini sormuştum ve güzel olduğu söylenmişti... acaba sizin cihazın sorunlu olma olasılığı var mı? hoparlör değil ama kulaklık olayı benim için önemli açıkçası çok fazla kulaklıkla müzik dinleyen biriyim

bir de telefonda video film dizi izlerken ekran çözünürlüğünden dolayı rahatsız eden bi görüntü oluşuyor mu? rahatsız edici bi durum var mı bu açıdan?

son olarak yukarda bi arkadaş telefonu alır almaz hiçbir şey yüklü değilken telefonun 1.9 gb ram kullandığından bahsetmiş bu sizde de böyle mi? böyleyse bu arkadaşın da dediği gibi uzun vadede sorun yaratmaz mı kasma/donma vs gibi

şu an almaya en yakın olduğum telefon mi a3 ve kara cuma indirimlerinde uygun bi fiyata yakalarsam alacağım büyük ihtimalle. bu yüzden sorup duruyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katalan!

daha önce bu konuda telefonun kulaklık performansının nasıl olduğunu tatmin edip etmediğini sormuştum ve güzel olduğu söylenmişti... acaba sizin cihazın sorunlu olma olasılığı var mı? hoparlör değil ama kulaklık olayı benim için önemli açıkçası çok fazla kulaklıkla müzik dinleyen biriyim

bir de telefonda video film dizi izlerken ekran çözünürlüğünden dolayı rahatsız eden bi görüntü oluşuyor mu? rahatsız edici bi durum var mı bu açıdan?

son olarak yukarda bi arkadaş telefonu alır almaz hiçbir şey yüklü değilken telefonun 1.9 gb ram kullandığından bahsetmiş bu sizde de böyle mi? böyleyse bu arkadaşın da dediği gibi uzun vadede sorun yaratmaz mı kasma/donma vs gibi

şu an almaya en yakın olduğum telefon mi a3 ve kara cuma indirimlerinde uygun bi fiyata yakalarsam alacağım büyük ihtimalle. bu yüzden sorup duruyorum :)
    Kulaklık sesi kaliteli bir kulaklık olmadığı için deneyemedim, ama Bluetooth kulaklık performansı baya iyi. Airdots pro ile kullanıyorum ve baya başarılı.

Bu fiyat aralığında bu telefon rakipsiz bence. Tek eksiği tabii fiyatla orantılı olarak kasa kalitesi, kalitesiz demiyorum ama plastik kasayı da pek sevmiyorum. Hissiyat bakımından hiç bir eksiği yok.

Bir de can sıkıcı konu tam ekran hareketlerinin olmaması alttaki navigasyon çubuğu yer kaplıyor.
    Android 10 da tam ekran kullanımı geleceği için rahat olacaktır.

• mkurtulus kullanıcısına yanıt
    spigenin seffaf kilifi olsa alirdim hocam ancak xiaomi icin boyle kilif uretilmiyor. boyle guzel renkte bir telefonuda kilifla gizlemek istemiyorum acikcasi.

• quote:

Orijinalden alıntı: sasa_iliç

Telefonun kurulumunu yaptım arkadaşlar. Birkaç kullanıcı deneyimi yazayım.

- Telefonu almadan önce ekran konusu çok fazla aklımı karıştırıyordu, teknoloji marketlerde incelediğimde ekranın idare edeceğini düşünerek babam için aldım cihazı. Ekran parlaklık seviyesi düşük arkadaşlar, çok aşırı mı derseniz değil. Parlaklık seviyesini orta seviyeden aşağıda tuttuğumda biraz zor görünüyor ekran.Bu da kişiden kişiye göre değişir ama çok büyük problem oluşturacağını sanmıyorum. Yarından itibaren günlük kullanımda babamın yorumlarını alacağım bakalım ne diyecek.:) Youtube'de 720p'den yukarısı seçilmiyor. Başka YT uygulamaları kullanarak daha yüksek çözünürlükte izleyenler var ama şu anda denemedim ben. Ekranla ilgili olarak, telefonu uzun süre yüksek parlaklıkta kullandığımızda ekrana bir şey olur mu acaba yanma gibi? Ayrıca telefonu kaldırdığımızda telefonun uyanması veya ekrana çift tıkladığımızda açılması gibi özellikleri bulamadım. Bunlar bu cihazda mevcut değil mi arkadaşlar?

- Ekran dışında hoparlör konusunda cihazı beğendim. Ses çıkış seviyesi oldukça iyi. Yalnııızz :) Kulaklıkla müzik dinlemeyi sevenler için bir eksi durum söz konusu. Ben hiçbir zaman kulaklık takılıyken son seste uzun süre müzik dinlemem. Sadece denemek için birkaç dakika son ses dinler sonra sesi azaltırım. Bu cihazda kulaklık takılıyken son seste tam bir müzik parçası dinleyebildim. Ses seviyesi düşük geldi bana. Kullandığım iPhone 5'e göre oldukça düşük diyebilirim. Çok eski bir cihaz olmasına rağmen bu konuda daha iyi performans sergiledi.

- Kamerası fiyatına göre oldukça iyi. Gcam'e ihtiyaç olur mu bilmiyorum ama şu anki performansı gayet başarılı. Yazılımsal birkaç düzenlemeyle daha iyi olur diye düşünüyorum ama şu anki durumu da gayet iyi.

- Ekran koruyucuyu buradan almıştım: https://urun.n11.com/ekran-koruyucu/xiaomi-mi-a3-maxi-glass-temperli-cam-ekran-koruyucu-P385719723

Ekranı tam kaplamıyor arkadaşlar sağdan soldan boşluklar kaldı. Video izlerken sırıtıyor ekranda. Yeni bir koruyucu alacağım önerilerinizi bekliyorum. :)

- Sağ olsun bir arkadaşımız test için bir kod bırakmış. Buraya girdim, bazı testleri yapayım dedim ama tam da anlamadım. Titreşim deniyorum fail diyor, titreşimi devamlı açtığımda da ara sıra kesikli oluyor gibi sanki. Bu menüyü çözemedim.

- Cihazı Mi Store'den almıştım. Büyük bir kutunun içine telefonun kutusunu koymuşlar. İçinde sevk irsaliyesi çıktı, bu fatura yerine geçer mi arkadaşlar? Şahsımla ilgili ve cihazla ilgili bilgiler burada mevcut. E Devletten sorguladığımda ithalat yoluyla kayıt edilen cihaz olarak görünüyor. İki imei de kayıtlı durumda. Garanti durumu için başka bir sorgulama yapmam gerekir mi? Cihazın içinden çıkan etiketleri ekleyeceğim.

- Sim kart takmadığımız için ahize kontrolü yapamadım. Onu da denerim kısa süre içerisinde.

- Ayrıca şunu da kontrol et, şuraya bak, şunu incele dediğiniz şeyler olursa lütfen belirtin arkadaşlar. Eksik bir şey varsa halledelim. Cihazda dasorun varsa öğrenmiş oluruz. :) Teşekkür ederim.

Hocam cihaz hayırlı olsun.

Diğer Cihazınız da note 8 galiba. A3 ve note 8 kıyaslaması istesek neler söylersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: hEro_

İrsaliyeli fatura ise o faturadır, garanti için kullanabilirsiniz. Ancak sadece "Sevk irsaliyesi" ise fatura yerine geçmez. Ayrıca fatura almalısınız.
    ''Sevk İrsaliyesi'' şeklinde yazıyor hocam. En iyisi satıcıyla iletişime geçeyim ben. Teşekkür ederim. :)
  • @Katalan!: Hocam bu kişiden kişiye göre değişebilecek bir durum. Dediğim gibi devamlı yüksek seste müzik dinleyen birisi değilimdir, kulaklık performansını denedim ve kendi cihazım olan iPhone 5'e göre peformansını düşük buldum. Son seste dinlerken zorlanmadım açıkçası. Cihazda sorun mu var bilmiyorum ama deidğim gibi kişiden kişiye göre değişir. Bana ses seviyesi düşük gelir başkasına yüksek gelir bilemeyiz. Ses seviyesi babam için yeterli olur diye düşünüyorum tabii ki dinlerse kendisi.

Ekran konusunda da söylediğim gibi parlaklık seviyesi düşük hocam. Dışarıdaki kullanım performansı nasıl olacak onu telefonu tam olarak kullanmaya başlayınca test edelim. Çözünürlük durumuna gelirsek ekranın dibine yaklaşılmadıkça sorun yok diye düşünüyorum. :) Canlılık olarak iyi bu arada renkler dolgun. Fiyat-performans dengesine baktığımızda göz ardı ediyoruz, bizi memnun edecek diye düşünüyoruz. Bakalım artık. :)

Ram kullanımına hiç bakmadım hocam. Saf android olduğu için kasma sorunu olmaz diye düşünüyorum. Arkadaşımda Mi A2 Lite var, bir yıldır 3/32 modelini kullanıyor o da kasma veya donma sorunu yaşamadığını belirtiyordu. Bizim cihaz da yağ gibi kayıyor şu anda. Umarım uzunca bir süre de böyle olur. :)

@timsahhh: Teşekkür ederim hocam yorumunuz için. Diğer konudaki mesajımı gördünüz sanırsam. Ben arkadaşın kargo mesajına istinaden yazmıştım, kendisiyle aynı mağazadan alışveriş yapmışız, aynı gün kargoyu teslim almışız. Ben Note 8 kullanmıyorum sadece gönderdiği mesaja yanıt olarak yazdım. :)

• En son Redmi Note 5 kullanmış biri olarak söylüyorum, bu cihazın ne ekranı kötü, ne panel renkleri ne de parlaklığı. Hatta argoca söyleyecek olursak bir çok cihazın eline verir. Yani hem kendim kullanıp hem de mağaza da Mi9T gibi bir cihazla yan yana koyup karşılaştırmasam milletin kötülemelerine inanacağım. Neyse bu konu fazla uzadı ve insanlar cihazı yeni yeni tanımaya devam ettiği sürece bu tartışmalar devam edecek gibi gözüküyor.
  • cihazın kıyaslama videosunu izledim bir çok telefonla gerçekten iyi performans olarak bazı iphone modelleride dahil 7 gibi.

ek olarak mesela note 5 de güç tasarufu yaptığınızda ekranı 720p oluyordu amoled paneldi görüntü muhteşemdi.

şimdi bu telefonda amoled ve 720p. telefonu dibinden 10 cm mesafeden kullanmayacağız hiç bir sorun olmaz.

8-10 saat ekran süresi alırız gibi duruyor 4000 batarya var yani.
  • Merhabalar IMEI yazılmış yurt dışı cihaz kullanan varmı aranızda. Bankacılık uygulaması çalışıyor mu?

• tekilhan kullanıcısına yanıt
    Çalışıyor iş,vakıf,deniz

• Cihaz yurtdışı güncellemelede hata veriyor Ağustos yamasında hala nedeni ne olabilir

• n11 Mi Storedan babam için almış olduğum cihaz bugün geldi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • carlelias C kullanıcısına yanıt
    Kargoya ne zaman verilmişti?

Kargoya cumartesi verilen telefonlardan teslim edilen oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TahaKaradeniz

Kargoya ne zaman verilmişti?

Kargoya cumartesi verilen telefonlardan teslim edilen oldu mu?
    Cumartesi verilmişti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.