Şimdi Ara

Xiaomi Mi Max 3 Ana Konu (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.212
Cevap
15
Favori
132.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çin cihazına global rom flaşlanmasini kısıtlayan Xiaomi uygulamasını anlatan bir makale. Özetle mümkün ama bootloader kilidinin açık olması lazım diyor. Bilmeyen kişiler için uygun değil, yanlışlıkla kilit tekrar kapatılırsa cihaz brick oluyor, makalenin detayını buradan okuyabilirsiniz. Etkilenen cihazlar arasında Mi Max 3 de var. Eski cihazlara geriye dönük olarak işletmemişler bu kuralı neyse ki, Redmi Note 3 Pro ve Note 4X etkilenmeyecek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence kamera için alınmaz, ancak idare eder sanırım. Bende Redmi Note 5 Ai car, kamerasinin Benim tel ile aynı olduğu söyleniyor, benim kamera idare eder ama bir P20 Pro değil. Huawei P20 Pro'ya yaklaşan performansta kameraya sahip bir Xiaomi istiyorsan Mi 8 veya Mi Mix 2S'e bakmalısın, ya da o paraya çıkınca Huawei P20 Pro alabilirsin.
    En iyi kamera karşılaştırması dxo Mark sitesidir. Oradaki testler bilgi verebilir...

DXOMARK
    Mobile Review s - DXOMARK
    https://www.dxomark.com/category/mobile-reviews

• Global versiyon olmayan cihazlar büyük risk taşıyor, bl kilidi kapatilmamis olsa bile otomatik güncelleme geldiğinde ve güncelleme yapıldığında brick olma riski de yüksek. Ama eu rom kullanılırsa sıkıntı yok diye biliyorum bu şekilde yükleyip kullananlar var. Bende ikilemde kaldım çöpe atılacak bir para değil maalesef :) Global versiyon beklemek daha doğru olacak sanırım ama olurda bu sorunu xda çözerse Çin versiyonda alınabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ksph K kullanıcısına yanıt
    Önceliği kamera olan arkadaşlar kesinlikle Huawei leica lensli telefonlarına yonelsinler. Şu an mate 10 kullanıyorum gece/gündüz çekimleri ve pro mod çekimleri süper. Ben büyük ekran istediğim için max 3 e yöneldim. Honor note 10 da çok pahalı.

• Huawei note 10 yada 8x ler bence bizim için bir seçenek olamaz çünkü lte band 20 destekleri yok.

• Ucuz fiyatlı Huawei Honor 8x Max var buyuk ekran olarak ama kamerası iyi değil.

• Bir arkadaş PM atmış, migrosta satılanlar global versiyon değil mi diye sormuş ama PM'e cevap veremedim, profilimde eksik varmış, ben de buradan yazayım bari...

"Birisi migrosa gitmiş incelemiş, kutusunda global versiyon diye yazan bir çıkartma yokmuş. Global versiyonlarda farklı renkte bir çıkartma oluyor yan tarafta. Zaten galiba dünyada henüz global versiyonunu piyasaya sürmediler ama 2-3 haftaya kadar çıkabilir deniyor. Yine de siz bilirsiniz."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksph -- 29 Eylül 2018; 9:05:15 >
  • Xiaomi Mi Max 3 Ana Konu

• hiç fotoğraf çekmem hiç anlamam Öylesine çektim Bunu arkadaş sormuş kamerası nasıl bu ya vallahi hiç anlamıyorum hiç fotoğraf çekmem olmasa bile olur yani benim için bu konuda yardımcı olamayacağım

• Arkadaşlar kendim A2 lite saf android global versiyon kullanıyorum iPhone dan geçtim daha önce de android olarak Samsung note 8 tabletim vardı (telefon değil) rahatlıkla kullandım ama xiaomi menü olarak baya karışık bir yere iki defa basıyorsun alt menü çıkıyor üç dört defa basıyorsun başka menü çıkıyor sonra nasıl girdiğimi unutuyorum çözemediğim birçok özelliği var acilen xiaomi global yardıma mail atıp detaylı kullanma kılavuzu istemem lazım yoksa işimiz zor :) sizlerin bahsettiği rot rom kurma twrp bootloader brick gibi terimlerden anlamam yaşta 40 a yaklaştı teknoloji özürlü olunca bana sadece güncellemeleri kurup menülerden işlem yapan telefon diyerek saf android kolay olur A2 lite aldım ama iş bizden geçmiş :)

Max 3 e gelince annem için düşünüyorum veya benim telefonu ona verip kendim kullanabilirim büyük ekran şarjı iyi giden telefon lazım lakin Saf androidi çözemedim miui sistemini nasıl çözerim bilmiyorum Migros’ta 2600 e düşmüş ama global değildi Honor 8x max ta diğer ilgilendiğim model donanım bakımından ikisi de yakın ama gelsin bakalım lakin telefonu kullanmayı öğrenmem lazım yoksa işimiz zor :(

Aynen hocam Migros ve Kipadakileri bende gidip inceledim kutularına da baktım ama Global versiyon değil. İçine de Xiaomi.eu rom yükleyip satışa sunmuşlar (Xiaomi.eu rom zaten Xiaomi'nin resmi romu değil ama yaygın olarak kullanılan bir rom, Çin romundaki çince uygulamaları kaldırıp Google Play uygulamaları yüklüyorlar o roma). Aslında bu Rom'da sorun yok bildiğim kadarıyla haftalık güncelleştirme de alıyor ama ilerde nolur nolmaz global roma geçmek istediğimizde sorun yaşayacağız.

Bir Huawei kullanıcısı olarak Huawei bir süre sonra sıkıyor ama herşeyi stabil çalışıyor, kamera arayüzü şu an en iyisi, benimde aklımdan Honor 8x Max geçti bir ara ama Xiaomi özelleştirmeleri ve rom seçenekleri daha fazla, büyük ekran daha da zevkli :)
  • İstanbulda yaşayanlar verdiğim ilandaki cihazı kaçırmasın bence, Global versiyon.

• İlana baktım, teşekkürler... Fakat ilan bilgileri kısmında pasaport kayıtlı yazmasına rağmen açıklama kısmında kayıt yok yazıyor. Şimdi arayıp öğrendim ki imei kaydını da biz yaptıracakmışız... Bunu da fiyata eklersek diğer satıcıların ilanlarıyla aynı gibi oluyor...

Benim mantığıma göre hesapladığımda

Avrupadaki satış fiyatları 280 dolarla 310 dolar arası

Biz ortalama 300 alalım

Dolar 6tl

300x6=1800

+%10 getirip burada satıcıya veren toptancı ya da aracının kárı olsa 1980 eder

Biz ona düz hesap 2000 diyelim

+%10 da satan adam kár koysa

2200 eder

+150 tl de pasaport kaydı olsa

2350...

Bana göre bu aletin satılabileceği garantili mağaza fiyatı maximum bu olmalı.

Elden getirip paralel ithalat garantisiyle satılanlar direk çinden 220 dolara alıyormuş

Onların fiyatını da yukarıdaki gibi hesaplarsak

220x6=1320+%10=1452+100 imei kayıt=1552

(direkt kendileri getirdiği için fazladan aracı kárını eklemiyorum ve toptan kayıt yaptırdıkları için imei kaydını 150 yerine 100 yazıyorum)

Global versiyon değil de global rom yüklü çin versiyonlara global rom yüklerken imei atıp onun fiyatını da cebe atsalar yine iki kez kazanmış oluyorlar ama bu kullanıcıya fiyat olarak yansımaz...

Sonuç olarak bu cihaz minimum 1550ye çin versiyona global rom yükleyip imei atılarak satılır ya da global versiyona yasal imei kaydıyla garantisiyle 2350ye...

Bu fiyatlar arsında takip edip uygun olanlara bakacağız artık.

Satış açan, indirim, kampanya yapanları burada paylaşabilirsek güzel olur. Herkes için hayırlısı neyse o olsun.

• Perşembe günü İstanbul'daki Mi Shop'ta cihazı biraz inceledim. Hızlıca fotolarini da çektim. Boyut büyüklük sıralar vardı, belki fikir verebilir. Bir de cihazda eu rom vardi, ama zaten satışta değil, iki hafta sonra cihaz adetli olarak satışa gelecekmiş, tekrar inceleyip buradan bilgisini veririm. Fotoğrafları şimdilik buraya yüklüyorum. Şunu söylemem lazım, 6 inçlik Redmi Note 5 kullanıyorum, daha önce de bir ara 6 ay kadar 6 inçlik Asus Zenfone 6 kullanmıştım, bu 7 inç ekranlı cihaz fazla büyük geldi bana ama zamanla alışılir herhalde, tek elle kullanım zor ve mutlaka kılıf lazım, metal gövde elde kayıyor.
    Xiaomi Mi Max 3 Ana KonuXiaomi Mi Max 3 Ana Konu

• Xiaomi Mi Max 3 Ana KonuXiaomi Mi Max 3 Ana Konu

• bu istanbuldaki mi shopta satilacakmolan miax 3 global mi yoksa cin versiyonuna rom yuklenmis olan mi ben cok bu global versiyom global rom eu rom olaylarindan anlamiyorum ama hersey acik sikimtisiz.olsun istiyorum suan avrupada satan nereler var veya tr de satan global 128 likleri ?

• Boomcu kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım zaten Üzerinde yazıyor Global Rom diye kırmızı yazılı yan tarafında yazıyor kutunun Bir de mağazalarda satılan cihazların hepsi Global Rom bu gelmiştir öyle tahmin ediyorum o Çin romu şöyle oluyor Çin'den falan gelen cihazlarda oluyor veya acele edip erken almak isteyen paralel ithalatçı internet üzeri alışveriş yapılan siteler de oluyor diye biliyorum

Evet arkadaşım insanın elinden kayıyor kılıfsız kullanamazsınız ben aldım kullanamadım ama büyüklüğünü alışıyorsun çok güzel bence

• Migrostakini inceleme fırsatım oldu, EU-rom yazıyor...

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.