Şimdi Ara

Xiaomi Mi Max 3 Ana Konu (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.212
Cevap
15
Favori
132.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet kipadaki de öyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EU-rom alsak sıkıntı yaşar mıyız ki?

• arzu_atalay A kullanıcısına yanıt
    Aslında yaşamazsınız bu romu kullanan çok kullanıcı var ama resmi bir rom değil. Eğer bu romda buglar varsa ve global rom a geçmek gerekirse o zaman sıkıntı yaşarsınız. Bende çok gidip geldim alıp almama konusunda ama cihazın global versiyonunu beklemeye karar verdim. Karar sizin :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cihaz çıktı mı alan var mı? Fiyat ne kadar? Kulaklık çıkış gücünü nerden öğrenebiliriz

• Bugün migrostakine baktım. İçinde global rom var. Cihazın kutusundaki model numarası M1804E4A bu da Global versiyonun model numarası. Ama kutuda global yazmıyor. Anlayamadım global midir değil midir ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mtyg kullanıcısına yanıt
    Bl kilitli açık mi kapalı miydi keşke ona da baksaydınız hocam kapalı ise global versiyondur diye düşünüyorum. Birde global rom su an 9 versiyonu var miui 10 çıkmadı. Aslında cihazin imei numarasindan global versiyon olup olmadığı sorgulanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F4A3289BF -- 30 Eylül 2018; 17:54:51 >
    Hocam videolara baktım, global versiyonun kutusunda da bu model numarası yazıyor,Çin versiyonunda da:

Aşağıdaki video'nun 24.saniyesine bakabilirsiniz, hatta cihaz açıldığında sadece Çince ve İngilizce seçeneği var. Yani Kipa ve Migrostakiler global versiyon değil.

Zahter 1youtube
    Mi max3 Kutu Açılışı
    https://www.youtube.com/watch?v=kmoOZFR9TTs

• Peki global olmaması tam olarak ne sorun çıkarır, alınır mı bu cihaz 2599 fiyatı şuan bence daha inmez aşağı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Global olmayan cihazda Türkçe olmaz ve g.play bulunmaz..global rom da yuklenmeyecek artik..fake rom atiyorlar ama stabil calismiyor deniyor..en mantiklisi az bekleyip global cihaz almak..fiyat duser elbet..biraz zaman lazim ama..ben ocak ya da subat ta alırım büyük ihtimalle..

• Biraz önce gezerken Kipa da tekrar baktim miui 10 global beta var, eu.Rom değilmiş. Bu şekilde sorun olmaz ama kendimiz rom atacaksan eğer o zaman çok dikkat edilmesi lazım.

• Xiaomi Mi Max 3 Ana Konu

bu mi global sitedeki mi max 3 sayfasindan , bu ibare global versiyon icin sadece 4/64 mi olacak demek ?

• Hayır, sayfadan aldığınız görüntü sadece cihazın özelliklerinin tanıtımı ile ilgili, 4/64 ve daha geniş kapasitelerdeki versiyonlarının olacağı ama satın alınan hafıza özelliklerinin sistem ve programlar yüzünden daha düşük görünebileceği çünkü bunların hafızada yer kapladığı vs anlatılmış.

Özellikle şu çeşit rom şu tip cihazda çalışır, 4/64 global rom için diğerleri çin içindir vs diye bir açıklama yok.

• Arkadaşlar şöyle bir durum var: Kipa ve Migrostan alınan cihazlarda global rom yüklü olduğu sürece sorun olmaz alınıp kullanılabilir ama eğer rom root işleri ile uğraşıyorsaniz rom atarken en küçük dikkatsizlikte cihaz brick olur. Yok ben bu tarz şeylerle uğraşmam aldığım gibi kullanırım güncellemeyi de geldikçe otomatik yaparım diyorsanız alabilirsiniz. Yanlış yönlendirmek istemem yinede ama bulunursa global versiyon almak daha doğru bir tercih olacak. Global versiyon bulamazsam bende kipadan alıp geçeceğim artık.

• Biraz önce facebooktaki zahter grubundaki zahter öz e mesaj attım 410 dolara 128lik mi max 3 satıyor , google playe store un yuklu olup olmadıgını sordum cevap olarak da ' Merhaba., türkçe yapabilmek için bir ay bootloader süresi var , Googke muhtemelen yüklenir ' cevabını aldım nedir bu süre ? cihazın ingilizce olup olmaması sorun degıl ama benım ıcın tek sıkıntı google uygulamaları keep , navigasyon felan , ne yapmayalıyım yardımcı olur musunuz ? 2400 kusur suankı kurla 170 de kayıt ıcın odemem gerekecek tabi
  • Boomcu kullanıcısına yanıt
    Hocam yurt dışı ve global versiyon olmayan bir cihaz için fiyat çok yüksek, cihaz global versiyon olmadığı için ve global rom yüklemek için cihazın bootloader kilidinin açılması gerekiyor xiaomi 30 gün kilit açmak için ondan bekletiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F4A3289BF

Hocam yurt dışı ve global versiyon olmayan bir cihaz için fiyat çok yüksek, cihaz global versiyon olmadığı için ve global rom yüklemek için cihazın bootloader kilidinin açılması gerekiyor xiaomi 30 gün kilit açmak için ondan bekletiyor.
    almak icin henuz erken..yakın zamanda gelir global cıhazlar,fıyatlar da duser..sımdı alanlar fahıs fıyata çin chazları almıs olacak,yakında global rom yukleme ımkanı da kalmayacak..bu belırsızlık ıcınde cıhazı almak ıcın acele etmeyın bence..su an satılanların da ne oldugu bellı degıl..global dıyor n11 dekıler ama onlara zerre kadar guvenmıyorum..zaten fazla alan da olmamıs..bırkac ay ıcınde satanlar cogalır fıyatlar duser,global alırsınız daha uygun fıyata..
  • sub182 S kullanıcısına yanıt
    Evet onlar global değildir insanları kandırıyorlar, global rom yükleyip satıyorlar global diye.

Valla hocam bir sürü xiaomi modeli satıldı bu sene Çin versiyon, sıkıntı çıkarsa bir sürü dava açılır ithalatçılar batar. Garip bir karmaşa var.

• Samsung a9 pro kullanmistim gecen yil..cin cihazi bu model,global romu yokmus.. aldığımda turkçeydi..ama guncelleme alinca cihaz çince ve ingilizce oldu ve g.play gitti..ne yaptim ettim rom bulamadim..delta garantiliydi,onlara goturdum aldigimdaki turkce romu kursunlar diye..demesinler mi biz yazilim desteği vermiyoruz diye..ne olacak bu cihaz peki dedim,basinizin çaresine bakin dedi cakallar..benim hatammis..nadil oluyor hata dedim,resmi guncelleme aldim,ne root ettim ne fake rom kurdum diye..mirin kirin ettiler.. zaten oyle cihazlari tr ye getirirken root edip fake rom kurduruyorlar dubai de..lafa gelince kullanıcı hatasi..sonra zar zor kabul ettiler,cihazi sehir dışında biryere gönderdiler,nereye gönderdiklerini israrla soylemiyorlar..ulan bana verin yazilimi flash bellege, ben de evde kurarim diyorum,olmaz diyolar..veshasil kelam 1 hafta sonra aradilar gelin alin cihazı diye.. aldigimdaki rom kurulmuş,g.play calisiyordu ve yarim yamalak turkce vardi..aldigim yere goturdum durumu anlattim..1550 ye almistim,1300 e zor geri verebildim..250 zararla atlattım 2 ayda ona surettim..
    Demek istediğim bizdeki satici ,ithalatci ,garantici tum firmalar güvenilmez..yarin öbür gün çin cihazlarina global rom yukleyemediginizde ve cihaz elinizde patladığında garantiye guvenmeyin..zarara girer paranizla rezil olursunuz..o nedenle az bekleyip emin olun neye para verdiginize..

• Kesinlikle haklısınız buna benzer bir durum benim başımada gelmişti. İthalatçı firmaların teknik servislerine asla güvenmiyorum, zaten ithalatçi garantili telefon aldığınızda garantisi yokmuş gibi düşüneceksiniz.

Ritzy servise mail attım:

Teknik Destek Departmanı Dikkatine ! Xiaomi Mi Max 3 | İletişim Formu
    Merhaba, Kipa veya Migros'dan Xiaomi Mi Max 3 almak istiyorum Ritzy garantili. Bildiğim kadarıyla cihazlar Global Versiyon değil, Çin versiyonu. Çin versiyonu cihazlarda Çin dışında kullanımı engellemek adına güncelleme desteğinin kesileceğini veya gelen bir güncellemeyle cihazın brick edileceğini okudum. Global romda yüklenemeyecek sanırım. Bu haber ne kadar doğru böyle bir sorunla karşılaşır mıyız?
    en.miui.com
    Announcement on MIUI Version Can't Install On This Device - MIUI General - Xiaomi MIUI Official Forum
    http://en.miui.com/thread-3822514-1-1.html

Bana dönüş yapıp telefon numarası istediler, verdim 1 saat önce aradılar.

Bana konuyla alakalı hiç bir bilgileri olmadığını söylediler. Dedim ki sizin cihazlarınız Çin versiyonu sizde global rom yükleyip göndermişsiniz, bootloader kilitleri açık. İleride otomatik güncelleme ile telefon kullanılamaz hale geldiğinde ne yapacağız dedim, öyle bir şey olursa bize getireceksiniz bir burada açıyoruz dediler.

Şimdi zaten maile dönmemeleri elimizde kanıt olmasını istemediklerinden dolayı, böyle bir şeyi bilmemeleri imkansız şu an gelen Xiaomilerin çoğu bu garanti kapsamında. Normal şartlarda bootloader kilidinin açılması garanti kapsamı dışında bırakır cihazı ama bunlarınki zaten açık, ilerde bir sorun olduğunda thh'ye versek bir her türlü kazanırız ama süreç uzar. Böyle bir garanti şartları için gerçekten 400-500 TL fazla vermeye hiç gerek yok tabiki, mi 8'i brick olan bir sürü kişi var hiçbiriside garantiden çözüm bulamadı hatta bir kaçına 1000 TL. anakart onarım ücreti istemişler.

Cihazı alacak olanlar bu riskleri göze alarak almalı, bu şu an 2018 tüm Xiaomi modelleri için geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F4A3289BF -- 1 Ekim 2018; 14:22:40 >

• Evet eskiden b20 nedeniyle global tercih ediyorduk ama artik yazilim durumu da işin içine girdi.. sütten ağzım yandığı icin emin olmadan boyle cihaz almiyorum..zaten bu hadiseler olmasaydı 2500 liraya alirdim belki migrostan şimdiye kadar..cunku artik buyuk ekran ve saglam bataryali bir cihaza ihtiyacım var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sub182 -- 1 Ekim 2018; 14:30:52 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.