Şimdi Ara

Xiaomi Mi Max 3 Ana Konu (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.212
Cevap
15
Favori
132.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim anlayamadığım mesele kimin de problem var kiminle hiç yok bunu çözemiyorum cihazlar aynı cihaz Hepsi global

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hatta ben samsung frontier saat kullanıyorum bağlanma problemleri vardı oda güncellemeden sonra düzeldi.

• ONALTIKIRKALTI O kullanıcısına yanıt
    Sende haklısın dostum.Bu arada sen güncelleme konusunu ne yaptın bizlere ney önerirsin.Gerci şu anda güncelleme gözükmüyor ama

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her gelen güncelleme mutlaka bazı düzeltmeler ve güvenlik sertifikaları güncellemeleri içeriyor, özellikle bankacılık işlemlerini kullananların resmi güncellemeleri yapmalarını tavsiye ederim.
    İnternet bağlantısı olan her program beraberinde çeşitli riskler de getiriyor o yüzden güncellemeleri yapmak benim için önemli.
    Son güncelleme ile birlikte: programları kapattığınızda programın ikonu havalı bir şekilde kayan yıldız gibi gereksiz bir animasyonla kapanıyor :)
    Google dökümanlar ya da Chrome tarayıcı programında parmağımızı imleçin üzerinde tutunca küçük yazıların okunmasını kolaylaştırmak için büyüteç çıkıyor. (Bir kelimeyi seçerken harfi dışarıda bırakmak ya da seçime dahil etmek için)
    Adaptif ekran ışığının otomatik ayarında hassasiyet artıp daha başarılı bir otomatik ortam ışığı ayarı oluşturulmuş.
    Güvenlik yaması tarihi güncellenmiş.
    Google store'da android 9'a göre uyarlanan programların telefonla uyumlu hale gelmesi sağlanmış.
    Kablosuz, mobil, Bluetooth cihazların bağlantı sorunları giderilmiş.
    Akıllı kılıf modunda ve cepte ekran teması hassasiyet ayarları yeniden düzenlenmiş
    Sık kullanılmayan programların senkronizasyon aralıklarına otomatik olarak arka planda çalışma engeli gelmiş
    Adaptif pil kullanımı altında kullanıcıya özel kullanım alışkanlıklarına uygun sistem enerji tüketimi ayarları yapılıp şarj ve ekran süresinde iyileştirmeler yapılmış.
    Ayarlar/depolama bölümü çeşitli ayrıntılarla yeniden düzenlenmiş
    Dosya yöneticisi uygulamasında iyileştirmeler yapılmış
    Bunlar çeşitli sayfalarda forumlarda okuduğum güncelleme özellikleri ama benim için en önemlisi bu güncellemeyi alan telefonların bir sonraki android güncellemesini de alacak olması. Yani mi max 3ler android Q sürümünü miu 11 ile alacak o da bizi en az bir sene götürür, o zamana kadar da kim öle kim kala :)
    Bu arada telefonlarına güncellemeyi kuran ve problem yaşayan arkadaşlara da telefonlarındaki önemli şeylerin yedeğini aldıktan sonra direkt sıfırlama yapıp güncellemeyi tekrar kurmalarını tavsiye ederim.

• Güncellemeden sonra bir sıkıntı yaşamadım. WiFi Mobil veri eskisi gibi çalışıyor. Ayrıca yeni farkettiğim bir özelliği yazmak istedim. Telefonun ön kamerasında da flaş varmış arkadaşlar. Ahizenin sol tarafındakini yakınlık sensörü zannediyordum fakat ön kamera flaşıymış. Benim gibi daha önceden farketmeyen vardır illaki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Güzel kardeşim Telefonu beş 6 defa sıfırladım tekrar indirip kurdum olmadı Sabahtan beri deniyorum artık aynı sürümü indirip kurmak iptal olmuş yani bu güncellemeyi tamamen kapatmışlar yoksa tekrar indirip bir daha deneyecek tim Demek ki sürüm problemli yabancı siteleri kontrol edince Bendeki olan problem bazı kişilerde de var sürümde sorun var herhalde yakında düzeltip yollarlar çok kişi sorun yaşamış En azından benim bölgemde italya'da Sebebini bilmiyorum inşallah düzeltirler Bendeki problem şu mobil veri açık iken �Fİ'yi Açıp kapatırsan telefon reset atıyor dan sonra düzeliyor ama mobil veri kapalıyken Herhangi bir sorun yok istediğin kadar WİFİ'yi aç kapat ben de alıştım artık önce Mobil veriyi kapatıyorum Ondan sonra wifi kullanıyorum 3 gündür Bu benim ikinci telefonum olduğu için yani Medya olarak kullanıyorum O yüzden telefonun mobil veriye bağlı olması önemli değil ama dışarıda Herhangi bir sorun yok dece WİFİ'yi açıp kapatma mobil veri açıkken ben buna Çok bir para da vermedim 250 euro Ama bu telefonu çok seviyordum Hanım S9 da değişelim dedi dedim olmaz

• Benim de cihazım global, güncellemeyi yaptım, problemsiz bir şekilde kullanıyorum. Pil ömründe bir sıkıntı olmadı şu süreye kadar. Gerçekten neye göre sorun çıkartıyor cihazlar dediğiniz gibi bir çoğumuz global cihaz ve kararlı sürüm kullanıyoruz.

@ONALTIKIRKALTI ellerine sağlık güncelleme ile görmüş olduğun değişiklikleri detaylı şekilde yazmış olduğun için.
  • Esenboğa kardeşim, Global rom ota güncellemesi ile global versiyon telefonlarda sorun olacağını düşünmüyorum, telefonunuzda bootloader açıksa, çin versiyonu telefona global rom yüklendiyse, daha önceden bölge ayarları değiştirildiyse (hindistan versiyonu sistemi seçip italya için yayınlanan romu yüklediyseniz mesela) ya da telefon root'luysa veya sistem içinde çalışan bir program daha önceden silindiyse belki böyle bir şey olabilir... Telefonunuzun tam özelliklerini ve versiyonunu öğrenip uygun olan bölgeye göre uygun olan rom'u yüklemeyi deneyin diyeceğim ama durumunuzu net olarak bilmediğim için bir şey söylemek zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONALTIKIRKALTI -- 7 Mart 2019; 19:22:38 >
    İnanın ben de anlayamadım ben amazondan aldım oldukça güvenilir bir site daha önce güncelleme yaptım iki defa sorun çıkmadı zaten Global rom burada pek olmaz öyle şeyler ama bakıyorum genelde italya'da sorun var şebeke sorunu bu güncelleme ile bu telefonu kullananlarda şuradan da anlayabilirsiniz anında kestiler güncellemeyi ya bölge bölge değişiyor bilmiyorum yani cihaz tamamen Global şarj cihazı falan ama benim bölge Hong Kong'da duruyordu ondan mı bir sorun oldu bilmiyorum öyle bir sorun olacağını zannetmiyorum herhalde

• Bout kilidi de kapalı

• Esenboğa 5 E kullanıcısına yanıt
    Esenboğa kardeşim, büyük bir ihtimalle bölgenin farklı seçilmesi ile ilgili.
    Telefon hizmet sağlayıcıları bulundukları ülkelerin fiziki yapısı ve maddi imkanlarına göre baz istasyonları yapılandırmasına gidiyor...
    Bu da her bir ülkede farklı frekanslarda iletişim sağlanmasına neden oluyor. Mesela bizim ülkemize resmi olarak gelmeyen ve bu yüzden de içinde 800 bandından yayın yapmayan telefonları alıp burada kullandığımızda şebeke sorunları yaşanıyor.
    Çünkü telefon buraya göre ayarlı değil...
    O zaman 4G kullanıldığında otomatik olarak bağlantıyı 3G veya 2Gye atıyor bir bakıyorsun görüşme sırasında hat kesiliyor, bir bakıyorsun seni aramışlar aramışlar ulaşamamışlar sende hat var gibi görünüyor ama aslında telefon şebekeye bağlı değil ya da evde işte wifi ile internet canavar gibi ama dışarıda telefonun internet bağlantısı yerlerde sürünüyor....
    İşte eğer bölge farklı seçilirse ve adamlar da yeni güncellemede senin bulunduğun yere değil de telefondan kendi belirlediğin yere güncelleme çıkarırsa sen seçili bölgenin güncellemesini alırsın.
    Bu güncelleme diyelim hong kong için (telefon seçimden dolayı kendini bu ülkeye ait gördüğü için onun güncellemesine bakıyor ve o güncellemeyi alıyor) ama sen italya'dasın ve bağlantı ayarları bambaşka. Güncellemeyi kurunca uyumsuzluk oluyor ve telefon hata veriyor...
    Yani ben ancak böyle bir problem olabileceği yönünde düşünüyorum çünkü benzeri bir sorunu Samsung Galaxy S2 telefonum olduğu zaman yaşamıştım Rusya'ya ait rom'u kurup burada kullanınca telefonda hat aç kapa yapmadan düzelmiyordu, sonra bizim burası için güncellemeyi indirip bilgisayardan resmi rom'u odin programıyla atıp kurtarmıştım. O zamanki sürüm numarasını hatırlamıyorum ama bir de şöyle bir problem oluşuyor: rus rom'unu kuruyorsun sorunlu, sonra Türkiye rom'u resmi olarak geliyor ama telefon görmüyor çünkü sistem bakıyor sen zaten son sistem rom'unu kurmuşsun ve güncelleme yok diyor. Şimdi ben olsam dayanamam ve bulunduğum ülkenin resmi kararlı en son yayınlanan rom'unu bulur bilgisayardan telefonu sıfırlar onu yüklerdim ya da Xiaomi için gereken programları vs.yi kurmakla uğraşmak yerine bir telefoncuya 20 tlye sıfır sistem attırırdım... Bu da olmazsa ve telefon bu şekilde idare ediliyorsa o zaman bir sonraki sürümü beklerdim, yani durum ne olursa olsun çıkış yolu var... Ama sakın bu işlere hakim değilsen bir önceki rom'u bilgisayardan kendin yükleme çünkü bildiğim kadarıyla bir önceki rom'a dönünce Xiaomi'nin yeni romlarından geriye dönüş yapılınca alet brick olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONALTIKIRKALTI -- 7 Mart 2019; 22:37:52 >

Ben de merak ediyordum böyle Forum var İtalya'da oradakilerin sorunları genelde mobil şebekenin olmaması güncellemeden sonra o bende böyle bir sorun yok Demek ki bölgeden dolayı imiş Ben de kendim açıp kapıyorum �Fİ'yi şükrediyorum şimdi Allah'tan bölgeyi Hong Kong Yapmışım başka da telefon bomba gibi gerçekten 9 güncellemesi güzel Tabii hataları var orada düzeltirler herhalde o dediğiniz işleri ben beceremem yeni Rom kurmayı falan yapamam burada Çinliler var bu telefon işleriyle uğraşan lara versem yaparlar da aman başka bir sıkıntı yok Sadece WİFİ'yi açacağım zaman şebekeye Kapatıyorum Çünkü ben şebekeye de kullanıyorum çokça o gitseydi ne yapardım 50 GB var aylık

• BlackMirror kullanıcısına yanıt
    Hocam yüz tanıma bölge değiştirince aktifleşiyor, hangi bölge bilmiyorum deneyerek bulabilirsiniz. Ben yüz tanıma kullanmadığımdan bilmiyorum :) Rom root vs gerek yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hindistan yaparsanız yüz tanıma geliyor ve çok iyi çalışıyor.

• sulocanxxx kullanıcısına yanıt
    sure diye bi program var ben note4 de onu kullanıyorum.
  • Iconium_C.T.D I kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam indirip deneyeceğim.

• sulocanxxx kullanıcısına yanıt
    Uygulamadan reklamlar kapanmıyorsa izinlerden uygulamanın internet bağlantı izinlerini iptal edin. Bu şekilde reklam çıkmaz.

Internet gerektirmeyen her uygulamayı bu şekilde kullanabilirsiniz. Yanlız uygulamayı kurar kurmaz interneti kesin ve uygulamanın internet izinlerini (mobil veri ve wifi) iptal edin. Uygulama hiç reklam indirmiyor bu şekilde.

• yusuf24 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bunu bilmiyordum.

• Android Pie kurdum, en ufak sorunum yok. Hatta Samsung Health uygulaması sürekli çöküyordu, artık çökmüyor. Her gün kilomu çökmeden, rahat bir şekilde girebiliyorum.
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Peki güncellemeyi hangi gün yaptınız yattınız aynı gün mü 1 gün sonra mı

• 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.