Cihaz ekran çözünürlüğü ayarlarındaki önerilen tv çözünürlüğüne otomarik olarak geç ayarına baktınız mı? Bu ayar aktifse ve sizin monitörün 1080p den yukarısını sağlıklı olarak desteklemeyeceğine yönelik bir algoritması varsa ayarı 1080 p olarak kısıtlıyor olabilir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Xiaomi Mi TV Stick 4K [ANA KONU] (33. sayfa)
-
-
Dediğiniz ayarında kapattım çözüm olmadı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilgisayarı monitöre bağladığınızda 2 k görüntü alabiliyorum demişsiniz, ondan emin misiniz? Nasıl kontrol ettiniz?
Monitörün kendi menüsüne girdiğimde, sayfanın aşağısında hangi çözünürlükte çalıştığının bilgisini veriyor. O şekilde kontrol ettim
Kesin olmamakla birlikte bu durumun monitörün hdmi girişinden kaynaklandığını düşünüuorum. Cihazın teknik özelliklerine baktığımda 2 adet hdmi v1.4 girişi olduğu görülüyor. Şu anda yaygın olarak kullanılan giriş hdmi 2.0 ve 4k ya kadar görüntü desteği var. Mitv stick hdmi girişine göre maksimum çözünürlüğü kısıtlıyor olablir. İmkanınız varsa başka bir monitörde daha deneyin.
Mi stick 4k alırsak sistem güncellemesi kapatma imkanı var mı? Alırsam tamamen kapatmak istiyorum. Kapanmasa bile kendi kendine güncelliyor mu?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba ben de 4K mi stick alarak aranıza katıldım.
Stremio, inat vb. programları kullanıyorum.
Yalnız şöyle bir sorun yaşıyorum Stremio üzerinden bir dizi veya filmin 1080p versiyonunda bir kaç farklı boyutta dosyalar çıkabiliyor. Örneğin Hannibal filminin 1080p versiyonu için ilk sırada (seed sayısına göre sıralı) 1.8GB lik versiyon var. Bunu izlerken hiç bir sorun yok. Bir de yine 1080p olup 2 küsür GB lik olan versiyonu açtığımda (bu versiyonda görüntü kalitesi bariz daha iyiydi) ses ile görüntü arasında bir senkron sorunu yaşıyorum.
Bu sorunu test ettiğim bir çok farklı videoda da yaşadım. Mesela wednesday dizisinin ilk sıradaki 1080p versiyonunda da aynı sorunu yaşıyorum.
Siz benzer bir sorun yaşıyor musunuz, çözüm öneriniz var mıdır ? Sorunun kaynağı internet hızı mı yoksa çözünürlük ses vb. teknolojileriyle mi alakalı ya da cihazdan çıkan hdmi kablosu mu sorunlu nlayamadım. Ya da genel bir durum mu ? 4K cihazda 1080p de bu sorunu yaşamak can sıktı açıkçası.
TV'm 2015 model LG web os tv. İnternete 5GHz üzerinden bağlıyım ve hızım ortalama 25-35Mbit arası geliyor. Önerilerinizi beklerim. Teşekkürler...
-
Merhaba...ben de Mi TV Stick 4K almayı düşünüyorum. Merak ettiğim bazı konular var:
1. Şu an evde Phlips marka HD ready LCD ve bir de Panasonic Full HD Led TV var. Bildiğim kadarıyla ikisi de 50Hz. Bu cihazla herhangi bir sorun yaşar mıyım? İlk etapta amacım 4K seyretmek değil, ama en azından LCD'de 720p ve LED TV'de de 1080p sorunsuz seyredebilmek isterim. İlerde 4K TV aldığımda da kullanmaya devam edebileyim.
2. Cihazın kablosuz bağlantı ile sorun yaşayan arkadaşlar var mı? Xiaominin modem seçebildiği söyleniyor, evde TrCell Superonline var, Xiaomi telefonumla sorun yaşamıyorum. Bununla yaşar mıyım? Bir de TV'lerimden LED olanı modeme çok yakın değil, acaba sorun yaşar mıyım?
3. Av1 Codec çok önemli midir? Mesela Botech Wzone cihazı da var aklımda, ama ondaki işlemcinin Av1 standardı yok. Sizce çok önemli midir? Üzerindeki usb, ethernet vs bağlantıları yüzünden tercih edilebilir mi?
Teşekkürler...
-
Arkadaşlar
Xiaomi mi tv stick 4k mı yoksa Google chromecast 4k mı önerirsiniz? İkisi arasında kaldım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin Bilgin -- 11 Şubat 2023; 18:30:32 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
TV’ye bağladık. Keşke daha önce alsaymışız dedik. Fiyat performans olarak muhteşem.
Ancak, aklıma takıldı. Cihazı çoğu zaman kapatmayı unutuyoruz. Stick’i prize takılı olduğu için kapama tuşuna basmayınca arkada hep açık kalıyor. Onun yerine Stick’in elektriği için direkt TV’nin USB’sine bağlamak daha mı iyi olur? USB’den gücü almak performansını etkiler mi?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben tv nin kine bağlı tv kapanınca o da kapanıyor hiç bir performans kaybı yok tavsiye ederim
İşletim sistemli cihazlarda(windows ,linux core disbt, andorid vs) işletim sistemi kapanmadan cihazı elektrikten kapatırsanız, dosya sistemi zarar görebilir bu nedenle ilk önce işletim sistemi üzerinden software shutdown yapıldıktan sonra cihazın elektriği kesilmelidir.
O nedenle cihazı elektriğini TV e bağlamak cihaza zarar verebilir.
kolay gelsin...
-
Merhaba. Evdeki bir televizyonumda gayet güzel bir şekilde cihazımı kullanıyordum. Bir gün başka bir televizyona taktığımda hiç bir wife ağını görmedi. Wife ağını aktif etme kısmına bastığımda ise 5-10 saniye sonra kendiliğinden pasif kısma geliyor. İnternette tarih ve saat kısmıyla alakalı bir çözüm önerisi ifade etmişler. Yaptım ama olmadı. Bu durumu yaşayan ve çözüm önerisi olan var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taylesoff -- 14 Şubat 2023; 12:0:34 >
-
Cihazı kendi adaptörü ile mi kullanıyorsunuz?
adaptörde sorun olmuş olabilir wifi e bağlanırken yükse akım gereksinimden kaynaklı.
başka adaptör ilede deneme şansınız var mı? en az 5v 2-3A arasında.
-
Hocam adaptörle kullanmıyordum. Cihaz gücünü televizyondan usb bağlantısı ile sağlıyordu.
-
Tavsiyem adaptör ile kullanmaktır , çünkü standart USB soketlerin gücü maksimum 500mA olur.
wifi de de RF kazancı(RF amplifier) artırmak için bağlanırken fazla güç çekebileceğin TV USB si az gelebilir.
Hatta adaptör ile denediğinizde mevcut adaptörde-kablo da problemli olabilir bunları sağlam bildiğiniz başka adaptör ve kablo ile denemeniz gerekli.
-
Tamam deneyeceğim hocam. Teşekkürler.
-
Arkadaşlar yeni aldım cihazı ilk aldığımda sorun yoktu ama şuan şöyle bir sorun yaşıyorum tv kendi ekranında parlaklık yüksek. Fakat mi tv ye geçince ekran ışığı kısılıyor hdr sürekli açık gözüküyor tv de kapalı aslında. Renkler soluklaşıyor. Çözümü nedir bilen varsa yardımcı olabilir mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X