|
Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu (54. sayfa)

-
-
Arkadaşlar yıllardır severek bu cihazı kullanıyorum fakat bir sorunum var, salonumda zyxel marka normal bir modem var onun kablosuz ismi farklı bu cihazımın ise 2.4ghz ve 5ghz bandlarının ismi aynı. Salondayken SALON wifisine bağlanıyor otomatik telefonum güzel fakat odama geçince hala odamdaki Mi Router'ın ağına bağlanmıyor. Salondakine bağlı kalmaya devam ediyor tek diş çekiyor olsa bile. Bunun önüne nasıl geçerim? Aynı ağ ismini kullanmayı denedim salondaki ile odamdaki wifi için fakat bu sefer de odama gelince hala salondakine bağlı kaldığını görüyordum tek çizgi çekiyordu wifi kapat aç yapınca odamdakine bağlanıyordu. Başına gelmiş olan var mı daha önce?
-
İki ayrı cihazda openwrt kurulu olması lazım, 802.11r (fast roaming) özelliğini açarak cihazlar arası geçiş yaparsınız. Ama bahsettiğiniz modemde openwrt kurulu olmadığı için sadece elinizdeki client cihazın otomatik geçmesini beklemek zorundasınız. Modemin wifi gücünü kısın böylece uzaklaştığınızda mecbur kopacağı için güçlü olan router wifi'ına bağlanacaktır cihaz.
Wifi ile en sık rastlanan sorundur bu sizin yaşadığınız olay. Neyseki sizin sorunun fast roaming ile çözümü var fakaat, openwrt'de çözümü olmayan bir şey var henüz. 2.4 ghz ve 5 ghz aynı isimle yayın yapıyor diyelim. Uzaktan 2.4 bağlı olan cihaz yaklaştığında halen 5ghz yayına geçiş yapmıyor. Bunun için openwrt forumlarında tartışmalar var çözümü de var ama uzun uğraş istiyor. 802.11v olarak geçiyor aratırsanız bulursunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 3 Nisan 2021; 20:40:49 > -
İki ayrı openwrt kullanan cihazınız arasında ve wifi bantları arasında sorunsuz hızlı geçiş yapmak isterseniz (örneğin 2.4ghz den 5ghzye veya tam tersi) aşağıdaki paketleri kurun:
opkg update
opkg install hostapd
opkg install wpad
yukardaki iki pakette tam sürümdür, cihazınızda basit versiyonları kuruluysa önce onları kaldırın.
Şimdi etc/config/wireless dosyasındaki 2.4ghz ve 5ghz satırlarının sonuna aşağıdaki satırları ekleyin kaydedin:
option ieee80211r '1'
option ieee80211k '1'
option ieee80211v '1'
option bss_transition '1'
Şimdi wifi bant steering ince ayarları için DAWN eklentisini kuracağız. Bu stabil openwrt sürümlerinde henüz yoksa eğer snapshot openwrt kullanın:
opkg install luci-app-dawn
Şimdi cihazı yeniden başlatın. Ve tamamdır artık sorunsuz bantlar arası ve router/ap' ler arasında geçiş yapıyor olacaksınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 9 Nisan 2021; 19:2:50 > -
-
-
Teşekkür ederim
Openwrt her iki cihazda da kurulu değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba, konuya uzun süredir hiç uğramadım, ancak buradaki yardımlar sayesinde 3G modemi halen ilk kurduğum günkü gibi kullanabiliyorum. Şimdi bu aşamada bir sorum olacak. Bu model modem halen tr ye girmedi değil mi? xaomi mi router wifi 3g. İkincisi ben kablonet modemi köprü yaparak mi 3g yi kullanıyordum, benzer bir durum bir arkadaşım için de gerekti. Konudan uzak kaldığım için modellere uzağım. Bu aşamada hem 2.4 hem de 5 ghz çalışacak mi olur başka marka olur tavsiyeniz olabilecek mi?
-
Yakın zamanda Xiaomi AX1800 Aldım ve 170m² evde tek başına 2.4 GHz de kaliteden ödün vermeden çalışıyor. Wifi 6 da cabası :)
3g halen daha girmedi değil mi TR ye.
-
Yaklaşık bir yıldır satılmıyor o model diye biliyorum.
Bu konunun ilk açıldığı zamanlarda almıştım halen de sorunsuz kullanıyorum o bakımdan sormuştum. Peki hem ROM hem ram açısından buna benzer yukarıdaki örneğiniz haricinde önerebileceğiniz bir başka router var mı? Asus demişler kafa karşıltırmışlar bizim arkadaşın
-
Merhaba @must82 hocam. Xiaomi 3G artık satılmıyor ve eski bir model ama tüm özelliklerine bir arada bakıldığında hala piyasadaki diğer modellerle boy ölçüşüyor. Ben elimdekini bir arkadaşa satmıştım, daha sonra Qualcomm Atheros chipsetli Zyxel NBG6617 aldım. Cihazı uzun süredir kullanıyorum ve son derece memnunum, tek eksiği 32Mb ROM u olmasıydı ama bana yetiyordu. Ta ki geçenlerde samba4 paketini kurmaya kalkınca boş alan yok diyinceye kadar. Şimdi tekrar xiaomi 3G yi aramaya başladım. Yeni cihaz alacak olsanız bile bunları da bilin istedim. Sevgiler.
-
Hocam merhaba, openwrt 21.02 stabil öncesi son sürümü yayınlandı. Artık bu sürümde sadece samba4 sürümü var eski sürüm yok. Sizin anlatımınızı bu zamana kadar sorunsuz uygulayıp kullanıyordum fakat samba4 için anlatımınız işe yaramıyor, bir türlü windowsta göremiyorum, android telefona samba client kurdum orada da görünmüyor samba paylaşımı. Ne zaman yeni rehber hazırlarsınız cihazınızı değiştirdinizmi?
max protocol = SMB1 komutunu samba ayarına ekliyorum yinede olmuyor. Yeni samba sürümü başımın belası oldu kısacası..
-
Selamlar @altuntepe2. Evet bir süre önce cihazımı değiştirmiştim. Mevcut cihazımın flash'ı 32MB ve şu anda 3.5MB boş yerim var. Aslında samba4-server paketinin boyutu 240Kb civarında ama birlikte gelen samba4-libs paketi 7.4Mb yer kaplıyor. Bu nedenle kurup deneyemedim. Tabiki eğer elime başka bir cihaz geçerse kurup deneyip rehbere samba4 bölümünü eklerim.
Ayrıca şu bilgiyi vermek isterim. Bilindiği üzere artık Windows 10 larda samba kapalı geldiği için, program ekle/kaldır bölümündeki ''windows özelliklerini aç veya kapat'' menüsünden smb/cifs özelliğini aktif ederek kullanabiliyorduk. Ancak son güncellediğim Windows 10 da bunu yapsam da sambaya erişemedim. Hatta bununla ilgili birçok yazı okudum ve önerileri uyguladım ama hiçbir şekilde samba servera erişemedim. Sonunda windowsun sisteminden bağımsız çalışan, java tabanlı muCommander kurarak samba server a erişebildim.
Sevgiler...
-
-
Normalde 3G modeli artık üretilmiyor diye biliyorum. Dolayısıyla bu ilanlara biraz şüpheli bakıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ysonmezerNormalde 3G modeli artık üretilmiyor diye biliyorum. Dolayısıyla bu ilanlara biraz şüpheli bakıyorum.
alan var yorum tarih resimde görebilirsin nadir bulunan olduğu için fiyatı ondan yüksek
-
Rusca bir sitede gordum keenetic modem yazilimini Xiaomi router 3g yüklüyorlar deneyen oldumu hic yada nasil yapildigini bilen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
700 lirayı bu cihaza verene kadar üstüne biraz daha ekleyip intel celeron 3865 işlemcili mini pc alırsınız. canavar gibi routerınız olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X