Şimdi Ara

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.168
Cevap
43
Favori
64.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ebeveyn kontrolü gibi bir uygulama bulamadım belirtilen cihazi belli saatlerde acin kaparsin gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: altuntepe2

700 lirayı bu cihaza verene kadar üstüne biraz daha ekleyip intel celeron 3865 işlemcili mini pc alırsınız. canavar gibi routerınız olur.

Bende LattePanda var, MiniPC olarak isteyen olursa PM atabilir.

• ysonmezer kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam,

Yer problemi ile ilgili olarak extroot denediniz mi? O olay belki çözüm olabilir.

https://openwrt.org/docs/guide-user/additional-software/extroot_configuration

Hocam bir de eğer günün birinde nbg6617'i elden çıkartmayı düşünürseniz bir pm uzağınızdayımXiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu 

Kolay gelsin saygılar.

• 0ldskool kullanıcısına yanıt

@0ldskool hocam selamlar,

Harika oldu. Yer problemi ile ilgili ben de sizin fikrinizi alayım diye düşünüyordum. Tam da bunun üzerine mesajınızı gördüm. Hatta size donanımsal olarak bu işin çözümü olabilir mi diye danışacaktım. Cünkü arızalı Mi Wifi 3G yi programlayıcıyla nasıl çözdüğünüzü hatırlıyorum. Cihazın flash çipini söküp yerine 128MB takıp ram adreslemelerini modifiye ederek çözüm olabilir mi diye soracaktım. Önce exroot u deneyeyim. İlk fırsatta bakıp sonucu söyleyeceğim. Ama çözersem nbg6617 yi elden çıkarmam ona göre :)

Teşekkürler, Sevgiler.

• Merhaba @altuntepe2 hocam. Cihazımın flashında boş alan olmadığı için samba4 ü deneyememiştim. Sayın @0ldskool hocamın bahsettiği extroot yöntemiyle yer açmayı düşünüyordum ama öncesinde cihazı 21.02.0-rc1 sürümüne yükseltince extroot kullanmadan samba4 ü kurabildim. Sonuç hakkında şimdilik iyi haber veremeyeceğim çünkü mevcut diskimi bir türlü tanıtamadım. Yani sizin problemin aynısını yaşıyorum. Size haber vermek istedim. Şu anda forumlarda samba4 ile ilgili çok geniş bilgi yok. Eğer bir gelişme olursa haberleşiriz.

Sevgiler.

• Selamlar yeri pek burası değil biliyorum ama zamanında openwrt kurup sonrasında kaldırdığını şimdi ise ev taşıyınca ihtiyaç kalmayan Xiaomi Mi Router 3g cihazını satabilirim. Piyasada satılmadığı vs soylemislerdi uyguna da yardımcı olurum. Meraklisinin işini görür belki. Herhangi bir kusuru ayıbı yok olursa iade de alırım.

Edit: Satıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelugr -- 8 Temmuz 2021; 0:9:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 3g için en güncel ingilizce sürüm nosu nedir

Download Firmware Mi Router 3G - Xiaomi Firmware

• Merhabalar @ender hocam. Bildiğim kadarıyla 3G modelinin ingilizce firmware i çıkmadı. (sonradan çıktıysa bilmem) Zaten cihaza openwrt yükleme nedenlerinin en önemlilerinden biri de bu. Konunun başında anlatmaya çalışmıştım.

• Herkese merhaba, cihazin firmwareini bayadir guncellemiyordum. Suan 19.07.4 kurulu baktim 21.xx versiyonlar cikmis, sysupgrade yaptiktan sonra PPPoE ayarlarini ve yukledigim paketleri tekrardan yuklemem gerekiyordu degil mi?

• Temet Nosce kullanıcısına yanıt

Merhabalar,

Ayarları tutarak güncelleme yapabilirsiniz. PPPoE, Wifi gibi ayarlarını saklayacaktır. Sonradan yüklenen diğer paketlerin yeniden yüklenmesi gerekecektir.

Ancak 19'dan 21'e geçiş major sürüm değişikliği olduğu için temiz kurulum öneriyorum.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: WoLeRiNe

Merhabalar,

Ayarları tutarak güncelleme yapabilirsiniz. PPPoE, Wifi gibi ayarlarını saklayacaktır. Sonradan yüklenen diğer paketlerin yeniden yüklenmesi gerekecektir.

Ancak 19'dan 21'e geçiş major sürüm değişikliği olduğu için temiz kurulum öneriyorum.

Kolay gelsin.

Evet major bir guncelleme oldugu icin ayarlari saklamayi dusunmuyordum. Bilgilendirme icin tesekkur ederim

Merhaba Temet Nosce. Paketleri tekrar yüklemen gerekecek ama pppoe ayarları değişmez diye tahmin ediyorum. Yine de emin değilim :) 21 den sonra bazı radikal değişiklikler var. Mesela samba 4 geliyor ve eski sambayı yükleyemiyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ysonmezer

Merhaba Temet Nosce. Paketleri tekrar yüklemen gerekecek ama pppoe ayarları değişmez diye tahmin ediyorum. Yine de emin değilim :) 21 den sonra bazı radikal değişiklikler var. Mesela samba 4 geliyor ve eski sambayı yükleyemiyorsun.

Ben sizin anlatiminiz ile samba yuklemeye calismistim, eski versiyon olmasina ragmen eski sambayi yukleyemeyip samba4 u yuklemistim :). Ama sanirim bir yerde hata yaptim cihazin arayuzune erisemez olmustum sonra tekrar samba yuklemedim. 21.xx e gecersem tekrar yuklemeyi denerim. Paketler konusunda sanssizim, adblock yuklemistim onda da cihazda sorunlar bas gostermisti

19.. sürümünde samba 4 kurmaya kalkınca benim de aynı şey başıma gelmişti. Sonra yüklenen bağımlı paketler yüzünden rom dolduğu için arayüze erişemediğimi fark ettim. Belki size de aynı şey olmuştur. Daha sonra 21.. kurunca direk4 samba 4 geldi ve yer sorunu olmadı ama bu kez de android TV de kullandığım nova player uygulaması samba 4 ü tanımayınca tekrar 19.7 ye döndüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: DenzeL_28

Arkadaşlar son 2 mesajımı sildim konuyu kirletmemek adına, cihaz bildiğiniz gibi brick olmuştu güç kablosunu takar takmaz sabit mavi ışık yanıyordu. pl2303 usb adapter üzerinden cihazı kurtarmak için uğraştım, benim cihazda uboot yerine Breed olduğu için Putty den onun ekranı önüme düşüyordu, komutları pek bilemediğim içinde işlem yapamıyordum. Cihaz ilk elime geçtiğinde PADAVAN yüklemek için Prometheus ile uğraşmamak adına Breed Bootloader yüklemiştim. (Zamanla Prometheus işlemleri daha kolay ve detaylı geldi ama iş işten geçmişti.) ama Breed Bootloader yükleyince orjinal bootloaderımı daha önce mtd Backup şeklinde yedek almadığım için kaybetmiş oldum. Eğer yedeğiniz yoksa Breed Bootloader dan orjinal bootloadera geri dönüşünüz çok zor. Breed üzerinden Pandorabox, padavan, developer ve stable firmware yüklenebiliyor ama üretici bu firmwarelerin için orjinal bootloader eklemiş olsa bile Breed kendini korumak için yükleme esnasında Bootladerı silip sadece yazılımı yüklüyordu.

Eğer Backup almadan cihazınıza Breed Bootloader yüklediyseniz, geri orjinal bootloadera dönemezsiniz. ama aynı router kullanan yedek almış birinden mtd1 partion backup yedeklerini isteyebilirsiniz. mtd1 on stock firmware = bootloader

Buda openwrt forumlarında bulduğum mtd1 yedek dosyası

mtdblock1.bin
    https://cloud.mail.ru/public/2UJd/EcditxKmw

Bunu Brick olmuş veya olmamış cihazınızdan Breed Bootloader kaldırıp Orjinale dönmek isteyen arkadaşlar Breed arayüzünden 2.sekmeden bootloader seçip alttaki kutucuğu işaretleyip cihaza yükleyin. cihaz yeniden başlayınca turuncu sabit ışıkdan sonra gelen sabit mavi ışıkda wan kablosuna modemden gelen kablo takılı olarak 192.168.1.1 veya 192.168.31.1 arayüzlerine ulaşamıyorsanız, stable veya developer firmware dosyasını miwifi.bin olarak isimlendirip fat32 formatlanmış bir usb ile cihazın güç kablosunu çıkardıktan sonra takın. kürdan veya iğne yardımıyla reset butonuna basılı tutun güç kablosunu takın sabit turuncu ışık yanabilir 3-4 sn sonra reset butonunu bırakın 3 - 5 dk cihaza ellemeyin. turuncu sabit ışık, sabit mavi ışığa dönüştüğünde 192.168.31.1 arayüzü açılacaktır.

sayın @DenzeL_28 mtd1 yedek dosyası verdiğiniz linkte silinmiş. sizde varsa paylaşabilir misiniz? üzerinden biraz zaman geçmiş ama stock bootloader a ve stock yazılıma geri dönmek için daha güncel ve iyi bir yöntem var mıdır bildiğiniz.

• Bu dosya benim elimde var ve buraya bırakıyorum.

mir3g stock bootloader mtdblock1.bin

md5sum: efdd4d3fe0a5876243ac5a0e990134e4

sha1sum: 59b7175a4e6f9b0b40ef953c68a3faf7fa36f50d

https://www.mediafire.com/file/fap9ymh0nk7vmed/mtdblock1.bin/file

• 0ldskool kullanıcısına yanıt

teşekkürler

• sweet81 S kullanıcısına yanıt

https://www.ixbt.com/live/nw/proshivka-keenetic-v-xiaomi-3g-router-ustanovka-breed-kak-s-miwifi-tak-i-s-padavan_3.html

sanırım burda gördünüz. ben yükledim keenetic. onu yüklemek için breed denilen önyükleyici kuruyorsunuz önce. sık sık yazılım değiştiriyorsanız breed iyi birşey ama breed den kurtulamıyorsunuz. breed den kurtulayım derken cihazı brick ettim. onun dışında keenetic yazılımı da iyi ama ek uygulamaları (dosya paylaşımı, transmission gibi) çalıştıramadım. mobil uygulaması da çalışmıyor. reset tuşu da çalışmıyor.

• Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu
    Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumuwww.gl-inet.com
    GL-AX1800 / Flint
    https://www.gl-inet.com/products/gl-ax1800/

Glinet nihayet travel router haric ev icin bir router cikartmis. Ozellikleri cok iyi, suan pre-order durumunda. 3G den gecebilecegim bir router gibi duruyor suan. @0ldskool

Xiaomi bir çok modelin üretimini durdurdu mesela AX1800, Redmi AX5, AX3600, Redmi AX6 gibi modeller artık üretilmiyor.. Glinetin bu modeli IPQ6000 kullanıyorsa orta seviye bir cihaz Qualcomm'un chipleri arasında ama yinede gayet güçlü. RAM 512 olması çok güzel, Flash alanıda 128 yeterli. Tek sıkıntı ülkeye getiren olmadığı için vergisiyle vs fiyatı biraz yüksek kalıyor. Az daha eklense halen stokta olan AX3600 alınabilir çok daha güçlü buna göre.

Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.