Merhabalar @Temet Nosce hocam. Evet @0ldskool hocamın dediği gibi mir3g den nbg6617 ye geçtim ve geçeli epey bir zaman oldu. Hatta cihazı ilk olarak @0ldskool dan duymuştum. O zaman nbg6617 için çok iyi bir indirim vardı. Mi 3G ile neredeyse aynı fiyata satılıyordu. https://www.komputerswiat.pl/artykuly/inne/maly-wojownik-ruter-zyxel-nbg6617/jwhw2fm Buradaki incelemeyi okudum ve denemek için aldım. O gün bu gündür gayet memnunum. İlk başta 3G de 256MB ram varken 32mb ram e sahip bir cihaza geçmek mantıklı olur mu diye epey bir düşündüm. Ancak baktım 32 mb bile bana fazla fazla yetiyor. Cihazda gereğinden fazla uygulama kullanmama rağmen şu an %62 deyim. Bana WiFi daha stabil çalışıyor gibi geliyor. Mi 3G, MediaTek chip kullanırken bunda Qualcomm var. Nedense Qualcomm baştan beri bu işte daha iyi gibi geliyor bana. Belki önyargı da olabilir. 3G de müthiş bir cihaz ve hala çok seviyorum. çetelesini tutmadım ama bir kaç kere çok seyrek kopmalar yaşadım ama dediğim gibi bunu bir test ortamında deneyerek tespit etmedim. Tamamen başka nedenlere bağlı tesadüfler olabilir. Bazı arkadaşların başka sebeplere bağlı yaşadıkları problemlerden dolayı en iyi cihazlar için haksız önyargılarda bulunduğunu görüyorum. Ben de aynı hataya düşmek istemiyorum açıkçası. Hatta bana göre nedense bu durum ülkemizde çok yaygın bir hal almış. Sonuç olarak Mi 3G ile NBG6617 arasında çok büyük fark yok. Eğer üzerine bir o kadar daha para verip alacaksanız hiç gerek yok bence. |
Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulumu, SAMBA Paylaşımı (NAS Kurulumu), Torrent Client Kurulumu (53. sayfa)

-
-
-
Evet sayın @enginsen10 satırları tek tek girmeniz gerekiyor. Ayrıca anlatımdaki yazılım versiyonları eski kalmış bir ara güncellerim inşallah. Şu anda güncel versiyon 19.07.6 olduğu için güncel dosyaları indirip komutları güncel dosyaların adlarıyla değiştirerek yazabilirsiniz.
https://downloads.openwrt.org/releases/19.07.6/targets/ramips/mt7621//
buradan mir3g ile ilgili tüm dosyaları bulabilirsiniz. Bu durumda komutlar aşağıdaki gibi olacaktır.
mtd write openwrt-19.07.6-ramips-mt7621-xiaomi_mir3g-squashfs-kernel1.bin kernel1
mtd write openwrt-19.07.6-ramips-mt7621-xiaomi_mir3g-squashfs-rootfs0.bin rootfs0
nvram set flag_last_success=1
nvram commit
reboot
Aslında işin mantığını anlamak daha önemli çünkü o zaman daha az hata yaparsınız.
Nasıl bir işletim sisteminin ya da bir cep telefonunun belleğinde bölümler (partition) varsa cihazınızın da buna benzer bölümleri var gibi düşünebilirsiniz.
cat /proc/mtd
komutunu girerek bu mtd partition yapısını görebilirsiniz.
mtd write komutu göstereceğiniz bir dosyayı bu bölümlere yazar.
mtd write x.bin kernel1 şeklinde bir komut verdiğimizi düşünürsek
mtd write komutu x.bin dosyasının içeriğini cihazdaki kernel1 bölümünün yerine yazar.
Yani kernel1.bin dosyasını kernel1 bölümüne (partition) yazar.
Aşağıdaki komutlar da bu işlemleri geçici belleğe almak, işletmek ve cihazı yeniden başlatmak için kullanılır.
-
Özür dilerim @altuntepe2 hocam paylaşımı @0ldskool yaptı sandım. Teşekkürler paylaşım için.
-
"Mi Router 3" içinde bu yöntem uygun mu ?
-
bu iki cihandan karar veremedim fiyat çok fark yok ama
Xiaomi Mi R3P - 575 TL
Xiaomi Mi 3G - 445 TL
-
işlemciler aynı
pro olanda flash depolama 256
3g de flash depolama 128
pro olanda ram 512
3g de ram 256
Kararını buna göre ver. 3g de destek daha fazla bu arada.
-
Mi Router 3 (mir3) için bu yöntem olmaz hocam. Buradaki anlatım Mi 3G (mir3g) için.
Siz XWRT deneyebilirsiniz.
-
yükleme için benim becereksizliğimden dolayı normalde yarım saat sürecek iş 2 saat sürdü. cihaz mi r3g.
- usb disk uyumsuzluğu, birden fazla flash disk bulundurmakta fayda var.
- developer yüklememiştim, ssh.bin ve root şifresi var diye bu adımı atlamıştım ama yüklenmesi önemli.
- putty çalışmaması, bunun yerine WINDOWS POWERSHELL kullanarak cihaza komutlar verebildik.
yukarıda yaşadığım ve çözemediğim sorunlardan dolayı bana destek olan @ysonmezer hocama teşekkür ediyorum. sabırlı bir şekilde yardımcı olmaya çalıştı ve yüklemeyi tamamladık.
gelelim openwrt sonrası ne değişti;
- ping
online oyun oynayan biri değilim, prof. kullanıcı da sayılmam ama bariz bir şekilde iyileşme oldu, henüz default ayarlarla kullanıyorum, eklenti yüklemedim. biraz daha deneyimleyeyim editlerim burayı.
- sadece ping süresi değişiminden dolayı çince stok rom yerine openwrt yüklemenizi tavsiye ederim.
- wifi çekim gücü çok az düşmüş gibi gözüküyor
cihaztüm gün açıktı akşam üzeri internet bağlantısında kopma oldu, iss den kaynaklı değil, modemde internet vardı, restart etmeden e gelmedi, bu bir sorun mu, hergün restart mı yapılması gerekir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream_04 -- 29 Ocak 2021; 19:39:11 >
-
https://forum.donanimhaber.com/hystou-p09-fansiz-mini-pc-router-incelemesi--147816798
Önceki mesajlarda bahsettiğim cihazın incelemesini yaptım, dileyenler bakabilir ;) -
Merhaba arkadaşlar. Bu modları kullanmadan, Mi wifi 3g router usb portuna kablolu printer bağlayarak, wifi printer gibi çıktı alabilir miyiz?
-
Arkadaşlar ben mir3g aldım ve ssh olayı çok basit openwrtinvasion ile yaptim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
test sürümüdür 1-2 güne stabil 21.02 geliyor openwrt aşkı baskadır
-
21 sürümünün daha baya vakti var sanıyordum, eğer bu kadar yakında çıkarsa sürpriz olur heyecanla bekliyorum :) -
Şaşırdım doğrusu. Heyecanla bekliyordum.
-
Yok hocam hatta geç bile kalındı planlanan takvimden.
12 Şubat'ta geliştiriciler toplantısı vardı. Orada karar verildi.
Hatta toplantı notları şurada.
https://openwrt.org/meetings/20210212
Toplantıda çıkan karar neticesinde de, toplantıdan 3 gün sonra 15 Şubat'ta new branch oluşturuldu. İşler hızlanır artık.
https://lists.openwrt.org/pipermail/openwrt-devel/2021-February/033804.html
Saygılar.
-
Toplantıdan haberim yoktu.
Arayüzde de ciddi değişiklikler var mı acaba merak ettim şimdi :)
Teşeşekkürler @0ldskool hocam.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X