Şimdi Ara

XIAOMI MIJIA M365 PRO Elektrikli Scooter (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.264
Cevap
59
Favori
165.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    500w gücü ana kart yerine esc kullanarak ve bataryayı değişirerek yapan birkaç yabancı var standart anakart asla bu gücü kaldıramaz ama evet çok dayanıklı ve bu fiyata göre çok iyi (yanlış anlamayın xiaomi çoğu elektrikli scooterdan daha ucuz) birde pro 300 w kullanıyor üstünde 600w destekliyor yazıyor. Aslında aklıma sürekli gelen bir şey var acaba xiaomi proda m365 motoruna daha büyük batarya ile daha büyük güç gönderip dahamı güçlü yaptı yoksa bir fark varmı (kırmızı şerit dışında) çünkü m365 e pronun göstergesini takıp pronun yazılımını atan yabancılar var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeU220

500w gücü ana kart yerine esc kullanarak ve bataryayı değişirerek yapan birkaç yabancı var standart anakart asla bu gücü kaldıramaz ama evet çok dayanıklı ve bu fiyata göre çok iyi (yanlış anlamayın xiaomi çoğu elektrikli scooterdan daha ucuz) birde pro 300 w kullanıyor üstünde 600w destekliyor yazıyor. Aslında aklıma sürekli gelen bir şey var acaba xiaomi proda m365 motoruna daha büyük batarya ile daha büyük güç gönderip dahamı güçlü yaptı yoksa bir fark varmı (kırmızı şerit dışında) çünkü m365 e pronun göstergesini takıp pronun yazılımını atan yabancılar var
    Esc dediğiniz model araçlarda kullandığımız Esc ler mi? Zamanında bundan 7-8 sene model araçlarım vardı halen bir kaç parçası duruyor evde. Short course arazi aracı kiti ve castle crerations marka mamba max pro Esc halen duruyor bir köşede hatıra diye saklıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Anladım. O biraz da o mekatronik mühendisinin vizyonsuzluğu. Herkes öyle değil.

Şöyle aslında.

Lityum batarya üretmek zor değil.

Bana her şey kolay.

Hammaddeye vergi yok.

Tarifi:
    Toz halindeki lityum ham maddesini akışkan bir çözelti haline getirmek için sıvıyla karıştırıp yoğuruyoruz. İstediğimiz kıvama gelene kadar.
    Alüminyum folyo ya da bakır folyaya ince bir katman halinde sürüyoruz. Daha sonra bataryamızın enine boyuna göre kestikten sonra şeritleri rulo halinde arasına bir yalıtkan plastik film koyarak sarıyoruz. Teneke kutu veya plastik kutu içine yerleştiriyoruz.

Ufak bir atölyedeki video. Gelişmiş veya pahalı alet yok. Birkaç insan ve 100m'2 alanda üretiyorlar.

Elektrikli motor zaten bakır tel sarılan demir parçası vs. Bunları üretmek için arge yapmıyoruz. Daha önce bilinmeyen bütün denklemleri çözülmüş konular.

Devlet bize asla destek vermez, devlet bizi istemiyor, engellemeye, önümüzü kapatmaya çalışıyor. Çünkü burası kapütülasyonların ülkesi. Bizim üretebileceğimiz şeylerin üretmemiz engellenerek fahiş fiyattan yurt dışındandan alınmasını sağlamaktır kapütülasyonlar, yerli olanı yok edip, ülkeye zarar verecek şekilde özelleştirmektir. Ülkemizde bu durum 50 senedir böyle olduğu için ben bu konuda savaşımı devletten destek bekleyerek değil, işler büyüdüğü gün nasıl devlet fark etmeden yaparım diye düşünerek yapacağım. Çünkü fark edilirsem engelleneceğim.

Girişimcileri halk desteklemeli. Eğer kurtulmak istiyorsa halk. Ben maaşımı biriktirip projeye yatırıyorum. Bi 10 kişi gelip projeye ortak olsa en azından ön müşteri olsa, üretim 10 kat hızlı ilerler. 5 yılda yapacağım işi 1 yılda yaparım. Halkın tamamı demiyorum. Halk bilinçsiz tüketim odaklı bunu biliyorum. Ama halkın arasından 100 kişi çıksa bana destek verse ben öyle bir ürün yaparım ki o ürün 500 kişinin uyanmasını sağlar. Kazandığım parayla daha çok üretir daha çok etki sağlarım. Biz niye yabancı markadan bu kadar kazık alıyoruz diye düşündürtürüm. Amacım da bu zaten. Uğraşan, ömrünü adamış çok kişi var girişimciliğe ve özellikle bu ülkeye hizmet etmeye, yurt dışına gitsem bile sermaye bulup geri gelip proje yapacağım, bir şey değişmeyecek. Amacımız belli. Yaşlanırsam da gençlere finansman sağlarım. Ama açıktan olmuyor işte. Medya gündeminde olmak ise bizim için en tehlikeli durum, kendi yüzümüzü ortaya çıkarıyorsak artık engellenemeyecek kadar güçlü olmalıyız, yoksa devletin uygulayacağı prosedürler belli.

• GCGorusu kullanıcısına yanıt
    İstanbul'da 50'den fazla yatırımcı tanıyorum. O plazalarda da birkaç yıl çalıştım.

Aylarca proje yapıp sunduğumuzda görüşleri şu:

Sen bi bunu yap pazarla bakalım ne kadar gidecek satışlar? İyi giderse yatırım yapalım.

Benim cevabım da:

Ben bu projeyi kendi imkanlarımla tamamlayıp pazara sunarsam size ihtiyacım kalmayacak.

Bir projeyi tamamlayıp pazarda iken reklam bütçesi almak amacı ile yatırımcı kapısını çalmıştık.

Onların teklif ettiği parayı annem tarlayı satıp verdi. Hiç gerek yok o pisliklere. Bi katkıları yok çünkü.
  • 3x16 adet 18650 batarya saydım ben doğru mu saymışım?

• Karar verdim, bunun aynısından yapıcam. Her şey mükemmel düşünülmüş. Bayıldım. Tasarım aşamasını direk atlayarak bunu yapmaya çalışacağım. Bir nevi clonlama yani. Piyasayı silip diğer markaları ezebileceğim model bu. En ince detaylar dahi mükemmel işlenmiş. Çok karizmatik görünüyor, çok sportif. Giriş model için ön siparişler şu andan itibaren açık. Giriş modelden tepe modele kadar hepsinde aynı parçalar kullanılacak. ABS, süspansiyon, 1KW motor giriş modelde olacak. Tepe modelin farkı daha fazla batarya içermesi ve çift çeker olması olacak. İsteyen sonradan upgrade yapabilecek. Yazılımı açık kaynak olacak. İsteyen değiştirebilecek.

20 adet sipariş ile üretime başlayacağım. Fiyat 3000 tl. Yeterli sipariş ağustos ayına kadar ulaşmazsa proje seneye ertelenecek ve ön siparişler iade edilecek. Süreç Fongogo üzerinden ilerleyecek. Cümlemize hayırlı olsun. Aşağıda Fongogo ile ilgili gerekli açıklamayı paylaşıyorum.
    fongogo.com
    Sevdiğin Projelere Destek Ol. | Fongogo
    https://fongogo.com/Explore/All/HomeAll

Fongogo ofisleri
    Fongogo üzerinde bir kampanya açılacak. Bilmeyenler için anlatayım. Fongogo bu tür projeler için kitlesel fonlama aracıdır.
    Proje için Ağustos sonuna kadar 20 adet siparişi Fongogo şirketi alacak. Hedefimiz olan 20 sipariş geldiği taktirde fongogo parayı bana vererek süreci başlatacak, tabi güzel bir komisyon alıyorlar, ancak karşılıklı güven açısından böylesi daha uygun, 20 sipariş gelmediği taktirde Fongogo platformu sipariş verenlerin paralarını iade edecek. Proje sürecinin güncellemeleri de Fongogo üzerinden duyurmakla yükümlü olacağım. Teslim tarihi projenin başladığı tarihten itibaren 2 ay olur.

Kampanyayı sosyal medya, youtube kanallarında duyurabilecek, tanıdıklarından sipariş vermeye ikna edebilecek varsa çok yardımcı olur. Son 1-2 adet eksik sipariş kalırsa onları da ben alıp tamamlarım zaten

Katılmak isteyen arkadaşlar için buradan hızlıca bir liste oluşturmaya başlayalım.
    Sevgiler.

• cbutters Techyoutube
    Checking the cooling of your M365 Pro Mosfets
    https://www.youtube.com/watch?v=bo8gbmF8bq0&feature=youtu.be
    bu video'da anakart üzerindeki mosfete termal macun uygulaması yapıyor. Elektronikten çok fazla anlamam ama elimde dremel marka taşlama aletinin de anakart üzerindeki mosfeti gitti. Eski model bir alet olduğu için parçasını bulamadım bir köşede duruyor. Mosfet iyi soğutulmazsa direk ölüyor sanırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• design.code kullanıcısına yanıt
    alet çok iyi aynısından yapabilir misin.

cevap evetse bunun için ayrı başlık aç ilgili yere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sioux -- 26 Mayıs 2020; 1:54:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda m365 pro aldım...

Ürünü GG de cepport adlı satıcıdan kazananlar klubü indirimi ile 3875 liraya aldım.. Ayrıca Katlanma yerinden ses geliyor vs diye banggood dan Türkiye direk kargo ile aşağıdaki ürünleri aldım. 110 TL ye geldi.
    www.banggood.com
    14Pcs Scooter Accessories Kits Dash Cover Mudguard Set For Xiaomi M365/M187/Pro Electric Scooters from Automobiles & Motorcycles on banggood.com
    https://www.banggood.com/14Pcs-Scooter-Accessories-Kits-Dash-Cover-Mudguard-Set-For-Xiaomi-M365M187Pro-p-1560888.html?rmmds=myorder&ID=224&cur_warehouse=CN

Birde @sioux tavsiyesi ile yine gg den marelli marka alarmlı kilit aldım.. Artık deneyimler yorumları yazarım ayrıca süspansiyonu takip edeceğim.

Aslında ilk başta bende böyle bir off road scooter istiyordum ama fiyatları çok yüksekti bunu aldım şimdide bu scootera param yok neyse,büyük ihtimalle ben yaşadığım ilçede e scooter alan ilk kişiyim herkes bu ne diye sordu yolumu kesenler oldu ama herkesin motorlara binmek yerine böyle birşey almak istediğini fark ettim böyle insanlar karşıma çıkarsa siouxun dediği gibi bir başlık aç oraya fogogo sayfasının linkini koy bende elimden geldiğince insanları yönlendireyim ama kaç tanesi gelir onu bilemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfeU220 -- 26 Mayıs 2020; 8:46:3 >
  • redloves kullanıcısına yanıt
    Gördüğüm escler rc araçlara uygun boyutlarda değildi ama kablo uçları benziyordu

• sioux kullanıcısına yanıt
    Forumun hangi bölümü bunun için daha uygun?

Başlık açacağım. Önce fongogo ile görüşüp kampanya için anlaşma sağlayacağım.
    Size destek olmayı çok isterdim. 4 gün önce m365 pro aldım kısa mesafe ancak tırmanma gücü isteyen iş ev arası kullanmak için. Tahmin ettiğimden daha zayıf ve maalesef düz yolda iyi olmasına rağmen tırmanma kısmını birlikte yürüyoruz MPC 44000 olarak Firmware güncellemesi yapmama rağmen. Off-road değil ama tırmanma başarısı iyi bir araç hele yerli üretim çok değerli olur benim için.

• bunun yerine elektrikli bisiklet daha mantıklı değil mi?
  • Taşınmayacaksa evet ama katlayıp arabanın bagajına 5 saniyede konulabiliyor hem 250-350w lık bisikletlerden tekerleği daha küçük olduğu için tırmanışı daha iyi

1 adet de prototip yapman gerekecek. ve tabi yapılacak daha bir sürü şey. açacağın konuda anlatılır burası yeri değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Caglarca kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun.. aynı aparatlardan bende sipariş verdim ancak bu çamurluk içine takılan destek parçası nasıl takılıyor herhangi bir video falan varmı acaba ulaştığınız

• gr00v3r G kullanıcısına yanıt
    Bizim de imkanlarımız kısıtlı. Destek olmadan yapamayız. Onu kullanmaya devam edin. Hayırlı olsun. Ama bütçeniz varsa destek bekleriz. En kötü şartta paranız 1 ay bankada blokeli bekleyip size geri döner.
  • kral-ytn K kullanıcısına yanıt
    Aslında bu scooterı söktüğüm bi youtube kanalım var bende konu arıyodum yarın videoyu çekeyim zaten yukarıda bi videomun limki var o kanala atarım

• quote:

Orijinalden alıntı: kral-ytn

Hocam hayırlı olsun.. aynı aparatlardan bende sipariş verdim ancak bu çamurluk içine takılan destek parçası nasıl takılıyor herhangi bir video falan varmı acaba ulaştığınız
    Teşekkür ederim öncelikle. Scooter elime gelsin bakayım bi sekilde takarız sanırım yeri yurdu vardır. Ben daha scooteri göremedim inceleyemedim yakından :)
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.