Şimdi Ara

Xiaomi Poco F5 ve F5Pro Kullananlar Buraya (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.116
Cevap
40
Favori
96.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana da güncelleme gelmemiş bakalım. Polo f5 Pro kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncutimsah -- 10 Ocak 2024; 15:15:4 >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt

Hangi bölgeyi denemek lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elodes E kullanıcısına yanıt

Hindistan .Endonezya deneyin

Beta olduğu için geri çekilmiş de olabilir .

• guncelleme az once geldi hadi hayirli olsun..:) ben yarin deneyecegim..

ertesi gun editi, guncelleyemedim guncellemeyi geri cektiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drspawn -- 11 Ocak 2024; 12:32:11 >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler

• Hangi bolge yapmamiz gerekiyor ? Singapur yapinca miui 14 e bir guncelleme geldi yaptim gerisi yok 😄

• drspawn D kullanıcısına yanıt

Aynısı bana oldu hahhah, sabah geldi. Dedim akşam eve gidince wifi üzerinden güncelleyeyim, 2-3 saat sonra güncelleme kayboldu ortadan :)

• Şu saatten sonra poco x6 pro alinir...

• Mediatek Dimensity 8300 işlemcili Poco X6 Pro telefon henüz Türkiye'de satışa sunulmadı.

Dimensity 8300 işlemcinin özellikleri, F5'teki snapdragon 7+ Gen 2 işlemciden biraz daha iyi... ; Dimensity 8300'te AV1 codec desteği de var.

Yurtdışı fiyatlara baktığımızda;

Poco F5 ; 360 dolar

Poco X6 Pro ; 353 dolar

Xiaomi 13T ; 575 dolar

olarak fiyatlanmış...

Diğer taraftan, işlemci gücü itibariyle, Xiaomi 13T modelini de gözden düşürmüş. Çünkü 13T modelinde Dimensity 8200 ultra işlemci var ve bu işlemci 8300'e göre zayıf bir işlemci.

imei kayıtsız( yurtdışı ) olarak yurtiçi sahibinden'deki ortalama fiyatlara bakalım.

Xiaomi 13T ; 14 bin TL civarı

Xiaomi 13T Pro ; 18 - 19 bin TL civarı

Poco F5 ; imei kayıtsız sıfırı görünmüyor ama 12 bin TL civarında bulunur, sanırım...

Özetle; Poco X6 Pro modeli imei kayıtsız olarak yurtiçinde 13 bin TL civarında piyasaya girer, sanırım.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

Kullanici yorumlarina bakipv( sarj,bug vs ) ona gore almak gerek yani 1 ay bekleyip ona gore alinabilir,3 yil guncelleme destegi verilmis, android 17 alacak...

• gelecek3535 kullanıcısına yanıt

Poco F5'te sesi en yükseğe alınca, seste boğulma ve netliğin kaybolması gibi bir sıkıntı ortaya çıkıyordu.

X6 pro modelini ses tarafını iyice test ettikten sonra alacağım. Ses benim için önemli.

13T pro 'da ses sıkıntısı yok. Ama 19 bin TL civarında bütçeye çıkmak istemiyorum.

Sayın hocam telefon hoparlöründen müzik mi dinliyorsunuz dizi/film mi izliyorsunuz ne yapıyorsunuz bilmiyorum ama ses sizin için bu kadar önemliyse neden bu özel zevkinize external ürünlerle seviye atlatmıyorsunuz? Ses benim için de önemli. Bu yüzden herhangi bir telefonun birkaç mm ebatındaki hoparlöründen çıkan sese uzun süre tahammül edemiyorum. Kaliteli ses için telefondan bağımlı veya bağımsız ayrı ekipmanlarım var. Bu sayede "-vay bu telefonun sesi de ne kötü yaw" deme gereksinimi duymuyorum. Saygılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün x6 pronun 12/512 gb lik versiyonunun 18 bin tl den satışa çıktığını görünce bi üzüldüm. Biz geçen sene dolar çok daha düşükken 12/256 gb F5'i 18 bin TL'den almıştık :) İşlemcisi F5 Pro'dan bile iyi gözüküyor 1.4 milyon antutu skoruyla. Kamerada F5 ile benzerdir. Fakat cihazda ufs 4 e geçilmiş bt sürümü yükselmiş böyle önemli geliştirmeler de mevcut. Tam fiyat performans telefonu olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarForFears -- 12 Ocak 2024; 10:55:12 >
  • Dousk kullanıcısına yanıt

Hocam benim kulaklar biraz arızalı... Yani telefonlarda; sesi en yüksek ayara çıkarınca, sesteki boğulma, parazitlenme, netliğin kaybolması gibi aksaklıkları hemen hissedebiliyorum.

Müzik dinlemiyorum da... Whatsapp görüşmesi yaptığım zaman, bu aksaklıklar iyice belirginleşiyor.

Ama iphone ve samsung telefonlardan whatsapp görüşmesi yaptığım zaman bu seste sıkıntı olmuyor. Mesela; kızımda iphone 13 var. Uzak akrabalarla ara sıra ailecek görüntülü görüşme yaptığımızda, iphone'dan gelen seste bahsettiğim sıkıntıları görmedim. Çok eski Samsung Note4 telefonum var. Whatsapp görüşmelerini ara sıra note4'ten de yaptığım oluyor. Aynı şekilde note4'te de whatsapp görüşmeleri sıkıntısız...

Hasılı; ses olayı telefonların olmazsa olmazı zaten... Yani cihazın ses donanımlarını en iyisinden koymak gerekiyor, diye düşünüyorum. Telefondan kaliteli ses alamıyorsak, o cihazın temel bileşeni eksik demektir. Acizane böyle düşünüyorum.

Bir başka örnek daha vereyim. Hanımda da Xiaomi K60 pro var. Telefonu whatsapp'ta kullanırken ses durumu, Poco F5 ile aynı... Nedense xiaomi firması cihazlarında kullandığı ses donanımlarının kalitesi iyi değil. Ya hoparlörün kalitesi ya da ses çipi... Artık hangisiyse...

Yani bu kadar açıklamayı yapmama sebep;

"ses sizin için bu kadar önemliyse neden bu özel zevkinize external ürünlerle seviye atlatmıyorsunuz?"

demişsiniz de... Ses konusunda özel zevklerim için olmadığını dair bu detayları yazdım.

Her neyse... Tekrar ses konusuna dönecek olursam; şimdi hedefimde, 13T Pro ve X6 Pro modelleri var. Bu iki cihazı ses yönünden test ettikten sonra almayı planlıyorum.

• Telefonu ağırlıklı olarak oyun amaçlı kullanacaklara ilave bir bilgi daha vereyim.

x6 Pro ; dimensity 8300 ultra ; shading unit ; 96 ; Total shaders ; 576

13T Pro; dimensity 9200 plus ; shading unit ; 192 ; Total shaders ; 2112

13 ultra; Snapdragon 8 gen 2 ; shading unit ; 1280 ; Total shaders ; 2560

"Devamlı oyun oynamak isterim", diye düşünenlerin, 13T Pro alması daha mantıklı olur. Yani 8300 model işlemci ile 9200 model işlemciyi "oyunlardaki grafik işlem performansı" açısından karşılaştırdığımızda, 9200 model işlemci, dört kata yakın grafik işlem yapabildiği anlaşılmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 12 Ocak 2024; 15:21:8 >

Fiyat farkini da unutmayalim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gelecek3535 -- 12 Ocak 2024; 12:55:11 >
  • gelecek3535 kullanıcısına yanıt

Hocam 13T Pro modeli imei kayıtsız satın alınabiliyor.

Bazı satıcılar, imei durumunu daha cihaz dükkandan çıkmadan halledip veriyorlar.  

Tabi oyun amaçlı düşünenler, bu detaylarla baştan ilgilenip satın alırsa, fiyatta tasarruf etmiş olur.

Ben ise, 13T Pro tercihi yapıp - yapmayacağımı, cihazı whatsapp'ta ses yönüyle iyice inceledikten sonra karar vereceğim.

Birçok marka/model telefon, müzik, youtube vs uygulamalarda, iyi ses verirken, whatsapp görüntülü görüşme esnasında ses yönünden cortluyor.

9 sene önce satın aldığım Samsung Note4 telefonumla, whatsapp görüşmesi esnasında 10 numara ses alıyorum. Aynı şekilde iphone telefonlar da whatsapp görüşmesinde iken ses yönünden çok iyi.

Whatsapp'ta ses performansını yabana atmayın. Herkes sıklıkla whatsapp kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 12 Ocak 2024; 13:46:7 >

• Güncelleme batarya performansını etkiliyor mu kullananlar belirtebilir mi? Zaten çok memnun değilim ve bu güncellemelere karşı biriyim güncellemiş olmak için güncellemenin anlamı yok

• Güncelleme bana da geldi sonra geri çektiler. Nedeni ne acaba bunun :)

• F5 te hyperos 2-3 gündür kullanıyorum...
    Stabilite iiyi herhangi bi hata ile karşılaşmadım şu an için herşey yolunda gibi...

Pil miui 14 ten iyi gibi süre konusunda hiç fena değil..

X6 pro konusunda kişisel olarak telefonda ilk baktığım donanım işlemci mediatek gördümmü devamına bakmıyorum şimdi olsa yine bunu alırdım ...

Kısaca miui 14 ten sonra bu güncelleme özellikle kamera konusunda bi tık iyi gibi , yüklemeden memnun kaldım diyebilirim..

Herkese mutlu günler....

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.