Şimdi Ara

Xiaomi Redmi 5 Plus / Redmi Note 5 Ana Konu ve Kullanıcılar Kulübü (378. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.700
Cevap
114
Favori
318.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 376377378379380
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu sorun bendede oluyor bu aralar, bence bu yazılımsal ve Xiaomi bilinçli yapıyor yeni bir telefon almamız için. Aynı şeyi iphone da yapıyor eski telefonlarını yavaşlatıyor. Bu durumu ben huaweidede yaşadım. Eskiyen huawei telefonlarda birden bire yazılımsal sorunlar çıkıyor. Tüm telefon markaları bunu yapıyor sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pars- kullanıcısına yanıt
    Telefonu kvk servisine verdim. Mesaj geldi cihazınız yapıldı diye gittim son kontrol yapılırken tekrar arıza çıktı servise aldık dediler. Bakalım merakla bekliyorum yazılım yada donanım olup olmadığını servisten çıkınca göreceğim. İşin ilginci garantisi bitmesine 1 ay kala sorun çıkmaya başladı.
  • skywalker06 kullanıcısına yanıt
    Sorunlar nelerdi

• ellekem kullanıcısına yanıt
    Telefon birisi aradığında uygulamadan çıktığında ekran algılamıyor. Ancak ekranı kitleyip tekrar açınca cihaz kendine geliyordu. Telefonu annem kullandığı için bende servise vermeden yedeklerkende yaptığını gördüm ekranı uyandırmak için açıyorsun ama hiç bir şekilde algılamıyor. Tekrar kilitleme düğmesine basıp açınca kendine geliyor.
  • Arkadaşlar cihazın kildini açtım. mi flash tool ile rom kurmak istiyorum ama uygulamayı çalıştırıp refresh butonuna tıklayınca uzunluk sıfırdan küçük olamaz. parametre adı: length uyarısı çıkıyor.

Adb sürücülerini kurdum. Ciahzı fasboot moduna alıp pcye bağlıyorum. İndirdiğim romu C sürücüsündeki miflash klasörü içine çıkartıyorum. Yine de sonuç alamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtsbora -- 10 Mart 2020; 2:0:57 >

Custom rom ve kerneller olmasa yandık :/

• quote:

Orijinalden alıntı: rtsbora

Arkadaşlar cihazın kildini açtım. mi flash tool ile rom kurmak istiyorum ama uygulamayı çalıştırıp refresh butonuna tıklayınca uzunluk sıfırdan küçük olamaz. parametre adı: length uyarısı çıkıyor.

Adb sürücülerini kurdum. Ciahzı fasboot moduna alıp pcye bağlıyorum. İndirdiğim romu C sürücüsündeki miflash klasörü içine çıkartıyorum. Yine de sonuç alamıyorum.
    Mi Flash Beta kurarak sorunu kısmen çözdüm ama bu sefer de null olabilecek nesnenin bir değeri olması gerekir hatası alıyorum. Miflash yazılımı telefonu görüyor ama romu flaslamıyor.

Edit: Sorunu MiFlash Pro kullanarak çözdüm. Benzer sorunu yaşayanlar netten MiFlash Pro diye aratıp bulabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtsbora -- 11 Mart 2020; 21:34:35 >

• telefon aşırı yavaşladı birkaç gün önce gelen güncellemeden sonra.
    Sanırım rom atmam gerekecek.
  • Telefonum en son güncellemede arkadaşlar, cidden fena şekilde yavaşladı. Bir önceki roma dönmemiz için bir rehber varmı nasıl yapmamız lazım?

• quote:

Orijinalden alıntı: skywalker06

Telefonu kvk servisine verdim. Mesaj geldi cihazınız yapıldı diye gittim son kontrol yapılırken tekrar arıza çıktı servise aldık dediler. Bakalım merakla bekliyorum yazılım yada donanım olup olmadığını servisten çıkınca göreceğim. İşin ilginci garantisi bitmesine 1 ay kala sorun çıkmaya başladı.
    Tam olarak aynı sorun. Ekran kilitleyip açınca düzeliyor. Servisten geldiğinde düzelip düzelmediğini yazarmısınız? Birde sorun için hangi parçayı değiştirmişler ?

Hocam düzelmedi tekrar servise verdim salı günü servistekiler sorunu söylüyorsun yarısını yazıyorlar yarısını yazmıyorlar. Ekran kilitlenip açılınca düzeliyor diye belirtmiştim yazmamışlar şimdi onuda eklettim bakalım. Telefonu Ankara kvk'ya veriyorum ama İstanbul'a gönderiyorlarmış tamir için bakalım bu sefer nasıl bir işlem yapacaklar.
    Hocam telefonu bugün servisten gittim aldım. Yine yazılım atmışlar. Dedim geçen seferde bu işlem yapıldı düzelmedi. Telefon donduğu anı videoaya çekip öyle getirin dediler. Bu telefonu zamanında sırf 100tl fazla verip Kvk garantili aldıydık. Adamların servis anlayışı ortada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skywalker06

Hocam telefonu bugün servisten gittim aldım. Yine yazılım atmışlar. Dedim geçen seferde bu işlem yapıldı düzelmedi. Telefon donduğu anı videoaya çekip öyle getirin dediler. Bu telefonu zamanında sırf 100tl fazla verip Kvk garantili aldıydık. Adamların servis anlayışı ortada.
    Türkiye deki hiçbir garantinin iş yaptığını düşünmüyorum, benim telefon yurtdışı garantisiz sırf bu sebepten garantiyi umursamadan yurtdışı cihaz aldım. Zaten tek yaptıkları anakart değiştirmek, yazılım atmak 😁 ince detaya girmezler.

• Bu donma sorununu custom rom kullananlar yaşamıyor sanırım, öyle bişey varsa custom rom kurmak lazım.
    Custom kullananlar yaşadımı hiç donma ?

Aynen haklısın hocam garantinin tek espirisi para iadesi yapması onuda her garanti firması hemen vermiyor. Huaweide 5 kere servise giden telefonumu bir kere ekranını kırdım diye çerçevede boya atması var diye para iadesi yapmadılar.Mesela teleservice garantili 2 telefonumun parasını yapılmadığında almıştım. Genelde ben telefonu garantili alırım. Çünkü şimdiye kadar aldığım bütün telefonlarda bir kere ekran sararması başıma gelmiştir yada başka bir arızası çıkar çözülemez. O yüzden bir telefonu daha 2 sene kullanamadan bişey oluyor. Bugün videoaya çektim tekrar gidip verdim. Bakalım cevapları neolacak. Kvk'nın anlayışıda çok komik teslim ediyorssun Ankara şubesine geliyor yazılım atmışlar. Onla düzelmedi 2.kez verdim dedim. Biz yapmıyor İstanbul yapıyor. Böyle bir bahane olmaz. Sonuçta bunu arayıp sen sorabilirsin.
  • Merhaba dostlar watsup yada skype da görüntülü konuşmada selfi flaşı nasıl aktif oluyor bilen var mı bu zamanlarda işe yarar. 😎

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cém kullanıcısına yanıt
    Whats app açın kamerayı açınca deklanşör tuşunun yanında flaş seçeneği var oradan aktif edebilirsiniz.
  • telefona google camera kuran var mı arkadaşlar nekadar bulduysam uyum sağlamıyor açmadı

Mi-globe rom 11.0.3 sürümünü kullanıyorum. Hiçbir donma yok, çok iyi. Stok yazılım çok berbat gerçekten.

• .Rigby kullanıcısına yanıt
    Camera2api aktifleştirme gerekiyor, onun için de root

• 
Sayfa: önceki 376377378379380
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.