< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elifednah -- 28 Mayıs 2018; 4:43:38 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elifednah -- 28 Mayıs 2018; 4:43:38 > |
Daha 2 hafta önce 1175 TL'ye aldığım 4-64 redmi 5 plus'un fiyatı 1600 TL'ye yaklaşmış. Bu kahrolası dolar fiyat/ performans kavramını öldürdü maalesef.
|
Uzun süredir konuya bakmıyorum, nisanın 15'inde telefonu alalı 1 yıl olacak, izlenimlerimi tekrar yazayım
Öncelikle telefonun en güzel yönü batarya, ilk aldığım zamanlarda 13-14 saat civarı ekran süresi alıyordum, üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen ekran sürem genelde 11 saat civarı oluyor, 10 saatin altına pek düştüğünü gözlemlemedim, polimer bataryalar nasıl kullanılması gerekiyorsa öyle kullandım tabi ki, bataryaya çok dikkat ettim. Telefonu uzun süre 9.5.12.0 sürümünde kullandım, daha sonra 9.6.4.0 sürümüne güncelledim, güncelleyince dokunmatik sorununun neredeyse kaybolduğunu gördüm, çok nadir oluyor artık. Arayüz de daha çok serileşti, telefon hiç 3 yıllık snapdragon 625 barındırıyor gibi davranmıyor, gerçekten çok seri. Ağır oyun da oynamadığım için sıkıntı yaratmıyor. Çok çekincem vardı ilk başlarda "625 eksik kalır mı" diye, ama artık bu konuda sıkıntım yok, 2 sene daha kullanıp yeni redmi serisine geçerim, 1100 liraya aldım sonuçta. Telefona bir sürü kılıf almıştım merak edip, hatta 60 liralık spigen kılıfı da almıştım darbelerden korusun diye, daha sonra sıkılıp telefonun kendi kılıfını kullanmaya başladım, hala da onu kullanıyorum. Telefonu ilk aldığımda yere düşmesin diye çok dikkat ediyordum ama artık ona da çok dikkat etmiyorum, çok yüksekten olmamakla birlikte telefonu 4-5 kez yere düşürdüm, hepsinden alnının akıyla çıktı. Gelelim kameraya, arkadaşlar telefonun kamerası gerçekten kötü. Telefonun tek handikapı diyebilirim, çok net bir ışık kaynağından ışık almadıkça gerçekten çok kötü çekiyor, kamera ile pek işim olmadığı için bunu kabullenerek almıştım zaten, ama kameraya önem veriyorsanız bu cihazı bir kenara koyun. Telefonun 18:9 ekran oranına sahip olması gerçekten çok hoş, gerçi artık 16:9 telefon üretilmiyor ama 18:9 ekrana sahip olması güzel bir özellik. Telefonun kasa büyüklüğü tam ideal boyutta, ne çok büyük ne çok küçük, yaklaşık iPhone 6/7/8 boyutlarında. 1 senelik izlenimlerim bu şekilde, 3000-4000 verip aldığım telefonu 4-5 sene zorla kullanmaktansa, 1100 lira verip 3 sene kullanıp çöpe atmayı tercih ettim, iyi ki de öyle yapmışım. Telefonun ömrü geçtiğinde içim acımayacak en azından. Herkese iyj forumlar. |
Ben anlamıyorum, bu telefonu baskı altında mı sattılar size nedir bu isyanınız,ağlama duvarına döndü konu yapaylaşım adına bişey yok varsa yoksa isyan mesajları,arkadaş satın kurtulun öyleyse nedir bu sıkıntı
|
yahu 110 sayfa forum, bütün sayfaları okumak mümkün mü
isteyen yazar, isteyen cevap verir, istemeyen cevap vermez, bu kadar basit |
Güncellemeyi almayan arkadaşların değişiklikleri merak etmesinde ne gibi bir sakınca var?
|
Hocam 1000₺lik başka hangi telefonda bu denli güncelleme desteği var? Adamlar android sürümünü güncellemese bile miui güncellemelerini 3-4 yıl veriyorlar. Örneğin Redmi note 3 android 6 sürümünde kaldı ama miui 10 güncellemesini aldı. Görünüş olarak farkı yok denecek kadar az bizim telefonlardan.
Ben aynı zamanda samsung s7 kullanıyorum. 2.yılın sonunda tekmeyi bastı samsung 3 yıl önceki amiral gemisi olan ve en çok satan S serisi telefon olmasına rağmen . Donanım hala çok iyi olmasının hiçbir önemi yok samsung için. Şimdi soruyorum size., xiaomi mi yoksa samsung mu güncelleme konusunda daha iyi? |
Bakın mi Max 2de kullanılan sensör mi 6 daki sensörle aynı. Mi a1de de aynı sensör var. Mi a1 ve mi Max 2 üst düzey kameraya sahip. Yani siz kısaca 5 Plus dan üst düzey kamera performansı beklemişsiniz.
Burda bizim telefonun eksiği yok mi Max 2 ve mi a1in artısı var. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Eğer bu fiyata bizimkinden daha iyi kameraya sahip başka marka bir telefon bulursanız gelin tekrar tartışalım diyorum? Ben mi anlatamıyorum? Burda kamerasına ultra süper efsane diyen yok. Fiyatına göre gayet yeterli beğenmeyenler mi a1 gibi modellere bakabilir diyoruz. Manuel mod konusuna ben de katılıyorum. Telefonda manuel mod yok gibi birşey. Hatta eski mesajlarımda bu konuyu eleştirmiştim. |
bu hafta içi gi**igi*iyor sitesinden cepport satıcısından redmi note 5 ai 4/64 gb telefon aldık arkadaşa 1600 tl'ye.
1. Kutunun içinden ekran koruyucu çıkmadı. Alacakların bilgisi olsun. 2. İçinden garanti belgesi çıkmadı. Belgeyi istedik, ertesi gün geldi. Gelen belgeyi kvk'ya sorduk. KVK bizim garantimiz altında değil dedi. 3. Telefonu aldığımız gün telefona IMEI kayıtlı değil mesajı geldi. 120 gün sonra kapanacak yazıyor. Firmaya söyledik halledilecek dedi. Problemler çözüldüğünde yada cepporttan dikkate değer cevap aldığımızda burada bilgi vereceğim. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih1983 -- 25 Ocak 2018; 15:18:17 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih1983 -- 25 Ocak 2018; 15:20:25 > |