Şimdi Ara

Xiaomi Redmi 5 Plus / Redmi Note 5 Ana Konu ve Kullanıcılar Kulübü (381. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.700
Cevap
116
Favori
318.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 379380381382383
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba belki aranızda yaşayan vardır.Mesela cihaz masadayken bildirim geliyor ekranda görüyorum sonra ekranı kilitliyorum, 3 -5 saniye sonra yeni gelmiş gibi tekrar ekran açılıyor ve titreşim geliyor. Bu aradaki gecikme durumu neyden kaynaklanıyor olabilir? Bildirim ayarlarlarıyla düzeltilebilir mi? Bu nedenle akıllı saate aynı mesajın 2-3 kere gelme durumunu yaşıyorum.
  • Herkese selam. Daha önce yazmıştım. Telefonum global versiyon ve MIUI 11 güncellemesi sonrası kasma ve bildirim sorunları yaşıyordum. Fabrika ayarlarına dönmek işe yaramamıştı. BL kilidini açıp custom rom kurmaya karar verdim. Popüler pek çok romu denedim. Aex, Crdroid, Pixel, Havoc, LineageOs, R-Remix, ViperOs, MSM-X... Hiç biri yüzde yüz memnun etmedi. Kiminin batarya süresi iyi değildi, kiminin wifif çekimi kötüydü. Tabi hepsi AOSP tabanlı olduğu için günün sonunda benzer bir deneyim elde ettim ve MIUI'den sonra saf android baya sıkıcı gelmeye başladı. Ben de tekrar MIUI'yi denemeye karar verdim.

Aslında MIUI 9'dan performans olarak memnundum ama 10 ve 11'den sonra 9'un arayüzü de baya eski görünüyordu. Bu sebeple MIUI 11'e bir şans daha vermek istedim. mi.com'dan resmi romu indirip Miflash Pro ile telefona temiz kurulum yaptım. Sonra yine OrangeFox ve Magisk kurdum. Bir süredir kullanıyorum. Açıkçası şu ana kadar baya memnunum. Ne kasma var, ve bildirim sorunları... Pil süresi ve wifi çekim gücü de gayet güzel. Demek ki daha önce yaşadığım sorunlar ota ile gelen güncellemelerden kaynaklıymış. Temiz kurulum yapınca sorun kalmadı.

Benzer sorunu yaşayan başka arkadaşlara da temiz kurulum yapmayı öneririm. Yazılım üstüne yazılım kurmak sorun çıkartabiliyor.

• Merhaba, elime bozuk bir redmi 5 plus geçti. Telefonun pili bitmiş ve bir daha açılmamış. Kullanan kişi muhtemelen spor yaparken şarj soketine su kaçtı ve bozuldu diyor. Bu telefonu tamir ettirip ihtiyacı olan başka bir tanıdığıma vereceğim. Bana istanbulda servis önerebilir misiniz? Semt önemli değil ama tamir işleminde bekleyip aynı gün almak istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyyen O kullanıcısına yanıt
    Xiaomi Teknik Servis Telefon Tamiri
    Google haritalara yaz. İletişim bilgileri vs çıkıyor. Ben ekran değiştirtmiştim. Sorunlu çıktı. Problem çıkarmadan tekrar değiştirdiler. Tavsiye ederim.

• frux kullanıcısına yanıt
    Güncelleme hocam. Onun yerine tema yükle kullan. Şu an Android sürümü programlar için yeterli. Ben hâlâ 9.5.12'deyim. Hiçbir sıkıntı yok.

• onuc0bir O kullanıcısına yanıt
    Bugün dediğiniz serviste telefonu tamir ettirdim. Şimdilik bir problem yok. Teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar selamlar, telefonda hiç bildirim gelmiyor, bi ara whatsapp geliyodu o da gelmez oldu. İlginçtir ki VPN açınca bütün bildirimler gelmeye başlıyor. Nasıl düzeltirim?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yavaş şarj olma sorunu yaşayan varmı ? Şarja takınca ilk başlarda hızlı şarj oluyor ama sonradan inanılmaz yavaşlıyor ve belki %90 civarina gelince düşmesi gereken sarj hızı %20 civarında düşünce cekilmez oluyor

• rtsbora kullanıcısına yanıt
    Abicim şu işlemleri, bu işlere hafif yabancı birine anlatır gibi anlatır mısın sana zahmet?
    Flaş bellekten mi yükledin mesela yeni sürümü?

• Xiaominin pişmanlık olduğuna karar verdim 1.5 yılın sonunda. Bir daha tövbe.
    Ayrıntılarda o kadar zekasızca işler yapmışlar ki, yuh diyorum bu kadar zekasızlığa da pes yani. Pil mil zaten çöp oldu, yarım günü zor çıkarıyor.
    Sadece bir örnek vereyim en basitinden.
    Eve geldin, ekranın üstünden açılır pencereyi açıp ağ bağlantısı olarak mobili kapatıp, wifi yi açacaksın diyelim. Açıyorsun üst pencereyi, önce aktif olan mobil simgesine tıklıyorsun kapatmak için,ardından da wifi simgesine tıklayacaksın.
    Fakat mobile tıklayınca, birden açılır pencere kapanıyor, ikinci bir işlem yapmak için, pencereyi yeniden yukarıdan çekip açman gerekiyor. Açılmışken orada başka bir işlem yapamıyorsun.
    Bluetooth açacaksan, önce kapanan pencereyi açıp, sonra simgeyi aktifleştirebiliyorsun.
    Sizin zekanızı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azoss -- 8 Haziran 2020; 19:6:29 >

• Biraz şans biraz kullanım şekliniz 2 yılı geçti eşime verdim halen sorun yok pil rahatlıkla 1 günü çıkarıyor,geçen yıl sony'ci oğluma xiaomi 9 aldırdım bir yıldır oda kullanıyor çokda memnun bende poco f2 pro gelmesini bekliyorum yiğenim bu arada 2 tane iphone pert etti öyleki satayım desem satılmaz biraz şans ama birazda kullanım önemli...
  • quote:

Orijinalden alıntı: azoss

Abicim şu işlemleri, bu işlere hafif yabancı birine anlatır gibi anlatır mısın sana zahmet?
    Flaş bellekten mi yükledin mesela yeni sürümü?
    Bu konuda detaylıca anlatılmış. Ben de oradan bakıp yaptım.
    https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-redmi-5-plus-unlock-root-twrp--132698252

Önce cihazın kilidini açacaksınız (tabi kilitliyse) sonra miflash veya miflash pro yazılımı ile romu telefona flashlayacaksınız. Ben miflash pro kullandım.

Romu buradan indirebilirsiniz:
    c.mi.com
    MIUI ROM DOWNLOAD - Mi Community - Xiaomi
    https://c.mi.com/miuidownload/index

• azoss A kullanıcısına yanıt
    Hocam sizinki güncel değil sanırım? Bende öyle bir sorun yok. Bildirim çubuğunda mobil veriyi kapatip wifi yi acabiliyorum, gps yi acabiliyorum kapatabiliyorum vs her turlu islemi yapabiliyorum o pencere kapanmadan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fake rom yüklü cihazımı sıfırlamak istiyorum fakat imei uçmasından korkuyorum, twrp mevcut değil ne şekilde sifirlasam problem yaşamam yardımcı olabilecek var mı

• Redmi 5 plus donma sorunu bir türlü çözülemedi. Mesaj bile yazamıyoruz. Oyun oynarken donuyor yani dokunmatik kilitleniyor. Pubg de sağa sola hararet ettiremiyorum. Allah belasını versin böyle telin.

• pemaxs P kullanıcısına yanıt
    Hislerime tercüman oldun hocam. Telefona dokunmatik iptal resmen. Kirasim geliyor her seferinde. Tobe daha Xiaomi ye.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ara sıra tıklayamama bende de olmaya başladı ama telefonu yerlere attım diye heralde

• __kadıköyRAP__ kullanıcısına yanıt
    ben telefonu yerlere atmadım ama bende de aynı dokunmatik sorunları var çoğu zaman ilk dokunmada algılamıyor buda insanı üzüyor.ilk zamanlar böyle problem yoktu yazık aslında telefon hala kullanıla bilecek seviyede ama dokunmatik de sorun var bence?
  • Jimmy77 J kullanıcısına yanıt
    olabilir çalıştığım yerde de biri telefonunu getirmişti ya bu bazen basmıyor diye, ekranını silip geri vermiştim, kronik demek ki

• __kadıköyRAP__ kullanıcısına yanıt
    bence 100 kişiden 90 nında var bu sorun ama donanımsal mı yoksa yazılımla mı alakalı işte bunu bilmiyorum...???
  • 
Sayfa: önceki 379380381382383
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.