Şimdi Ara

Xiaomi redmi note 10 pro 128/6 3649tl HB (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.523
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Tam tersi olmasın sakın?

Ip68 su ve toz geçirmezlik

Daha iyi ekran (renk doğruluğu ve max parlaklık)

Çok daha güçlü işlemci

Daha iyi kameralar (özellikle ışık düşünce) ve video sırasında kamera değişimine izin veriyor. Xiaomi'lerde bu bile yok, en sinir bozucu şey.

3x zoom ve 13mp (vs 8) ultra geniş açılı kamera.

Hem ön hem arka kamerada 4k 60fps, tüm kameralarda 4k çekim. Note 10 Pro'da sadece ana kamera 4k çekebiliyor. Daha ucuz X3 NFC bile 2 kamerasıyla 4k çekiyor.

OIS

UFS 3.1 vs UFS 2.2

Kablosuz şarj

Ters kablosuz şarj

Note 10 Pro ise fm radyo, infrared port, 33W adaptör artılarına sahip. Hangi telefon diğerine bin çekiyor bir daha düşünmek lazım.

Alıntıları Göster
    108 mp kamerayi atlamissiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Tam tersi olmasın sakın?

Ip68 su ve toz geçirmezlik

Daha iyi ekran (renk doğruluğu ve max parlaklık)

Çok daha güçlü işlemci

Daha iyi kameralar (özellikle ışık düşünce) ve video sırasında kamera değişimine izin veriyor. Xiaomi'lerde bu bile yok, en sinir bozucu şey.

3x zoom ve 13mp (vs 8) ultra geniş açılı kamera.

Hem ön hem arka kamerada 4k 60fps, tüm kameralarda 4k çekim. Note 10 Pro'da sadece ana kamera 4k çekebiliyor. Daha ucuz X3 NFC bile 2 kamerasıyla 4k çekiyor.

OIS

UFS 3.1 vs UFS 2.2

Kablosuz şarj

Ters kablosuz şarj

Note 10 Pro ise fm radyo, infrared port, 33W adaptör artılarına sahip. Hangi telefon diğerine bin çekiyor bir daha düşünmek lazım.

Alıntıları Göster
    108 mp kamerayi atlamissiniz

• Oz_Webster O kullanıcısına yanıt

Atlamadım. Note Pro'nun bir artısı olarak düşünüyorsanız, pek de öyle değil. 108mp kameranın getirdiği herhangi bir detay artısı yok, öyle olsaydı 2X olarak çekilen fotoğraflar gerçek optik zoomlu gibi gözükürdü ama tamamen dijital zoom gibi gözüküyor.

Note 10 Pro'nun kamera sensörü S20 FE'nin sensörüne göre %50 daha büyük ama önemli olan piksel boyutudur. Ufacık sensöre 108 milyon tane piksel sığdırırsanız o pikseller ufacık kalır ve bu da görüntü kalitesini olumsuz etkiler. FE'nin pikselleri 2.5 kat daha büyük olduğu için özellikle düşük ışıkta çok avantajlı.

Megapikselin önemi olsaydı profesyonel kameraların çözünürlüğü yüksek olurdu zaten. Pro kameraların sensör boyutları Note 10 Pro'nun sensöründen 15 kat büyük ama en fazla 50-60 megapiksel oluyorlar. Hatta çoğu 20mp civarlarında. Dolayısıyla piksel boyutları da kat kat büyük oluyor.

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt

İkisini de telefon alma aşamasında denedik. Samsung karşıtı olmama rağmen fe kamera konusunda gerçekten daha başarılı. Işık ve bütün şartlar iyi olursa rn10 pro biraz daha iyi gibi görünüyor ama video, düşük ışık performansı ve kamera yazılımı olarak de çok çok önde... İşlemci, yazılım, malzeme kalitesi ve garanti olarak 1000 TL farka değerdi ama şu an bayağı artmış fiyat farkı haliyle ihtiyaclar birazda cepteki paraya göre şekilleniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jelatin işi nasi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kamera jelatini nerde buluruz nette pali

• mf.kaya M kullanıcısına yanıt

Tabii ki fiyatlar farklı ama klasman da çok farklı.

Yıl 2021 olmuş ve video çekimi sırasında kameralar arasında geçiş yapılamıyor. Arkaya elli tane kamera koymayı biliyorlar ama iş onları kullanmaya gelince koca bir sıfır.

Geniş açılı kamera ile 4k çekememek de ayrı bir saçmalık. 8mp kamera 4k video çekebilir, hadi 4k olmasın 2.7k olsun. 2mp yerine 4mp demek bu ama yok seneler öncesinde kalmışlar.

Ben şahsen bir dakika düşünmem ve A52 tercih ederim Note 10 Pro yerine. Yazılım olmadıktan sonra donanımı doldursan ne işe yarar? Zaten donanım olarak da A52'den pek üstün değil ya neyse. Herkes donanıma bakıp Xiaomi tercih ediyor ama kullanım zevki, kolaylığı işin içine girince çok geride kalıyor bu tarz markalar.

Bayramda 4 kişi Muğlaya tatile çıktık. Bende Mi9 Lite, arkadaşımda ise A52 var. Mi9 Lite 2 senelik ama şu anki Xiaomi'lerden hiç geri kalmaz. Malzeme kalitesi, kamera kalitesi, çipset, yazılım sürümü falan şimdikilerle benzer. Çok güzel doğal güzelliğe sahip yerlere gittik ve kameralar arası geçiş olmaması beni inanılmaz kısıtladı. Saklıkent'de vadiyi çekiyorum ve vadi devasa olduğu için tamamını çekebilmek için %90 ultra geniş kamerayı kullanmam gerekiyor ama bir yere yakınlaşmak istersem ana kameraya geçemiyorum, ultra geniş açılı kamerada dijital zoom yapmam gerekiyor. Çözünürlük zaten 1080p ve zoom yaptığım zaman 480p çekiyorum yani. Hadi benim telefonum 2019 olduğu için böyle diyelim, 2021 Xiaomi telefonlarda da durum aynı. A52'si olan arkadaşım ultra geniş açılı kamerada 4k çekebiliyor ve zoom yapıp ana kameraya geçip orada da 4k çekime devam ediyor. Ben mecburen kaydı durdurup ana kameraya geçip tekrar kayıt başlatıyorum ve o bitince kaydı tekrar durdurup ultra geniş açı kameraya geçip yeni bir kayıt daha yapıyorum. Aferin sana Xiaomi.

Telefonumdan memnunum yanlış anlaşılmasın. O zamanın amiral gemisi mi9'a çok benzer bir telefon. Şimdiki lite'lar gibi kırpık değil. Şarj, ekran, performans falan güzel. Ama böyle sinir bozucu ve aslında kolayca halledilebilecek şeyler yüzünden kulllanım zevki düşüyor. 2 senedir bir sürü güncelleme geldi ve hiç birinde ümitlenmedim bile çünkü biliyorum ki bu tarz şeyler sonradan eklenmez. Markanın vizyonunda olması lazım. Ultra geniş kameraya gece modu bile getirmediler o kadar güncellemeyle. Note 10 Pro'da da gece modu yok. Gcam falan da herkes uğraşamaz ve Xiaomi'ler gcam'de en az stabil çalışan markalardan biri zaten. Root falan yapıp bazı fixler yükleyince biraz kendine geliyor sadece.

Kısacası telefonumdan memnun olmama rağmen bir daha Xiaomi almayı düşünmüyorum. Mantalitesi düşük markalar gün gelip pişman ediyor insanı. O kadar düşünceli, özellikli telefonlar yapan LG kaybolup gitti ve piyasa Xiaomi gibi markalara kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 1 Ağustos 2021; 22:37:17 >

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt

Noktasına kadar katılıyorum hocam yorumunuza. Ben de mi note3 kullanıyorum ve şu an çıkardığı telefonların kullandığım telefondan aman aman bir artısı yok. Dediğiniz gibi a52 bile daha tercih edilebilir duruyor. Hatta edilmeli de daha mantıklı bir seçenek olur. Şu an ihtiyacım yok ama ihtiyaç hasıl olursa s20 fe veya en kötü a52 alabilirim gibi duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aradaakro bulanık bende sizdese olemi

• bu mu, poco x3 pro mu ?

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    hangisini alırsan al yarısı devlete,afganlara Suriyelilere maaş ödicez

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

o zaman yoldan bi afgan çevirip sorayim.

telefon günah deyip elimizi kesmezse tabi.

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    günahmı cep telefonunu en çok suriyeliler ve afganlar kullanıyor,adamlar cep telefonu ve üremek için gelmiş zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

Tamam da bunun konuyla ne alakası var?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.