Şimdi Ara

Xiaomi Redmi Note 8 Pro [ANAKONU] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.553
Cevap
241
Favori
1.113.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Xiaomi Redmi Note 8 Pro [ANAKONU]

• Xiaomi tr garantili üstelik

• emocan21 kullanıcısına yanıt
    Fiyat degisti aninda.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozay06

İlk çıktığından beri Redmi Note 7 4/64 kullanıyorum

İki cihazı kullanıp karşılaştıracak olan var mı?
    Ben her ikisinide kullandım şu anda Note 8 pro var bundan evvelki telefonum note 7 idi.
    Bana sorarsan hiç değiştirmene gerek yok çünkü Note 7'de Google kamera rahatlıkla yükleyip kullanabiliyorsun çok güzel resimler çekebiliyorsun bunun işlemcisinden dolayı geliştiriciler pek bir işlem yapamıyor. Redmi note 7 min bataryasıda çok iyi 8 saat ekran süresi alınabiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amoled ekran daha parlak ve canlı renkler sunar. IPS LCD ekranın beyaz ışık tonlaması daha fazla olduğu için daha az parlak ama netlik daha iyidir ve gözü fazla yormadığı için okumak daha keyiflidir. Renkler daha mat ama keskin ve nettir. Yalnız amoled ekranlarda karanlık mod vs. ve siyah tonlama arka planda bir tık daha iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xsw -- 16 Ekim 2019; 22:17:8 >
  • xsw X kullanıcısına yanıt
    Yorumlarına sonuna kadar katılıyorum, amoled fotoğraflarda daha canlı göstersede sanki biraz kandırıyor bizi. IPS ekran sevdiğime emin oldum ancak benim gözlerim biraz garip, pikselleri 500 ppi a kadar görebiliyorum. Acaba note 8 pro da pikseller beni üzer mi?

• Xiaomi Redmi Note 8 Pro [ANAKONU]

Redmi note 8 pro 128gb xiaomi tr garanti 2.750 TL olmuş afedersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emocan21 -- 16 Ekim 2019; 22:34:8 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emocan21 -- 16 Ekim 2019; 22:34:29 >
  • Alan aldı 2.475 TL den sanırım anlık indirim olmuştu

• emocan21 kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla böyle durumlarda satışı iptal edip iade yapıyorlar

• Olabilir almak için 11.11 bekliyorum

• Evet eskiden Amoled beyaz ışık tonlaması LCD kadar iyi değildi biraz sarımsı gibiydi hatırlıyorum ama Samsung Galaxy S7'den sonra filtre vs. ile bu sorunu çözdü diye hatırlıyorum. Amoled de renklerin canlı bize görünmesi her bir pikselin ayrı ayrı tek başına bağımsız çalışıyor olması ve bu yüzden kendini kendini ayarlayabiliyor olması ekranı kullanırken siyah olarak gösterilmesi gereken alanların arka kısmında bulunan LED’ler kapatılarak enerji harcanmıyor ve %20'ye varan tasarrufu sağlanıyor. Bu yüzden daha az enerji tüketiyor bu da bataryanın daha geç bitmesi demek. Fakat IPS LCD ise ekranın parlaklığını sağlayan pikseller her durumda açık kalmak zorunda olduğundan daha fazla enerji harcıyor. Amoled beyaz dengesinin dışında hala LCD kadar keskin bir görüntü vermiyor. Ama diğer renkler olduğundan daha canlı ve keskin göründüğünden bizi bu nokta da biraz kandırıyor olabilir katılıyorum. Birde amoled ekran daha esnek ve ince olduğundan kolay bukulebiliyor ama ekranda uzun süre kalan görüntülerde bazı iz ve lekeler dalgalanmalar oluşabiliyordu LCD ekranlarda böyle bir sorun yok. Sonuçta beyaz renk tonlaması IPS LCD'de daha iyidir diyebiliriz. Siyah renk tonlaması da Amoled de daha iyidir. Zaten Note 8 Pro açılırken panelin hafif grimsi olması tam siyah olmaması dikkatinizi çekmiştir işte bu yüzden kaynaklanıyor. Samsung’un üreticisi olduğu AMOLED, daha iyi parlaklık ve daha iyi siyah renk sunar. Ayrıca daha ince ve diğer LCD lerede göre daha esnektir. Ancak beyaz rengi sarıya yakın verir. Beyaz ve siyah renkdeki problem şudur; ekranlarda tüm renkler kırmızı-yeşil-mavi (red-green-blue) renklerinden oluşturulur. Beyazı elde etmek için piksel içindeki üç rengin de tamamen ışıklanması gerekir. Siyahta ise tersine söndürülmesi gerekiyor. IPS ekranlarda siyahı elde etmek için piksel içindeki tüm renkler kapatılsa bile arka ışık sürekli yandığı için tam siyah yada karanlık elde edilememiş olur. Aslında LCD panellerin tam siyah renkte olması sebebi de budur. AMOLED ekranların beyazı iyi verememesini sebebi olarak, gerçek renkleri tam veremediğinden olabileceği düşünüyorum. Bundan dolay üç renk birleşip tam beyazı veremiyor. Ancak AMOLED siyahta tüm ışığı kapattığı için çok iyi veriyor. Açıklaması bu şekilde. (Bazı kısımlar alıntıdır bilgi vermek amaçlı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xsw -- 5 Aralık 2019; 10:53:16 >

• Holy-Ghost kullanıcısına yanıt
    Bende 6s plustan geçecem. Mtk skorları iyi ama snapdragon varken tercih etmezdim. Snapdragon 730 lu mi 9t daha hoşuma gidiyor. Hem daha şık hemde boyutları daha iyi. Realme 3 prodan note 8 proya geçtiğimde nfc dışında bir fark hissedeceğimi düşünmüyorum. 2 gb ram, nfc(hiç kullanmadım) biraz daha iyi işlemci için 700-750 lira fazla vermeye değmez.

• Bende Note 8 Pro ile Mi 9T arasında kalmıştım ama 128 GB hafıza istiyordum biraz da o yüzden Note 8'e yöneldim diyebilirim. Bir de şu üstte açılıp kapanan kamera aklımı karıştırdı çok defa test edilmiş ama bilemedim. Yoksa Mi9T estetik açıdan ve işlemcisi çok iyi cihaz. 730 tartışılmaz. Note 8 biraz daha fiyat performans telefonu 128GB hafıza 64 MP kamera 6 GB ram nfc 4500 mah pil vs. Evet fiyat konusunda haklısınız Realme 3 Pro da tercih edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xsw -- 16 Ekim 2019; 23:53:27 >
  • xsw X kullanıcısına yanıt
    128 gb olanı 2700 civarındaydı. n11 den %10 indirim kuponu aldım. realme 3 pro 1575 liraya geliyor fiyatı değişmezse. 64 gb note 8 pro ise 225 indirim kuponuyla 2275 e geliyor. Arada ciddi fark var. Biraz daha uygun olsa düşünebilirdim. Aradaki farka çokta değeceğini düşünmüyorum. Ben olsaydım sırf snapdragon 730 ve tasarımından ötürü mi 9t alırdım. Aradan yıllar geçse de tasarımıyla eskimeyecek bir cihaz :)

Ek olarak neden yeşil rengini getirmemişler? siyah ve beyaz çok sıradan artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 17 Ekim 2019; 3:9:40 >
  • Bu firma da suyunu çıkardı artık,daha bu yaz başında note 7 aldık seri üretim cihaz piyasaya sürüyor.Note 7ye bir kaç değişiklik yap yeni cihaz adıyla satışa sun.Sanirsin daha önce bu durumları yoktu.Sanirim markayı terketme zamanı geliyor,göz göre göre aldığımız cihazların değeri bu kadar hiç edilmez.

• HB'de yeşil rengi mevcut ben aldığımda yoktu. Migros'da sadece mineral gri vardı onu aldım. Evet yeşil de tercih edilebilir sıradışı duruyor.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.