Bende direkt takınca bunu yapıyor. Kendiliğinden mi çözüldü peki? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Xiaomi Redmi Note 9 Pro [ANA KONU] (195. sayfa)
-
-
TR yazılımından avrupa yazılımına geçiş yaptım , belirli bir süre kullandım bidaha hiç yapmadı , şuan kutusunda duruyor kullanmıyorum. Sizdeki sorun donanımsal da olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DADAŞ33 -- 25 Eylül 2024; 12:1:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet hocam donanımsal olabilir çünkü bi ufak su sıçratmıştım :) neyse mi'ye götürüp bi baktırıcam artık teşekkür ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sarj board arızası vardır değiştirilirse düzelir. Type C portu ve kulaklık girişinin olduğu ufak bir anakart aşağıda.. Ucuz bir parça ama servis ücretiyle biraz maliyetli olabilir.. Bu cihazlarda bu sorun çok oluyor. Bende de olmuştu ve birkaç ay önce değiştirdim. Sorunsuz devam ediyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Ocak 2025; 12:11:38 > -
Hocam evet o tarz bir arıza olabilir ama bu sorunu yaşadığım dönem bir akşam sinirlenip birden fazla kez şarj soketini takıp çıkardım takıp çıkardım sonra kendine geldi. O günden beri büyük bir problem yaşamadım ama artık pili de 1 günü çok zor çıkarıyor. Yanlış hatırlamıyorsam alalı 4 sene oldu yaptığımla alakası yoktur herhalde diye düşünüyorum.
-
Sarj soketinde gevşeklik de olabilir benimkinde kablo masanın üstünde telefonu oynatınca kendi kendine çıkabiliyordu eski telefonlarda o girişler zamanla yalama oluyor zaten
Bu telefonlarda orjinal parça bulmak mümkün degil kendi servisinde varsa onu bilemiyorum ama servis dışında orjinal bulunmuyor fakat yan sanayi parçalar, orjinallerinden daha iyi ekranlarda bile böyle orjinal ekranlar ghost screen ve ghost tıklama yaparken üst kalite yan sanayilerde sorun çıkmıyor fakat hangi parçanın ne kalitede oldugunu bizim kullanıcı olarak bilmemiz mümkün değil onu telefon tamircileri bilip ona göre parça kullanıyorlar.
Mesela benim cihazda tamir yapılırken kullanılan şarj board'un 3,5 kulaklık sesi orjinalden çok daha yüksek ve eskisi cihazı şarj ederken, genellikle düşük ve çok değişken amperler kullanırdı, fakat yenisi daha az değişken ve daha kararlı bir şekilde şarj ediyor..
Özetle size özel olarak yazmıyorum ama bazı kullanıcılar, kafalarına göre yan sanayi parça alıp kendileri değiştirmeye çalışıyorlar ve çöp kalitede yan sanayi parçalar satın alıyorlar cihazlar düzelmiyor sağlam bir tamirci bulup ona cihazı vereceksiniz sorun çıkmaz redmi ve xiaomilerde bu durum böyle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Ocak 2025; 17:24:54 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X