Şimdi Ara

Xiaomi Redmi Note 9 Pro vs Samsung Galaxy M31

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
3.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Babama telefon alacağım ancak bu iki telefon arasında kaldım. Oyun oynamaz youtube'da video izler, internette haber okur ve televizyon izler. Kamerası ve oyun performansı hiç önemli değil. Pilinden dolayı m31 avantajlı geliyor ancak amoled olması da korkutuyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba amoled olması neden korkutuyor anlamadım. amoled ekran daha iyi karşılaştırmalara baktığım kadarıyla. bende baktım bu iki telefona ama o fiyat farkına değmeyecek gibi. bi de babam illa samsung istiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noche34

merhaba amoled olması neden korkutuyor anlamadım. amoled ekran daha iyi karşılaştırmalara baktığım kadarıyla. bende baktım bu iki telefona ama o fiyat farkına değmeyecek gibi. bi de babam illa samsung istiyor.
    Amoled yanığı oluyor hocam. Note fe var bende. Cihazımda çok fazla amoled yanığı var

• Ben de ikisi arasında kaldım ve tam da buna bakmak için foruma gelmiştim ki konuyu gördüm.

Ben biraz araştırdım; karşılaştırma sitelerinden baktım ve Youtube'da inceleme videosu izledim, bunlara göre:

Redmi Note 9 Pro'nun işlemcisi yüksek puan alıyor. Oyun performansı isteyenler için bu telefonun daha iyi olacağı sanırım kesin. O yüzden oyuncular direkt bunu alsın demek galiba yanlış olmaz.

Kamerada her ikisinin de farklı modlarda birbirine üstünlük sağladığı yerler var anladığım kadarıyla.
    Kameraya çok takıntılı olmayan birinin farkları çok ayırt edebileceğini ve önemseyeceğini sanmıyorum.
    Bunun yanında şunun kamerası bariz çok daha iyi diyemiyoruz sanırım.

Samsung M31'in bataryası 6000 mah.
    Sadece sosyal medya; Whatsapp, Twitter, Instagram, Youtube için çok uzun kullanım süresi vereceğini düşünüyorum.
    Bir incelemede; 15 dakika Youtube videosu izlemek şarjı %1 azalttı dedi. Bu bence çok iyi bir rakam.

(Oyuncular için not: 10 dakika PUBG oynamış ve %3 azalmış M31'in şarjı.)

6000 mah olunca batarya, tabii şarj etme süresi de uzun oluyor.
    İnceleme videosunda, 1 saatte %44 şarj olduğunu söyledi.
    %100 için 2 saati geçer ve hatta belki de 3'e kadar gider duruma göre.
    Bunu şöyle düşündüm; rutin kullanımda 1 tam günü rahat çıkaracak telefon zaten hatta 2. günü de görür deniyor, akşam uyurken şarja takarım ve sabaha kadar şarj tam dolar ve çok sorun olmaz genel olarak.

Benim mesela oyunlarla falan işim hiç yok. Sadece sosyal medya uygulamalarında vakit geçiririm. Bu yüzden işlemci konusunda vs. Redmi Note 9 Pro daha iyi olsa da M31 seçmek bana mantıklı geliyor.
    (Senin de baban bu şekilde kullanacağı için bence onun için de bu daha iyi olur. Bir de yaşlılar Çin telefonlarını sevmiyor, Samsung'a daha güven duyuyorlar.)

Sar değerinde M31 açık ara daha iyi. Sar değeri düşük.

M31'in ekranının amoled olmasının sıkıntı olduğu söyleniyor.
    Yanma olayları varmış. Bu yanmalar telefonu zorlayınca (oyun vs?) mı daha çok oluyor bilmiyorum.
    Amoled ekran renkleri daha güzel gösterse de yanma sıkıntısı olması şimdilik eksi bir yan gibi görünüyor.
    Ancak mesela bu yanma hangi durumlarda çıkıyor onu tam olarak bilsek karar vermek daha rahat olur. Bizim gibi sadece basit sosyal medya (Whatsapp, Twitter, Instagram, Youtube gir çık) kullanımında böyle bir yanma tehlikesi var mı mesela.
    Yoksa yanma meselesi tamamen şans mı, onu öğrenmek gerek.

Bu amoled ekranların doğası gereği mesela her şeyi gece modunda kullanırsak (telefonun kendi arayüzünün de gece modu varmış + uygulamaların gece modları) batarya süresinin daha da uzaması gerek mantıken. O da artı bir özellik diye düşünebiliriz.

ÖZET:
    1. Oyuncular Note 9 Pro'ya yönelmeli performans için sanırım.
    2. Sadece sosyal medya kullanımı için M31 çok elverişli görünüyor, bu batarya saatlerce götürür.
    *Amoledlerin yanması büyük bir problemse M31'den vazgeçirebilecek bir unsur olabilir. Onu bilmiyorum tam.

Performans olarak Redmi Note 9 Pro öne çıkıyor teknik özellikleri sebebiyle.
    Ancak kişisel kullanım tercihleri devreye girerse (sadece sosyal medya) Samsung M31 öne çıkıyor yüksek bataryası sebebiyle.

Hala araştırıyorum; tam karar vermedim ama benim için kısa araştırmaların sonucu bu.
    Fikri olanlar yazarsa netleştiririz beraber. Özellikle de şu amoledlerin yanma sorunu hakkında.

Edit: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ala -- 23 Ağustos 2020; 19:21:48 >

• ala kullanıcısına yanıt
    Hocam genelde whatsapp gibi uygulamalardan dolayı yanma oluyor. Çünkü sabit duran yerler yanıyor. Benim ekranımda WhatsApp ın butonları gözüküyor gölge olarak

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    2020 de çıkmış bi telefonda böyle sorunlar oluyor mu hala.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: noche34

2020 de çıkmış bi telefonda böyle sorunlar oluyor mu hala.
    Olur hocam amoled in kaderi bu maalesef. Mümkün olduğunca otomatik parlaklıkta kullanmak gerek ve uzun süre boyunca ekran sabit aynı görüntüde kalmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 24 Ağustos 2020; 12:49:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    REDMİ NOTE 10 PRO TR CİHAZI
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bende M31 in bir alt modeli olan M30s kullanıyorum. Batarya konusunda yorumları okumuşsunuzdur bende çok memnunum. Hatta bazen 3.gün şarja taktığım oluyor cihazı kullanımıma göre.

Amoled sıkıntılı olur diyen arkadaşlar için şöyle anlatayım. Yani siz bütün gün hatta haftalar, aylarca cihazı full parlaklıkta güneş altında kullanırsanız o ekranın yanması gayet doğal. Bende ara ara arttırıp, azaltıyorum ortamın ışığına göre. Görebildiğim yerde kısıyorum, göremediğim yerde açıyorum. Hatta bazen dışarı çıktığımda göremeyip sonuna kadar açtığımda oluyor ama saatlerce bu şekilde kullanmanın zarar vereceğini bildiğimden sürekli bu halde kullanmıyorum. Bunun için otomatik ekran parlaklığı açılabilir. Böyle kullandığınız sürece bir sıkıntı yaşamazsınız.

Amoled ekranlı cihaz daha öncede kullandım hiç yanma yaşamadım. Amoled ekranlar baktığınızda en pahalı ve en kaliteli panel türü. Amoled ekranlar, Ips lcd ekranlara göre renkleri daha canlı, pil ile daha verimli çalışıp lcd kadar bataryayı sömürmez, özellikle dark mod kullanıldığında. Teknolojik alet kullanıyoruz siz bütün gün full parlaklıkta telefonla takılıyorsanız o ekranı yakarsınız. Hatta bunun için ekran parlaklık ayarında en sona kadar çekince uyarı veriyor uzun şekilde kullanmamamız için. Yani demem o ki olurda bir gün babalarınıza bu cihazı alırda full parlaklıkta saatlerce okey oynarsa o okey taşlarının ekranda kalması gayet normal. Ips lcd panellerde de bakarsanız ghost screen olayı var. Yani siz cihazı hor kullanmadığınız sürece (ki ekran en önemli faktör burada) ekran falan yanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_23 -- 25 Ağustos 2020; 7:19:25 >

• oyun falan da oynamayacaksa samsung daha mantıklı olur
  • https://www.epey.com/akilli-telefonlar/karsilastir/420165-428494/samsung-galaxy-m31_redmi-note-9-pro/
    Aradaki fiyat farkida var m31 128gb 2800tl
    Note 9 pro 128gb 3170tl
    2 si arasinda gidip geliyorum 😊 karar veremedim

• quote:

Orijinalden alıntı: bsm248

https://www.epey.com/akilli-telefonlar/karsilastir/420165-428494/samsung-galaxy-m31_redmi-note-9-pro/
    Aradaki fiyat farkida var m31 128gb 2800tl
    Note 9 pro 128gb 3170tl
    2 si arasinda gidip geliyorum 😊 karar veremedim
    redmi kamera toz doluyor diyorlar m31 aldım ben.
  • Bu segmentte cidden her konuda iyi bir telefon yok. Üstüne birinin iyi dediğine başkası kötü diyor. Kafalar karışık. Ben de anneme telefon bakıyorum hangisini alacağımı şaşırdım. Xiaomi kullanıyorum ama Note 9 serisindeki tozlanma ve yazılım sorunlardan bahsedenler var. Ancak çok memnun olanlar da var. Çok satmış bir telefon.

p40 lite güzel ancak onun da google servisleri yok kendi marketi var. Sanırım tam oturmuş değil.

Annemin şu an kullandığı Note Edge de uzun süredir hayalet ekran vardı. Son zamanlarda dikey çizgiler oluştu. Açıkçası ben de amoled ekranları güzel bulsam da IPS'ler daha sorunsuz gibi geliyor. Tabi 2 sene içinde telefon değiştiriyorsanız sıkıntı olmayabilir sizin için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.