Şimdi Ara

Xiaomi resmen açıkladı: MIUI gidiyor, HyperOS geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xiaomi'nin kurucusu ve CEO'su Lei Jun, kişisel sosyal medya hesabında önemli bir açıklama yaparak MIUI yazılımının yerini alacak HyperOS adlı yeni bir işletim sistemi geliştirdiklerini duyurdu. Deneyimli yönetici bu gelişmeyi şirketi için "tarihi bir an" olarak nitelendirdi.

Ayrıca Bkz.Microsoft, yeni Windows özelliklerini sızdıranları Insider programından atıyor

Her ne kadar işletim sistemi olarak lanse edilse de tamamen yeni bir Android tabanlı sistemden bahsediyoruz. HyperOS ilk olarak yakında piyasaya sürülecek Xiaomi 14 serisi akıllı telefonlarda yer alacak. Daha sonrasında ise kademeli olarak dünya genelindeki diğer cihazlara dağıtılacak.

Xiaomi'ye göre işletim sistemi üzerindeki çalışmalar 2017 yılında başladı. HyperOS akıllı telefonların yanı sıra akıllı ev cihazları ve otomobiller de dahil olmak üzere ekosistemin tüm ürünlerinin temelini oluşturacak. Daha önce MiOS olarak tanıtılacağı söyleniyordu ancak şirket duyurudan önce isim değişikliği yapmış görünüyor.

HarmonyOS gibi bir Android çatalı

Platformun mimarisi, Android'in büyük ölçüde değiştirilmiş bir versiyonunu ve aynı zamanda IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazları için özel olarak geliştirilen Vela sisteminin yeteneklerini bir araya getiriyor. Yeni işletim sistemi tüm ürün ekosistemini birleştirecek ve kullanıcıların cihazlarını kontrol etmelerini ve yönetmelerini kolaylaştıracak.

Huawei de birkaç yıl önce benzer bir yol izleyerek HarmonyOS adlı Android çatalını piyasaya sürmüştü. Çok çeşitli cihazlarda kullanılmak üzere tasarlanmış evrensel bir işletim sistemi olarak tanımlanan HyperOS'un neler vaat ettiğini Ekim sonu ya da Kasım ayında yapılması beklen Xiaomi 14 lansmanında öğreneceğiz.

• Yeni arayüzle reklama mı boğacaklar xiaomi severleri yine.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Harmony os şimdilik Android çatalı.İlerleyen zamanlarda kendi sistemine geçecektir.

Umarım Xiaomi de aynı şeyi yapar.

• Kurtar şu MIUI belasında da alalım telefonları

• Tamam işte android. Ne zorluyorsun ki etiketi. zartOS da olsa zurtOS da olsa A N D R O I D işte kardeşim 😂

• YakopsObiWan kullanıcısına yanıt

• Söyle os mos çıkarıp bide fanatikleri hayır android değil ayrı bir işletim sistemi diyorlar ya kahkaha atıyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Wjéasz kullanıcısına yanıt
    MIUI androidde ki en iyi arayüzlerden biri. bloatware kısmı dısında onu da temizleyip geçebiliyorsun bi nebze.

güncel telefonum stock androide yakın UI kullanıyor ve bomboş, google appslerin cogu işe yaramaz, eksik, MIUI da kullandığım özelliklerin cogu yok ya da yeni yeni gelicek sözde. baya yarım telefon gibi MIUI sonrası. mi applerin o ince detayları vs hiç biri yok.

• tabi android tabanlı işletim sistemiyse yeni diyemeyiz ancak yeni arayüz denir:)

• Görelim bakalım diğer android arayüzlerinden neler araklayacak xiaomi genelde bütün arayüzlerden bir şeyler araklayıp kendi işletim sistemine dahil eden hırsız bir sistem xiaomi olarak bilinir xiaomi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BugOS olmasın o?

• "Nesnelerin interneti" Kelimelerini okuyup duyunca bir tek benim mi akordum bozuluyor :) ne anlamsız bir kelime takımı arkadaş. Beynimin Fatal Error verdiği anlamlandırılamayan durumlardan birisi haline geliyor...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hafif, reklamsız ve stabil olan bir yazılımla gelirlerse imajlarını düzeltirler. Kaliteli parçalar da kullandıkları zaman süper olur.

• O kadar kolaymı geçmek normalde android üzerinde bile yasaklılar android eski bir sürümünün cekirdeğini kullanıyorlar kolay olsa onu kullanmak zorunda kalmazlardı

• zdniz Z kullanıcısına yanıt

Kendi yazılımını(OS+Çekirdek,vs) yazacak hocam hepsi bu kadar.Huawei gibi bir şirkete zor değildir inanın.Ancak bir süre Android uygulamalarına destek vermek zorunda kalacaktır yani mesela Windows 11’in çalışma biçimi gibi olacaktır.

• Rajeesh kullanıcısına yanıt

En çöp arayüz stabillik yok reklamlar vs

• Allah Xiaomi kullanıcılarına sabır versin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu bunu bilmem cihazları artık çok pahalı ve çoğu yazılımsal özellikleri vermiyorlar cihazlarında usb 3 veya 3.2 zaten koymuyorlar display port desteği yok son çıkan seriyi bilmiyorum samsung bunları daha micro usb ghirişindeyken veriyordu ön kamera 2-4k oysa cihazlar destekliyor örneğin poco f2 pro tüm kameralar 8k 30fps ana kamera 8k 60 fpsde kayıt yapabiliyor görüntü kalitesi tartışılır diğer cihazlar karşısında sonuçta dönemin fiyat performans cihazı kamerada tepeye oynamıyordu ama o kareyi yakalıyor mu yakalıyor daha kaliteli sensör ve mercek ile daha iyi görüntü yakalardı oradı ayrı konu

Umarım işletim sistemi iyi olur ve reklamları kaldırırlar da biz kapatmak için uğraşmayız ve donanımı son çıkan teknolojilerden kullanırlar ve yazılımsal olarak herşeyi verirler

• reklam olmassa iyi olur mui cok kotu ve buglarlar dolu ve guncellemeler cok sorun cikartiyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.