Şimdi Ara

Xiaomi telefonlarda artık bootloader kilidi açılamayacak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
2
Favori
3.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sistemini açık tutarsan hem senden faydalanırlar hem de çöp derler. yıllardır kullanıcı faydasını düşündün yine kıymetin bilinmedi. zararın neresinden dönersen kardır. iyi yapmışlar tebrik ederim.

işsiz fırsatçı kaçakçı telefoncular da vatandaşın kanını emmekten vazgeçip kendine yeni bir meslek edinir artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnsnc -- 7 Ekim 2024; 13:22:0 >
  • isimsiz55_55 İ kullanıcısına yanıt

cöp gercekten eskiden bunun fanboyları da cok olurdu, böyle cöp möp yazınca, sağdan soldan kafalarını cıkartıp, ne diğon leeeee falan derlerdi.. simdi yok olmuslar..  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 7 Ekim 2024; 13:34:9 >
  • Kendileri bilir. İmei atilamadigi için son telefonu 23 ultra almistim. Bu sefer de bu mevzu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam gibi globale de gelse özellikler bizde kullanırız daha reklam eklemek için uğraşıyor herifler eu rom kurdum fıstık gibi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Çin romu en stabili ben eu kullanıyorum globalden daha stabil

• Cmhrsfk kullanıcısına yanıt
    Aynen 🤣

• Berk 4406 B kullanıcısına yanıt

Sonucta MIUI tabanlı üretici yazılımının optimize edilmis hali

• xiaomi 15 alcaktım ben şimdi ne alcam samsunga mı geçeceğiz ya :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeen Z kullanıcısına yanıt

samsung al

• vivo x200 pro mini ve oppo find x8 gelirse onlara bak

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Öncelikle Xiaomi de ciddi şekilde google (ABD) yaptırımları altında ezilen bir şirket.

Ben de bu sebepten Xioami cihazımın bootloader kilidini Xiaomi'nin belirlediği kurallara uygun olarak kırmak zorunda kaldım. Bu kuralların birincisi bir uygulama ile bootloader kildinin kaldırılmasını istemek. Bu istekten sonra istisnasız bir haftalık bekleyiş geliyor ve o haftanın bitimi, son saat, son dakikadan sonra telefonunuz kırılabilir oluyor.

Ben bootloader kilidini kaldırdıktan sonra aynı rom'un Türkiye yada AB için üretilmiş sürümü değil de Endonezya için üretilmiş sürümünü kurdum.

Çünkü ABD baskısı heryerde. AB olsun Türkiye olsun telefon konuşmalarını kaydetmek yasak. Fakat Endonezya'da romlarında serbest. Artı onlarca esneklik ve saire Endonezya rom'larda mevcut. Ben neden ABD'nin AB üzerindeki baskısı ile ürettirdiği android romları kullanmak zorundayım ki. Nasıl olsa konuşma kayıtları delil sayılmıyor. Ama o konuşma kayıtları benim not alacağım yüzlerce şey için kolaylık sayılıyor. Kırılmaya izin vermeyen ve ABD despotluğuna da meydan okuyamayan şirket tam da ABD'nin istediği gibi ufak yavaş piyasadan silinmeye mahkumdur. Ya da HUAWEI gibi kendi sistemini yazmalıdır.

• Yeşilmişik kullanıcısına yanıt

Hocam her ne kadar delil sayılmasa da haberleşmenin gizliliğine olası ihlalden dolayı sıkıntı, onu da atlamayalım.

ROM'dan ziyade aslında CSC code değiştirme meselesi. O dosyada ülkeye özgü ayarlar oluyor. Bunu değiştirmek için de bootloader kilidi açma zorunluluğu olmayabilir (Ki Global versiyonsa)

Bari onu değiştirmeye engel olmasınlar yeter

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Ama olması gereken halı ve çok güzel askında miuı yani hyper os ama global ciddi manada rezil gereksiz şeyler dolu Google arama gibi saçmalıklar var reklam sıkıntı ben sırf o gıcık ediyor diye geçtim telefondan dosya çekiyorum reklam da geliyor şaka gibi

• Yeşilmişik kullanıcısına yanıt
    Endonezya romu nasıl eu ya göre + ları neler pil nasıl gidiyor

Valla 5-6 sene oldu Endonezya rom'a geçeli. EU ve TR romları unuttum. Bana göre aklımda kalan artılar mesajlar, telefon tuşları arayüzü tema ile değişebiliyor. Her telefon görüşmesi kaydediliyor. Fontlar değiştirilebiliyor falan. Sanırım EU rom'da da fontlar değişiyor artık. Fazla birşey kalmadı aklımda. Pil kullanımı konusunda ise sıfır kıyas bilgim var. Benden bu kadar.

• Türkiye'de satışların çakılır. ..... atılamayan telefonu kimse almaz

• Küresel çapta büyüklüğe ulaşan her marka belli bir saçmalama evresine giriyor. Xiaomi de bu evreden geçiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çokta tın ya. Ya sen kimsin? Oradan buradan parça alıp toplayıp uyduruk bir yazılımla satıyorsun. Yaptığın telefonlarda mutlaka birşeyler eksik oluyor. Sensörlerin hep sorunlu, yazılım hiçbir zaman düzgün olmadı. Telefonun birine düzgün işlemci koyar tek hoparlör koyup berbat eder. Ötekine 2 hoparlör koyar işlemcisi taş devrinden kalma. 3,5 mm jack koymaz. Ekran desen eşek kadar şöyle düzgün bir kompakt telefon çıkarmaz. Note 13 alacaktım da 3-4 modeli var hepsinde birşeyler eksik.

Zaten şu imei atılmasın diye rsa kilidi koyduklarında gıcık olmuştum. Yazılımına falan niye karışıyorsun? Yurtdışı alıp bir yazılımla imei atılıyordu onu da bozdun. Bunun yüzünden gittim tecno aldım. Tamam bu telefonda dandik ama ucuz ve yazılımla imei atılıyor. Xiaomi sen samsung değilsin iphone değilsin neyin havasındasın? Telefonların ucuz da değil ki derdin çekilsin.

Globali rootlayıp debloat ederek kendin de benzer rom olusturabilirsin EU rom gibi seyler ücüncü parti rom oldugu icin kesin konusamayız ama güvenlik riski de icerebilir. Tabii buradaki EU'dan kastım, offical EU degil EU rom isminde offical olmayan bir ROM da var.. Cin romu tabanlıydı ismi EU fakat Xiaomi'nin avrupa icin olusturdugu EU'dan farklıydı..

Ayrıca bu xiaomi telefonlara rom atarken hard brick riski de var yanlıs bir sey yapınca cihaz kolaylıkla ucabiliyor, hatırladıgım kadarıyla, böyle bir ucma durumunda, cihazı tekrar ayağa kaldırmak icin özel bir yetkili hesap falan gerektiriyordu, Samsung'da böyle bir yetkili hesap ve izin falan gibi seyler yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 8 Ekim 2024; 7:23:49 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.