< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Xiaomi telefonlarda artık bootloader kilidi açılamayacak (2. sayfa)
-
-
kacak telefonlara imei atanlarin gozleri yasli
-
Zaten imei atma devri yıllardır bitti xiaomilerde, adamlar telefonu açıp lehim atıyor ve millet buna rağmen alıyordu.
Neyse zaten bitsin gitsin istiyorum şöyle yalan firmalar, millet gitsin biraz daha versin kaliteli birşeyler alsın
-
2023'te dünya çapında 150 milyon telefon satmışlar. Apple ile kafa kafaya gidiyor. Sence bu insanların yüzde kaçı root, bootloader falan biliyor? Türkiye'deki imeici tayfayı hariç tutsan telefonuna bu müdahaleleri yapanlar sandığın kadar fazla değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kendi kaybeder. İnsanlar keyfi için xiaomi almıyor sonuçta.
-
Ben root vs yıllardır kullanmıyorum. Ama google arama ve sms uygulamasını sevmediğim ve otomatik aramada ses kaydı için endonezya orjinal romunu kullanıyorum. Bu seçimi bana bırakacaksa buyursun kapatsın.
-
Samsung satışları patlar. Samsung buna sevindi 😀
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bu yorumla birlikte aklıma istemsizce Ceza'dan Fark Var eseri geldi:
"Android'ler özgürlük, barış demekti, n'oldu?
Xiaomi Pekin'de bu kuralı bozdu"
ChatGPT tamamladı sonra:
ROM'lar alemindeyim, kimse root atmamış
Sordum, bootloader'ı bile unlocklamamış
Korkular dolmuş, herkes Stock ROM’a sıkışmış
Custom ROM geliştiricileri, forumları karışmış
Sanki herkes bootloop’a girmiş, recovery yok, hard brick
EDL modda bile kaldım bazen, çok zorlandım
Kırmak istediğimde bootloader’ı, umut kalmadı
Fakat sabrımsa farkımız, herkesin çekildiği saf bu
Gönlüm kernel editlemek ister, yoruldum zaten
Çelimsiz cihazları root’a alıp brick korkusuyla savaşmaktan
Bloatware’lerle dolu sistem, gereksiz modüllerle boğulmuş
Log’lardan okunur ne kim flash’lamış, niyet ne? (hayt)
Or’da geliştirici yok mu? Hadi biraz kod ver
Bur'da sıkıldım, dosyayı pushla, ver shell
Eninde sonunda buluşacağız GitHub’da
Şimdilik benden bu kadar, stabil bu mesafe
Fark var, stock ROM’la custom ROM arasında büyük bir
Fark var, fastboot’la EDL arasında kocaman bir
Fark var, brick’le recovery arasında ince bir
Fark var, açıkla kapalı kaynak arasında duran
Havaya gir, kernel’i root’la iyice
Ben yorulmam, konsolda sabrım bol, Magisk
Sahnede kodlarken geçiririm saatler
EDL moddan kurtulur, cihaz açılır o an
Gözünü kapat ve dinle ADB log’larını
%100 stabil ve temiz, güvenle ilerler bur'da
Gönlünü sen hoş tut, performans garanti
Boşluklar dolar, yavrum, biz boşuna mı root’ladık?
Ayrılmış forumlar blok blok, thread’ler dolu
Sallandıkça device recovery’e düşer, çoğu hep bootloop
Yeni moda kernel, bizde ise açık kaynak stok
Yanlış yükler firmware, ve vakitsiz brick olur
Android özgürlük, barış demekti, n'oldu?
Xiaomi Pekin'de bu kuralı bozdu
Neyse, bizim işimiz çok, flash’lamak ve test etmek
Dinletmek ve eğlemek gerek, bağış bekler, çünkü bizde
Uzaklaştıkça uzaklaşır, cihazlar kapalı kutulaşır
Ortamlar stabil mi diye sorar, firmware’ler beta’laşır
Saygıysa geliştiricilere, her forumda emeğin şarkısı
Açık kaynaklı projelerde düğümlenen kodlar
Test etmek de şart biraz, cihaz brick olmadan oynanmaz
Her gün root atılmaz ama arada bir flash’lamak farz
Kuruntulardan kurtulmak, logo stuck’ta kalmamak
Yosun tutan bir cihaz değil de ışığı parlayan ROM olmak
Sen sıkma canını, ben bur'dayım her daim
Coşturmak için stabiliteye yer varsa
Geldiğim yerdeyim, elimde kod ve dosyalarım
Elimde açık kernelim ve elimdeki fastboot komutlarıyla
Kaynak: https://chatgpt.com/share/6703fe44-2180-8006-8fa1-7d0ac332da05
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 7 Ekim 2024; 18:30:32 >
-
Bakarız nelere izin veriyor nelere vermiyor. Sonuçta bir tek xiaomi yok değil mi?????? Kendi kaybeder...
-
kötü olmuş zaten isteyen atıyordu root v.s xiaomi de kendisine yapıyor yapacağını.
-
"kacak telefonlara imei atanlarin gozleri yasli"
Eskidendi o
Chimera tool gibi araçlarla yapılıyor o iş. Boot kilidi açık veya kapalı olması farketmiyor. Direnci at, rsa by-pass et bas imei .
Xiaomi'nin bu tutumu yeni değil, geçen seneden beri olan durumdur da DH semalarına haber yeni ulaşmış.
Sırf bu nedenle geçen sene 8 yıllık Xiaomi telefon kullanma geleneğimi sonlandırdım.
Hem android özgürlük diyeceksiniz, Google sırf bu nedenle aosp projesi yürütüp daha geçen hafta android 15'yi geliştiricilere sunacak , yıllardır teşvik verecek project treble üzerinde çalışılacak günün sonunda boot kilidini açtırmayan çinli üreticilerle muhatap olacağız..
Hangi telementry ortaya çıkacak diye korktular acaba ?
Miui rom üzerinde custom rom geliştirenler bilir öyle telementry betikleri vardır ki sistem kazıyamazsın rom çöker.
Küçük küçük pektleyip, çaktırmadan gönderir . Orjinal MIUI kullanınca verilerinin sızmayacağını sanıyor saftirikler
Kendi uygulamasına reklam koyan firma ,arka planda neler yapmaz.
İşte boot kilidini açmak demek aynı zamanda üreticinin ne haltlar yediğini öğrenmek demektir.
Tam tersine boot kilidini kapalı tutandan korkun. Huawei mesela bir 10 yıldır kapalı tutuyor.
Önceden MIUI gibi ömür törpüsüyle uğraşmak yerine , alır aosp çakar,birde üstüne gcam keyfimize bakardık.
Sanki varsayılan olarak açıkmışta öyle güvenlik sorunu oluyormuş gibi yorumlar yapılmış, birisi de yazmışta yazmış"çalıp rom atıp kullanıyorlar " diye.
İşte bizim milletin hastalığı da bu. Bilgisi yok fikri var bunu da yazma gereği duyuyor.
Hem bilgisiz hem cüretkar. Çocuk çocuğun eline geçmiş forum.
Xiaomi'nin kendi romları neyle atılıyor aslan parçası?
Kurduğun aosp rom fw tabanı nereden alıyor? Custom rom için isteniliyor boot kilidini açmak , orjinal rom için basıp geçer onlarca araç var
Siz bu şirketlerin her yasağına alkış tutarsanız daha çok uygulama arası reklam görürsünüz. Gerçi bununla da kalmıyor ya.
Xiaomi gitti red magic geldi benim için. Root atıp magisk uygulamalarını bilmeyen ne olduğunu anlamayana birşey anlatamayiz .
Nubia 'da engel koyarsa başka markalara gireriz sıkıntı yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 7 Ekim 2024; 8:57:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Xiaomi öldü başımız sağolsun.
Haber başlığı xiaomi telefonlar artık satılmayacak olarak da güncellenebilir. Artık anca ucuz olsun alo desin yeter diyen kesime satabilirsin.
-
Kaçakçıya marka fark etmez. Xiaomi gider Tekno infinix gelir ki çoktan geldiler.
Çevremde o kadar xiaomi kullanıp rom atmayan bir sürü adam var. Millet daha rom ne onu bilmiyor bide artık satamayacak diyorsun 😁
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Donanımhaber de scam yapar olmuş. Verdiği kaynağı bir okusaydın bari. ''may''den nasıl bir kesin sonuç çıkarttınız anlamlandıramadım. Ayrıca onun da kaynağına giderseniz sadece bir twitter kullanıcısnın ''yav böyle birşey olabilir'' demesinden geçiyor. İnsanların xiaomi kullanmasının sebebi zaten rom yüklemek. Xiomi bu riske gireceğini düşünmüyorum
-
Evet TR'de tüketici elektroniğine eklenen vergi haddinden fazla, bunu kabul ediyorum. Ancak bu cihazlar ülkeye kaçak geldiğinde durum ne oluyor? Bu durumda zaten Çin'in istediği vergiyi ona vermiş oluyorsun ama TR böyle bir alışverişten bir kuruş bile vergi almamış oluyor. Kaldı ki tam emin değilim ama Irak'tan gelen kaçak cihazlarda Irak hükümetinin eklediği vergi bile ödeniyor olabilir, bu konuda net bilgiye sahip değilim.
Bundan dolayı kaçak cihazları desteklemiyorum. Her ne kadar talep edilen vergi yüksek olsa dahi kaçak yollara başvurduğumuz takdirde kendi ülkemiz hariç diğer aracı ülkelere vergi ödemesi yapmış oluyoruz. Bu durumda zararlı çıkan net TR'dir.
Yanlış mıyım?
Tek kelimeyle rezalet markalar. Ancak bedava verilse kullanırım o iki markayı, Xiaomi bile daha iyi kalıyor yanlarında...
Elinde parmak izi ve pin tanımlanmış bir cihaz var,bootloader kilidi de kapalı.Cihazı ayarlar menüsünden sıfırlayamıyorsun,çünkü kilit ekranı geçemiyorsun.Kapatıp recovery moddan sıfırlıyorsun,evet cihaz fabrika ayarlarına dönüyor.Ama kurulum aşamasında,internet bağlantısı sağlayıp aynı cihazda daha önceden giriş yapılmış bir google hesabıyla tekrar giriş yapmanı istiyor.Ve bunu yapmadıkça cihaz kurulum ekranını aşamıyorsun.Android 12 ve üstündeki telefonların tümünde böyle,alt sürümleri bilemiyorum.Üstelik bazı üreticiler download mode'da ya da recovery esnasında cihazda tanımlı pin varsa cihazı açıp önce bunu kaldırmanızı ve ancak öyle işlem yapabileceğinize dair uyarı da verebiliyorlar.İşte bu mesele çalıntı telefon olayını törpülüyor çünkü çalma düşüncesi olan çalacağı cihazın kullanılamayacağını biliyor.Edl mode olayını da her markanın her model telefonunda basit olsaydı hiçbir custom rom derleyicisi kırmızı yazılarla büyük büyük "tüm sorumluluk size aittir" diye belirtmezdi ve internette çaresizce brick olan cihaza çare arayanlara rastlamazdık.Her neyse bootloader kilidini açtığında ya da kök erişimlerine sahip isen pekçok güvenlik protokolünü atlaman mümkün ve insiyatif cihaz kullanıcısında fakat ikinci el cihaz olayı da sadece ülkemize mahsus değil.
Adam her yıl arabasını değiştiriyor,evinin sayısını bilen yok,harcadığı para gırla ve bunu milletin gözünün içine soka soka yapıyor.Sonra bir bakıyorsun,ödediği vergi sıfır.Neden?Zarar beyan ediyormuş paşam,hemde yer yıl.İnsan bunu okurken bile sinirleri ne kadar zıplıyor değil mi? Ama vatandaşa sorsan eminim senden daha çok belki bin tane sebep sıralar "vergiden kaçınmak için".Ne yapalım,ona da mı sende haklısın diyelim.Sen 1 telefon parası kaç vergiden o da dünyaları götürsün.Aradaki fark fırsat meselesi. Eskiden insanlar bunları yapsa da böyle gerine gerine hele ki kendisinin bu doğal hakkıymış gibi savunamazdı.Her neyse,vergisel adaletsizlik hepimizin mâlumu.Ama bunu aşmak için illegal durumlara sapıp bir de bunu savunmayı doğru bulmuyorum.Çünkü böyle olunca eleştirdiklerimizle aramızda bir fark kalmadığını görüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkcombil -- 7 Ekim 2024; 10:25:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X