Şimdi Ara

Xiaomi Türkiye [ MIUI 8 Yayınlandı! ] (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.711
Cevap
141
Favori
404.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mjj_renegade

quote:

Orijinalden alıntı: eofdred

quote:

Orijinalden alıntı: mjj_renegade

quote:

Orijinalden alıntı: himmet_dal

Şu ürünler gelsede gariban ülkem büyük markalara kazıklamaktan kurtulsa. Mis gibi telefon yapmış adamlar kusuru yok.

Kusuru var dostum, Micro sd girişi yok :)

64gb neyine yetmiyor telefondan servermi kuruyorusn birader

Kardeş delilik işte, bende hafıza hastalığı var, gerek Harici gerek telefon ya da bellek olsun. Flaşlarım bile 64, 128 gb falan. Bellek te yer bitecek korkusu nereden kaynaklanıyor bilemiyorum. Çocukluğuma insem dicem ama ozaman yoktu bunlar comodor 64 falan vardı :))) Bu sebeple SD girişli Xiaomi MI3S tercihim

ahahha :D mi3s e sd kart gelirse zaten mi3 al neyine yetmiyor demem ya ama duyuracağız dediler nisanda duyurmadılar bakalım nolcak benim gönlüm s805 çipsetin çıkmasını beklemeleri yönünde 801 ile gelen telefonları almak için hiçbir sebep yok gibi

• kıllelioz K kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esb2011 -- 28 Nisan 2015; 1:43:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kıllelioz

quote:

Orijinalden alıntı: esb2011

Satiyorum dedigimi hatirlamiyorum.

buraya pahalı gelirse bizde dışardan getiririz senin gbi bak sorun yok:) buraya getiren de tutup 700tl ye getirmez dimi redmi nore ı :) suan 250 dolarlık cihazları 650 600 civarına alıyorz:) 450 dolarlık elite yi 1200 e buluosun :) 450 yi böl 3 e carp iki ile 300 1200 ü böl üçe 400 çarp 2 le 800 vergiler yüzde olarak alınmıyormu bak işte aynı oranladık:) ki elite de kazık diyoruz:) sen nasıl hesap yaptın bilemem .

"450 dolarlık elite yi 1200 e buluosun" derken?

kardeş o telefon 300 dolar falan olması lazım ne yaptın sen
    türkiyede fix %43 vergi var telefon +120 tl de gsm
    yeni 450 dolar 900 lira ederse vergisi ile 1400 lirayı geçiyor.

bunlar birilerine malum olan şeyler değil kanun var. amerikadaki veya çindeki fiyatı alacaksın vergisini hesap edeceksin. + birde parakendecinin atacağı kazık var asıl canı o yakıyor
    zaten lg g2 nin fiyatı yanılmıyorsam 450 dolar seviyesindeydi. ama emin değilim

• quote:

quote:

buraya pahalı gelirse bizde dışardan getiririz senin gbi bak sorun yok:) buraya getiren de tutup 700tl ye getirmez dimi redmi nore ı :) suan 250 dolarlık cihazları 650 600 civarına alıyorz:) 450 dolarlık elite yi 1200 e buluosun :) 450 yi böl 3 e carp iki ile 300 1200 ü böl üçe 400 çarp 2 le 800 vergiler yüzde olarak alınmıyormu bak işte aynı oranladık:) ki elite de kazık diyoruz:) sen nasıl hesap yaptın bilemem .

hatta sen nexus 5 den hesap et onun fiyatı dünyada sabit.
    299dolar
    türkiyede fiyatı ne? 1200 lira

bu forumun yaklaşık %99 u senin gibi zerre bilgi sahibi değiller ama birbirlerinden duydukları yanlış bilgilerle hesap yaparlar.
    nexus paralel geldiği için vergi hesabınında üstünde fiyatı çünkü parakendeci ekstra kar ile satıyor.
    Mİ türkiyeye kendisi getirecek deniyor öyle olursa eğer fiyatına %50 ekle + birde 120tl ekle satın alacağın fiyatı gör.

• xxSpecter kullanıcısına yanıt
    tahminin son derece yanlış. gmd elite gibi milleti heveslendireceksin sonra şu forumdan 1 kişi bile almayacak 1200 liraya geldiğinde.

yemeyin bunları 16gb olanı en az 999tl 64gb olanı en az 1199tl

adamlar 1+1 ile türkiyede rekabet etmiyorlar xiaomi de türk firması değil mal mal iş yapacak değiller kimin nerede ne sattığını biliyorlar bu fiyatları bile geçebilir hele 1+1 ın gelmeyeceği kesinleşirse 1000-1200 yerine 1200-1400 dahi olabilir.

ha 800 liraya alırım diye bekleyende avucunu yalasın şimdiden bir kaç ay boyunca ikinci elini bile 800 e alamaz

tabi bunları mi3 için söylüyorum mi3s gelirse o zaman minimum 1200-1400 olur rekabet edecek adam olmadığını görürlerse 1500-1800 falan olur zira mi3 ilk çıktığında çok daha pahalıydı
  • +120 diye birsey yok , o 480 liraya kadar olan teller icin sabit bir ucret, yuzde 25 dir onun asli , yuzde 25 + yuzde 18 aliyorlar (verginin vergiside oldugu icin toplamda yuzde 47,5) gibi bir vergi odeniyor.birde radyo varsa yuzde 6 gibi bir rakamda trt icin odeniyor.

250 dolara ithal ettigniz urun burada 775 tl , 300 dolara gelen 930 lira yaklasık.
  • eofdred E kullanıcısına yanıt
    Xiaomi MI-3 şuanda, Çin, Tayvan ve Hong Kong’da 570-575 TL’ye satılıyor. Türkiye’de 120 TL ÖTV eklenince 700-800TL olur. 800 TL’yi aşarsa Xiaomi’nin Türkiye’ye çifte standart uygulamış olur.

1+1 satışa çıkalı 1 ay olmadı. Hangi rekabetten bahsediyorsun. Xiaomi MI serisi (MI-1, MI-2, MI-2S ve MI-3) telefonlar çıkış tarihinde o zamanı en hızlı telefonları olmasına karşın hepsi 330 dolar civarında fiyatla satışa çıktığında yani 4 yıldır 1+1 yoktu.

Bilmeyenlere duyarayım 1+ firması Oppo’nun yan firmasıdır.
  • orda 320 dolara satilan urunu burda 1000 liraya gule oynaya satarsin araya baska firmalari sokmadiktan sonra.

320 dolar - xiamonin kari - vergisi bu fiyattan ithal edecek Türkiye'ye xiaomi telefonu.ben premium markayim yuksekten veririm derse kendi bilir cok satamaz o zaman yayginlasamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackzeros -- 1 Mayıs 2014; 17:37:37 >
  • esb2011 E kullanıcısına yanıt
    sana demedim genel olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: adanaliserdar

Xiaomi MI-3 şuanda, Çin, Tayvan ve Hong Kong’da 570-575 TL’ye satılıyor. Türkiye’de 120 TL ÖTV eklenince 700-800TL olur. 800 TL’yi aşarsa Xiaomi’nin Türkiye’ye çifte standart uygulamış olur.

1+1 satışa çıkalı 1 ay olmadı. Hangi rekabetten bahsediyorsun. Xiaomi MI serisi (MI-1, MI-2, MI-2S ve MI-3) telefonlar çıkış tarihinde o zamanı en hızlı telefonları olmasına karşın hepsi 330 dolar civarında fiyatla satışa çıktığında yani 4 yıldır 1+1 yoktu.

Bilmeyenlere duyarayım 1+ firması Oppo’nun yan firmasıdır.

hesabında hata var 120 tl olan şey ötv değil
    %25 ötv uygulanıyor türkiyede üzerine %18 kdv. üzerine 120tl gsm şebeke bedeli.

fiyat politikasını bırakalım velevki sen haklı ol 270 dolardan gelsin türkiyeye

hesap et 575*1,25=718 lira ötv ile beraber fiyatı
    718*1,18=847 kdv eklenmiş fiyatı
    847+120= 947 ise son fiyatı. bundan aşağı çekmelerine imkan yok
    bunuda 949a yuvarlayamazlar zira bunun birde kargo bedeli olacak çinden türkiyeye portal açıp ışınlamayacaklar en azından 999 olacak demektir.
    bu 16 gb versiyonu için

şimdi 1000 liraya mi3 süpürür. ama şöyle bir gerçek var, 1100 liraya da süpürür. 1000 liraya atıyorum onbin kişi alacaksa 1100 liraya sattıklarında da onbin kişi alır. çünkü mi3 almayacağım ben şunu alacağım diyecekleri bir telefon yok piyasada türkiyede.
    yani demem o ki bu adamlar işini bilen insanlar samsungdan sonra herhalde en yaygın android üreticisi bunlar sadece çinde kalmalarına rağmen dolayısı ile fiyatı rasgele belirlemezler diye düşünüyorum oturup düşünecekler rekabet edecekleri markalarla karşılaştıracaklar kendilerini
    şu 947 lirayı kendileri de hesap edecek sonra bunu ne kadar artırma şansımız var diye düşünecekler.

şimdi 999 ile 1099 arasında biri 3 diğeri 4 hane olduğu için algıda büyük fark yaratıyor o yüzden belki 999 da bırakabilirler. ama 16gb versiyonu bu sadece sd kart girişide yok. 64gb olanı isteyecek herkes
    oda sanırım şimdi 330 dolar değil mi?

693lira ediyor
    693*1,25=866
    866,1,18=1022
    1022+120=1142. buda 1199 diye vuvarlanır.

bu yuvarlama hesapları kafanı karıştırıyorsa görmezden gel direkt 947 ve 1142 hesapla yine dediğime geliyor.
    800 liraya bu telefon kurtarmıyor. kur-tar-mı-yor

• genel olarak şu bilgiyi vereyim sadece bu değil her zaman geçerli olan bir hesap çin telefonlardan %3 gibi inanılmaz cüzzi bir vergi alıyor amerikada öyle. bunlar içinde zaten %3 az karı göze alıp fiyatlarını geri çekiyorlar oralarda.

dolayısı ile türkiyeye gelirken bir telefonun fiyatını düzgün hesap etmek isteyen bir kişi önce o fiyatı alacak %25 ekleyecek yada hesap makinesi ile 1,25 ile çarpacak ve ötvyi eklemiş olacak sonra 1,18 ile çarpıp kdvyi ekleyecek. sonra da 120 lira gsm bedelini ekleyecek. bu bedel 150 lira olacak falan diyenler vardı ama sanırım olmadı hala 120 lira. bu şekilde türkiyede telefonu satan adamın ne kadara satması gerektiğini bulacaksınız. bundan düşük olmasının imkanı ihtimali olmamakla beraber kendisi satmayım 3. parti firmalar ile anlaşmış ise o firma karını artırmak için fiyatına ekstra zam koyabilir (örnek nexus5) yada firma kendiside bunu yapabilir (örnek nokia)

iddialı giriş uygulayacaktır markanın tanınması için.

Bu arada
    Bugün bir haber okudum redmi 122 milyon on sipariş aldı diye bunun gerçekliği var mı çok uçuk bir rakam

imei kayıt için ödenen 120 tl'den bahsediyorsunuz heralde ama toplu ithalatla getirilen cihazlar kayit yaptirma zorunlulugunda degil.o yuzden boyle bir para odenmiyor onceki sayfalarda yazilmistir onun yerine kurus seviyesinde bir bedel olduyor itahl eden firma telefonu,120 tl'yi yurt disindan telefon alip gelen vatandaslar oduyor.

http://www.mcks.gov.tr/tr/KonuDetay.php?BKey=40
  • quote:

Orijinalden alıntı: inexo

iddialı giriş uygulayacaktır markanın tanınması için.

Bu arada
    Bugün bir haber okudum redmi 122 milyon on sipariş aldı diye bunun gerçekliği var mı çok uçuk bir rakam

abi çinde herkes tükürse baraj kurarlar ama şu an dünyanın en çok aktif olarak kullanılan telefon rekoru yanılmıyorsam galaxy s2 yada s3de ve 120 milyon değildi belki adam 2 ye 2 defa basmıştır kaza ile haberi yazarken 12 milyon falandır.

iddialı giriş uygulasalarda zararına satış yapamazlar. hem 999 dolar s800 lü bir cihaz için iddialı değil mi bence çok dehşet bir fiyat android sevsem dk durmam gider alırım :) gmd elite bile o kadar sükse yaptı sonra 1200 e geldi üstelik çok kötü bir telefon. mi3 aluminyom kasa ince bataryası çok büyük ekranı güzel kamerası güzel ara yüzü androidin en iyisi. 999 lira yürek hoplatan bir rakam aslında. ama işte millet 800 800 diye insanları bekletince bu telefon 999 a girdiğinde hayal kırıklığı yaratacak. vergilerimiz biraz fazla yapacak birşey yok.

hem bu telefon fiyat performans ürünü olsada ucuz telefon değil premium bir telefon 999 liraya dandik mtk işlemcili zopolar satılıyor halıya düşse 4e bölünür telefon. bu onun yanında işçilik harikası. şöyle söyleyim gmd elite den pahalıya bile satsalar fiyatını hakeder ama bende 1200 e gelmesi bek muhtemelen değil 999 taş çatlasın 1099 olur. zaten bir öğrenci hiçbir iş yapmayıp yazın yatsa bile 900 lira öğrenim kredisi-bursu alacak çok para değil bunlar artık.

• quote:

quote:

quote:

bunlar birilerine malum olan şeyler değil kanun var. amerikadaki veya çindeki fiyatı alacaksın vergisini hesap edeceksin. + birde parakendecinin atacağı kazık var asıl canı o yakıyor

500tl vergmi la bi kaybol

• quote:

quote:

quote:

quote:

500tl vergmi la bi kaybol

özürlümüsün kardeşim git bi kontrol et telefonların yurt dışı yurt içi fiyatlarını

• quote:

quote:

quote:

hatta sen nexus 5 den hesap et onun fiyatı dünyada sabit.
    299dolar
    türkiyede fiyatı ne? 1200 lira

bu forumun yaklaşık %99 u senin gibi zerre bilgi sahibi değiller ama birbirlerinden duydukları yanlış bilgilerle hesap yaparlar.
    nexus paralel geldiği için vergi hesabınında üstünde fiyatı çünkü parakendeci ekstra kar ile satıyor.
    Mİ türkiyeye kendisi getirecek deniyor öyle olursa eğer fiyatına %50 ekle + birde 120tl ekle satın alacağın fiyatı gör.

ben wolferto sayfalardir yazdiklarimi tekrarlama bu cihaz elite den ucuz girecek s3 yurt dsnda kac dolar burda 850 ye aliyosun ki kazikci samsung dusun nexus google tarafndan satlyor avrupada ble 360 euro tabiki tr de pahali olacak fakat avrupadan bi farki yok verglermizin ben bu kelimeleri yazmadan siz mediamakt de. Yi acmak bile akliniza gelmemisti bilgi verdgme bin pismanim gionee elife e7kendi ulkesnde 27k rupe 450 dolar bildgn chaz orda satlmadgndan vergi dusuluyor burda ekleniyor anladn mi evladim bi cihaz sdce satldgi yerde vergi alir gionee gmd yi zaten kazkladi

• quote:

Orijinalden alıntı: blackzeros

imei kayıt için ödenen 120 tl'den bahsediyorsunuz heralde ama toplu ithalatla getirilen cihazlar kayit yaptirma zorunlulugunda degil.o yuzden boyle bir para odenmiyor onceki sayfalarda yazilmistir onun yerine kurus seviyesinde bir bedel olduyor itahl eden firma telefonu,120 tl'yi yurt disindan telefon alip gelen vatandaslar oduyor.

http://www.mcks.gov.tr/tr/KonuDetay.php?BKey=40

çok doğru, toplu ithalatlarda bir imei kaydı 15 kuruşdur, yani o 120 lira falan hikaye...

• 320 ve 270 dolarlık iki telefon var çinde satılan , yüzde 17 denmiş çin'deki vergiye eğer böyleyse bu vergi düşülüyor , telefon fiyatlari 270 ve 230 dolar oluyor bunlarda bide kar var.bu karida dusuyorsunuz hadi bunalara 10 dolar ve 20 dolar diyelim(kesin daha fazladir) 250 ve 220 dolar oldumu cihazlar,xiamoi bu fiyattan ulkeye sokuyor bu cihazlari.bunlara yuzde 47,5 vergi biniyor 370 ve 325 dolar oluyor fiyatlar(radyoyu kapamazlarsa bir yuzde6 daha odeyecekler).buna karini+yol masrafini ekleyecek xiaomi olay bundan ibaret.

inanın 800'e bile satsalar satarlar 16 gblik modeli ellerinde bu imkan var.

zopo ile kyiaslamayalim tamam ama zopoyu x bir firma getiriyor 2gb ramli 8 cekirdek mtk islemcili fhd ekranlı teli 800 liraya verebiliyor dh uyelerine.zopo kendisi gelse 700e bile getirebilir demek ki bunu.
    Ben wolferto zaten benim takip ettim seyleri yazilarimdan gormusundur :)

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.