Şimdi Ara

xigmatek balder blilgisi olanlar yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    amd phenom II x4 955 be işlemcim ve xigmatek balder aldım yeni
    masaüstünde 37-38 derece ve fan hızı 1800 civarı
    bu değerle yüksek değilmi
    bilgisi olanlardan yardım bekliyorum

• Merhaba,
    Artık havalar ısındı sıcaklıkların biraz artması normal ama aynı işlemci + xigmatek hdts1283 ile 1200-1300 civarı devirdeyken sıcaklık 36-38 arası oluyor(bu sırada normal kullanıyorum bilgisayarı).
    Böyle karşılaştırınca sıcaklık aynı denebilir ama benim fanın son hızı zaten 1500 iken masaüstünde 1800 devir gereğinden fazla bence.
  • Sıcaklık biraz fazla.
    Termal macun gereğinden fazla sıkılmış yada hiç kullanılmamış olabilir.
    Balder in fanını 4 pinli Cpu Fan girişine taktığınızdan emin olun.
    Anakartınızın bios menüsünde Power - HW Monitor Configuration başlığı altında, Smart Q-Fan Function var.
    Bunu [Enabled] yapın.
    Bu fan devrini, cpu ya yük binmediği anlarda düşürecektir.
  • Evet sıcaklık bencede fazla çünkü sizin aynı sıcaklığı 1200-1300 devirde veriyor bendeki 1800 masaüstü
    termal macun sıktım ama fazlamı onu bilemiyorum
    fanı 4 pinli yere taktım
    Smart Q-Fan Function enable durumda
    soğutucunun montajını sadece bir klipsle yapabildim , kullanma klavuzunda yazan ikinci yöntem için amd aparatları çıkmadı kutudan ve kutu içeriğine internetten baktım zaten o aparatlar yok yani bir eksiklik değil fakat bu etkiliyor olabilirmi , siz montajı klipslemi yaptınız
    birde kasanın arkadaki fanı 1500 leri geçiyor , psu fanı ise 700 800 lerde bu değerler normalmi sizce
    ilginiz için teşekkürler
  • Ben Balder kullanmadım.
    Kullandığım Thermalright da Amd montaj aparatı farklıydı.
    Direkt plastik çerçeve çıkarılıp anakartın altındaki backplate e vidalanıyordu.
    Dediğiniz, resimde vidaların yanındaki ortadaki tek klips oluyor.
    Yani sizin montaj doğru yapılmış.
    Termal macun mercimek tanesi kadar sıkılacak.
    Soğutucu işlemciye bastırdığında ince bir katman oluşacak.
    Fazlası faydadan çok ısınmaya neden oluyor.
    Birde imkan varsaı pc yi güneşin fazla etkilemediği evin doğu tarafındaki odalardan birine taşımanız faydalı olacaktır.
    Bunun faydasını çok gördüm.Ben de en az 4 derece fark ediyordu.
    Kasanın arkasındaki egzoz fanın devrini fan kontrolcü kullanarak biraz düşürebilirsiniz.
    Belli bir devirden sonra fazla getirisi olmadığı gibi gürültüyü arttırıyor.

• Verdiğiniz bilgiler için teşekkürederim,
    termal macunu mercimek tanesinden daha fazla sıkmıştım, bunu temizleyip tekrar deneyeceğim
    odayı değiştirme imkanım pek yok ama aklımda olacak bu bilgi başka zaman lazım olabilir.
    birde bu bios ayarlarında smart fan start voltage gibi bir ayar var , varsayılan olarak 5.0 v gösteriyor bunu 4v a indirsem acaba fan hızıyla ilgi bir şeymidir yada fonksiyıonu nedir
    gene biosta bulunan start speed derecesi gibi bir ayar var onu yükselttiğimde fan devri düştü ve fakat doğal olarak masaüstü ısı 42 lere çıktı ,kasa fanı 500 600 lere psu 200-300 lere düştü
    bu kasa fanını speed fan ile ayarlayabilirmiyim ve tabi diğer fanlarıda , yada program ile oluyorsa başka bildiğiniz programlar varmıdır.
    çok fazla soru sordum kusura bakmayın cevap veremezsenizde genede verdiğiniz bilgiler çok iyi oldu çok teşekkürler.
  • Smart fan start voltage sanırım PWM işlemci fanı 5 -12 v arası ayarlarken 5 yerine 4 v ayarlamaya başlıyor.
    Bunun çok zararı yok ancak, start speed adı üstünde başlangıç hızını attırınca fan geç devreye giriyor.
    Yaz aylarında bu ayarla pek oynamayın isterseniz.
    Fanlar varsın 3 ay biraz gürültülü çalışsın ama soğutması iyi olsun.
    Speedfan birkaç kez kullandım sonra silmiştim.
    Genelde fan kontrolcü tercih ediyorum.

http://nakitodeucuzal.com/asp/product/7352/RAIN-4-LU-FAN-KONTROL-UNITESI-GRI

Şunun gibi uygun fiyatlı bir kontrolcü alarak kasa fanlarını bağlayabilirsiniz.
    Hem de programla uğraşmamış olursunuz.
    Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler..
  • ayni soğtucuyu 900 RPM de kulanıyorum boşta sıcaklık 37 40 arası yaz günleri işlemcim AMD - Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4GHz 8MB Cache 45nm 140 C2 Revision sizdeki C3 Revision dur kesin bence ısılarınız fazla gibi geldi bana fan dvrine bakıcak olursak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 22 Haziran 2011; 15:51:00 >
  • bende boşta 40 derece civarı ve devir 1500 sizinki 900 çok büyük fark var
    neden olabilir acaba
    birde sizin anakart 37 bendeki ise 44 civarı acaba anakart ısısımı fazla
    ayrıca sistemde 2 tane hard disk var 250 gb western dig. yük altında 50 dereceyi geçiyor boşta ise 40 larda
    sistemde genel bir ısı problemimi var acaba
    yardım lütfen...........
  • birde ekran kartımda öyle %21 lerde falan hiç olmuyor %30 -40 larda
  • sizin tüm donanımlarınız ısınıyor ozaman kasanız çok mu ufak yada fan yokmu bu kasada hiç 50 derece oldukça çok bi hdd için benim hdd önceden alt slota takılıydı öndeki kasa fanı soğutuyodu onu 25 dereceyi geçmiyordu şu en en üst slota taktım fan yok yani taktığım yerde sıcaklıklar 33 filan 35 işlemciye gelince arkadaşların dediği gibi macunu bi kontrol edin bence çok fazla sürmüş olabilirsiniz birde ben Xigmatek yanında verlien macununu kulanmadım OCZ marka vardı onu kulandım isterseniz pm den msn verin yardımcı olmaya çalışırım size
  • sağolun
    kasa çok ufak sayılmaz midi tower bir kasa aopen h600-b28
    arkasında bir fan var
    macunu balder içinden çıkanı sürdüm ama fazla sürmedim
  • Aynı soğutucuyu cumartesi günü vatanbilgisayardan aldım. Bu sıcaklardaki bekleme ısısı beni pek tatmin etmedi ama yükaltında 55ten yukarısını görmedim, çok ilginç geldi bana

boşta 40-46
    anakart 48
    yükte ise 55 derece işlemci 50 gibi kasa içi oluyor en fazla.

Bu arada soğutucuyla gelen fanlar pek standart üretim gibi değil sanırım. Benim fanım 1200-2000 devirlerde dönüyor. 1480 e kadar ses yapmıyor, ondan sonra hafif sesli çalışıyor. Her haliyle stok fandan kat kat iyi ama...
  • evet stok fanla ölçülemez bile
    ama banada ısı fazla gibi geliyor
    yani pekçok insan boşta 40 hatta 35 altında yazmış
    acaba kasayı daha fazla soğutmanın yollarınamı bakmak lazım benim hard disk falanda çok ısınıyor
    nereden kaynaklanıyor anlamadım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.