Şimdi Ara

XIGMATEK BALDER INTEL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar linkteki fan benim bilgisayarıma uyumlumu ve sizce nasıl bir fan yorumlarınızı bekliyorum. İşlemci ve kasa imzada mevcut. En çok merak ettiğim konu ise kasaya monte ederken bu fan kasama sığar mı? bide kasanın üstüne 2 adet 12cm lik fan almayı planlıyorum. Ama ana kartım bu kadar fanı alacak kadar girişe sahip mi bilmiyorum. Son olarak bilgisayarlarıma daha önce hiç işlemci fanı monte etmedim eğer alırsam sizce kendim edebilir miyim?

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-balder-sd1283-balder-intel-lga77511561366-&-amd-754939940am2am2+am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=45698#allImages

Kasamın özelliklerini gösteren bir resim paylaşıyım:

XIGMATEK BALDER INTEL

• Balder'in yüksekliği 159mm kasanızın genişliği ise 196mm. aradaki 37 mm aralık anakart + işlemci yüksekliğini kurtarıp yan kapaktaki fana temas etmeyecekse kullanabilirsiniz. En iyisi siz bir ölçün ona göre kasanızda kullanabileceğiniz soğutucu yüksekliğini tespit etmiş olursunuz.
  • balder max 2200 rpm dönüş hızına sahip bu hızda dönen 12cm fan rahatsız eder aynı sığutucunun 1500 rpm dönem gaia modeli var onu alın veya akasa venom alın derim baldere o kadar para verilmez bence , ucu ucuna sığar büyük ihtimal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn_ymz -- 9 Mayıs 2012; 17:25:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

balder max 2200 rpm dönüş hızına sahip bu hızda dönen 12cm fan rahatsız eder aynı sığutucunun 1500 rpm dönem gaia modeli var onu alın veya akasa venom alın derim baldere o kadar para verilmez bence , ucu ucuna sığar büyük ihtimal

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-gaia-sd1283-gaia-sd1283-intel-lga77511561366-&-amd-am2am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51606

Bu linkte verdiğim sizin gaia dediğiniz model kasama sığar mı sığarsa iyi iş görür mü?

• gaia ile balder 1:1 aynı model soğutucular sadece üzerlerindeki fanların dönüş hızları farklı, 12Cm fanlı kule tipi soğutucuların aşağı yukarı %95'i aynı yükseliğe sahipler, yani biri kasanıza sığarken ötekinin sığmaması gibi bir durum pek olmaz.

Benim kasamın dıştan ölçüsü 205mm sizin kasa 196mm yani arada 1cm fark var, Gaia kullanıyorum yan kapak ile arada 1,5cm boşluk var yani sizin kasaya da sığar en azından kapak kapanır sıkıntı olacağını sanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn_ymz -- 9 Mayıs 2012; 19:25:20 >
  • En iyisi siz bir ölçün ona göre kasanızda kullanabileceğiniz soğutucu yüksekliğini tespit etmiş olursunuz.
  • Benim kasanın eni 185mm(Gigabyte GZ-X7) ve Xigmatek Gaia kullanıyorum. Kapağı kapatınca arada 4-5mm kalıyor.. Yani sizin kasaya rahat olur.. 1.5cm boşluk kalır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pohuman -- 9 Mayıs 2012; 21:51:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

Benim kasanın eni 185mm(Gigabyte GZ-X7) ve Xigmatek Gaia kullanıyorum. Kapağı kapatınca arada 4-5mm kalıyor.. Yani sizin kasaya rahat olur.. 1.5cm boşluk kalır...

Aslında bende öyle düşünmüştüm ama kasanın içine doğru yaklaşık 2 CM lik kapaktaki fan geliyor, ama kapak fanının, CPU fanına değip değemeyeceğini kestiremedimde...
    Diyelim vatandan aldım ama kasama sığmadı değiştirme ya da geri verme gibi bir durum olabiliyor mu bir bilginiz var mı?

XIGMATEK BALDER INTEL

• Hmm.. Bu kasaya sıhmaz bence. Çünkü fan kapağın içinde kalıyor.. Fanın kalınlığı muhtemelen 2.5cm'dir. Yani 170mm falan kalıyor..

İade ile ilgili;

http://www.vatanbilgisayar.com/hizmet.aspx

Ürünün altındaki korumayı çıkarmadan oturtup bakarsınız. Olmadı başka bir soğutucu alırsınız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

Hmm.. Bu kasaya sıhmaz bence. Çünkü fan kapağın içinde kalıyor.. Fanın kalınlığı muhtemelen 2.5cm'dir. Yani 170mm falan kalıyor..

İade ile ilgili;

http://www.vatanbilgisayar.com/hizmet.aspx

Ürünün altındaki korumayı çıkarmadan oturtup bakarsınız. Olmadı başka bir soğutucu alırsınız..

şu sayfayı paylaştığın iyi oldu önerini deneyeceğim teşekkür ettim.
  • Yandaki fanı hesaba katmadım ısı boruları fana çarpabilir , imzadaki işlemci için ise bu tiphttp://goo.gl/Fx240 bir soğutucu iş görür çünkü phenom 2 x4 fazla ısınan işlemci değil OC de dahil olmak üzere red scorpion vardı 45-50 dereceyi geçmiyordu 4ghz+ hızlarda

XIGMATEK BALDER INTEL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn_ymz -- 10 Mayıs 2012; 2:02:29 >
  • @.Colibri.

http://www.aerocool.com.tw/index.php/products/30-pgsv/65-vxe-probe

VX-E Pro için Height limit for CPU coolers (Soğutucu yükseklik limiti) : 171.6 mm olarak belirtilmiş.

Xigmatek in Gaia veya Balder modellerinden birini alabilirsin, sorunsuz sığar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 10 Mayıs 2012; 2:51:24 >
  • Yandaki fan olduğu sürece sığmaz
  • http://www.aerocool.com.tw/index.php/products/30-pgsv/65-vxe-probe

3. Side - 1x20cm (included) İçeriyor / Dahildir diyor.

20 cm fanı içeriğe dahil edip soğutucu max. yüksekliğini 171 mm yazmışlar.
    Eğer senin dediğin doğru ise AEROCOOL inanılmaz bir HATA yapmış demektir.
  • şimdi gece gece ölçtüm benim kasa dıştan 205mm

anakartın montaj edildiği tablodan ölçünce 182mm çıkıyor , gaia'nın ısı boruları(bloktan daha dışta) ile kasa kapağı arasında net bir parmak boşluk var 10-15mm arası bir boşluğa tekabül ediyor tam net ölçemedim

kasam bu 1:1 aynı kasa

http://forum.donanimhaber.com/m_32227014/tm.htm

EDİT : kasanın kendi sitesinde mantık hatası olduğu net belli inceleme resimleri buldum (ama fan ile birlikte 171mm soğutucu kullanabilirsiniz demiyor sitesinde)

kasa kenarı ile PSU arasındaki mesafelere dikkat

XIGMATEK BALDER INTEL
     XIGMATEK BALDER INTEL

Birde bendeki kasa ile psu arasındaki farka dikkat, üstte verdiğim linkte detaylı fotoları paylaşmış arkdaş

XIGMATEK BALDER INTEL

Kısacası ucu ucuna FAN OLMASA SIĞAR o kasaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn_ymz -- 10 Mayıs 2012; 4:54:32 >

• Arkadaşlar emektar telefonumla çekebildiğim kadar resim çekmeye çalıştım. Tam olarak ölçemesemde sanki kapak fanı işlemci fanıyla üst üste gelmeyecekmiş gibi duruyor. Resimler:

Kırmızı kare şekline denk geliyor gibi geldi ama tabi kapatınca içini göremediğimden kesin birşey söylemek gerçekten zor. Aero cool gibi bir marka böyle bir mühendislik hatası yapar mı bilemiyorum.

XIGMATEK BALDER INTEL
     XIGMATEK BALDER INTEL

Burdada kasa fanının derinliği:

XIGMATEK BALDER INTEL

• hocam alacağınız işlemci soğutucu stok fan kadar ufak bir yapıya sahip değil daha geniş fikir vermesi için xigmatek red scorpion fotolarını veriyorum bakın hemen hemen aynı boy soğutucu

XIGMATEK BALDER INTEL XIGMATEK BALDER INTEL

• Doğu / Batı doğrultusunda takılırsa belki kurtarabilir. (Yani _G_K_N_ arkadaşın Red Scorpion resmindeki gibi)
    Kuzey / Güney doğrultusunda takılırsa heatsink e kesin çarpacak gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 10 Mayıs 2012; 16:48:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

hocam alacağınız işlemci soğutucu stok fan kadar ufak bir yapıya sahip değil daha geniş fikir vermesi için xigmatek red scorpion fotolarını veriyorum bakın hemen hemen aynı boy soğutucu

XIGMATEK BALDER INTEL XIGMATEK BALDER INTEL

Çok teşekkür ederim üşenmeyip söküp fotorafını çekmişsiniz. Aradaki uçurumsal farkı gördüm. (Arkadaki egzos fan 12CM mi? Ona göre bir hesap kitap yapacağımda.)
    Kasayı açıp ciddi ciddi ölçüğ biçicem milim milim başka yolu kalmadı. Hocam onun fanının arkadaki egzos fana doğru gelmesi daha iyi değil mi? Bir kaç yerde daha yararlı diye okudum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Colibri. -- 10 Mayıs 2012; 22:10:10 >

• egzoz fan 12cm de bir önceki paylaştığım fotoğraflara bakın kasa kenarı ile psu arasındaki mesafeye, resimlerdeki red scorpion eksi soğutucum elimde vardı fotoğrafları
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.