Şimdi Ara

XIGMATEK RED SCORPION INCELEMEM [SS] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
15.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TT Armour (6000BH ) ile q6600 standart hızında (2.4) stok fan ıle 2007 den beri normal 45 yük altında 65 C iken, Scorpion ile normal 29 yük altında 39- HATTA STOK FAN İLE SOLİDWORKS YUKSEK DETAY RENDER DA 80C GORUDUGNDEN SİSTEM ALARMA VERMEKTEYDİ - BUGUN AYNI RENDER SCORPİON ILE SABİT 39 C DE KALDI !! 40 C olmadı !

ses konusunda da sogutma konusunda oldugu kadar basarılı, 50 TL ıle bunlar yapılabilmekteymiş...
  • Spoiler'ı kullanmayı denedin mi? Gereksiz mi yoksa faydası var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powermove

Spoiler'ı kullanmayı denedin mi? Gereksiz mi yoksa faydası var mı?

Hakikaten o bir işe yarıyor mu ben takmadım takan varmı içinden çıkan metal parçayı.
    Nereye takıldığını ne iş yaptığını bilmiyorum hiç :)
  • 2008 yılında soğutucu ıcın yaprak eğmeği (Tasarım anlamında ) düşünmüştüm, scorpiondan cıkacagını bilmiyordum, tabi gorur gormez taktım, faydası olmak Zorunda, havayı dırek eksoz fanına degıl bır kısmınıda asagıya kapasıtorlere ve anakart sogutucusuna gondermekte ...
  • arkadaşlar bu cpu soğutucu am3 anakartlara uyumlumu kullanan var mı
  • Arkadaşlar bu soğutucu AMD için egzos fanına bakacak şekilde konumlandırılabiliyor mu ? Bildiğim kadarıyla Gelid Tranquillo olmuyor . O yüzden hangisini tavsiye edersiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akrepppkralll

Arkadaşlar bu soğutucu AMD için egzos fanına bakacak şekilde konumlandırılabiliyor mu ? Bildiğim kadarıyla Gelid Tranquillo olmuyor . O yüzden hangisini tavsiye edersiniz ?

Sanırım buda Am3lerde ekzos fana bakmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak451905

quote:

Arkadaşlar bu soğutucu AMD için egzos fanına bakacak şekilde konumlandırılabiliyor mu ? Bildiğim kadarıyla Gelid Tranquillo olmuyor . O yüzden hangisini tavsiye edersiniz ?

Peki bunun bir zararı olur mu ? Hep öyle alışmış gözümüz bir garip geldi şimdi :) Ya da kuzey köprüsüne değip de sığmama sorunu olmasın ?
  • Sığmama gibi bir durum olacağını sanmıyorum çünkü soğutucunun işlemci ile temas yeri ile alüminyum yaprakları arasında mesafe gayet yeterli.
    Ekran kartına doğru fanı bakacak şekilde yerleştirmek en mantıklısı sonuçta psudan ısınan hava atılacak bu şekilde ısı konusunda bi problem yaratmaz psu fazla ısınabilir sadece.
    O şekilde denemiş olan arkadaşlar vardır onlar daha iyi yardımcı olabilirler...
  • beyler ürünü kapıda nakit olarak nerden temin edebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak451905

quote:

AM3 te kullanabiliyor ve fan yukarı bakıyor, egzoz fana bakmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MedicuS_ -- 22 Ocak 2011; 15:12:53 >
  • quote:

Olmayacak diye birşey yok ben de bu ürünü yeni aldım. İşlemcinin soğutucu ayaklarının yönünü değiştirebilirsek sanırım eksozt bana doğru döndürebilirim diye düşünüyoeum. Deneyip bilgi paylaşımını sağlarım.
  • güzel fanmış bnde alıcam :)
  • bende p35 diamond var. ( başka bir konudada cpu soğutucu önerisi de istedim )
    circu-pipe sorun çıakrtırmı ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: baryen

bende p35 diamond var. ( başka bir konudada cpu soğutucu önerisi de istedim )
    circu-pipe sorun çıakrtırmı ??

BEndede platinium versiyonu var bende düşünüyorum. Ama alıcam 1-2 güne eğer sorun çıkarsa iade ederim. Burdan haber veririm ;)
  • şimdiden teşekkürler haberdar edeceğin için
  • Dün akşam Red Scorpionu sisteme taktım. Daha önceki LGA 775 pinlik işlemcimde taktığım, Thermaltake Big Typhoon CPU cooler dan sonra, Red Scorpionu, AMD AM3 sistemime bağlamak çocuk oyuncağı gibi geldi. Sadece stok fanı söktüm, Thermaltake V2 macunu sürüp tek parçalık aparat ile 1 dakika da bağladım.

Ama maalesef anakarttaki cooler aparatı eşit ölçülerde olmadığından dolayı yönünü değiştiremedim :D

Sonuç olarak ekran kartına bakıyor fan, ama kasanın yanına koyduğum ekzost fan ile ekran kartına ulaşmadan havayı atmayı planladım nasıl olacak göreceğiz.
  • quote:

şimdiden teşekkürler haberdar edeceğin için

Sitesinden kendi kullandığım işlemci soğutucu boyutları ile red scorpiona baktım. Matematiksel olarak MSI P35 üzerindeki circu pipe ısı boruları kesinlikle bir sorun çıkarmıyor. Tek sorun olabilecek şey küçük bir ihtimalde olsa fanı arka çıkışa değil yukarı veya ekran kartına doğru montaj etmek zorunda kalabilirim. Yukarı olması sorun değil kasam RC690 üstte ızgara var. :) Hatta işime gelir yukarı olması.

Red scorpion : 120(W) x 159(H) x 50(D) mm

Benim kullandığım S80DP : 114(W) x 128(H) x 121(D) mm

Siparişi verdim yarın gelirse son detayları söylerim. Bu arada kasa modelin ne ?

Edit : İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiwaly -- 9 Şubat 2011; 18:45:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tiwaly

quote:

şimdiden teşekkürler haberdar edeceğin için

Sitesinden kendi kullandığım işlemci soğutucu boyutları ile red scorpiona baktım. Matematiksel olarak MSI P35 üzerindeki circu pipe ısı boruları kesinlikle bir sorun çıkarmıyor. Tek sorun olabilecek şey küçük bir ihtimalde olsa fanı arka çıkışa değil yukarı veya ekran kartına doğru montaj etmek zorunda kalabilirim. Yukarı olması sorun değil kasam RC690 üstte ızgara var. :) Hatta işime gelir yukarı olması.

Red scorpion : 120(W) x 159(H) x 50(D) mm

Benim kullandığım S80DP : 114(W) x 128(H) x 121(D) mm

Siparişi verdim yarın gelirse son detayları söylerim. Bu arada kasa modelin ne ?

Edit : İmla.

huntkey h102. ama çok kötü bir model.. genişlik 180 mm.. sığarmı ki ?
    cct 120 lik düşünüyorum. 157 mm yüksekliği onunda.. circu,pipe ile sorun çıkmıyormuş hem..

• Huntkey iyi değil H dediğimiz yükseklik olması gerek değil mi ? bence kasan mid tower ise sorun yok. Şu red scorpion gelsede bi baksam olacağına eminim şuanda. Çünki fan şuan taktığımın yarı kalınlığında :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.