Şimdi Ara

XIGMATEK RED SCORPION INCELEMEM [SS] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
15.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: astra777

Böyle bi işlemciye nasıl bu fanı alırsın bende fx 6100 var fakirlikten hala stok fan güzel olmuş hocamda kasaya küçük gelmiş sanki bende bunu almayı planlıyorum nasıl güzelmi fan? kasa medium tower ama sığarmı bilmiyorum kasayi gene degistircez galiba

Bende sığmaz diye hdt s963 almıştım monte ettikden sonra ölçtüm yukarıda 3cm daha boşluk olduğunu fark ettim benim kasa için 158mm diyolar maksimum soğutucu uzunluğuna o yüzden s963 almıştım ama yan kapakta 5mm lik bir bombe var oyüzden (159mm red scorpion) oldu.Buda sattığım soğutucunun linki ilgilenen olursa

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-xigmatek-hdt-s963-heat-pipe-direct-touch-cpu-fan-114586480/detay/

Sığıp sığmayacağını stok fanı çıkarıp cetvelle ölçebilirsin işlemcinin üstünden ben öyle denemiş olmama rağmen s963 almıştım.şu anda 1-2 mm fark var kasa kapağına deymesine soğutucunun.Fiyat performans olarak tavsiye ederim stok fandan sonra 12cm lik fan baya sessiz ve performanslı sadece ekran kartının fanından ses geliyor oyunlarda.Stok fan varken oyunlarda 64 derece idi red scorpionla 54 derece birde daha uzun sürede bu sıcaklığa ulaşıyor tabi bu sıcaklıklarda en etkin faktör ortam sıcaklığı.

• Konuyu hortatmış olacağım ama kafama bir sorun takıldı.Araştırdım ama belirgin bir sonuç bulamadım.Bazı görüntülerde ram slotunun üstüne denk gelmiş ama...

Ben de bu soğutucudan alacağım.Kasa genişliğim 23cm sorun çıkmaz sanırım ama 4'lü ram slotuna sürtünmesi ya da kapatma sorunu olur mu acaba.Ram takviyesi de yapacağım çünkü.AMD işlemcisi için olacak bir de.
  • Beyler biraz hort olucak ama bu işlemci soğutucusunu kullananların yorumunu alabilir miyim? Sesi nasıl 8320 stok fandan kurtulmak için alıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Candance

Beyler biraz hort olucak ama bu işlemci soğutucusunu kullananların yorumunu alabilir miyim? Sesi nasıl 8320 stok fandan kurtulmak için alıcam.

Fx-8320 kullanıyorum oyunlarda stok fanla 60-65 derece arası geziyordu Watch Dogs ile 70 derece üzerine çıkmaya başlayınca bende xigmatek red scorpion aldım. Soğutması çok başarılı ve gayet sessiz oyunlarda 45 derece üzerine daha çıkmadı parasını sonuna kadar hakediyo Ama montajı birazcık zor uğraştırıyo kasanın arka kapağı açılıyorsa anakarta arkadan ulaşma şansın varsa iyi yoksa komple sökmen gerekicek mandallı sistem değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

quote:

Orijinalden alıntı: Candance

Beyler biraz hort olucak ama bu işlemci soğutucusunu kullananların yorumunu alabilir miyim? Sesi nasıl 8320 stok fandan kurtulmak için alıcam.

Fx-8320 kullanıyorum oyunlarda stok fanla 60-65 derece arası geziyordu Watch Dogs ile 70 derece üzerine çıkmaya başlayınca bende xigmatek red scorpion aldım. Soğutması çok başarılı ve gayet sessiz oyunlarda 45 derece üzerine daha çıkmadı parasını sonuna kadar hakediyo Ama montajı birazcık zor uğraştırıyo kasanın arka kapağı açılıyorsa anakarta arkadan ulaşma şansın varsa iyi yoksa komple sökmen gerekicek mandallı sistem değil.

Montajı vatandakilere yaparımda fanın ne tarafa bakması lazım?

• Candance kullanıcısına yanıt
    Ben aşağıdaki şekilde kurdum zaten sağ sol dışında başka seçenek yok aşağı yukarı olmuyor, kasanın arkasındaki dışa üfleyen egzos fana doğru bakıyor iyide oldu bence ısınan hava direk dışarı atılıyor. Ciddi anlamda Sessiz, soğutması gayet başarılı ve gece görünümü çok şık

XIGMATEK RED SCORPION INCELEMEM [SS]
  • Bugün itibari ile bu soğutucuyu taktırmış bulunuyorum.Boşta 45-48 derece(kendi macunundan kaynaklı sanırım)1180rpm de çalışıyor şu an(antalya'dayım ve de :D ).Daha yüklenme fırsatı bulamadım.Amd çipsetli olduğu için fan kısmı aşağı ya da yukarı yönlü yapılır sanmıştım ama adamlar egzoz fanına doğru takmışlar nasıl yaptılar artık tam incelemedim ama gayet sessiz arada çalışıp çalışmadığına bakma ihtiyacı hissediyorum eskisinden sonra.

Oyunlardan sonraki değerleri de yazarım sonrasında
  • quote:

Orijinalden alıntı: vertigo27

Bugün itibari ile bu soğutucuyu taktırmış bulunuyorum.Boşta 45-48 derece(kendi macunundan kaynaklı sanırım)1180rpm de çalışıyor şu an(antalya'dayım ve de :D ).Daha yüklenme fırsatı bulamadım.Amd çipsetli olduğu için fan kısmı aşağı ya da yukarı yönlü yapılır sanmıştım ama adamlar egzoz fanına doğru takmışlar nasıl yaptılar artık tam incelemedim ama gayet sessiz arada çalışıp çalışmadığına bakma ihtiyacı hissediyorum eskisinden sonra.

Hocam vatandan mı aldınız?
  • Evet 88tl ye vatandan aldım.Ama montajını başka bir bilgisayarcıya yaptırdım.X4 955BE işlemci bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vertigo27 -- 10 Temmuz 2014; 21:15:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vertigo27

Bugün itibari ile bu soğutucuyu taktırmış bulunuyorum.Boşta 45-48 derece(kendi macunundan kaynaklı sanırım)1180rpm de çalışıyor şu an(antalya'dayım ve de :D ).Daha yüklenme fırsatı bulamadım.Amd çipsetli olduğu için fan kısmı aşağı ya da yukarı yönlü yapılır sanmıştım ama adamlar egzoz fanına doğru takmışlar nasıl yaptılar artık tam incelemedim ama gayet sessiz arada çalışıp çalışmadığına bakma ihtiyacı hissediyorum eskisinden sonra.

Bende boşta 20 derece oyunlarda crysis, BF4, watch dogs gibi max 46 dereceyi gördü daha ama termal macun olarak coolermaster kullandım. Sizin boştaki değerler yüksek geldi bana birde oyunda test edermisin kaç olucak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhand28

quote:

Orijinalden alıntı: Ridermark

Hocam amdler içinde mi anakartı sökmek gerekiyo almak istiyorum ama zor felan dedniz korktum bende :D yoksa intel içinmi zor ??

walla amd aparatı çok farklı birşey anlamadım. AMD için birşey diyemem fakat, intel için rahat taktım. pek zor olacagını sanmıyorum.

Amd sokete takması çocuk oyuncağı stok sğutucuları gibi çektikten geçir mandal indir tık eder ve takarken.aynı soğutucudan kullandım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06

quote:

quote:

Hocam amdler içinde mi anakartı sökmek gerekiyo almak istiyorum ama zor felan dedniz korktum bende :D yoksa intel içinmi zor ??

walla amd aparatı çok farklı birşey anlamadım. AMD için birşey diyemem fakat, intel için rahat taktım. pek zor olacagını sanmıyorum.

Amd sokete takması çocuk oyuncağı stok sğutucuları gibi çektikten geçir mandal indir tık eder ve takarken.aynı soğutucudan kullandım.

Aynı soğutucunun 2 tipi var ve kutu üzerinde ne yazıkki bununla ilgili not yada ayrım yok sanırım üretim seri yada tarihleri farklı. Birinde amd aparatı var klasik mandallı sistem takması stok fan gibi kolay, diğeride benimde aldığım kutu içinde amd aparatı yok anakartın ön ve arkasına 2 tane metal plaka takıyorsun bolca vidalama işlemleri falan derken biraz kastırıyor, kasanın arka kapağı açılmıyorsa anakartın arkasına ulaşma şansın yoksa zaten komple sistemi sökmek gerekiyor benim kasa çift taraflı açıldığı için yırttım neden bu tarz bir ayrım yapmışlar garip olmuş eli yatkın olmayan için amd aparatsız olanın montajı biraz uğraştırır.

Bende bu aparatların hiçbirisi çıkmadı.

Bendeki kutudan çıkanlarda bu şekilde,

• quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

quote:

Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06

quote:

quote:

Aynı soğutucunun 2 tipi var ve kutu üzerinde ne yazıkki bununla ilgili not yada ayrım yok sanırım üretim seri yada tarihleri farklı. Birinde amd aparatı var klasik mandallı sistem takması stok fan gibi kolay, diğeride benimde aldığım kutu içinde amd aparatı yok anakartın ön ve arkasına 2 tane metal plaka takıyorsun bolca vidalama işlemleri falan derken biraz kastırıyor, kasanın arka kapağı açılmıyorsa anakartın arkasına ulaşma şansın yoksa zaten komple sistemi sökmek gerekiyor benim kasa çift taraflı açıldığı için yırttım neden bu tarz bir ayrım yapmışlar garip olmuş eli yatkın olmayan için amd aparatsız olanın montajı biraz uğraştırır.

Bende bu aparatların hiçbirisi çıkmadı.

Bendeki kutudan çıkanlarda bu şekilde,

Bendeki mandallıydı sendeki yeni üretim İntelin de mandallıydı sisteme dönmeler çok daha iyi olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim kutumdan amd için olan klips çıkmadı değişik bir aparat çıktı dikdörtgen şeklinde.

Stres testinde 58 derece max. oldu.6 ay sonra macunu yenileyeceğim o zaman değerler daha iyi olabilir şu anda boşta ilk güne oranla daha iyi 39-42 derece arasında.Oda sıcaklığım min 32 derecede zaten.Haftasonu oyun testlerini yapar verileri yazarım

Bir de şöyle bir durum var.Sıcaklık değerlerini ölçen programların farklılıkları...Hangi program daha doğru bilemiyorum.Şu an 3 farklı program var 3 ü de farklı

AIDA64 ulti 40-43 AMD overdrive 25 easytune(gigabyte anakart için yazılım) 40-41

BF4,Watch Dogs 2'şer saatlik oyun zamanı içerisinde max 55 derece gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vertigo27 -- 12 Temmuz 2014; 15:17:13 >
  • arkadaşlar bu soğutucunun kutusunda lga 1156 uyumlu olduğu yazmıyor. ama netten nereye baktıysam lga 1156 uyumlu görünüyor. bi hata mı var anlamadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarı&kırmızı

arkadaşlar bu soğutucunun kutusunda lga 1156 uyumlu olduğu yazmıyor. ama netten nereye baktıysam lga 1156 uyumlu görünüyor. bi hata mı var anlamadım?

Normalde eski bir soğutucu bu 1155/1156 soket aparatı sonradan ek dahil edilmediyse uyumluluk bulunmuyor, satış yapan firmadan teyit alınabilir.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_95556434/f_//tm.htm#95780249

Üstteki linkte bunu arkadaşlarla tartıştık sonunda xmxksk nickli arkadaşın uyarısıyla gerçek anlaşıldı
    Kendisine teşekkür ediyorum.
    Red Scorpion almayı düşünen ve
    Soket 1156 (Lynnfield) / soket 1155 (Sandy ve Ivy Bridge) ve soket 1150 (Haswell ve Haswell-R) kullanan arkadaşlar çekinmeden alabilir.
    Çünkü Xigmatek, Red Scorpion diye 1. nesil Gaia yı satıyor , dolayısıyla yukarda saydığım soketler için kutusundan montaj aparatı da çıkıyor.

Sadece ürünü 2. el almayı düşünen arkadaşlar, 2013 den önce üretilen eski modelden olabileceği için sorup alsınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 10 Ağustos 2014; 8:29:51 >

• Arkadaş benim Q6600 cayır cayır yanıyor fan bitik durumda zaten oynuyor yerinden elimde kalıcam fan.Boşta 60 yükte 90 derece olduğu oluyor.Bunu önerdiler ama 100 TL civarı daha ucuzu yok mu?

• 5 yıldır kullanıyorum hiçbir sıkıntısı olmadı xigmatek hakkını verdi.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.