Şimdi Ara

XIGMATEK UTGARD Kasasında psu kabloları..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar vatandan pc toplattım. Utgard pure black 700w 80+ lık kasalarından aldım. Herşey güzel. Sistem sorunsuz test sonuclarıda iyi pc de sıkıntı yok. Tek sıkıntım kablolar karma karışık psu nun cok fazla kablosu var ve toplayan şahıs onlara cozum bulamamiş salata gibi içerisi. Bu kasayı kendisi toplayan oldumu. Kabloları bir nebze toparlamak istiyorum gozume hiç hitap etmiyor:(...
    resim;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marksman87 -- 2 Ocak 2011; 22:03:03 >

• Kasada kablo saklama yuvaları mevcut hepsini onlardan geçirceksin ve sorun çözülecek.

-

vatandaki elemanlara montaj yaptırırsanız olacağı o, şimdi dersin ben yapmayı bilmiyorum, emin ol youtube'da bir tane kasa montaj videosu izleyip kendin kursaydın daha iyi olurdu.

Başlıkdaki resmi görünce PC'den soğudum o nedir ya öyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 2 Ocak 2011; 22:40:15 >
  • Hocam biraz daha açıklayıcı olsanız?
  • Resimde kırmızı ile işaretlenen deliklerden kabloları kasanın diğer tarafındna geçirerek içe almanız gerekiyor.

• Anladım. Yav vatanada hizmet guzelde montajda benden sınıfta kaldılar.. Ben bu kablolari soksem hangisi nereye biraz zor bulurum bu karmaşada napsam kasayi alıp gerimi gotursem orda montajlatsam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

Resimde kırmızı ile işaretlenen deliklerden kabloları kasanın diğer tarafındna geçirerek içe almanız gerekiyor.

aynen şekilde görüldüğü gib kablo saklama deliklerinden kabloları geçireceksiniz. sorunlarınız çözülecek anakart a güç veren kabloyu da ekran kartının altından götürebiliyorsanız ordan dedneyin olmazsa da bir uzatma almayı düşünebilirisiniz.

• Vatan'a götürsenizde ilgileneceklerini sanmam, birazda kendiniz uğraşarak yapın, sonuçta bilgisayar sizin o yüzden onun hakkında daha çok şey bilmeniz sizin yararınıza. Şimdi anakartın kullanma klavuzunu alın, kabloların anakart üzerine montajını anlatan sayfayı açarak uçları doğru şekilde anakarta bağlayın, deneme yanılma ile illaki doğru takmayı becereceksiniz. Zaten kasadan direkt anakarta bağlamanız gereken, açma kapama kablosu, reset kablosu, hdd led, power led, ön usb'ler ve ön ses/mikforon kabloları olacak, hepsinin hem anakart üzerinde isimleri var hemde dediğim gibi anakartın klavuzunda resimli olarak anlatımı olacaktır. Psu'dan anakart ve ekran kartına takılacak kabloları zaten anakart üzerindeki çıkışlara bakarak psu kablolarının uçlarından teyid edebilirsiniz. Geriye sadece psu molexlerinden fanları bağlamak olacak buda zaten en basiti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pegasus ATX KASA+300W Fsp 120MM
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dediğnizi yapacağım ama bağlayamassam diye korkuyorum:)
  • Bunlarda benim kasanın resimleri. Umarım işini görür.

• Kablo Saklama Yuvalarını Kullan Blackeagle'ın Kasası Gibi Olur

Hava Akımı İçin Önemli
  • @Blackeagle, aynı kasadan bende de var sizin kadar iyi toparlayamadım. Elinize sağlık
  • Gerçekten harika toplamıssınız kablolari cok hoş yav benımkınden sonra bunu gorunce gozumun onu acıldı en kısa surede toparlayacam olmusmu diye koyacagim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackeagle

Bunlarda benim kasanın resimleri. Umarım işini görür.

Tabandaki fanı ters takmışın içeri üfleyecek şekilde takmalısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

quote:

İlk aldığımda iki şekilde de denemiştim. Bu şekilde daha iyi hava sirkülasyonu olduğunu düşünüyorum. Çünkü kasanın ön tarafındaki 12 cm fan hdd'lere doğru içeriye hava girişi sağlıyor. Hdd'lerden gelen sıcak hava da tabandaki fanla emilerek dışarı atılıyor. İçeri doğru üflemesi hdd'lerden gelen sıcaklığı yukarı itmekten başka bir işe yaramıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 5 Ocak 2011; 10:42:13 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

quote:

İlk aldığımda iki şekilde de denemiştim. Bu şekilde daha iyi hava sirkülasyonu olduğunu düşünüyorum. Çünkü kasanın ön tarafındaki 12 cm fan hdd'lere doğru içeriye hava girişi sağlıyor. Hdd'lerden gelen sıcak hava da tabandaki fanla emilerek dışarı atılıyor. İçeri doğru üflemesi hdd'lerden gelen sıcaklığı yukarı itmekten başka bir işe yaramıyor.

Peki bu durumda HDD'den den daha önemli onlarca parça nasıl soğuk hava alacak? Senin şu mantığına göre öne fan takma daha iyi HDD ısınsada birşey olmaz, fakat diğer onlarca bilşenenin soğuması çok çok daha önemli. O kadar kablo toplamışın fakat şu durumda hiçbir işlevi yok.

Senin şu yaptığın ısınsada fark etmeyecek HDD için tüm parçaları feda etmek oluyor.

İster dinlersin ister dinlemezsin sana tavsiyem, tabandaki fanı ters çevir direk ekran kartına üflesin öndeki 120mm fanıda çıkar 5.25 kapaklarının oraya koy o da direk CPU'ya etki etsin. Bu sayede HDD'nin ısıttığı ve içeri attığı sıcak hava içeri atılmamış olacak ve VGA ve CPU'da etkili soğutma sağlayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 5 Ocak 2011; 14:12:35 >

• Tabandaki fanı ters çevirip yukarıya doğru üfletin, zira tavandaki fan da bu sayede daha çok iş görür...
  • Belirtmekte fayda var şuan taban ve tavanda fanlar pasif durumda. Havalardan dolayı çalıştırmaya gerek duymuyorum. Fakat vaktim olunca dediğiniz gibi tekrar deniyeceğim. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
  • Arkadaşlar yorum yapıp ilgilenen herkese teşekkür ederim. Kabloları güzel bir şekilde topladım. Ama tabiki Black kadar yine olmadı ama eskisinde kat kat iyi oldu:D.. Korkutugm başıma gelmedi geri takamam diye korkuyorumdum ama 1 kere yaptıktan sonra artık her defasında yapabilirim :).. Gözümün önü açıldı kasa daha hoş duruyor:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marksman87 -- 6 Ocak 2011; 17:49:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marksman87

Arkadaşlar yorum yapıp ilgilenen herkese teşekkür ederim. Kabloları güzel bir şekilde topladım. Korkutugm başıma gelmedi geri takamam diye korkuyorumdum ama 1 kere yaptıktan sonra artık her defasında yapabilirim :).. Gözümün önü açıldı kasa daha hoş duruyor:)

hayırlı olsun. Bi resim atarmısın suan ki halini ?
  • Ekledim resim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.