Türk Televizyonlarında Çalan Final Fantasy Müzikleri
Final Fantasy müzikleri Türk televizyon yapımcılarımızın da dikkatini çekmiş olacak ki, bazen Türk programlarında bu müzikleri kullanıyorlar! Örneğin; "evlilik" üzerine kurulu bir Türk yarışma programında, duygusal anlarda "Final Fantasy VI - Terra (Tina)" (FF6'nın ana tema müziği) çalıyordu!
Kanal 7'nin ana haber bültenindeki bazı haberlerde, fon müziği olarak Final Fantasy VII: Advent Children'dan For The Reunion müziği kullanılıyor.
Yine ATV, Star gibi kanallarda da haber müziği olarak Final Fantasy müzikleri kullanılıyor ara sıra.
Bir başka kullanılan müzik ise FF8'den "Only a Plank Between One and Perdition" (hareketli sahnelerde çıkan müzik)! 2-3 dakika süren bir araba & motor yağı reklamında bu müzik kullanılmıştı. Versiyon 3'teki forumlarımızdan bir üye bakın bu olayı nasıl anlatıyor; "Gazete okuyordum koltukta, birden "Only a plank" müziğini duymaya başladım.. Başta jeton düşmedi, müziğe kafa sallıyorum "Heyyt be FF" diye.. Sonra oyunun açık olmadığını fark ettim ve TV'ye koştum! Bu kadar FF oynamanın zararları!.."
» Türkiyemiz'in Final Fantasy'ye Bakış Açısı
2005 yılında, (2005'te Alexa'ya göre Türkiye'nin en iyi ikinci haber sitesi olan) Haber7.Com adlı Internet sitesinde, Final Fantasy serisi, haber şeklinde, oldukça iyi tanıtılmıştı. 3000'den fazla kişinin görüntülediği habere sadece üç yorum yapıldı, ve bakın o üç yorum nasıldı! Birinci Yorum: "Dünya hayatı bir oyundan ibarettir." İkinci Yorum: "FFTR 4ever! FFTR şu ana kadar gelmiş geçmiş en güzel oyundur bence... oynayanlar bilir :)" (Gerçekten FF değil, FFTR yazılmış. İlginç!) Üçüncü Yorum: "İnsanlarımız okumasın, öğrenmesin, bilmesin diye ve sadece alıcı konumunda kalsınlar adeta robotlaşsınlar diye teknolojiyi kötü niyetlerine alet ederek milleti uyutuyorlar. Bu arada kendileri ve efendileri de malı götürüyorlar." Bizden yorum yok!
İngiltere'nin resmi playstation dergisi , bir sayfasını ff13 e yer ayırdı;
İşte bu oyun yha, Final Fantasy RPG'lerin kralı be..
quote:
Orjinalden alıntı: GoldPunch
İngiltere'nin resmi playstation dergisi , bir sayfasını ff13 e yer ayırdı;
nisan 2010 diyorlar cikis tarihi icin... o anda gowIII de cikcak süper olcak ...
o ingilizce versiyon için geçerli.O yeni yayınlanan trailerın sonunda coming 2009 yazıyor
Benim ilk ff tecrübem ffx2 oldu.Aslında ffx arıyordum bulamadım ffx2 yi begenmedim.FFxii aldım 200 saatte bitirdim oyunu siz kaç saatte bitirdiniz oyunu?oyunu bitiricem diye çok kastım kendimi.(ramdom chest olayı berbat bişey,level atlama tribi öldürüyor beni)
ffx-2 zaten ffx kadar tutulmadı.Ama ffx efsane
quote:
Sen ffxii oynadın dimi kaç saatte bitirdin?100 de 100 bitirdin mi oyunu?Bana göre çok kasıntı ve zor bir oyundu o kadar oyun oynadım ama bazen neden bu oyuna bu kadar kastım bitiricem 100 de 100 diye kızıyorum kendime.Sence ffx ffxii den iyimidir?Son olarak kingdom hearts hakkında ne düşüyorsun?
ffx-2 yi oynayamadım malsef hiç bir cd cide bulamadım.FFX inan x-2 den 1000 bin kat daha güzel famitsu bile gelmiş geçmiş en iyi oyun seçmişti ffx i düşün artık.Kingdom hearts da böyle daha çocuksu geldiğinden oynamamıştım.
Oyunu alacağım kesin değil ama FF 'in hayranıyım eklersen sevinirim
quote:
ben sadece ffx oynadim digerlerini oynamadim ama cok cok cok guzeldi ya... bu oyunun cikmasi icin daha ne kadar cok zaman var ya nasil beklicez off
quote:
ffx-2 yi oynayamadım malsef hiç bir cd cide bulamadım.FFX inan x-2 den 1000 bin kat daha güzel famitsu bile gelmiş geçmiş en iyi oyun seçmişti ffx i düşün artık.Kingdom hearts da böyle daha çocuksu geldiğinden oynamamıştım.
Dostum sordugum ff 12 idi..
ha pardon ben onu oynuyordum oyunun %10 unu fln bitirdim sonra ps2 bozulduğu için oynayamadım.
quote:
ha pardon ben onu oynuyordum oyunun %10 unu fln bitirdim sonra ps2 bozulduğu için oynayamadım.
seni sıkmıyorum dimi sorularla?Kullandıgın konsol ve şuan oynadıgın oyun nedir?
şuan ps3 ile meşgulüm.Eğer FF konsolunu soruyorsan şuanda ff crisis core yi psp imde oynuyorum.
Bu arada eftafurullah sıkmıyorsun
final fantasy 13 ün yeni karakterleri ve aynı zamanda demosunda oynayabileceğimiz 3 tane yeni karakterin adı açıklanmış durumda.