merhabalar arkadaşlar quad core işlemci 4 gb ram taktıgım sistemimde windows xp sp2 kullanıyorum. Kullandıgım windows programlar ramlerin hepsini kullanamıyor. xp 64 bit kurdugumda ram in hepsini kullanabiliyorum ama diger programlarım 64 bit i desteklemiyor. sorum şudurki. xp de programların 4 gb rami kullanmasını nasıl saglayabılırım. bu arada kullandıgım prpgramlar autocad r14 ve 3ds max. teşekkürler
yokmu
Habipcell 32 bit işletim sistemlerinde sistem 3ksür kullanıyor ki program başına maksimum 2gb ram kullanabilir.Yani autocad maksimum 2gb ram tüketebilir. sistemle alakalı 4gb olarak gösterme gibi bir şansın yok ama programların tek başına 3gb kullanması için yamalar mevcut fakat her program için geçerli mi bilmiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: mesuthaksoy
Habipcell 32 bit işletim sistemlerinde sistem 3ksür kullanıyor ki program başına maksimum 2gb ram kullanabilir.Yani autocad maksimum 2gb ram tüketebilir. sistemle alakalı 4gb olarak gösterme gibi bir şansın yok ama programların tek başına 3gb kullanması için yamalar mevcut fakat her program için geçerli mi bilmiyorum
32 bitte sistemin 4 gb göstermesi içinde yamalar mevcut
32 bit işletim sistemi ( vista&xp..) kullanıyorsanız biraz araştırma sonucu görüceksiniz. 32 bit işletim sistemleri 3 gb den fazlasını göstermez fakat var olan yamalar ile sisteminizde de 4 gb ram görebilirsiniz..