merhaba.xp pro ile ilgili bir sorum olacaktı.geçen gün bilgisayarımı kullanırken,bir belge yazdırmak istedim.yazdır dedim,birkaç saniye sonra lexmark'ın yazdırma programı hata verdi,gönderme dedim..fakat belgeyi yazdırdı..aynı dosyayı biras düzenleyip bir daha yazdırmak istedim,fakat bu sefer takıldı.10 dk kdr bekledim yazdırır diye,yapmadı,sonra sil dedim..siliniyor'da kaldı bu sefer :)
herneyse,bunlardan sonra,bilgisayarı normal bir şekilde yeniden başlattım.ama bilgisayar açıldığında desktop yoktu! task manager'dan explorer.exe yi kapayıp tekrar açtım,olmadı.bir daha reset attım,yine olmadı.sonra yüklü olan,ve sorunsuz kullandığım service pack 2'yi sildim.win xp'im sp1 ile entegre olduğu içn,otomatikman o yüklendi..ve masaüstü eski yerini aldı..
bundan sonra,windows repair yaptım,eksik dosya felan vardır diye,bitti ve yine masaüstüm geldi,bir sorun yok..ardından sp2 yi tekrar yükledim..ve yine hüsran,masaüstüm yok.task manager'dan heryere girebiliyorum fakat explorer.exe açılmıyor.
neden sonra,aklıma geldi.msconfig'den hizmetlerin tamamını kaldırıp,2 şer 3 er açıp reset attım bilgisayara ve açıldı.ta ki KABUK DONANIM ALGILAYICI sını açana kadar.bu hizmeti açmazsam,bilgisayar normal bir şekilde açılıyor.şimdi 1.sorum,bu hizmetin bana ne yararı olduğu? yani devre dışı bırakıyorum,böylece windows normal bir şekilde açılıyor.otomatik yada elle yaparsam,desktop gelmiyor.iexplore komutu üzerinden C ye,Belgelerim'e,İnternet'e vs girebiliyorum.internetten bu servisin dll si olan shsvcs.dll yi bulup değiştirdim,fayda etmedi.ne yapsam sizce?
2.sorum ise,bu sorundan hemen sonra ortaya çıkan(daha doğrusu benim farkettiğim) bir olay.Windows Image Acquisition (WIA) hizmetini başlatırsam şayet,bu seferde Bilgisayarım'a girmiyor :) ilginç bir sorunlar zinciri..format atmadım,çünkü 1 hafta önce yapmıştım.anladığım kadarıyla webcam'de kullanılıyor bu.birde mp3 player'imi takınca görmüyor,muhtemelen bundan..bende webcam'in programı var,onun aracılığı ile resim çekiyorum.ama mp3 içn bir alternatif yok,usb yığın depolama olarak görüyor ama bilgisyarımda yok..Bu serviside devre dışı bıraktım,Bilgisayarım normalce çalışıyor :)
Cevabınızı bekliyorum..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme