Şimdi Ara

XP'de kablosuz ağ sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle ilgilenen herkese teşekkürler Hocam özet geçeyim, bir XP tutkunu olarak -nedendir bilmiyorum- elimdeki bilgisayara XP kurmak istiyordum. Şu anda elimdeki bilgisayar Win7 ve hiçbir sıkıntı -gerek donanımsal gerekse yazılımsal- yok. Eski bilgisayarımdan elimde kaladan WinXP Home Edition SP1 var. Bunları kuruyorum hiçbir hata almadan burası hoş ama bilgisayarı açınca internete bağlanamıyorum. Yani "kablosuz ağa bağlan" seçeneğinden yola çıkamıyorum. Ağ bağlantılarımda da herhangi bir bağlantı yok. İlave edeyim; Ethernet kartım "nVidia nForce Ethernet Networking Controller" diye geçiyor.

Denediklerim;
    -Formatı tekrarlamayı veya restartı denedim
    -Giriş çıkışları denedim alakası olmadığını bile bile. Çünkü Win7'de sıkıntı yok.
    -Win7'de oto. driver update olduğunu bildiğimden Ethernet kardının driverını netten bulup kurmayı denedim. Driver kuruluma geçmiyordu.
    -SP1'de olmaz diyorlardı internette baktığım kadarıyla. İnternetten SP2 ve SP3 bulup kurdum, yine görmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ne yapsam bilemedim -- 20 Şubat 2014; 0:52:15 >

• Donanım yöneticisinde "Bilinmeyen Aygıt" olarak görüyor mu?

görüyor ise özelliklerine gidip "donanım kimlikleri" kısmındaki numaraları internette aratıp işletim sisteminin desteklediği doğru driver'ları arayabilirsin. Sorun biraz ilginç. Home edition'larda bazı özellikler kısıtlıdır ama bunlara wireless network ler dahil mi, bilmiyorum..
  • daha önce bu bölümde birisinede tavsiye etmişsin size söylüyorum win 8 yada win7 eklentili son güncellenmiş bir xp indirin onu kurun onlarda kablosuz bağlantısı otomatik kurulu geliyor. win7 görsel temasını kullanmak istemiyorsanız daha sonra eklentiyi silersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatmeric

Donanım yöneticisinde "Bilinmeyen Aygıt" olarak görüyor mu?

görüyor ise özelliklerine gidip "donanım kimlikleri" kısmındaki numaraları internette aratıp işletim sisteminin desteklediği doğru driver'ları arayabilirsin. Sorun biraz ilginç. Home edition'larda bazı özellikler kısıtlıdır ama bunlara wireless network ler dahil mi, bilmiyorum..

Hocam ilk önce tavsiyen için teşekkürler. Şöyle söyleyeyim, indirdiğim driver zaten doğru, yani o konudan eminim. Zaten anormal olan durum, her şeyi yapıp kuruluma geçerken setupı kapatması
  • quote:

Orijinalden alıntı: avenged

daha önce bu bölümde birisinede tavsiye etmişsin size söylüyorum win 8 yada win7 eklentili son güncellenmiş bir xp indirin onu kurun onlarda kablosuz bağlantısı otomatik kurulu geliyor. win7 görsel temasını kullanmak istemiyorsanız daha sonra eklentiyi silersiniz.

Ben salt XP kurmak istiyordum hocam. Dediğinin olduğunu biliyorum, başka konuya da yazmıştın. Ama yine de deniycem. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.