Şimdi Ara

xp'de performans arttırmak için...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim makina iyice yavaşladı ve hantallaştı.
    zaten bir tek internete giriyorum bu bilgisyarla.
    xp ing son güncellemeli sp3 var ve int.explorer 8.

bir yerde okudum hardisk performansını arttırmak için ,
    "fast searching-indexing service" i kapayın diyorlar.
    ben baktım benim bilgisayara , mesela hardisk teki windows directory sinde "fast searching-indexing service" okeyli.
    mesela ben bu okeyi iptal etsem. c deki windows directorysindeki bu servisi kullanmasam performans artarmı?
    aynı zamanda bir zararı olur mu?
    bu servisin faydası nedir? olsa ne olur olmasa ne olur ?

ikinci sorum;
    bir ihtimal daha aklıma geldi.
    pc yi yeniden formatlasam. xp'yi 2001 yılında aldığım diskinden ilk hali ile yüklesem. daha sonra hiç güncelleme yapmasam. servis paketlerini(2-3) , güvenlik güncellemelerini falan hiç yapmasam.
    ancak güncel ve son sistem bir virüs programı kullansam,
    bir güvenlik sorunu ile karşılaşırmıyım ?
    yani windowsda güvenlik sıfır olsa ama son sistem bir virüs programı bilgisayarımı sorunsuz korurmu?
    ancak windowsun güncellemelerini yüklemesem bile ie 8 yüklemeyi düşünüyorum.

yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vdrturkiye -- 26 Eylül 2009; 14:31:03 >

• Arkadaşım ben eski pc me hiçbir güncelleme sp paketi filan kurmamıştım.Temiz bir format çek sonra kullanmak istediğin programları kur.En son olarak norton ghost ile bir yedek aldınmı tamamdır.

Hee virüsmü bulaştı aç norton ghostu kur
  • benim makine de sp3 yükleyince yavaşladı. Sürekli xp yi güncelliyorum, bir sorun yoktu ama bu sp3 mahfetti. Şimdi format attım ve sadece xp ye update yaptım. şu an sp2 olarak görünüyor. Ben bu hazırlanan sp3 paketinde bir sorun olduğunu düşünüyorum.
  • bende ilk sorunuza yanıt vereyim
    "fast searching-indexing service" i kapatmanızın bir zararı olmaz.bilgisayarınızdaki arama işlemlerini hızlandırmak için indexleme işlemidir.fakat bunu kapatmanız bilgisayarınıza extra bir performans sağlamaz.bilgili bir kullanıcıysanız registry kayıtlarınızı ve bilgisayarınızdaki kalıntıları temizlemeniz daha ciddi bir performans artışı sağlayacaktır.
    acemi düzey için ccleaner , daha bilgili düzey için tune up veya advanced systemcare önerebilirim
    kişişel görüş olarak kullandığım dönemde sp3 performansından çok memnundum.
  • bilgiler için teşekkürler.
    ancak,
    ben hala şu sorumun cevabını alamadım.
    windows xp yi 2001 senesindeki ilk haliyle çalıştırsam.
    hiç bir güvenlik güncelleştirmesini service packlari falan yüklemesem;
    mesela sadece norton antivirüs 2009 yüklesem.
    bu virüs programının firewall'ı bilgisayara yapılan atakları koruyabilirmi?
    yoksa windows güncellemeside gerekli mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vdrturkiye

bilgiler için teşekkürler.
    ancak,

şakayla karışık bir cevap olacak ama;
    bu bilgiyarınızdaki içeriğe bağlı bir durum.
    çok üst düzeyde önemli bilgilere ciddi hesap bilgilerine sahipseniz hackerlerin ilgisini çekeceğiniz için ne sp1,2,3 nede herhangi bir antivirüs firewall sizi koruyamaz
    standart bir kullanıcıysanız korur
    ekleme:bazı sıkıntılar oluşacaktır.güncellemesiz kullandığınızda mesela live messengeri kuramazsınız.sizden windows installer ve update agent güncellemesi isteyecektir.service packler yalnızca güvenlik yamaları içermez bir çok güncelleme ve sistemi verimli kullanmanızı sağlayacak ilavelerde içerir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whamx -- 30 Eylül 2009; 17:05:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: whamx

quote:

Orijinalden alıntı: vdrturkiye

bilgiler için teşekkürler.
    ancak,

şakayla karışık bir cevap olacak ama;
    bu bilgiyarınızdaki içeriğe bağlı bir durum.
    çok üst düzeyde önemli bilgilere ciddi hesap bilgilerine sahipseniz hackerlerin ilgisini çekeceğiniz için ne sp1,2,3 nede herhangi bir antivirüs firewall sizi koruyamaz
    standart bir kullanıcıysanız korur
    ekleme:bazı sıkıntılar oluşacaktır.güncellemesiz kullandığınızda mesela live messengeri kuramazsınız.sizden windows installer ve update agent güncellemesi isteyecektir.service packler yalnızca güvenlik yamaları içermez bir çok güncelleme ve sistemi verimli kullanmanızı sağlayacak ilavelerde içerir

faydalı bir açıklama olmuş , teşekkür ederim.
    live messenger değil , klasik olanını kullanıyorum. orada sorun yok.
    standart bir kullanıcı olduğum içinde bilgisayarımında ciddi hesap bilgileri gibi önemli bilgiler de yok.
    sanırım norton 2010 yeterli olacaktır firewall konusunda...

explorer konusunda ise ie 8'i yüklememe izin verirmi acaba eski xp. onu bilmiyorum. yoksa hiç ie 8 bulamşayayım ilk sürüm ie kullnaayım. nedersiniz ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • internet explorer 8i sp2 altında bir bilgisayara kurmadım.o yüzden bu konuda bilgim yok.kesin olan kurulumda doğrulama istediği ve güncellemelerinizi açmanızı gerektireceğidir
    kişisel fikrim ie8de biraz toparlanmış olsada firefox yada operanın çok daha iyi olduğu yönünde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.