Şimdi Ara

Windows7 puanlamasında eski ve yeni cpu farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • daha önce kullandığım celeron 420 1,6 ghz lga işlemcimi arkadaşımdan aldığım pentium D 820 2,8 ghz Dual Core işlemci ile değiştirdim..

Windows7 puanlamasında celeron 4,2 alırken Pentium D 2,5 te kaldı bunu sebebi sizce nedir..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• celeronun yeni nesil bir işlemci olması puanı etkilemiştir diye düşünüyorum ama pentium d daha iyidir
  • çok ilginç bi durum
  • Celeron 420 Core 2 Duo mimarisi taşır Conroe çekirdeklidir ve Pentium d den çok daha üstündür. Tek çekirdekli Core 2 Duo diyebiliriz. 1.6 ghzde pd 3.0 ghz ile başeder. Çok da iyi oc olur stock fan ile 3.0 ghz hızlarını görür. O zaman da pentium d falan tanımaz.

Pentium D dual core değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isomu -- 16 Eylül 2009; 5:53:19 >
  • Bence windowsun punalamasina takilmamak lazim !! Vista kullanirken imzamdaki sistemim 5.5 aliyordu !!!

Saka gibi anasini satayim.. Neyse win7 kurduk. dediler win7 daha iyi falan her neyse, oda versi 5.5 puan...

Demekki windows isletim sistemi hesaplarken birseylerde yanlislik yapiyor ama ben anlamadim !!
  • Windowsun puanlaması gayet iyidir. Vistanın 5.5 verdiğine windows 7 nin 5.5 vermesinin neresi yanlış anlamadım. Windows vistada 5.9 alsaydın (sınır) windows 7 de değişme olabilirdi. Çünkü sınır daha yukarı çıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

Bence windowsun punalamasina takilmamak lazim !! Vista kullanirken imzamdaki sistemim 5.5 aliyordu !!!

Saka gibi anasini satayim.. Neyse win7 kurduk. dediler win7 daha iyi falan her neyse, oda versi 5.5 puan...

Demekki windows isletim sistemi hesaplarken birseylerde yanlislik yapiyor ama ben anlamadim !!

Windows puanlaması iyi ve kullanılışlıdır. Windows 7'de sadece üst puanı 7,9 yapmışlar, vistada aldığın değerlere yakın değer alırsın, ama i7 işlemcin olsa mesela 5,9'un üstünde verir, bu kadar.

Ayrıca imzandaki makine o kadar da özel falan da değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alx -- 16 Eylül 2009; 15:15:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: isomu

Celeron 420 Core 2 Duo mimarisi taşır Conroe çekirdeklidir ve Pentium d den çok daha üstündür. Tek çekirdekli Core 2 Duo diyebiliriz. 1.6 ghzde pd 3.0 ghz ile başeder. Çok da iyi oc olur stock fan ile 3.0 ghz hızlarını görür. O zaman da pentium d falan tanımaz.

iyide bu işlemcideki ön bellek hikaye.celeronda 512 kb var..ikinci eli bile celeronun 40 50 lirayken pentium d 820 yi 60 70 ten aşağıya alamayız..
    bu ne mantıksız bir çelişki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alx

Windows puanlaması iyi ve kullanılışlıdır. Windows 7'de sadece üst puanı 7,9 yapmışlar, vistada aldığın değerlere yakın değer alırsın, ama i7 işlemcin olsa mesela 5,9'un üstünde verir, bu kadar.

Ayrıca imzandaki makine o kadar da özel falan da değil.

Core i7 920 cpu ile win7 64 bit ultimatede 7,5 puan alıyorum

Genel olarak tüm bileşenlerim 7.2 puan altına düşmedi ama sadece Hd işi bozuyor (5,9puan alıyor raid hd)

Sanırım win7 ssd istiyor analadığım bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: korkmazmustafa

quote:

Orijinalden alıntı: isomu

Celeron 420 Core 2 Duo mimarisi taşır Conroe çekirdeklidir ve Pentium d den çok daha üstündür. Tek çekirdekli Core 2 Duo diyebiliriz. 1.6 ghzde pd 3.0 ghz ile başeder. Çok da iyi oc olur stock fan ile 3.0 ghz hızlarını görür. O zaman da pentium d falan tanımaz.

iyide bu işlemcideki ön bellek hikaye.celeronda 512 kb var..ikinci eli bile celeronun 40 50 lirayken pentium d 820 yi 60 70 ten aşağıya alamayız..
    bu ne mantıksız bir çelişki..

Evet önbellek işi hikaye biraz. Celeronu üstün kılan Conroe çekirdeği.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.