Şimdi Ara

XP DEN XP YE AG BAGLANTISI LUTFEN YARDIMM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar xp den xp ye ethernetten ag baglantisi kurmak istiyorum,ama bir turlu yapamadim yardim dosyalarini falan karistirdim cok karisik geldi,su olayi bi arkadas sevabina bi aciklasa detayli olarak valla acaipp dua edecemm onaa,internet paylasimida olsun iki pc arasinda kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snatc10 -- 29 Ocak 2005, 2:46:17 >

• arkadasim elimden geldigince aciklayayim ama ingilizce version kullandigim icin turkce karsiliklari tam bilmiyorum ,bildigim kadariyla turkcce karsiliklari koyarak basit bir sekilde anlatayim

1-ethernet kartlarinin calistigindan emin ol (bilgisayarim-sag click ->properties ->hardware->device menager) burada lan kartlarini gormelisin
    2-control panel (denetim masasi oluyor gaiba) admin tools lara bir gir ust siralarda computer browser i goreceksin onun baslamis oldugundanda emin ol
    3-kesinlikle ve kesinlikle heriki bilgisayarda ayni calisma gurubunda olmali
    4- 100 m den kisa olmak sartiyla gerekli miktarda crossover kablo yu bir kenara koy( cross over kablo ile ilgili bir resmi daha once foruma koymustum aratirsan bulabilirsin)
    5-daha onceden yapmis oldugun(ugrastim diyorsun) baglantilari sil (my network place-buda heralde ag baglantilarim oluyor - buraya girdiginde senin verdigin isimlerle birtakim baglantilar goreceksin sil bunlari ama ana makinadaki internet baglantin kalsin)
    6- bilgisyarlarin kapali vaziyette iken cat5 leri tak calistir internet baglantini kapat ( kolylik olmasi acisindan varsa zonealarm vs gibi firewallarinida kapat ,hatta antivirusunude kapat ) bilgissayarlar acildiginda ekranin sag alt kosesinde ag baglantsinin geldigini goreceksin ( modem isigi gibi calisan bir ikon)
    7-bu bolum sadece emin olmak icin ; yukaridaki maddede adi gecen ikona cift clickle acilan pencerede properties( ozellikler) i ac altta tcp-ip satirini goreceksin onun uzeerine cift click yaptiginda yeni bir pencere olacak iki bolumlu otomatik ayarlarin secili olmasina dikkat et
    8- my network place ( ag baglantilarim) actiginda sol tarafta ustten 3.satirda setup home office network (ev ofis ag kurulumu - gibi tercume edebilecegim bir satir olacak onu tikla )
    9- simdi xp nin setup wizardi ( kurulum buyucusu yada sihirbazi herneyse o acilmis olmali)
    10-3.adimda senin yapabilecegin baglanti tipini gosteren bir panel gelecek onunsecili olmus olmasi lazim
    11-arkasindan gelen panelde ilk secengi sec( evet -mevcut internet baglantisi...gibi birsey olmali
    12-daha sonraki adimlarda kurulacak kopru icin senden isim isteyecek onlari ata
    ayni kurulumu her iki komputerde yap

bunlar tamamlandiktan sonra yaklasik 30 sn sonra(ender durumlarda bu sure 3-5 dakikaya kadar uzayabilir) comp.lerin birbirini gorup konusmasi lazim( bunu anlamak icin ekranin sag alt kosesindeki ikona ( agbaglantisi ni gosteren ve muhtemelen yanip sonen ) bi click yap acilan pencerede gelen giden diye bir takim sayilar goreceksin onlarin degistigini goruyorsan olay tamadir

daha sonra firewall ve antivirus kurulumunu kendin ayarlarsin ve nete baglanirsin
    kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.tar -- 29 Ocak 2005, 12:20:38 >

• mr.tar
    +1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.