arkadaşlar nasıl olduğunu bilemiyorum ama bilgisayarımı açtığımda ne başlat çubuğu nede masa üstündeki simgelerim var. hepsi kayıp. anladığım kadarıyla kullanıcı profilim hasar görmüş. görev yöneticisinden (task manager) antitrojan ve virüs programlarımı çalıştırıp kontrol ettim bir şey bulamadı. denetim masasını açmak istedim ama açmadı. explorer.exe'yi yeniden çalışrıyorum ama monitör hafif bi titriyor hiç bir işlem yapmıyor. sistem geri yükleme ve kullanıcı profilleri ekranlarına ulaşmaya çalıştım bomboş bembeyaz pencereler açıldı. güvenli kipte açmayı denedim sistem kilitlendi. yani yapabileceğim her şeyi sonuna kadar yaptım. ve bu windows'un yeniden kurulma gibi bir ihtimali yok çünkü üzerinde çalıştığım programları tekrar bulmam mümkün değil. sanırım sorunumu anlatabildim. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
xp cd si ile yeniden kurulum modunda repair komutunu verirsen programların silinmeden sistemini ornarabilirsin
repair komutu siyah ekrana düşürüyor herhangi bir işlem yapmıyor. acaba ordan manuel olarak vermemiz gereken bir komut mu var?
o kısmı enter deyip geçiyoruz, daha sonra repair seçeneğini işaretliyoruz ok mi?
sonucu bana bildir
repair felan işe yaramadı bende kendi çözümümü geliştirdim. ilk adım xp pro'yu ikinci bir işletim sistemi olarak makinaya kurdum. burada şuna dikkat ettim. eski xp deki belgelerin tutulduğu klasör adını yeni xp'yi kurarken vermedim ki içindekileri silmesin. farklı ama bozuk xpdeki kullanıcı adına benzer bir kullanıcı adı seçtim. ve bozuk xp ile makinayı açtım document and settings altında xp pro'nun oluşturduğu kullanıcı adını disk üzerinde başka bir yere kopyaladım. restart ettim ve bu kez xp pro ile açtım. document and settings altındaki bozuk xp'nin kullandığı kullanıcı adını değiştirdim. daha önce disk üzerinde başka bir yere kopyaladığım xp proda oluşturduğum kullanıcıyı buraya tekrar kopyaladım ve adını bozuk xp'deki kullanıcı adıyla değiştirdim. restart yaptım xp home ile açtım ve bingo... her şey yerli yerinde. yardımcı olan herkese teşekkürler.