Şimdi Ara

xp kurarken mavi ekran hatasi acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar benim pc win7 xp kurucam ve hata alıyorum cd taktıgımda başlaması icin bi tuşa basın diyo basıyorum yükleniyo dosyalar ve mavi ekranda hata alıyorum hata resmini çektim buyrun bakın simdiden yardımlarınızı bekliyorum teşekkurler

xp kurarken mavi ekran hatasi acil yardım

• Diskinize erisim olmadigi icin bu hatayi veriyor. diskinizi kontrol edin gerekirse degistirerek bu soruna cozum bulabilirsiniz.
  • exeter pc laptop diski degiş derken nasıl degişicem anlamadım ?
  • laptop diskleri de degisebiliyor.
  • arkadaşım kusura bakma ama biraz aydınlatırmısın çözmem lazım bu sorunu bugun naptımsa olmuyo :S
  • aydinlatayim tabi ama sizin laptopunuzla ilgili gram bir bilgi yok sadece diskinizin bu hataya neden oldugunu biliyoruz. siz benden birsey isterken kendiniz birsey vermemis durumdasiniz...
    oncelikle diskinizin ide yada sata olmasi gerekiyor laptopda olsa. sata ise herhangi bir makinenin sata gucune bagladiginizda bu disk calisacaktir. bagladiginiz makinede deneme sansiniz varsa format atma ekranina gitmeyi deneyin eger ayni hata ile karsilasiyosaniz diskiniz bozuktur yenisini alirsiniz
    ide ise bir cevirici lazim. 2.5" to 3.5" ide cevirici diye bulabilirsiniz. bunu laptop diskini masaustune takarak kullanabilir ayni sekilde mavi ekran aliyorsaniz diskinizi gene degistirirsiniz.
    ha bu arada laptopunuzun diski nerede...
    alt kapaga baktiginizda 3 tane disk simgesi laptopda diskin oldugu yeri gosterir. en kabaca bu sekilde anlatabilirim. detay verirseniz bende olayi detaylandiririm...

• haklısın hiç bi bilgi vermedim

İşlemci : Intel® Core i7-720QM
    İşlemci Hızı : 1,60 GHz
    Bellek : 4 GB
    Sabit Disk : 500 GB SATA HDD
    suan işletim sistemi windows7 ama xp kurmak istiyorum xp kurulum esnasında bi tuşa basın başlamak icin diyo tam orda yüklenirken bu hatayı alıyorum olmuyor

bide bilgisayarımda ayrıyetten 2 disk var boş öyle girilmiyo BD-ROM , BD-ROM
    inşallah aydınlatmısımdır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • diskinde daha önceden yapılmış bir kurulum var mı, linux gibi?
    varsa başka bir pc' ye takıp partitionları uçur ve kurulum dene. veya, boot yaparak bir şekilde diske quick format dene.

yok öyle bir soru ndersen, diskin ya bozuk ya da eski bir makinaya birşeyler kurmaya çalışıyor olabilir misin?
    forumda böyle detay vermeden sorun yaşayanlar da oluyor. sonra çıkıyor pentium 2 ye vista kurmaya çalışıyordum oldu diyor..
    sen de böyle durum yoktur di mi..

19 saniye ile kaybetmişim. tek disk ile kurulum yapmayı dene. bios' dan disable yap mesela?
    veri yolu darlığı nedeniyle felan anakart sapıtıyordur belki.. neyse benden bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 8 Haziran 2010; 18:04:19 >

• tşk ederim ama.. 3 aylık pc aldıgımda win7 yüklüydü ilk defa xp çeviricem sadece 64 bitti 32 ye çevirdim o kadar başka bişe olmadı ide yap dedi biri ide olmuyo hdd
  • bak hocam hersey degisti simdi. iste bu yuzden forum kurallarinda herseyi acikca yazin diyor
    senin birincisi bu laptop anakartinin guney koprusune gore sata driver indirip onu xp ye entegre etmen lazim. sata driver bulamadigi icin mavi ekrana dusuyorsun
    ama benim kafami karistiran bir konu var neden xp ye donmeye calisiyorsun???
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

bak hocam hersey degisti simdi. iste bu yuzden forum kurallarinda herseyi acikca yazin diyor
    senin birincisi bu laptop anakartinin guney koprusune gore sata driver indirip onu xp ye entegre etmen lazim. sata driver bulamadigi icin mavi ekrana dusuyorsun
    ama benim kafami karistiran bir konu var neden xp ye donmeye calisiyorsun???

işte o guney koprusune gore sata driver yok o şart başka yolu yokmu
    windows7 sevmedim görünüm güzel sadece XP kullanmak istiyorum :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idealask -- 8 Haziran 2010; 19:03:51 >
  • xp ile win7 arasinda fazla bir fark yok. biraz daha fazla sistem kullaniyor ama sizin pc de cok fark etmeyecektir. ha illa xp diyorsaniz malesef entegre edeceksiniz. yoksa disk gorunmeyecektir eger sata mode diye birsey yoksa biosta..
  • Mavi ekran sorunu olduğu zaman paniklemeden ilk önce bir warm boot yapın yani bilgisayara restart atın..Eğer tekrar aynı sorun olursa bilgisayarınızın işletim sistemini değiştirin..Eğer bilgisayarınız tekrar açılıyorsa zaten o kendi sistem taramasını ve onarmasını yapacaktır.
  • exeter hocam ben bile bu bilgime rağmen dediklerinden kafam karıştı ya

hocam şu işlemleri uygulayın biosa girin hdd mode veya ahcı mode gibi bi satır arayın
    bulabilrseniz bunlardan birini hdd mode bulursan onu ide yap ahco mode bulursan onu disable yap kaydet çık kuruluma başla

eğer bunlardan birisi yok ise biosta o zaman işin birazdaha karışık laptop un marka ve modelini vereceksin sana sata driver bulucaz sende onu nlite programı ile cd ye çakacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 8 Haziran 2010; 21:14:33 >
  • arkadaşlar sorunu hallettim format attım xp biostan bi yerleri kurcaladım İDE buldum İDE yaptım sonra yükledim xp yi normalde bilgisayarım windows7 de cok hızlıydı xp de daha hızlı olur dediler simdi xp de acaip yavaş 2 sayfa açamıyorum donuyo kitleniyo anlamadım gitti ayriyetten C Diskine format attım d diskine atmiş d diskinde cok önemli dosyalarım vardi gitti hepsi 30 gb kadar napabilirim bu durumda
  • D diskine format attıysan eğer geri dönüşü yoktur..Format attıktan sonra tüm bilgiler silinir.Keşke yorumumu dikkate alsaydınız, format atmadan önce bir restart atıp bilgisayarın kendisine müsaade etseydiniz sistem taraması yapması için .
  • win7 ve wista kurulu olan sistemlerde orjinalde biosta sata mod AHCI olarak geçmektedir. eğer xp kuracaksanız sata modu AHCI dışında bir mod olarak seçeceksiniz yada sata AHCI driverı yüklü bir XP cdsine sahip olmanız gerek. başka türlü win7 kurulu bir sisteme xp kurmaya çalışırsanız Mavi ekran hatası gelir. Benim başıma geldi, BIOStan SATA modu AHCI dışında bir mod seçince mavi ekran vermedi.
  • teşekkurler arkadaşlar ilginiz için tekrar win7 geçtim :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.