Meraba arkadaşlar Acer Aspire 6530g Bir dizüstü bilgisayar kullanıyorum sistemim Vista 64 bit Ultimate bazı sebeplerden dolayı Xp kurmak istiyorum yanlız her deneyişimde farklı cd lerle denememe ramen bölüm oluştur sil vs bölümene gelince hangi bölümü seçersem seçeyim ( setupdd.sys PAGE_FAULT_NONPAGED_AREA ) hatası veriyor http://img16.imageshack.us/i/acerle.jpg/] İlk önce 64 bit sürüm kullandığımdan olmadıgını düşünerek vista 32 bit bir sürümünü kurdum aynı hatayı verdi elimde bir kaç xp cd si home pro gibi ikisiylede birkaç kez denememe ramen aynı hatası verdi Sata bir cd hazırlarsam olacagını düşünerek nliteyle bir sata xp hazırladım aynı hatayı tekrar verdi bende vistadan xp ye dönemicemi düşünerek Pardus 2008 kurdum Xp kurarken aynı hatayı yine verdi elimdeki 3 xp cd side aynı hatayı veriyordu bende tekrar Vista mı kurdum yanlız Xp kurmam gerekiyor nasıl yaparım bir bilen arkadaş versa yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler...
kurulum yaptığın xp cd lerinin service pack durumu nedir. hepsi aynı service pack mi? sp3 entegreli bir xp cd ile denedin mi?
Kurmadan önce bilgisayarı başlatın F2 tuşu ile bios a girin ve main içinde en altta bulunan SATA nın karşısında yazan ACHİ yi İDE yapın..... Daha sonra istediğiniz bir sürücüye xp nizi paşalar gibi kurun ve sonrasında da driverlarını kurun.
Sata sorunu yüzünden bu hataları veriyor hiç satalı xp ile denediniz mi?
İlk önce likle teşekkür ederim konuyla ilgilenmişsiniz yanlız sorun halen sürmekte sp3 lü bir xp le denedim evet satalı xp hazırlayıp denediğimide konuyu açarken anlatmıştım yazımda .
quote:
Orijinalden alıntı: i5w4il
İlk önce likle teşekkür ederim konuyla ilgilenmişsiniz yanlız sorun halen sürmekte sp3 lü bir xp le denedim evet satalı xp hazırlayıp denediğimide konuyu açarken anlatmıştım yazımda .
bu konuyu tartışanlar genelde service pack lerden kaynaklandığını söylediler. (en azından yabancı forumlarda boyle konuşuyorlar.) ayrıca ram ile ilgili bir problem olabilir!
Bilgisayarımda denemiş oldugum ve sorun çıkarmayan sürümler ( Windows 7 64 Bit Ultimate , Vista 64 Bit Ultimate , Vista 64 Bit Home Premium , Vista 32 Bit Ultimate , Pardus 2007 , Pardus 2008 ) Bu sürümlerde ne bir yüklerken sorun nede ram larda bir sorun yaşamadım Yüklemeye çalışıpta yüklenmeyen sürümler ( XP 32 Bit Home Sata lı , XP 32 Bit Professional Sata lı , XP 64 Bit Professional ) yani Xp li hiç birşey i yükleyemedim :S bilgisayarın xp ye gıcıgı var sanki .