Meraba.Benim iki harddiskim var bunlardan 10 gb olanını sadece windows için kullanıp diğerini downloadlar vs. içi kulanıorum.Bir süredir xp hatalar vermeye başlayınca temiz bir xp kurmak istedim ve şu sorunla karşılaştım. Biosa girip boot dizini olarak içinde xb bootable cd'sinin olduğu kısma ayarlıorum (bu arada boot için daha önce seçili olan harddiski disable yapıorum)sonra bilindik ekran görüntüleri ardından varolan xp sürümünü korumak istemediğimi belirtip c sürücümü siliyorum sonra biçimlendiriyorum ardından xp kur dosyalarını kopyalıor buraya kadar herşey normal fakat sonra bilgisayar otomatik olarak yeniden başlatılıor ben tekrar biosa girip boot dizini olarak c süğrücümü seçip cd sürücümü disable yapıorum (belkide yanlışım burda ama her yolu denediğimden emin olabilirsiniz) sonra akranda ''press key a reboot'' yazısı çıkıor basıorum siyah ekran yine aynı yine aynı bu sorunu nasıl aşabilirim acaba Not:Daha önce çalışan xp üzerinden kurdum yeni bir yükleme seçeneğini seçtiğim halde kuruum sonrası proğram files'da eski proğramların durduğunu gördüm ben sıfır bi xp istiyorum Yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler
kurulum bittikten sonra boot tan düzeltmeleri yaparsın yani cdyi ve hddyi enable edersin bir de bunları denediysen yani xp kurulumu tamamen bitsin bilgisayar açılsın sonraki açılışta bootu düzelt
BOOT ederken herhangi bir tuşa basma..
Dediklerinizi yaptım işe yaramadı (belki sizi baydım ve sizin için inanılmaz basit bir problem ancak manasızca çözemiyorum) size daha ayrıntılı bilgi verirsem belki dahga iyi olacak benim asusu cuv4x-e anakartım ve award biosum var biostaki boot menüsü aynen şöyle sırayla removable device , ide hard drive , atapi cd rom , other boot device ben ide'yi disable yapıyorum zaten yapmazsam eski xp açılıo dolayısıyla cd'yi enable yapıp kurulumu başlatıp bütün adımları takılmadan geçtikten sonra bil. yeniden başlıo ve sanki hiç yapılmamış gibi cd'den önyükleme için bir tuşa basın uyarısı baınca malum sıfırdan kurulum ekranı tekrar boot edip ideyi aktif yapınca press a key reboot ekranı çıkıo birşey yapmazsam (15 dakika kadar bekledim günlerce beklesem de sonuç nafile) oda bana özeip bişi yapmıo işte durum bundan ibaret
bilgisayar tekrar açılırken "cd den önyükleme için bir tuşa basın" dediği zaman herhangi bir tuşa basmaman gerekir.. sen format attıktan kuruluma devam etmek için windows reset atar bu arada sen bir tuşa basarsan kurulumun başına tekrar dönmüş olursun.. sevgiler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme