Şimdi Ara

XP KURULUM ÇOK ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merhaba arkadaşlar

Benim sorunum kurulumun ortalarına doğru başlıyor. Windows'u defalarca kurmuş birisiyim ama bu sefer sorun çıktı. Sıfır bir harddisk aldık.Ve ne yaptıysam yapayım, xp yi kuramadım

Sorunum şu;
    Xp cd sini takıyorum. Bios ayarlarını yapıyorum, sonra sadece "boot froom cd:" yazısı çıkıyor ve 15-20sn bekliyor. ondan sonra cd rom okumaya başlıyor ve windowsu kur, lisans sözleşmesini kabul et, bölümleme yap... gibi adımları geçtikten sonra dosyalar cd romdan diske kopyalanıyor diyor. Sistem tekrar 15sn içinde yeniden başlatılacak dedikten sonra açılıyor ve tekrar "boot from cd:" yazısı çıkıyor 15-20sn bekliyor.. Kur tekrar başa dönüyor. Tekrar kura dönüyor. Yukarıdaki adımları tekrar baştan yapıyor. Yani sorunum kapanıp açıldıktan sonra Windows XP ilk defa Graphical User Interface(GUI) - Grafik kullanıcı arabirimi ile açılıyor ekranının gelmemesi ve bir nevi kura devam edememek. Bu durum çok başımı ağrıttı. Windows xp bir hata mesajı verse anlıyacağız ama hiçbirşey yok gibi sil baştan kapanıp açılıyor. Her yolu denedim, kabloları değiştirdim, jamper larla oynadım kurum cd lerini değiştirdim ama bir türlü sonuca ulaşamadım uzman arkadaşların yardımını bekliyorum.

SİSTEM BİLGİLERİM
    CELERON 2100
    GİGABYTE GA-8ST800
    SEAGETE 160GB HARDDİSK (YENİ)
    LG 52x24x52 CD RW

Ne yaptıysam başaramadım
    Yaptıklarım;
    Başka bir xp cd si yüklemeyi denedim olmadı.
    Hardiskin ana sayfasından mastır ayarlarını yaptım olmadı,
    Kapanıp açıldıktan sonra Cd siz harddiskten başlattım olmadı,
    Cd rom 'u değiştirdim olmadı,

• " Kapanıp açıldıktan sonra Cd siz harddiskten başlattım olmadı "

Aklıma gelen en mantıklı yol bu ama onu da zaten denemişsiniz. Bu durumda HDD ile açılması lazım.
  • kurulum başladıktan sonra yeniden başlatma ekranında cdyi çıkart ve öyle başlat hata olarak ne verecek verdiği hatayıda buraya yaz
  • Hiren's Boot CD 'yi indirip bu CD ile sistemi aç. (Forumda bulabilirsin.)
    Diskteki bölümü sil ve yeni bir bölüm oluştur. Bunun için Acronis Disk Director aracını kullan. (Partition Tools altında)
    Oluşturduğun bölümü NTFS ile formatla ve bu şekilde bir deneme yap derim.
  • restarttan sonra "cd den önyükleme için bir tuşa basın" yazdığında herhangi bi tuşa basıyomusun? bende ilk zamanlarda tekrar basınca devam ediceğini zannedşyodum ama bekleyince kuruluma devam ediyo.o bölümde hiç bi tuşa basmadan cd içinde beklemeyi dene.kolay gelsin..."
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.